Widok

Pechowy poranek w SKM

Opinie do artykułu: Pechowy poranek w SKM.

Ok. godz. 7:20 doszło do awarii na składu SKM, który zgubił tzw. "szelki", czyli mechanizm do poboru energii z trakcji. Spowodowało to przestój składu na przystanku Gdańsk Stocznia i blokadę toru w kierunku Gdyni.W tym czasie kolejki kursowały wahadłowo drugim torem.Choć około godz. 9 SKM poinformowała o udrożnienia torów i przywróceniu normalnego ruchu, składy jadące z Gdyni do Gdańska cały czas kończą bieg na stacji Gdańsk Stocznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz rację... ale

wcale nie mają 100% monopolu.
więcej ludzi jeździ autkami, niż kolejkami.
do tego rowery, skutery, motocykle itp jednoślady.
na dużych odcinkach autobusy/trolejbusy/tramwaje
są też regionalki i inne pociągi

ale gdyby ZTM lub ZKM zrobiło linię Gdańsk-Gdynia, równolegle i wzdłuż torów (nie śmiem śnić, by po tych samych torach) to była by to popularna, dochodowa linia, wielu wolało by jeździć nią, byle nie mieć do czynienia z SKM.

Ostatecznym rozwiązaniem jest tylko wrogie przejęcie SKM przez ZKM, ZTM, lub MZKZG (mzkzg.org). Lub choćby przez Deutsche Bahn.

te mosz recht

Specjalnie się przejechałem SKMką z Gdańska Głównego na Stadion na mecz Lechia Legia... skoro było darmo...

I przyszło mi do gowy, że jak bym był łysym bykiem z Renomy, to tych ludzi nie kontrolował bym, nawet jak by nie było za darmo. Bał bym się.

na kawe ale kto

bydlo!!

masz racje kibice pilki noznej to bydlo!

20 min?

Przecież co 20 minut to pociągi kursują normalnie.

Strefa płatnego parkowania

Wkrótce trzeba będzie płacic za parkowanie prawie w całym mieście.Podniesie się opłaty i będziecie z uśmiechem na ustach zapitalac na przystanek SKM zamiast wozic się furą jak panisko

Oczywiście, że typowy

Bo w tej pseudo firmie, gdzie komuna wiecznie żywa - takie rzeczy są normalne!
Za niecały miesiąc mamy euro..
- a gdzie są te 25 składów nowo zakupionych?
- gdzie 35 zmodernizowanych?
- gdzie wyremontowane perony?
- gdzie przystanek Gdańsk Śródmieście?
To nie moja fantazja - tylko obietnice Skm i ich pracowników - rzecznika, prezesa..
youtube.com/watch?v=42VNmZ9Ivdo
Może czas ich rozliczyć z dokonań?!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak na logikę, skoro pozdrawiałam ze stacji Kamienny Potok, to gdzie byłam? W pracy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczy że będą zwrotnice pomiędzy przystankami.

tak jak to jest na zachodzie. Omijasz uszkodzony odcinek i później wracasz na swój tor, a nie że cała trasa jest wyłączona z ruchu!!! Na czas naprawy wyłączasz prąd w pojedynczym segmencie. DOTARŁO, czy powtórzyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Otoz to...dalej glosujcie na tych pajacow to jeszcze wieksze szambo bedziecie mieli;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Święta racja nic sie nie mylisz syf brud i rano bezdomni z Wejherowa jeżdżą do gdańska za darmo oczywiście nawet Renoma ich nie tyka :)

ciekaw jestem gdzie te nowe składy na euro :)
prawdę mówiąc te kolejki maja swoje lata i czas najwyższy pomyśleć o nowych składach a nie rano puszczają najgorsze składy przerażające jest to i na dodatek trzeba im płacić wstyd mi trójmiasto a takie złomy jeżdżą

Zamilknij sokistysynu!

Ludzie nie karmcie skmowego trola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rumi - przez jedno "i"

Mój syn spóżnił się do pracy,a czemu praca tego nie rozumie,tylko stwarza jakieś fochy.Pretensje to do skm,a nie do ludzi,którzy niczemu nie są winni...a nie będą jechać o 3-ej nad ranem,żeby zdążyć na 9-tą!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

WOOOW...

No to się już nam pochwałiłeś że i latałeś i pojechałeś daleko autem.
DZIĘĘĘĘĘKUJEMY za te informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry