Widok
kocioł, piec, piec kocioł - jeden pies grunt żeby grzał ;)
Kocioł dwufunkcyjny standard (niekondensacyjny) - jestem teraz poza domem, więc nie podam mocy i modelu, ale może mieszkańcy juniorów pomogą.
Podłogówka - kuchnia, 2x łazienka (parter, piętro), wiatrołap.
Tradycyjne - salon (parter), trzy pokoje (piętro).
Chodzi mi o to, czy opcja obniżenia temp. na dzień kiedy nikogo nie ma, jest tańsza, niż opcja grzania cały dzień. Słyszałem różne głosy, że po obniżeniu temp. (w czasie kiedy nikogo nie ma) kocioł grzeje dom i zużywa więcej gazu niż jakby była stała temp. przez cały dzień.
Kto ma doświadczenie, wiedzę, jak tam Wasze rachunki.
Szereg 54.
Pozdrowienia dla sąsiadów
Kocioł dwufunkcyjny standard (niekondensacyjny) - jestem teraz poza domem, więc nie podam mocy i modelu, ale może mieszkańcy juniorów pomogą.
Podłogówka - kuchnia, 2x łazienka (parter, piętro), wiatrołap.
Tradycyjne - salon (parter), trzy pokoje (piętro).
Chodzi mi o to, czy opcja obniżenia temp. na dzień kiedy nikogo nie ma, jest tańsza, niż opcja grzania cały dzień. Słyszałem różne głosy, że po obniżeniu temp. (w czasie kiedy nikogo nie ma) kocioł grzeje dom i zużywa więcej gazu niż jakby była stała temp. przez cały dzień.
Kto ma doświadczenie, wiedzę, jak tam Wasze rachunki.
Szereg 54.
Pozdrowienia dla sąsiadów
myślałem, że wszyscy mają. Jak nie masz czujnika zewnętrznego to reguluj manualnie, im chłodniej na dworze tym mocniej zwiększaj temperature na piecu, termostaty w grzejnikach daj na 3 to odpowiednik 20-21 stopni, na piecu np. 40 i powinno być git. Ale najlepiej dokup programator, taniej wyjdzie niż grzanie na pałę.