Widok
Mi się jakoś wypinaja przy upadku, nie mam z tym problemu. Na samym początku jeździłem w ochraniaczach na kolana (dotyczy to wszystkich pedałów zatrzaskowych) ale wykształciły sie odpowiednie odruchy. Poza tym dużo zależy od tego w jakim stanie są bloki bo w ubijakach szybko się wyrabiają i mozna wypiąć się znacznie łatwiej.
W celu konserwacji należy zdjąć korek, odkręcić śrubę imbusową, zdjąć część ruchomą z ośki, usunąć zanieczyszczenia, przesmarować i złożyć (uważając na uszczelki). Tak ze 2 razy do roku warto to zrobić
W celu konserwacji należy zdjąć korek, odkręcić śrubę imbusową, zdjąć część ruchomą z ośki, usunąć zanieczyszczenia, przesmarować i złożyć (uważając na uszczelki). Tak ze 2 razy do roku warto to zrobić
Ja na Crankach,przejechałem 10.000km,po 4000km,na maratonie w Świeradowie Zdroju ukręciły się,tzn.rozwaliły się łożyska.Firma 7annna,wymianiła je za darmo i dodatkowo zlikwidowała wszystkie luzy-rewelacja.To jest może mały minus,ale jest.Jeśli chodzi o działanie to rzeczywiście,działają w każdych warunkach-bardzo duży plus.Wpięcie i wypięcie bardzo intuicyjne.Nikt jednak nie pisze,że jak się zaliczy glebe,to za cholerę się nie wypinają(rzadko).Leci się razem z rowerem-moim zdaniem największy minus.Miałem parę niezłych "gleb"i właśnie przez Cranki były one bardzo niebezpieczne.Dlatego i tylko z tego powodu je zmieniłem na Shimano.Nie wiem jak to się dzieje,ale Shimano zawsze się wypną przy upadku.
Ogólnie polecam,jeśli komuś nie przeszkadzają te dwa minusy.
Ogólnie polecam,jeśli komuś nie przeszkadzają te dwa minusy.