Widok

Pijani rowerzyści

Wczoraj dnia 11.08.2010 trenując w grupie kilku dziewczyn na rolkach , wyprzedził nas rowerzysta i strasznie nas nawyzywał .Jechałyśmy za nic co by czasem mu nie przekadzać tempem takim jak on .Rowerzysta w czerwonym t-shircie pomimo tego iż nikt nikomu nie wjeżdżał na stronę stracznie nas wyzywał do tego stwarzał niebezpieczeństwo dla osób jadących z na przeciwka , mało tego miał strasznie nie świerzy oddech co swiadczyło o tym iż jest lekko na bombie . Po kilkunastu metrach jazdy za tak niebezpiecznym osobnikiem, wyminełyśmy go po czym usłyszałysmy takie słowa : spie......... stąd tylko przeszkadzacie, moje pytanie brzmi Kto komu tu przeszkadzał i kto stwarza zagrożenie a do tego jaka kultura przemawia przez tego pana ?????Z takimi sytuacjami mamy bardzo często do czynienia ale troszkę kultury i wyobraźni ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
no i? to chyba nie do nas bo tu nikt nie jeździ w t-shircie ani tym bardziej na bani. Szanujmy siebie wzajemnie, a jak już się trafi taki odszczepieniec to drogie panie, kopa jemu w dupę. Miałyście przewagę liczebną i większą sprawność bojową. Z tego co wiem to rolki na ścieżce rowerowej nie są mile widziane, ścieżek dla rolek pewnie nigdy się nie doczekamy więc pozostaje partyzantka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ciekawe ilu rolkarzy jezdzi na bance ? jestem na 100% pewny ,ze o wiele wiecej niz rowerzystow...)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie spotkałam jeszcze pijanego rolkarza bo daleko by nie ujechał a my z partyzantki to nie jesteśmy chcemy spokojnie się przygotować do maratonu:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak na gazie rowerem daja rade, to na rolkach tez...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba było wezwać policję. Dostałby zawiasy (albo odsiadkę), stracił prawo jazdy (zakaz prowadzenia pojazdów) i kilka tysięcy grzywny.

Zawsze jak są wątpliwości co do trzeźwości kierującego pojazdem mechanicznym (np rowerem, samolotem i wszystkim pomiędzy) należy powiadomić organa ścigania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bez dwóch kieliszków na rower nigdy nie wsiadam, bo się na trzeźwo po prostu nie da jeździć. 2 setki wódeczki i od razu robi się luźniej, łatwiej się pedałuje, a i tak mnie nie złapią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Policja powinna stać i wyrywkowo łapać i sprawdzać procenty u co nie których , a na pana jak trafimy znowu to będzie inaczej :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niedługo to i CB radio będzie w rowerze żeby się ostrzegać przed miśkami w krzakach czy za zakrętem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rzeczywiście rolkarzy nie lubimy, bo machają tymi łapami, że mało oczu człowiekowi nie wybiją to jest plaga. A po za tym jeżdzą parami i jak im zwraca się grzecznie uwagę to słyszy się czasami spier.....j.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
A plaga to moze nie są rowerzyści co parkami jadą i wyprzedzają na 3 albo i na 4 , np.panowie w białych koszylkach z jakimiś tam logo co zasuwają 40na h po alejkach :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
ale o co ci chodzi dzieciaku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sam jesteś dzieciak chyba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak niepijani jeżdżą 2-3 obok siebie to wyprzedzają na 3. lub 4. ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe ale macie problemy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Parka rowerzystów to jedzie tak szeroko jak jeden rolkarz ale parka rolkarzy to jak czterech rowerzystów kolega miał wypadek 2 lata temu jak się takim dwóm gejom na rolkach na amory zebrało i za raczke się w jeździe złapać zachcialo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie od parady, są to ścieżki rowerowe, oznaczone odpowiednimi znakami. a jak widzę takie rolkarza co się na pół ścieżki buja...fakt nie zwracałem nigdy nikomu uwagi, ale o wypadek nie daleko.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ściezki rowerowe to są normalne drogi i rolkarzom jest zakaz wjazdu na nie, odrobina znajomości PoRD był sie przydała. Proponuję żebyście jeżdzili po normalnych drogach dla samochodów, efekt będzie ten sam. Powtórzę, ścieżki rowerowe są tylko i wyłącznie dla rowerzystów i rolkarze nie maja prawa z nich korzystać, a jak juz na nie wiedziecie to nie dziwcie sie że jestescie z nich przepędzani...!, ŁAMIECIE PODSTAWOWE PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
jakoś sie nikt nie czepia, a dróg dla rolkarzy nie ma więc puki co trzeba się umieć dogadać, ja bym się bardziej zajął sprawą rowerzyści widma, co nocą bez oświetlenia jeżdżą i czują się bez karni, powinni ich łapać i karać mandatami, tylko stwarzają zagrożenie jeszcze większe niż rolkarze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam.
Zgodnie z ustawą "Prawo o ruchu drogowym" rolkarz jest pieszym , i jako taki nie ma prawa poruszać się po drogach dla rowerów.Tu żadne dogadywanie nie ma racji bytu.Dlatego jadąc na rolkach po ściezkach rowerowych trzeba traktować rowery jako uprzywilejowane.
Niestety z doświadczenia wiem, że nie zawsze tak się dzieje. Częsty widok to rodzina bądź para trzymający się za rękę i zajmujący w ten sposób całą ściezkę.
Dlatego wystarczy zwykle trochę pomysleć podczas korzystania ze ściezek, aby nie uprzykrzać innym użytkownikom życia. Tyczy się to zarówno rolkarzy jak i rowezrzystów.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A tam rowerzysta, mnie wczoraj napadł i zwyzywał pijany górnik.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry