Widok

Pewnego razu... w Hollywood

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Pewnego razu... w Hollywood.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

d*py

d*py nie urywa pozdrawiam. Warto pójść coś nowego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

Widać duże zainteresowanie. Pierwszy raz w życiu siedzieliśmy na "fryzjerskich fotelach" w drugim rzędzie. Sala pełna. Film mnie nie rozczarował. Tarantino to fachowiec. Przewrotna opowieść o kulisach holyłudu. Różne wątki różnych filmów. Warto obejrzeć, bo to perełka w aktualnym repertuarze kin. No i gwiazdorska obsada , która nie zawodzi.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

oj Tarantino...

Rozczarował mnie bardzo ten film a tak na niego czekałam...no cóż może następnym razem będzie lepiej? Film za długi i momentami nudnawy, końcówka jak zwykle ostra jazda ale można to spokojnie obejrzeć za jakiś czas w tv, ocena? trzy z plusem za fenomenalną kreację
Leonardo DiCaprio.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 27

sam jesteś nudnawy. ktokolwiek twierdzi, że ten film jest nudny, nudzi go chyba samo życie...

Rozczarowanie

Oj, co za niemiła niespodzianka! Prócz paru świetnych scen doskonałej gry obu sławnych panów i dobrego finiszu, bardzo nudny ten nowy Tarantino. Aż trudno było uwierzyć, że tak to się ciągnie, ciągnie...a potem całe NIC! Wielka szkoda
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 18

na końcu właśnie całe wszystko - pełna magia kina. a nie, prawda, czyli masakra na rodzinie Romana. chciało się pooglądać rzeźnię, a wyszło inaczej?

Ciągutki. ...

ciągną się i ciągną i ciągną i ciągną i ciągną....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

naprawdę na forum musisz opowiadać o tym jak wolny czas z kolegami spędzasz?

Nudna historia alternatywna

Jeden ze słabszych filmów mistrza. Pierwsza połowa, złożona głównie z fragmentów nijakich innych filmów (taka sieczka), ciągnie się niemiłosiernie. Końcowa jatka jak na Tarantina mało efektowna i dziwnie krótka, nie robi więc większego wrażenia. Całość ratuje znakomita obsada oraz liczne detale-perełki. Jako historia alternatywna mało to pomysłowe i nudne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie wiem,czy to żart Tarantino z widza?

Czy jego celowy zamysł? 3/4 filmu nudne niemiłosiernie. To po prostu historia kina,a w szczególności jednego gatunku. Końcówka przyspieszyła i dał czadu. DiCaprio zasłużył na Oscara. Jest fenomenalny i on pociągnął ten film. No i plus za oddanie klimatu tamtych czasów.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

Słaby

Znane nazwiska i twarze i to tyle...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

Rozczarowanie...

Film po prostu nudny, faktycznie doskonala gra aktorska i to nie tylko pierszoplanowych bohaterow ale scenariusz fatalny. Siedzisz i czekasz kiedy cos sie zacznie po czym nastepuje faktycznie zaskakujacy final i zaczynaja sje napisy koncowe ktore witasz z ulga . Szkoda czasu i pieniedzy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

skróć Q.

dwie godziny wyrzymałem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

film o niczym

W domu zmienił bym kanał po 30 min. A tak to tylko mogliśmy wcześniej wyjść i tak też zrobiliśmy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Następnym razem włącz sobie Kac Wawa a nie film Tarantino...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobry film, choć widać ze jego odbior jest mieszany. Tandem Di Caprio - Pitt genialny !
Jeden z filmów 2,5 h - 3 h ktory wogole mi sie nie dluzyl. Polecam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bardzo dobry film.

Jest świetny. Absolutne mistrzostwo gry aktorskiej. Do tego aktorzy pokazani również jako zwykli, życzliwi, z emocjami ludzie. Bardzo polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Świetny

Świetny film, nieprzewidywalny, genialny scenariusz, gra aktorska, a Leonardo zagrał, wg mnie, rolę życia. Bardzo polecam wielbicielom Tarantino i dobrego, ambitnego kina.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bardzo średni

Pitt i DiCaprio rewelacyjna gra aktorska. I to tyle z plusów tego filmu. Długi i nudny, myślałam że będzie rzeźnia, ale trochę krwi polało się tylko na końcu. Scena w domu Daltona akurat dobra, ale trwała bardzo krótko. Jedna scena mnie rozśmieszyła w trakcie filmu (bójka z Brucem Lee) i koniec. Z Zawieruchy robili taką gwiazdę, bo zagrał u boku Pitta i Leosia, a w filmie powiedział jedno zdanie do psa w ogrodzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film nieśpieszny, akcja żadna, intrygi-zero.

Reżyser bawi się sztuką, obrazem, kreuje długo postaci. Pięknie odwzorowane lata 70-te. Zakończenie powala! Ale gdybym ten film oglądała w domu to albo przewijałabym do przodu ale cyknęła na inny kanał.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najsłabszy film Tarantino

Co to za gniot! Jestem załamany. Mój najlepszy reżyser coś takiego nakręcił. To jakaś prowokacja Chińczyków
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

najlepszy film ever

Nigdy nie widzialem w kinie równie świetnego filmu. Do końca nie wiedziałem o czym to jest, tym większe zaskoczenie. 100zł mnie ta wyprawa kosztowała bo musiałem lachona jakiegoś wziąc ze sobą ale raz się żyje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

To ty poszedles do kina czy na film? Ja na filmy chodze sama.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobre kino.

Jak widać po opiniach film nie dla każdego. Jestem wielbicielem kina Tarantino i nie zawiodłem się. Genialne role Leonardo DiCaprio i Brada Pitta, dobra muzyka, trochę żartu, trochę masakry w stylu Tarantino. Zdecydowanie polecam. PS. Nie wychodzić z kina przed końcem napisów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mi się bardzo podobał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tarantino emeryt

Mam mieszane uczucia, ponieważ oglądałem wielokrotnie filmy autora. Lwia cześć spektaklu to długie wprowadzenie zgodne z prawdą Hollywood, dla fanatyków kina to perełka, dla laików tatalna tortura.Bylem ciekaw jak przedstawią polski wkład w klimat gwiazd czerwonego dywanu. "polskie produkcje w polsce są słabe" polański k*tasina". Warto zobaczyć film tylko że względu na ostatnią scenę, gdzie autor zmienia bieg historii zamieniając dramat w komedię Dawno się tak nie udławiłem ze śmiechu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja mam wręcz odwortną opinię.

Nie miałem żadnych oczekiwań co do filmu, ani nie jestem jakimś wielkim fanem Tarantino.
Ale ten film był naprawdę ciepłym i mistrzowsko oddanym hołdem dla tzw. złotej epoki Hollywood i dość drastycznego przejścia z masowego klepania westernów na rzecz bardziej współczesnych produkcji.
A to że akcji nie było? No cóż, czy każdy film musi ich być pełen? Tu Tarantino tkał opowieść, z pozoru nie związanych ze sobą wątków, dających na koniec całość, z niebywałym twistem. A co ciekawe, główna oś filmu stanowi re facto wątek poboczny dla tego właśnie uśmiechu do przemienionego Hollywood.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

luk

uwielbiam go bez dwóch zdań! ten film mu nie wyszedł. nuda nuda nuda .zły byłem jak wyszedłem z kina!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobry film.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polski udział

Film mnie nie rozczarował. Tarantino jest specyficzny jego kino nie jest kinem familijnym. Jedni to akceptują inni nie. Ale jestem rozczarowana udziałem Zawieruchy. Kilka miesięcy pompowania balonika achy i ochy Polak u Tarantino. Wywiady. A na ekranie smuteczek. Raczej tło niż rola. Owszem można uznać to za sukces ale 3 sceny bez mówienia w tym przypadku nie tworzą historii kina. I to jest dla mnie w tej historii smutne.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gniot. Szkoda czasu. Od czekania na jakakolwiek akcje zjadlem caly popcorn. A gdy w koncu cos sie wydarzylo, to byl to koniec filmu. Hmm.. Tak sobie mysle, ze mozna takze nakrecic film pt: Pewnego razu w Trojmiescie.... Byloby wiecej emocji...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

może to nie dzieło ale warto zobaczyć....

Film jest całkiem dobry, już miałem nie iść do kina po przeczytaniu tych wszystkich komentów, jednak się zdecydowałem i było warto. Myśle ze ci co krytykują po prostu nie zrozumieli tego filmu, nic więcej do dodania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

genialny filM

genialny film Quentina Tarantino - fantastyczna opowiesc o Hollywood epoki hippisow i produkcji filmowych. Gratka dla milosnikow kina Mistrza. Poza tym swietna muzyka i swietne sceny oraz gra aktorska Brada Pitta i Leonardo DiCaprio. Naprade warto wybrac sie do kina dopoki ten film jest grany :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba nie zrozumiałam...

dramar

ale w tym drugim znaczeniu
zero . null
Pusty
do góry