Widok

Pierwszeństwo przejazdu na ul Rolniczej

drodzy kierujący

uprzejmie informuję, że ulica Rolnicza nie jest w żaden sposób uprzywilejowana względem pozostałych, prostopadłych do niej ulic. Oznacza to, że jadąc Rolniczą MUSICIE przepuścić tych, którzy wjeżdżają na Rolniczą z Waszej prawej strony. Wynika to bezpośrednio z kodeksu ponieważ:
1. Rolnicza jest drogą nieutwardzoną
2. Na całej długości rolniczej nie ma znaków mówiących o pierwszeństwie, na ulicach do niej prostopadłych nie ma znaków mówiących o konieczności ustąpienia pierwszeństwa

post ten został sprowokowany pewną sytuacją która miała miejsce kilka dni temu, chciałem skręcić w Rolniczą, z mojej lewej strony z dość dużą pewnością siebie jechało auto. Oczywiście musiałem dać po heblach bo inaczej byłby dzwon. I oczywiście Pan i Pani z auta patrzyli na mnie z wielkim oburzeniem.

Otóż, jeśli to czytacie, moi drodzy, to ja miałem pierwszeństwo, bardzo proszę przypomnieć sobie kodeks

i zacząć go przestrzegać bo następnym razem może być niemiło (po co komu stłuczki?)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez zdaje sobie sprawe z takiego stanu, ale o wiele szybciej i bez dziwnych spojrzen jedzie sie w taki sposob, kiedy ustepujesz pierwszenstwa tym, ktorzy jada prosto, nie tylko na Rolniczej.
Wole puścić innych niz doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji, czy ewentualnie tlumaczyc komus, dlaczego nie ma ani racji ani pierwszenstwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry