Widok

Pierwsze Centrum Leczenia Raka Prostaty powstało w UCK

Opinie do artykułu: Pierwsze Centrum Leczenia Raka Prostaty powstało w UCK.

Rak prostaty to jeden z najczęściej występujących nowotworów złośliwych u mężczyzn. W Polsce pod względem zachorowalności ustępuje jedynie rakowi płuca. Dlatego w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym powstało pierwsze w Polsce Centrum Leczenia Raka Prostaty - Prostate Cancer Unit, które ma zagwarantować pacjentom kompleksowe, wielospecjalistyczne podejście do leczenia.

Nowotwór złośliwy gruczołu krokowego jest drugim najczęstszym nowotworem u mężczyzn w Polsce i trzecim jeśli chodzi o ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Więcej nowych szpitali, poradni, diagnostyki, lepsze płace lekarzy i pielęgniarek

Zwiększyć nakłady na służbę zdrowia
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stop presji lekarskich zarobków.

31.08 godz 13:00
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Xyz

Raczej grudzien

strach pomyśleć ile lat się będzie czekało (jak to rozgłośnią)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szanowni Panowie o swoją prostatę zadbajcie sami nie liczcie na nfz , najważniejsze raz w roku usg tego organu ! , niestety usg tylko na własny koszt ! ale chyba nie żal paru złotych dla ochrony własnego życia !
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie

I bez wstydu mi tu. Wstyd to nie dbać o siebie i obudzić się gdy za późno.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

grażka, nie strasz ludzi. Od wielu lat co roku robię "przegląd" mojej prostaty - usg, psa, urolog. Za kazdym razem mam skierowanie z przychodni nfz. wielu moich kolegów tak robi w róznych przychodniach. Należy poprosic lekarza, lub domagac się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowe budynki, sprzęt

a kolejki, że mało kto do tego gabinetu dożyje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pełni się zgadzam, mam wyniki tomografii i rezonansu kręgosłupa szyjnego. Potrzebowałem konsultacji neurochirurga

na stronie UCK podali mi 270 dni oczekiwania, to jest żeczywistość a nie dyrdymały dla mediów. Oczywiście udałem się do gabinetu prywatnego i musiałem zapłacić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko nie daj się tam kroić, bo marnie skończysz. Bydgoszcz, Elbląg, Copernicus, byle nie neurochirurdzy z UCK.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się...

Omijać neurochirurgię na uck.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pełni się zgadzam, mam wyniki tomografii i rezonansu kręgosłupa szyjnego. Potrzebowałem konsultacji neurochirurga

na stronie UCK podali mi 270 dni oczekiwania, to jest żeczywistość a nie dyrdymały dla mediów. Oczywiście udałem się do gabinetu prywatnego i musiałem zapłacić

Pielęgniarki są w większosci w tym samym wieku co ta pani na zdjęciu nr 1.patrzy w monitor i zastanawia się jakie miała hasło dostępu do intranetu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

hmmm

nawet nie wie gdzie jest klawiatura:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Xyz

Intranet jest u nas bez hasla
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ci ze zdjęć jw.

już się przebadali

przede wszystkim zadbaj o siebie. A jeżeli jesteś za młody, to o tatę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja za młody a tata nie żyje, to sąsiada poproszę

Uck największa ściema szpitali Gdańskich. Ludzie jak szczury na testach, uczacych się lekarzy.

A młody lekarz, nawet nic nie może zrobić, bo ma związane ręce przez pryncypała.
Godziny, nawet lata oczekiwań i co i nic.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

100% prawdy

lekarze po specjalizacji rodzinnej (tzn. po mamie lub tacie), którzy dzwonią do ojca. Przykład z Zaspy.

"Tato, gdzie mam przystawić pieczątkę"
Tata - dobrze, że nie poszedłeś na politechnikę, bo by ci baterii w telefonie zabrakło.

Fakt!

dr Jakub kłącz urlog

zwykly lekasz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie taki zwykły...

Wyróżnia się na tle innych lekarzy dokładnością, sumiennością, dbałością o pacjenta, nie tylko za kasę ale również na nfz. leczyłam się kilka lat u doktora w związku z kamicą nerkową i złego słowa powiedzieć nie mogę.

Żal d..ę ściska, jełopie złośliwy!!! Nie potrafisz, nie pchaj się na afisz!! Wida peo łeb ci zryło...

I do szkoły, przygłupie, ortografię poĆWICZ!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

prostata

tylko centrum onkologi bydgoszcz podejscie lekarzy ,siostr do pacjenta super. dwa razy do roku kontrol jestem w czwartym roku leczenia po zabiegach brachyterapi oraz 22 zabiegach teleradioterapi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Badanie Raka Prostaty?

PSA w bardziej rozwinietych krajach nie jest brane pod uwage przy diagnostyce raka gruczolu krokowego. Nie dajcie sie nabrac. Po za tym ten artykol to czysty marketing medyczny. Odradzam rowniez leczenie chemioterapia i naswietlaniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Kup sobie słownik ortograficzny i lepiej zostaw swoje odkrywcze teksty dla siebie. A okadzaniem kurzym nawozem sam się lecz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest brana pod uwagę zwłaszcza f PSA i tpsa . jest to wstepna diagnoza. Z rezonansem czy bez potrzebna jest biopsja oczywiscie po badaniach urologa (per rectum i ew TRUS)

Odradzasz chemioterapie i naświetlania ? Każdy nowotwór wymaga odrębnej metody leczenia. Czyli co, operacja ? Cudowne ziółka ? Wielu pacjentów z rakiem prostaty zyje długo i umiera na cos innego. Pogadaj z lekarzami. Doktor Google raczej nie pomoże

jurek z gdyni

takich ludzi szamanow widzialem w bydgoszczy nie potrafili sie przyznac do bledu ziolka chyba na poped leczenie prostaty zaczete w dobrym momencie przedluza nam radosc zycia

Miałem PSA ponad 7. Biopsja wykazała nowotwór złośliwy. Zastanawiałem się nad leczeniem. Otrzymałem zieloną kartę i to mi pomogło w bardzo krótkim czasie dostać się pod nóż cybernetyczny w Wielkopolskim Centrum Onkologii w Poznaniu. Tam też wykonano wszelkie prześwietlenia a po pięciu naświetlaniach zakończono leczenie. Obecnie jak na razie nie jest chyba źle. Co pół roku urolog mnie bada i twierdzi, że jesteśmy na dobrej drodze. PSA ostatnie to 0, 010. Ciekawe co może zdarzyć się w przyszłości mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Skutków ubocznych praktycznie nie miałem i czuję się normalnie.

A

dlaczego aż w Poznaniu?

Bo w Gdańsku na Zaspie chcieli mnie kroić a brachyterapia jest bardziej uciążliwa. Pod nożem cybernetycznym leżysz sobie, słucha się przyjemną muzyczkę no i bardzo miły personel. W Gdańsku nie ma takich możliwości jak w Poznaniu przynajmniej dwa i pół roku temu gdy podałem się naświetlaniu. Tak więc wybrałem Poznań.

Zdrowia!

jurek z gdyni

niescislosci w opisie ,jakie przeswietlenia

wykonano tomografię, rezonans i usg transrektalne.

prosta sprawa

To mam problem.nie mam nazwiska ani Kaczynski,ani Walesa.A czekać na to kilka lat..niech się tym udlawi elyta tego kraju.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem w tym centrum.

Maja jedno urządzenia usg i przenoszą z gabinetu lekarza do zabiegowego. Drugie zepsute. Sale operacyjne dwie ale operują na jednej bo nie ma chętnych pielęgniarek i asystentek do pracy za śmieszne pieniądze. Ale budynek - wypas. Nierdzewka i szkło, pewnie niemieckie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

diagnozowanie

Zostałem przyjęty przez doktora Jakuba Kłącza, super lekarz, skierował mnie na biopsję , biopsję wykonał w znieczuleniu bardzo sympatyczny doktor nie wiem jak się nazywa ( badanie miałem 22.11.2019 ). Jestem bardzo, bardzo zadowolony , profesjonalizm i wysoka kultura doktorów Kliniki Urologii
do góry