Widok
Perspektywa
Lokalizacja osiedla w pieszej odległości od ścisłego centrum Gdańska zapewni dostęp do bogatej infrastruktury: sklepów, usług, szkół, przedszkoli, placówek medycznych oraz bogatej oferty kulturalnej, historycznej, rozrywkowej i gastronomicznej.
Jednocześnie położenie nieco na uboczu oraz w pobliżu parków Bema, Parku Śródmieście oraz Parku Kultury i Wypoczynku Grodzisko zapewni możliwość ...
więcej
Jednocześnie położenie nieco na uboczu oraz w pobliżu parków Bema, Parku Śródmieście oraz Parku Kultury i Wypoczynku Grodzisko zapewni możliwość ...
więcej
Mieszkanka
Na stronie Euro-styl nie można napisać swobodnie, ponieważ po zalogowaniu się do messenger włącza się reklama, której nie można wyłączyć, zaś do napisania maila jest rubryka z imieniem i nazwiskiem (? RODO???)
Jako mieszkańcy ulicy, przy której powstaje inwestycja, mamy obawy co do wysokości niektórych budynków - czy nie zabiorą one zbyt dużo światła.
Druga sprawa - obecnie ruszyła wycinka drzew - mamy okres lęgowy - czy są na to zezwolenia?? Dlaczego dopiero teraz?!?
Nasza dzielnica była dotąd w miarę spokojna, obawiamy się ,że teraz się to zmieni, "styl" niektórych budynków pokazany na planach nijak ma się do niskiej, starej zabudowy wokół...
Jako mieszkańcy ulicy, przy której powstaje inwestycja, mamy obawy co do wysokości niektórych budynków - czy nie zabiorą one zbyt dużo światła.
Druga sprawa - obecnie ruszyła wycinka drzew - mamy okres lęgowy - czy są na to zezwolenia?? Dlaczego dopiero teraz?!?
Nasza dzielnica była dotąd w miarę spokojna, obawiamy się ,że teraz się to zmieni, "styl" niektórych budynków pokazany na planach nijak ma się do niskiej, starej zabudowy wokół...
Nowa inwestycja Perspektywa
Opinie można formułować jak coś istnieje, a mieszkańcy ocenią czy im dobrze się mieszka- z wystarczacą ilością światła (może słońca?). Forum Gdańsk jeszcze nie istniał, a nagonka znawców tematu była taka, że to będzie ohyda. Moja ocena Forum, które istnieje i byłem w nim jest jak najbardziej pozytywna. Z oceną inwestycji Euro Stylu Perspektywa należy poczekać. Jednak to co istniało dotychczas w tym miejscu wołało o pomstę do..... Pozdrawiam
Byłem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu
Umówiłem się na spotkanie w przedsprzedaży. Ceny powyżej 10 tyś za metr do kilkunastu (+oczywiście trzeba doliczyć cenę za miejsce parkinoge, komórka lokatora). Czas oczekiwania powyżej 2 lata. Jakość beznadziejna - parapety z blachy, okna plastykowe, wysokość pomieszczeń standardowa, na balkonie balustrady z pionowych metalowych słupków (nie szklane), na balkonie płytki, miejsca w hali nie przydzielone pod konkretne mieszkania (kto pierwszy ten lepszy), ogólnie beznadzieja. Szkoda bo lokalizacja dobra.
Cena nieadekwatna do jakości
Perspektywa na inwestycje do wynajmu krótkoterminowego raczej kiepski pomysł, turyści preferują Wyspę Spichrzów, bliżej do Neptuna, restauracji, pubów i wszelakich atrakcji, a mieszkań jak wiadomo jest tam tysiące na wynajem. Na dłogoterminowy wynajem zwyczajnie się nie opłaca przy cenie za metr powyżej 10 tys. Dla siebie do mieszkania, może i tak, ale nie w tej cenie, standard podobny do Bulwarów w Jasieniu Hossy a cena dwukrotnie wyższa. A szkoda, bo liczyłem na jakość conajmniej taką jak Apartamenty Conrada lub Altoria w Gdyni, z ogrodem Zen, Fitness Klubem dla mieszkańców, portiernią. Może kupie w drugim etapie budowy, ceny powinny być bardziej realne pomiędzy 7,5 a 10 tys za m2
Cena przewyższa wartość lokalizacji i standardu mieszkań
Jeśli deweloper przed oficjalną sprzedażą na osiedlu Perspektywa miał już sprzedane mieszkania od strony południowo-zachodniej w budynku E, to świadczy, że deweloper kpi sobie z klientów. Teraz Euro Styl musi się postarać, aby sprzedać te niszowe (jakościowo i cenowo słabe) mieszkania.