Właśnie odebrałam nową Yeti z salonu Auto Lellek Group w Sopocie, gdzie spotkałam się z b. miłą i profesjonalną obsługą. Jako osoba niezdecydowana, strachliwa i będąca laikiem w dziedzinie motoryzacji, stanowiłam dość trudną klientelę przy wyborze auta oraz w procesie jego zakupu, odbioru i załatwiana formalności.
W ww. salonie trafiłam do pana Aleksandra, który bardzo cierpliwie i przystępnie wytłumaczył wszelkie niejasności, poświęcając na to dużo czasu. Nie było również problemu, aby wcześniej, w zimowej aurze przyjechać do odległej miejscowości i sprawdzić jaki będzie komfort wprowadzenia samochodu do „zakręconego” garażu. Nadmienię, że odbywało się to we wczesnej fazie wyboru marki, bez gwarancji zakupu Skody. Przy doborze wyposażenia auta liczyły się tylko prawdziwe indywidualne potrzeby, bez zbędnego naciągania.
Dodatkowo, przy odbiorze samochodu spotkałam się z pełnym szacunkiem do towarzyszącego mi teścia, nie będącego klientem salonu. Pomimo natłoku telefonów i spraw, obsługujący moje zamówienie pan Aleksander nie tylko cierpliwie odpowiadał na pytania „starszego pana”, ale również udzielił mu fachowych porad, w tym w kwestii bezpieczeństwa