Widok

Pechowy poranek w SKM

Opinie do artykułu: Pechowy poranek w SKM.

Ok. godz. 7:20 doszło do awarii na składu SKM, który zgubił tzw. "szelki", czyli mechanizm do poboru energii z trakcji. Spowodowało to przestój składu na przystanku Gdańsk Stocznia i blokadę toru w kierunku Gdyni.W tym czasie kolejki kursowały wahadłowo drugim torem.Choć około godz. 9 SKM poinformowała o udrożnienia torów i przywróceniu normalnego ruchu, składy jadące z Gdyni do Gdańska cały czas kończą bieg na stacji Gdańsk Stocznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamiast pechowy trzeba było zatytułować artykuł

Typowy poranek w SKM. :)
popieram tę opinię 582 nie zgadzam się z tą opinią 23

typowy

typowy, bo wczoraj też tak było? i przed wczoraj i dwa dni temu i trzy, codziennie się psuje. Co wg. ciebie znaczy typowy?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 54

nigdy nie dogodzisz

byle tylko narzekać...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

wy chyba w skm pracujecie, że tak poślady spinacie

więcej dystansu panowie, a będzie dobrze
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 9

a wam

mniej marudzenia i narzekania...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

jedyny kraj to wioska Polska narzękający kraj i ich obywatele....
kiedy Wy będziecie uśmięchnieci...?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oczywiście, że typowy

Bo w tej pseudo firmie, gdzie komuna wiecznie żywa - takie rzeczy są normalne!
Za niecały miesiąc mamy euro..
- a gdzie są te 25 składów nowo zakupionych?
- gdzie 35 zmodernizowanych?
- gdzie wyremontowane perony?
- gdzie przystanek Gdańsk Śródmieście?
To nie moja fantazja - tylko obietnice Skm i ich pracowników - rzecznika, prezesa..
youtube.com/watch?v=42VNmZ9Ivdo
Może czas ich rozliczyć z dokonań?!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM - Skansen Kolei Miejskich??

Bo te klekoczące kilkudziesięcioletnie wraki to raczej szybkie nie są:)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 3

koko koko skm na euro spoko, a nawet za darmo

ale tylko dl akiboli
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

te mosz recht

Specjalnie się przejechałem SKMką z Gdańska Głównego na Stadion na mecz Lechia Legia... skoro było darmo...

I przyszło mi do gowy, że jak bym był łysym bykiem z Renomy, to tych ludzi nie kontrolował bym, nawet jak by nie było za darmo. Bał bym się.

Buehehehehehe

Wam Krowy wieźć a nie kibiców na Euro
popieram tę opinię 272 nie zgadzam się z tą opinią 16

cit, ekolodzy zaprotestują
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

wolę krowy niż kibiców

Krowy nie zdemolują miasta co najwyżej trawniki wykoszą
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

i jeszcze dadzą mleko gratis

nie będą darły mordy jak pacjenci oddziałów zamkniętych bez psychotropów
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

bydlo!!

masz racje kibice pilki noznej to bydlo!

koko spoko

luz!! ;)
popieram tę opinię 145 nie zgadzam się z tą opinią 5

czegos nie kumam.

Dlaczego nie ma rozjazdow pomiedzy przystankami???? Pociag stoi i caly tor zablokowany. BEZ SENSU!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

123

A co mają przystanek przestawić czy pociąg przenieść?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wystarczy że będą zwrotnice pomiędzy przystankami.

tak jak to jest na zachodzie. Omijasz uszkodzony odcinek i później wracasz na swój tor, a nie że cała trasa jest wyłączona z ruchu!!! Na czas naprawy wyłączasz prąd w pojedynczym segmencie. DOTARŁO, czy powtórzyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo dawno nie było awarii na skm :)
popieram tę opinię 131 nie zgadzam się z tą opinią 4

a keidy

A kiedy była ostatnio?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

w poniedziałek

w poniedziałek kolejka o 17.50 z Gdańska Gł. zatrzymała się na stoczni i już dalej nie ruszyła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego...

więc pasażerowie nie dopchnęli składu do najbliższej stacji?
popieram tę opinię 143 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bliżej niż na skm stocznia się nie dało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie "mechanizm do poboru energii z trakcji"

tylko mechanizm do poboru energii z SIECI trakcyjnej. Trakcja to może być parowa, spalinowa lub elektryczna...

Szelki :) na wesoło
Ile razy już było że w SKM popsuł się pan-tograf.

Zaraz będzie Głuszek razem ze swoją wadą wymowy pisać że to tak miało być, nowy sposób zmiany geometrii składu SKMek...
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podczas Euro codziennie będą tego typu artykuły.

Awaria skm, gigantyczne korki na spacerowej, kartuskiej i słowaka.
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na jak to piszesz "słowaka" to NIE

ul. Słowackiego na czas meczów planują zamknąć i tylko autobusy Lotnisko - Stadion będą kursować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale urwał

ale to było dobre
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niska jakość wysoka cena biletów hamscy kontrolerzy stare pociągi

SKM do tego chwalą się że ich przyxhody ciągle rosną.
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 11

oraz menelstwo !!!

oraz menelstwo !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co to ma wspólnego z awarią sieci?

Pewno zaraz ktoś wyskoczy że to wina "peło" ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Otoz to...dalej glosujcie na tych pajacow to jeszcze wieksze szambo bedziecie mieli;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet Dzień Zwycięstwa

Jest pechowy dla kolejarzy.
Jest tylko jedno rozwiązanie, czyli rozwiązanie wszystkich firm kolejowych w Polsce i stworzenie nowych struktur. Tusku i Nowaku, do roboty.

Kto pozwolił żeby SKM świadczyła tak ważne usługi w Trójmieście

za tak wysokie pieniądze ?

Jeden zakichany raz w roku jadę eskaemką (samochód w serwisie) i taki klops. W zeszłym tygodniu chciałam, jak Paw przykazał, skorzystać z autobusu spod pge areny żeby zobaczyć oblężenie i też klops - autobus był tak zapchany, że nie dało się wsiąść, bo podstawili tylko jeden i ostatecznie pchałam się samochodem aż pod samo nabrzeże. Jak mi jeszcze ktoś powie, że komunikacja miejska stanowi w tym mieście jakąś alternatywę dla samochodu, to śmiechem zabiję. Pozdrawiam ze stacji kamienny potok, Wasza żmija.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak na logikę, skoro pozdrawiałam ze stacji Kamienny Potok, to gdzie byłam? W pracy?

...

Tez nie jeżdżę miejską, bo to do bydła sie nadaje, nie dla ludzi.

Konduktor: "Kto może to na piechotę, dalej nie jedziemy"

Godzina 9:00 - Gdańsk Stocznia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

awaria za kasę!

za bilety chociaż oddają...?

wiedział ze beda stac długo to zaproponował spacer - szczególnie ze było juz blisko 5 minut ul.Dyrekcyjną i juz Centrum.

Powinniscie mu podziękować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM

Kompromitacja władz trójmiasta zamiast wydawać kasę na byle go**na To Zakupić nie mowie nowe ale chociaż 5-10 letnie składy z innych Państw Unij Europejskiej Wiadomo ze te puszki co teraz jeżdżą powinny sie znajdować w Muzeum techniki
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

W którym kraju UE...

...są do kupienia tak młode wagony aglomeracyjne zasilane napięciem 3000 V prądu stałego?

2 awarie

To w takim razie dziś to już druga taka awaria... Bo moja żona zadzwoniła do mnie przed 9.00 że właśnie w ich wagonie spadł pantograf... 2 takie same awarie w krótkim odstępie czasu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

pech to SKM

i ich podejście do klientów (pasażerów). Zasady niezmienne od lat, jak w PKP/PRLu - z niczego się nie muszą tłumaczyć.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

ODBIERAK PRĄDU

LUDZIE "TECHNICZNI" NAUCZCIE SIĘ!!! zwie się to odbierakiem. Pantograf to nazwa germańska i potoczna

stara gwardia PG
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pantograf...

...to jeden z rodzajów odbieraków. Obecnie najbardziej powszechny w taborze szynowym.

zamiast zwiększenia kaszy na remonty składów SKM

proponuje dalej panie Marszałku łożenie w kolejkę i przystanek na PGR ARENA toż to priorytet. A praca innych? Niech zasuwają na pieszo! Ew. jadą zwiedzać PGR-y "do czego doprowadzono" to jest idealny przykład
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kup sobie porządny samochód i nie marudź, że jak nie SKM to już pieszo trzeba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po ulicach w tych korkach też się nie da jeździć

Można teraz tylko pełzać, a co będzie w sezonie letnim? Strach się bać. Właśnie z powodu korków przesiadam się na SKM.

jasne, i jak się zj..bie w połowie drogi to mam wracac do garażu mo merosia AMG(hummera żona zabrała jadąc do kiosku po waciki).

weź przestań

Hahahaha, to SKM jeszcze działa? Składy z lat 50-tych...ogólnie ruina. Że też ludzie nie boją się tym syfem jeździć.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

a to nie wiedziałem, że SKM ma doczepiane lawety z samochodami

oświeciłeś mnie jednak w tym Gdańsku"myślą" oby tylko nie byli myśliwymi jak ich kolega partyjny;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie z lat 50-ych...

...tylko z 80-ych. Gwoli ścisłości.

zwolnić

Pana-Tografa, znów się nie spisał :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Remontuja te trupy zamiast oddac na kg na zlom i kupic nowe sklady.

Zalosna firemka, ktora rozdaje karty w 1.5 milionowej aglomeracji. Wywalic SKM z torow, na zbita morde. Powolac nowa firme jak PKM, kupic nowe sklady, wyremontowac tory, perony i dworce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zobaczcie sobie jak wygląda metro w Moskwie, Paryżu czy w Barcelonie. Potem zobaczcie jak wygląda metro u nas...przepraszam, u nas nie ma metra - jest złomiasta SKM z poniemieckimi pociągami wyciągniętymi z ichniejszego szrotu. W tamtych miastach to normalne, że człowiek zostawia samochód na dużym parkingu podziemnym przy jakiejś stacji metra a po mieście porusza się komunikacją, bo wszędzie szybko dotrze w kilka/kilkanaście minut. Metro jeździ co 2-3 minuty. A u nas? Nie dość, że nie ma parkingów a jak już jakiś się znajdzie to strach zostawić lepsze auto, bo zawsze jakiś burak z zazdrości porysuje lakier. Do tego pociągi czy tramwaje jeżdżą w najlepszym razie co kilkanaście minut i to jak motorniczy/kierowca ma dobry humor albo jak sprzęt się po drodze nie zepsuje. Poza tym niektóre połączenia mamy takie, że człowiek straciłby pół dnia na dojazd gdyby chciał korzystać z komunikacji miejskiej. Nie ma nawet czego porównywać, Trójmiasto jest 500 lat za nowoczesnością i dobrymi rozwiązaniami komunikacyjnymi.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wybudziłeś się już z tych twoich omamów? Moskwa, Paryż czy Barcelona to stolice (STOLICE) dużych i bogatych(przynajmniej do niedawna) krajów europejskich. Co ty porównujesz ledwo 450tyś miasto do wielomilionowych stolic. Pierwsza linia metra moskiewskiego powstała w latach 30. Do 1945 Gdańsk nie był Polski, więc pretensje miej do Niemców że ci metra nie zbudowali. A jak skończyłeś płakać do wsiać do tego swojego "lepszego auta" i jedź do Barcelony gdzie napewno będziesz miał lepiej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jeśli dla ciebie Barcelona jest stolicą kraju to gratuluję wiedzy. Tak samo jeśli sądzisz, że Hiszpania to bogaty kraj.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

I jak już to piszemy "tys." a nie "tyś." analfabeto jeden. A w Barcelonie bywam, nie martw się. Wolę jednak podróż samolotem niż nawet najlepszym samochodem, choć bywało, że te 2400km jechałem tam autem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

WOOOW...

No to się już nam pochwałiłeś że i latałeś i pojechałeś daleko autem.
DZIĘĘĘĘĘKUJEMY za te informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

porównujesz kolej do francji i Hiszpani - porównaj też zarobki i poziom życia.... widzisz różńice albo i przepaść w tej sferze

bo jest przepaść miedzy poziomem zycia w Polsce a w tych krajach zachodnich to dlaczego kolej miałaby być podobna ??? my jesteśmy zacofani w każdym aspekcie zycia zachodu - takze nie rób porównan typu bo w Barcelonie i Paryzu kolej jest. cała Polska jest 500 lat do tyłu do Zachodu a nie trójmiasto. motorniczy na zachodzie się usmiecha bo dostaje 3000 euro a u nas 2000-2500 złotych max. Co ty GŁĄBIE robisz za porównania ??? My od 1945 stoimy w miejscu gospodarczo a zachód się rozwijał - to czego ty oczekujesz od polskiej koleji jak cały kraj jest taki zacofany i pełen absurdów ( łącznie z tobą )
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie widzę różnicy między moimi zarobkami a zarobkami kolegów z branży, którzy mieszkają w Barcelonie. W Paryżu faktycznie mógłbym zarobić sporo więcej, ale...wydałbym też sporo więcej. W takim Paryżu guaniany Snickers kosztuje 8-10zł. Nie wspomnę nawet o cenach nieruchomości, bo to byłby dla przeciętnego Polaka kosmos. Paliwo też droższe, wszystko jest dużo droższe. Więc co z tego, że więcej zarabiasz jak dużo więcej wydajesz. Inna sprawa, że żyjesz w nieco ciekawszej architekturze i masz lepszą infrastrukturę. Póki co jednak wolę tam być jedynie gościem co jakiś czas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Absurdem jest fakt, że wypowiadający się na forum człowiek w co drugim zdaniu robi błąd ortograficzny i to WE OJCZYSTYM JĘZYKU. Tak więc zanim zaczniesz innych normalnych ludzi wyzywać od GŁĄBÓW spójrz na siebie miernoto intelektualna. Nie piszemy "koleji" tylko "kolei" głąbie kapuściany - wracaj do podstawówki zanim znowu zaczniesz się dzielić swoimi jakże głębokimi wynurzeniami. Zdania zaczynamy z wielkiej litery panie wszechwiedzący. Więcej nawet mi się nie chce komentować, bo szkoda mi na ciebie czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jesteś wątłym minimalistą leszczu barowy. Wyobraź sobie, że są na tym świecie ludzie, dla których liczy się nie tylko treść, ale i forma przekazu. Ale co ty możesz o tym wiedzieć. Zadowalasz się tylko tym, że coś tam potrafisz wystękać. Tylko wiesz co? To na niewielu osobach zrobi wrażenie. A tych kilku błędów powinno się wstydzić nawet dziecko z podstawówki. Nie ma usprawiedliwienia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

leszczu barowy :) ciekawe ??? cóż to za określenie pana mądralińskiego - może podsłyszane na jakimś spotkaniu businessowym

pewnie w twoich kręgach wszyscy by z tego określenia boki zrywali :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Owszem, boki by zrywali, ale potrafię i czasami wręcz muszę zniżyć się do poziomu swojego interlokutora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

współczuje twoim bliskim bycia takim "głupiomądrym" i "ciepłą kluchą" jak ty :)

gdzie ty się uchowałeś ??? pewnie wszyscy do 30. decydowali za ciebie. ahhh niczym bracia Kaczyńscy

Już ci coś pisałem na temat wróżenia z fusów. Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski niemające nic wspólnego z rzeczywistością. Skąd w ogóle informacja, że ja choćby dożyłem 30 lat? Ale ty już wiesz, że niby do 30-tki ktoś za mnie decydował. I niby o czym decydował? Pomyśl trochę, to naprawdę nie boli i nie pisz już dyrdymałów z d*py, bo już mnie brzuch ze śmiechu boli jak dziś czytam te wypociny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to jeśli jeszcze nie masz 30 lat a tak się zachowujesz !!!

to ja już w ogóle załamany jestem i żal mi ciebie. zmień swój sposób wyrażania siebie bo jest tragedia. i ciesze się że mogłem cię rozbawić że boki zrywasz bo raczej rzadko ci się to zdarza w życiu z takim sposobem wypowiedzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, wiem, że ci mnie żal, bo mi ciebie również - pewnie oglądasz tvn czy inny polsat, w swoim codziennym życiu też nie spotykasz nikogo ciekawego i generalnie jesteś przyzwyczajony do pospólstwa, które nie potrafi zbudować zdania złożonego i najczęściej wypowiada się półgębkiem stosując jak najwięcej możliwych przerywników typu yyyy, mmm, aaaa, eeee. Do tego jedynym tematem, na który ludzie są w stanie się wypowiedzieć jest to jak ktoś zatańczył na lodzie albo z kim sypia aktor Iksiński. Dlatego ludzie bardziej nietuzinkowi, posiadający pewną widzę i doświadczenie, mający swoje - czasami odmienne zdanie spotykają się z niezrozumieniem klasy robotniczej. Efekt widać choćby w postaci ilości "minusów" danych wypowiedzi. W twarz jakoś nikt się nie odważy nie zgodzić, wszyscy potulni jak baranki przytakują. Za to na forum można pojechać :) Super, prawda? :)

uważaj bo ci żyłka pęknie-a o mnie się nie martw mam posadę państwową

i to bardzo dobrą - co nie znaczy że musze się wypowiadać jak ciepła klucha i udawać ciote jak ty. Jak napisałeś masz dużą widzę :) Myślę że PiS widział by cię w swoich szeregach lub Radio Maryja na rzecznika prasowego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciepła klucha - wypowiedział się o innym człowieku urzędnik państwowy. Zapraszam cieciu na wolny kapitalistyczny rynek, zobaczymy jaki jesteś mocny. Póki co tylko w gębie. Siedzisz na tym swoim stołku za moje pieniądze i pewnie tylko kawkę pijesz. Faktycznie masz się czym chwalić :) Jak dla mnie koniec tematu. I pamiętaj - każda państwowa posada jest bardzo dobra, ale tylko dla najmniej ambitnych i kumatych ludzi, którzy wyznają zasadę "czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy". To jest właśnie elektorat partii, o której pisałeś. Mnie do nich nie przyrównuj z****ńcu jeden. Ludzie bardziej kreatywni i przedsiębiorczy albo się nie interesują polityką albo mają zdecydowanie inne preferencje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zazdroszczę twojemu otoczeniu :(

Może i działasz sam kapitalisto - lecz sam nic nie osiągnąłeś , zapewne przejąłeś biznes po ojcu lub rodzinie i taki z ciebie dorobkiewicz który dostał wszystko na talerzu... Czas się zbierać do domu i korzystać z pięknej pogody np. rowerek . Pozdrawiam cię ciepła klusko

Wiesz dlaczego nic nie osiągnąłeś i nic nie osiągniesz? Bo ciągle wróżysz z fusów i posługujesz się stereotypami a także dlatego, że żyjesz życiem innych zamiast wziąć się za własne. Aż dziwne, że jeszcze nie okrzyknąłeś mnie bandytą albo złodziejem, no bo jak to - młody i ma kasę, stanowisko? Pewnie mafia, bo przecież każdy normalny człowiek w tym kraju tyra w urzędzie za 1500zł. A to zwykła zazdrość przez ciebie przemawia. Przez ciebie i podobnych tobie nieudaczników życiowych. Też współczuję twojej rodzinie i znajomym o ile w ogóle ich masz, bo nie wiem kto by się chciał zadawać z życiową fajtłapą. Idź pojeździj na rowerku, może chociaż to ci dobrze idzie. Tylko się nie przewróć.

to że nie masz kobiety i masz nudne życie to fakt no ale jesteś mądry intelektualnie i nie robisz błędów ortograficznych !

zazdroszczę panie inteligentny takiego daru

No proszę - nie dość, że jesteś analfabetą bez szkoły co już niejednokrotnie udowodniłeś a chcesz uchodzić za światłego człowieka to teraz jeszcze na siłę chcesz mnie przekonać, że jesteś wróżbitą? Rozczaruję cię - wróżenie też ci nie idzie, bo trafiasz jak kulą w płot.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie ty na SKM widziałes...

..."poniemieckie pociągi wyciągnięte z ichniejszego szrotu"...?

Poczytaj o historii SKM:

Druga wojna światowa przyniosła m.in. ogromne zniszczenia miast Pomorza oraz likwidację granic dzielących region. W ramach reparacji wojennych PKP otrzymały m.in. 189 wagonów berlińskiej kolei miejskiej (S-Bahn), należących do trzech serii: ET165, ET166 i ET167, które - prawdopodobnie dla uchronienia przed nalotami w Berlinie - jeszcze w czasie wojny zostały ewakuowane na tereny Dolnego Śląska, a według niepotwierdzonych informacji - także i Pomorza.

Obecnie jest nieco lepiej, ale niewiele :)

Ja tę historię znam całkiem dobrze.

Tym bardziej wiem, ze poniemiecki tabor ani nie pochodził ze szrotu, ani nie kursuje na SKM od 36 lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stałem 10 minut na Zaspie w kierunku Gdańska

Mniej więcej 0 7:30, czyli kiedy się toto rozkraczyło na torze w przeciwległą stronę. Więc czemu myśmy stali? Awaria była równolegle w drugą stronę, na innym torze. Ja rozumiem, że w perspektywie czasu mogło to spowodować przestoje w drugą stronę - ale od razu?

No chyba że pan kerowca postanowi postać ot, tak, żeby się posolidaryzować z kolegą z awarią.

Nie ma co - Ojro za pasem, zaczynają się atrakcje dla turystów.

Wiwat SKM!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to już trochę wyobraźni trzeba mieć

o 7:20 była awaria, więc było wiadomo, że będzie ruch wahadłowy, dojechała jakaś kolejka do Gdańska Gł., to puścili zaraz kolejkę z Gdańska do Gdyni po torze przeciwnym, która zjeżdża na swój dopiero we Wrzeszczu, więc od Wrzeszcza do Zaspy mógł się zrobić mały korek o tej 7:30

Jaki włodarz

taki skład SKM:)

internet w SKM

jechałam dziś w składzie, który podobno oferuje internez z ING
ale oczywiście internetu ani śladu, nie wiem czy to konduktor czegoś nie włączył, czy może problemy z zasięgiem ale oczywiście szumna akcja wielką klapą jest

KOKO KOKO SKM SPOKO :)

SKM GDAŃSK STOCZNIA

Jechałam tym pociągiem rano do pracy - więc zmuszona byłam wysiąść na stacji Gdańsk Stocznia i spacerkiem do Gdańsk Główny scłam zaledwie - 15 min. Dobry trening - super

to teraz powinni codziennie taki awarie fundować

i jak już tłuszczyk ci zniknie to zapraszam cię na kawę ;)

na kawe ale kto

hehe

Wam kury szczać prowadzać , a nie ludzi wozić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najciekawsze jest to że wszyscy to piszą jaki to skm to syf i stare guano a dziennie korzysta z tego klikaste tysięcy osób ???

jak się nie podoba to nie korzystać - przesiąsć sie do auta , autobusu , tramwaju itd. A szczerze mówiąć to 99 % dodających tu negatywne komentarze to pewnie wogóle nie korzysta - tylko gnije w internecie całymi dniami i stęka...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Masz rację - już od dawna nie korzystam, bo nie ma z czego korzystać. Na początku pierwszego roku studiów przesiadłem się do samochodu i tak już zostało.

Człowieku, na jakim świecie ty zyjesz?

a co mają ludzie mniej majętni/bez prawa jazdy robić? a co młodzież jadąca do szkół? weź się ogarnij, jeżdżą tym, co jest i narzekają bo jest tragicznie. A do tego powiedz mi, jak z rumii np przez Gdynię Sopot do wrzeszcza dojechać tramwajem :) :):)

Rumi - przez jedno "i"

Zamilknij sokistysynu!

Ludzie nie karmcie skmowego trola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może kolejny lifting i pudrowanie złomu?

nowe siedzenia wi fi, a dla pasażerów wf.

ej bez jaj, kontrolerzy nie sa tacy chamscy,

jezdze 10 lat i jakos nie widzialem, zeby komus krzywde robili w skm.

reszta jak najbardziej sie zgadza, pociagi na poziomie bydlecych wagonow, wyremontowane siedzenia uciskaja jaja, brud syf, menelnia i ubostwo.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

brud robią ludzie , menele to też podróżni , ubóstwo też z zewnątrz... także gdzie tu wina skm ???

zadbajcie o siebie w pierwszej kolejnośći i swoją kulturę a wtedy patrzcie na innych

Zawsze koło Stoczni - czy tam Guzikiewicz nie szaleje?

Niech to Macierewicz wyjaśni!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chyba kolejna awaria

Podobno gdzieś trakcja jest zerwana i skm mają po 20min opóźnienia... przynajmniej na Wzgórzu już tyle czekam i nic nie widać...

no i te Wasze remonty 100 letnich składów wyszły Wam bokiem,
pozdrowienia dla SKM i PKP, jak za starych dobrych czasów..

coraz to gorzej!

Żyjemy w czasach w których technologia zasadniczo bardzo mocno się rozwineła. Dodatkowo z każdym dniem wzmaga się kontrola co do jakości i bezpieczeństwa środków transportu jednak jakimś cudem awarii kolejki SKM jest coraz więcej. Tyle pieniędzy Unijnych a jednak jeździ się syfem. Może pora w końcu zacząć myśleć i poczynić coś w tym kierunku zanim stanie się tragedia. Ludzie płacą za bilety by nie tylko się przedostać z punktu A do punktu B ale też za to by ta podróż była w miarę sprawna a co za tym idzie szybka i bezpieczna.

Patrząc na tę SKM-kę..

widać jaka jest stara, ohydna i śmierdząca.. fuu...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprzedajcie

to Niemcom oni potrafią w przeciwieństwie do was (państwo polskie) zarządzać

przecież to wy "zarządzacie"
po 89 nic się nie zmieniło
a jak ci się u "nas" nie podoba to "sznela zu hauze"

Niemcy mają gdzieś Polsce i SKM !!!

po ew. kupnie SKM i wymianie taboru szybko by się okazało że podróżni ukradli i zniszczyli wszystko co się dało i Niemcy szybko by stąd wiali :)

próba przed tą "zabawą"za nasze pieniądze na euro

Niech się wam podczas euro

roz*ierdoli, to ciekawe co zrobicie ? Każecie iść kibicom na piechte ?!

Oczywiście, że nie. Kibice to królowie i dostaną komunikację zastępczą w takiej ilości, że pojazdy będą jeździły prawie puste. Natomiast normalni ludzie nie będą mogli normalnie dostać się do pracy bo dzicz chce wina i igrzysk.

Awaria???

Dzien w skm bez awarii , to przeciez dzien stracony ;p haha

Nie zgubił tylko połamał pantograf

SKM, SKM, SKM

SMUTNY KONIEC MARZEŃ. A całe nieszczęście bierze się z tego, że ta dziadowska firma nie ma konkurencji, jest monopolistą do szpiku kości.

a po co SKM zatrzymuje się na stacjach Gdańsk Stocznia i Gdynia Stocznia

skoro stoczni już nie ma?

Zmian trzeba!

Jak długo SKM będzie miało monopol na kolej trójmiejską to będzie brud, syf i malaria. Póki ludzie nie maja wyboru to będą choć wagonami dla bydła jeździć, bo do roboty jakoś dojechać trzeba. ZLIKWIDOWAĆ MONOPOL SKM!!!!!!!! Od razu będzie lepiej bo będą musieli się starać.
Ach, zapomniałam, żyjemy w Polsce, ręka rękę myje, kolesiostwo rządzi, to się nigdy nie stanie. Tak naprawdę nadal mamy komunę, ludzie.

Święta racja nic sie nie mylisz syf brud i rano bezdomni z Wejherowa jeżdżą do gdańska za darmo oczywiście nawet Renoma ich nie tyka :)

masz rację... ale

wcale nie mają 100% monopolu.
więcej ludzi jeździ autkami, niż kolejkami.
do tego rowery, skutery, motocykle itp jednoślady.
na dużych odcinkach autobusy/trolejbusy/tramwaje
są też regionalki i inne pociągi

ale gdyby ZTM lub ZKM zrobiło linię Gdańsk-Gdynia, równolegle i wzdłuż torów (nie śmiem śnić, by po tych samych torach) to była by to popularna, dochodowa linia, wielu wolało by jeździć nią, byle nie mieć do czynienia z SKM.

Ostatecznym rozwiązaniem jest tylko wrogie przejęcie SKM przez ZKM, ZTM, lub MZKZG (mzkzg.org). Lub choćby przez Deutsche Bahn.

Mój syn spóżnił się do pracy,a czemu praca tego nie rozumie,tylko stwarza jakieś fochy.Pretensje to do skm,a nie do ludzi,którzy niczemu nie są winni...a nie będą jechać o 3-ej nad ranem,żeby zdążyć na 9-tą!!!

ciekaw jestem gdzie te nowe składy na euro :)
prawdę mówiąc te kolejki maja swoje lata i czas najwyższy pomyśleć o nowych składach a nie rano puszczają najgorsze składy przerażające jest to i na dodatek trzeba im płacić wstyd mi trójmiasto a takie złomy jeżdżą

Strefa płatnego parkowania

Wkrótce trzeba będzie płacic za parkowanie prawie w całym mieście.Podniesie się opłaty i będziecie z uśmiechem na ustach zapitalac na przystanek SKM zamiast wozic się furą jak panisko

20 min?

Przecież co 20 minut to pociągi kursują normalnie.
do góry