Widok

Pellet czy ekogroszek ? Czym ogrzać dom?

Witam.
Jak w temacie co wybrać do ogrzewania domu ?
CO wyjdzie taniej ? Polecacie jakiś prodcentów opału ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam . Posiadam kocioł olimp 18 kw . Kupiłam zamontowała , poszli a ja zostałam bez pomocy . Na pracy ręcznej rozpalenia i wszystko super ale jak włączy sie automat moment gaśnie ? Prosze o pomoc. Dlaczego gaśnie co zrobić zeby utrzymał taka moc jak jest przy rozpalaniau przy pracy ręcznej ? beata.paszka@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam zakupiłam kocioł olimp i przy ręcznej prasy wszystko idzie super jak ustawie na prace z papa to gaśnie ? Czy zna pan powód ? Próbowałam regulować ale nici z moich kombinacji . Prosze o pomoc :)
no i czym palisz?? Groszkiem?? Czy pelletem??
Świat się zmienia to i trendy w ogrzewaniu się zmieniają. Kiedyś byłoby nie do pomyślenia żeby ogrzewać słomą czy nawet gdzieniegdzie zbożem. Trzeba iść za tym trendem i ja na przykład mam kocioł na pellet i groszek węglowy Logano G221 Automatic.
a jak kaloryczność poszczególnych pelletów??
Ważne aby pellet był jasnego koloru i miał dużą kalorycznosć. Kupowałem LAVE, była super, ale droga. Próbowałem Greendin, dobre i tanie. Barlinek świetny, ale drogi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znaczna większość wypowiedzi w tym wątku napisana jest przez pana Andrzeja W. ze Stelmetu... Podszywa się pod różne pseudonimy i zachwala pellet Olimp i Lava, że niby tak masowo używany...
Sprawdźcie sobie adresy IP tego pana, gdzie wypowiada się oficjalnie jako rzecznik, a potem porównajcie sobie z innymi polecajacymi wypowiedziami...

Szkoda, że tak nieuczciwie trzeba działać, zamiast postawić na jakość i optymalną cenę (bo pellet Stelmetu jest drogi, a wcale nie jakiś hiper rewelacyjny).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też palę pelletem Stelmetu, a wybrałem go ze względu na posiadane przez nie go certyfikaty jakości.
a ile potrzebujesz tego pelletu?? Ktoś Ci polecił pellet ze Stelmetu czy drogą eliminacji wybór padł na tego producenta??
to już pellet podrabiają ? to sztuka na raz pellety Olimp i Lava mają bardzo dobre parametry a te oszukane nie.
A jak z temp.na kotle,ja pale ekogroszkiem z castoramy i naprawde temp.jaka mogę uzyskać to 42 st.troche mało ,liczą na to ,że nie ma mrozów,a ekgroszku spalę co niemiara .Chciałabym zakupić kilka worków na próbę.Mieszkam w nieocieplonej gierkówce,przyznaje ,jak paliłem pieklorzem ,to było ok.
ja kupiłam w castoramie z podajnikiem za 4tyś na pellet i ekogroszek, starcza do ogrzania 170m2 domu, 18kw jak pamiętam i jestem zadowolona. Cena super jak dla mnie i też palimy pelletem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak mają się ceny pieców do spalania pelletu?? czy trzeba więcej zapłacić za taki piec niż za piec do ekogroszku?? poleciacie jakieś konkretne firmy??
Witam a jak to sie kształtuje ile potrzebował bym peletu aby ogrzac dom który jest ocieplony natomiast dach jest pod papą ile by mnie kosztowała tona peletu? i jaki jest najlepszy posiadam piec klimosz ling 35 prosze o kontakt
a ile ton pelletu spala pan na sezon grzewczy czyli od kiedy do kiedy pan pali
Witam!

Pragnę Państwa pilnie poinformować o próbach oszustwa dotyczących naszych produktów.
Aby nie paść ofiarą dystrybutorów proponujących towary inne niż nasze
jako produkty Stelmetu, prosimy o zwrócenie uwagi na to, iż:

·
nasze worki i napisy na nich -powinny być spójne z tym, co widzicie
Państwo na naszych stronach (uwaga na poprawność pisowni oraz
kolorystykę), nasze worki są bardzo dobrej jakości oraz wytrzymałe

·
nazwa firmy -powstały na rynku firmy, których nazwa brzmi podobnie do
naszej, jednak nie jest to ta sama firma. Proszę sprawdzić NIP i pełną
nazwę i porównać do tej na naszej stronie

· na każdym
worku naszego pelletu LAVA oraz OLIMP powinien być nadrukowany kod
produkcyjny w formie cyfrowej: xx/xx/xxxx (najczęściej z boku worka w
przypadku OLIMPU, oraz z przodu lub z boku w przypadku LAVY, przykład w
załączniku)

· sprzedajemy pellet tylko i wyłącznie w
workach markowych pellet Lava i Olimp. Nie prowadzimy sprzedaży pelletu w
workach niemarkowych (przeźroczystych i innych), w BigBagach, oraz
luzem (cysterna, kontener itd.).

Pozdrawiam!

Andrzej Wysocki
W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcam do zadawania pytań

Pozdrawiam!

Andrzej Wysocki
Witam

Porównanie kosztów ogrzewania można zobaczyć na wykresie pod linkiem

http://www.viessmann.zgora.pl/image/referencje/ogrzewanie/Koszty_ogrzewania_07_2013_cena_kWh_SF.jpg

Pozdrawiam!

Andrzej Wysocki

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rabata z różami (4 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

Jaki program do wizualizacji mieszkania?? (22 odpowiedzi)

Hejka, może ktoś polecić jakiś fajny program gdzie bede mogla zaprojektować całe mieszkanie?...

Jak mieszka się w bloku? (17 odpowiedzi)

Czesto słyszy się, że mieszkanie w bloku to same udręki. Szczególnych powodów do zmartwień...

do góry