Widok

Pawilony obok szkoły

Musze to napisac, bo chadzając do sklepu ciągle rzuca mi się w oczy zbyt wysoki beton nad drzwiami i witrynami. Mam wrażenie, że jest sporo za wysoki i wygląda to koszmarnie. Beton nad drzwiami jest niemal rowny calej kondygnacji. Panowie być może błędnie odczytali wymiary z projektu. Może ktoś powinien to skontrolować ? Pomijam już fakt czy to runie czy nie, ale jesli chodzi o estetyke jest wstrętne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Piotr i Paweł? Radzę sprawdzać daty ważności przez zakupem, ostatnio w lodówkach trafiłem na kilka produktów przeterminowanych, w takim sklepie to nie do pomyślenia. A produkty w netto jedne są lepsze inne gorsze niż w innych dyskontach. Absolutnie nie można powiedzieć, że wszystko jest słabe. Pieczywo w takich Auchanie to nie wiem z czego robią, po kilku godzinach robi się z nich kamień.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
kupujac produkty spozywcze zawsze sprawdzam terminy waznosci ze wzgledu ze mozna czasem trafic na przeterminowane....
pieczywa nie kupuje w Auchan tylko w stoisku piekarniczym w netto... wedliny rowniez kupuje u zielinskiego ale hala sprzedazy netto to porazka...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
A dla mnie Netto jest w porządku. Czasami dobre promocje na markowe produkty,ciekawe stosik z non food. Lubię gazety z Netto.
Na pewno netto jest tańszy w promocji niż biedronka.

Co do obsługi kk może pójdziesz pracować za najniższą krajową ? Zobaczymy jakie będzie twoje zaangażowanie aaa i uśmiech z misji "bycia sprzedawcą - kasjerką" ?

Odpowiadam już od razu że "wybrała taką pracę" - ktoś musi nasze szanowne zakupy skanować. Widać że rotacja pracowników jest ogromna a ogłoszenie na sprzedawca-kasjer jest ciągle aktualne ... SZACUNEK dla każdej wykonywanej pracy i człowieka ją wykonującego !!! Tutaj jeszcze za agonalną stawkę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17
Samo netto poza czasami trafiającymi się przeterminowanymi produktami może i jest ok. Gorzej z obsługą, ktora mam wrażenie gra w gre ktora z kasjerek jest w stanie wygenerować najdłuższą kolejkę. Nie raz rezygnowałam przez to z zakupów.
Zwykle wygląda to tak, że drugiej kasjerce nie chce się pracowac ale udaje bardzo zajętą i np przegląda ceny na herbatnikach albo przestawia papiery toaletowe jakby nie mogla robić tego kiedy indziej. No i gdzie tu kultura i jak te babska szanowac niech mi ktos powie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
A może jest to tzw strajki włoski?!
Czy kk byś pracowała na urwanie głowy za minimalną bez perspektyw ? Ok HRowe i PRowe "Tworzysz z nami przyszłość - skanując towar i wykładając według zasady FIFO" no ale nie za minimalną ...

To już w Biedronce mają lepsze zarobki i większą możliwość "awansu" oraz "rozwoju zawodowego"

Ok kolejki są i tzw "dzwonek" nie funkcjonuje ... ale trzeba pomyśleć dlaczego nie funkcjonuje ?

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,15878769,Biedronka__Netto__Lidl__Carrefour__Tesco___jak_nagradzaja.html?disableRedirects=true
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16
Najwięcej wiedzą ingoranci, którzy oceniając z grubsza wiedzą wszystko o wszystkim. Człowieku, czy to że ktoś w tej chwili nie biegnie żeby cię szanowny kliencie zeskanować to znaczy że nie ma w tym czasie innego zajęcia? Nawet jak tobie pozornie wydaje się, że on nic nie robi. No stoi sobie przy regale i coś patrzy, olewając twoją szanowną osobę bo nie łaska postać w kolejce? Rób zakupy przez internet. Tacy ludzie, którzy jak tylko dojdą i zobaczą 4 osoby przed sobą wołając następne kasy niech się przejdą do Auchana i zawołają o otwarcie 90ciu kas, bo standardowo jest kilka i ze sporymi kolejkami, niech pobiegną do wszystkich którzy aktualnie stoją i nic nie robią by im kasę otworzyli. Człowieku czy ty jesteś panem i władcą że dla ciebie ma być na zawołanie kasa otwarta i brak kolejki? Nowobogackie szczury się tak zachowują.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
Matko, czy ktoś wam każe pracować za tą najniższą krajową ?? Skąd ja mam wiedzieć, że pracujecie za najniższą krajową ??? Nie mam takich informacji a na kasie nie macie napisane. Jak się na coś decydujecie to znaczy, że wam to pewnie odpowiada. Ja swoich klientów obsługuję jak należy i wracając po pracy do domu czasami potrzebuję zrobić zakupy a nie interesować się jakimś strajkiem włoskim kasjerek z netto. Skąd ja mam wiedzieć że od miesięcy trwa w netto strajk. Może zamiencie się z biedronką miejscami, tam jakoś potrafią otworzyć dodatkową kasę jak jest kolejka. Niestety biedronke mam nie po drodze a zazwyczaj w tamta strone jest korek więc na jedno wychodzi. Może to pepco będzie jakieś normalne.
Mieszkaniec czytaj ze zrozumieniem. Nie chodzi o 4 osoby w kolejce. Jak masz czas na stanie to sobie stoj. Nikt ci nie zabrania marnowac swojego czasu i kłaniaj sie w pas nierobom ile chcesz ale od mojego czasu to ty sie odpierpapier.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7
Proponuję już rozpocząć dyskusję na temat użyteczności proponowania w zaraz otwartym Rossmanie na kasie kremu do depilacji okolic intymnych :P ;) Aaa i Panie na kasach mogą mieć TYLKO chude 4 litery.
Najlepsze forum dzielnicowe ! :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11
No w sumie tak :) jestem klientem a beze mnie będziesz na bezrobociu więc. ? pomyśl czy lepiej mieć klienta czy go nie mieć. ? :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7
Pani Ala nie będzie kupować i Netto padnie..... bardzo płytkie myślenie. Nikt Państwu na siłę nie każe robić zakupów w netto, więc dlaczego się zmuszacie. Skoro jest tak Wam źle to nie wchodźcie tam. Obrażanie personelu również uważam za nie kulturalne. Pani, która nazwała pracujące tam Panie w sposób obraźliwy powinna się dwa razy zastanowić nad tym co wypisuje. Po drugiej stronie jest człowiek... a sposób w jaki Pani się wyraża pozostawia wiele do życzenia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14
Prawdę mówiąc także zauważyłam, że od jakiegoś czasu są dłuższe kolejki na halę. Może nie jak na Kasprowy, ale jednak po kilkanaście osób można bez trudu naliczyć. Dotyczy mnie to jednak w małym stopniu gdyż większość i tak kupuję w stoisku mięsnym i na pieczywie. Warzywa w większości mam z własnej hodowli a rzeczy typu masło, mleko i środki chemiczne zazwyczaj nabywam w większej ilości raz na jakiś czas i przestanie w kolejce raz na dwa miesiące nie jest bardzo uciążliwe.
Gdybym jednak miała na zakupy chadzać częściej, powiedzmy codziennie czy z marudzącym dzieckiem jak to od czasu do czasu można zaobserwować, to raczej starała bym się interweniować w w tej sprawie chociażby wpisem w książkę skarg i zażaleń. Takowej jednak w sklepie tym nie wiedziałam. Albo można napisać od razu gdzieś do szefa internetem skoro sklepowe kultury nie mają same z siebie. No a książki w tej sytuacji mogą być jakieś lewe mieć znikające kartki itp.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4
Książka skarg i zażaleń?? Ktoś chyba nie zauważył, że komuna skończyła się wiele lat temu :))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
tak to prawda , nie ma juz czegos takieko jak ksiazka skarg i zazalen....
niewatpliwie Panie pracujace na kasach nie maja latwej pracy...ten kto nie probowal niech sie nie wypowiada ..... ja komentujac ze netto jest slabe mialem na mysli produkty i oferte sklepowa...do personelu nie mam zadnych zastrzezen....
sklep malo estetyczny- ja wchodzac do sklepu chce widziec lad i porzadek... swieze warzywa i owoce....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Pani Ala może jest dla Netto mało ważnym klientem ale Pani Ala ma znajomych rodzinę która to samo powie i zrobi i nagle się okaże że pani Ala ma wpływ na większą grupę klientów no i dalej idąc tym torem myślenia to pani Ala jest ważnym klientem i może Netto nie zbankrutuje ale obsługa która tego nie rozumie nie powinna pracować w handlu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Teraz to im sie nie chce kas otwierać. Jeszcze przyjdą czasy, że będą dywan rozkładać zeby tylko ktoś przyszedł.
Póki co czekamy na pepco i ta cała reszte.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak tak patrzę jak prace idą to nahszybciej chyba otworzą rybny. Rosman poza wywieszonymi reklamami w szybach jeszcze daleko w polu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewne osoby są tak upierdliwe i aspołeczne, że nie powinny w ogóle z domu wychodzić po zakupy. Nie potrafią zrozumieć, że to że są klientami to nie znaczy, że są Bogami i właścicielami całego interesu i pracownik to nie jest ich niewolnik. Jak można się tak zachowywać i obrażać? Pewnie to te same osoby, które na obwodnicy są właścicielami lewego pasa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
No to teraz myślę że wszyscy pracownicy którzy jarają fajki na zewnątrz wtedy kiedy trzeba pracować i dbać o dobre imię netto niech się mają na baczności bo ja jako wkurzony klient zrobię zdjęcie telefonem i wyślę tam gdzie trzeba :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Popieram
Ja też popieram