Widok

Pechowy poranek w SKM

Opinie do artykułu: Pechowy poranek w SKM.

Ok. godz. 7:20 doszło do awarii na składu SKM, który zgubił tzw. "szelki", czyli mechanizm do poboru energii z trakcji. Spowodowało to przestój składu na przystanku Gdańsk Stocznia i blokadę toru w kierunku Gdyni.W tym czasie kolejki kursowały wahadłowo drugim torem.Choć około godz. 9 SKM poinformowała o udrożnienia torów i przywróceniu normalnego ruchu, składy jadące z Gdyni do Gdańska cały czas kończą bieg na stacji Gdańsk Stocznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 awarie

To w takim razie dziś to już druga taka awaria... Bo moja żona zadzwoniła do mnie przed 9.00 że właśnie w ich wagonie spadł pantograf... 2 takie same awarie w krótkim odstępie czasu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

pech to SKM

i ich podejście do klientów (pasażerów). Zasady niezmienne od lat, jak w PKP/PRLu - z niczego się nie muszą tłumaczyć.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

nigdy nie dogodzisz

byle tylko narzekać...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

ODBIERAK PRĄDU

LUDZIE "TECHNICZNI" NAUCZCIE SIĘ!!! zwie się to odbierakiem. Pantograf to nazwa germańska i potoczna

stara gwardia PG
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

zamiast zwiększenia kaszy na remonty składów SKM

proponuje dalej panie Marszałku łożenie w kolejkę i przystanek na PGR ARENA toż to priorytet. A praca innych? Niech zasuwają na pieszo! Ew. jadą zwiedzać PGR-y "do czego doprowadzono" to jest idealny przykład
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hahahaha, to SKM jeszcze działa? Składy z lat 50-tych...ogólnie ruina. Że też ludzie nie boją się tym syfem jeździć.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

SKM - Skansen Kolei Miejskich??

Bo te klekoczące kilkudziesięcioletnie wraki to raczej szybkie nie są:)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kup sobie porządny samochód i nie marudź, że jak nie SKM to już pieszo trzeba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

zwolnić

Pana-Tografa, znów się nie spisał :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

wy chyba w skm pracujecie, że tak poślady spinacie

więcej dystansu panowie, a będzie dobrze
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 9

Remontuja te trupy zamiast oddac na kg na zlom i kupic nowe sklady.

Zalosna firemka, ktora rozdaje karty w 1.5 milionowej aglomeracji. Wywalic SKM z torow, na zbita morde. Powolac nowa firme jak PKM, kupic nowe sklady, wyremontowac tory, perony i dworce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

a to nie wiedziałem, że SKM ma doczepiane lawety z samochodami

oświeciłeś mnie jednak w tym Gdańsku"myślą" oby tylko nie byli myśliwymi jak ich kolega partyjny;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobaczcie sobie jak wygląda metro w Moskwie, Paryżu czy w Barcelonie. Potem zobaczcie jak wygląda metro u nas...przepraszam, u nas nie ma metra - jest złomiasta SKM z poniemieckimi pociągami wyciągniętymi z ichniejszego szrotu. W tamtych miastach to normalne, że człowiek zostawia samochód na dużym parkingu podziemnym przy jakiejś stacji metra a po mieście porusza się komunikacją, bo wszędzie szybko dotrze w kilka/kilkanaście minut. Metro jeździ co 2-3 minuty. A u nas? Nie dość, że nie ma parkingów a jak już jakiś się znajdzie to strach zostawić lepsze auto, bo zawsze jakiś burak z zazdrości porysuje lakier. Do tego pociągi czy tramwaje jeżdżą w najlepszym razie co kilkanaście minut i to jak motorniczy/kierowca ma dobry humor albo jak sprzęt się po drodze nie zepsuje. Poza tym niektóre połączenia mamy takie, że człowiek straciłby pół dnia na dojazd gdyby chciał korzystać z komunikacji miejskiej. Nie ma nawet czego porównywać, Trójmiasto jest 500 lat za nowoczesnością i dobrymi rozwiązaniami komunikacyjnymi.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10

Stałem 10 minut na Zaspie w kierunku Gdańska

Mniej więcej 0 7:30, czyli kiedy się toto rozkraczyło na torze w przeciwległą stronę. Więc czemu myśmy stali? Awaria była równolegle w drugą stronę, na innym torze. Ja rozumiem, że w perspektywie czasu mogło to spowodować przestoje w drugą stronę - ale od razu?

No chyba że pan kerowca postanowi postać ot, tak, żeby się posolidaryzować z kolegą z awarią.

Nie ma co - Ojro za pasem, zaczynają się atrakcje dla turystów.

Wiwat SKM!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaki włodarz

taki skład SKM:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

oraz menelstwo !!!

oraz menelstwo !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

internet w SKM

jechałam dziś w składzie, który podobno oferuje internez z ING
ale oczywiście internetu ani śladu, nie wiem czy to konduktor czegoś nie włączył, czy może problemy z zasięgiem ale oczywiście szumna akcja wielką klapą jest

KOKO KOKO SKM SPOKO :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM GDAŃSK STOCZNIA

Jechałam tym pociągiem rano do pracy - więc zmuszona byłam wysiąść na stacji Gdańsk Stocznia i spacerkiem do Gdańsk Główny scłam zaledwie - 15 min. Dobry trening - super
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe

Wam kury szczać prowadzać , a nie ludzi wozić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry