Widok

Pętla do 20km okolice Trójmiasta/Kaszuby/Żuławy ??

Czy ktoś z bardziej doświadczonych może mi polecić ciekawą pętlę do 1h jazdy autem od Trójmiasta dla rekreacyjnej jazdy z samodzielnie jeżdżącym dzieckiem (6 lat) - ściezki rowerowe, las, płyty (asfalt wykluczony). Do 20 km.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
https://www.openstreetmap.org/#map=10/54.1648/18.0931&layers=C

Ja polecam Krokową, ale to nie pętla i na ścieżce jest asfalt, oraz sporo przejazdów przez drogi, więc nie wiem, jak sześciolatek sobie da radę. Widziałem tam mniejszych.

Odrzucając postulat o wykluczonym asfalcie, poleciłbym jazdę dookoła jeziora Gowidlińskiego - Z Gowidlina do Leman jest nowa ścieżka, potem od Borku do Amalki polem, lasem,
Z Amalki do Podjazów chodnikiem i do Gowidlina leśną drogą.
Tylko ten kawałek Lemany-Borek wąską szosą. Da się ominąć od zachodu, bo nad jeziorem raczej nie ma co się pchać z rowerem.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=dvdjrweyfmuzbiyt
Bardzo dziękuję, przez asfalt rozumiem drogi asfaltowe z ruchem samochodowym, asfaltowe ścieżki rowerowe jak najbardziej mi pasują!! Muszę zerknąć na te Jezioro Gowidlińskie, brzmi ciekawie!
Mniej więcej w połowie długości jeziora, od zachodu, jest fenomenalny cypel. Zerkałem na niego z kajaka w 1975 r. Chyba jeszcze jest?
Od tego czasu wszystko się zmieniło. Poziom wody, zabudowa, drogi, zadrzewienie brzegów, ryby. Ale półwysep z cyplem nadal jest, może przenoska trochę dłužsza, a jagody mniejsze.
Nie, no, poziom wody spadł wcześniej.
Polecam las w Otominie i okolicach. Szlaków dla rowerów bardzo dużo. Można pojeździć w ciszy i spokoju. Inna opcja to Trójmiejski Park Krajobrazowy.
Aniu, a weź Ty spróbuj ze Straszyna szklakiem wzdłuż Raduni w górę drapnąć, Las, mostek, tama, elektrownie, tam można całkiem ładny kawałek zjechać, asfaltu zero.
Dziękuję wszystkim za sugestie, a czy ktoś zna ciekawą trasę na Żuławach?

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

do góry