Widok

Pętla tramwajowa i skrzyżowanie

Gdańsk Chełm Temat dostępny też na forum:
Codziennie przejeżdżam skrzyżowaniem Witosa-Sikorskiego i łapię się za głowę. Najgorsze, że jestem z zawodu inżynierem budownictwa drogowego i błędne rozwiązania tego skrzyżowania aż rażą. Co prawda nie trzeba być fachowcem, żeby zauważyć jak codziennie ludzie skręcają w lewo do Tesco -pod prąd oczywiście, zniecierpliwieni piesi przechodzą na czerwonym świetle, na środku skrzyżowania auta skręcające w lewo z Witosa kompletnie tarasują skrzyżowanie, kierowcy w oczekiwaniu na zielone światło odpalają papierosa od papierosa...
Nie chcę ograniczyć się do bezproduktywnego krytycyzmu, mogę doradzić, za darmo, byle łatwiej się jeździło:)
Większość błędów na tym skrzyżowaniu można naprawić względnie tanim kosztem, bez uciążliwości dla ruchu.
Przede wszystkim lepiej skanalizować relacjie skrętów w lewo z Witosa, jest nieczytelnie. Druga istotna sprawa to zmienić program sygnalizacji świetlnej. Są zbyt długie czasy międzyzielone, program nie wykorzystuje w pełni przepustowości skrzyżowania (relację bezkolizyjne nie są prowadzone równocześnie). Brak synchronizacji sygnalizacji dla pieszych w jednym ciągu pomimo braku kolizji.
Moi Drodzy, tam codziennie ludzie się gubią! To jest nagminne.
Moja ocena
Chełm kategoria: Dzielnice i osiedla
usługi i handel: 5

bezpieczeństwo: 3

ocena ogólna: 3

3.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To gdzie mozna to zglosic? Dzisiaj popoludniu szlam z dzieckiem wozku i w moim kierunku jechal wlasnie samochod dostawczy i gdybym nie zaczela biegnac to niewiem co by ze mnie i dziecka zostalo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

do góry