Widok

Pierwszeństwo przejazdu na ul Rolniczej

drodzy kierujący

uprzejmie informuję, że ulica Rolnicza nie jest w żaden sposób uprzywilejowana względem pozostałych, prostopadłych do niej ulic. Oznacza to, że jadąc Rolniczą MUSICIE przepuścić tych, którzy wjeżdżają na Rolniczą z Waszej prawej strony. Wynika to bezpośrednio z kodeksu ponieważ:
1. Rolnicza jest drogą nieutwardzoną
2. Na całej długości rolniczej nie ma znaków mówiących o pierwszeństwie, na ulicach do niej prostopadłych nie ma znaków mówiących o konieczności ustąpienia pierwszeństwa

post ten został sprowokowany pewną sytuacją która miała miejsce kilka dni temu, chciałem skręcić w Rolniczą, z mojej lewej strony z dość dużą pewnością siebie jechało auto. Oczywiście musiałem dać po heblach bo inaczej byłby dzwon. I oczywiście Pan i Pani z auta patrzyli na mnie z wielkim oburzeniem.

Otóż, jeśli to czytacie, moi drodzy, to ja miałem pierwszeństwo, bardzo proszę przypomnieć sobie kodeks

i zacząć go przestrzegać bo następnym razem może być niemiło (po co komu stłuczki?)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie jest prywatna nawet w 1 %:)

no chyba, że ktoś uważa skarb państwa również za podmiot prywatny:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Patyk zgodzę się z Tobą w 50% . Tak masz rację jest różnica w kwestiach dróg państwowych i prywatnych, ale i tutaj ALE z dużych liter nawet warto dodać, droga prywatna musi być oznaczona jako droga prywatna aby twoje racje miały zastosowanie, jeżeli właściciel nie zadba o to oznakowanie to nie ma prawa rościć sobie praw z racji użytku przez osoby nieupoważnione, a kierowca nie ma obowiązku wiedzieć, że jest na prywatnej drodze. Tak samo jest np. z lasami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry