Widok

!!! Pilne !!!

Witam serdecznie,
chcę wraz z mężem wspomóc finansowo ludzi, którzy tego najbardziej potrzebują. Mamy wyznaczoną sumę jaką co miesiąc przeznaczamy na pomoc. W Gdyni mieszkamy od miesiąca i naprawdę nie mam pomysłu jak pomóc tu w Trójmieście.
Dlatego potrzebuję waszej pomocy w tej sprawie w postaci udzielenia informacji... :)
Znacie może jakąś rodzinę, która potrzebuje pomocy?
Czy dobrym pomysłem byłoby pomóc np. bezdomnym, którzy śpią na dworcach w postaci kocu, pizza czy jakieś ciuchy (o ile to się przejawia w Trójmieście) ?
Czy może znacie jakiś dom dziecka, który takiej pomocy potrzebuje?
Proszę o odpowiedzi.
Będę bardzo wdzięczna :*
Few words.. I'm depressed, I'm mostly sad, I rarely go out but there's one thing I like to do .. HELP OTHERS
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.
Na wstępie napiszę, że to wspaniałe, że osoby, które mogą coś zrobić dla innych, robią to :) Dokładnie tak samo postępuję.
Ja np. dałam ogłoszenie na tym portalu i odezwała się do mnie osoba, która zna biedną, starszą osobę, która potrzebuje pomocy.
Polecam także pomoc Hospicjum oraz Fundacji Hospicyjnej Dzieci Osieroconych - znam to miejsce i staram się pomagać.
Warto także poprzeglądać ogłoszenia, aczkolwiek wiele razy czytałam, że ktoś pojechał a tu zamiast potrzebującej np. samotnej matki, staje "wytapetowana laska, ze zrobionymi paznokciami, po wyjściu od fryzjera...". Dlatego sugeruję sprawdzić, poznać daną osobę. Ale warto pomagać. Osobiście skłaniam się bardzo często w kierunku osób starszych, są często bardzo biedni, samotni i nie mają jak poprosić o pomoc, są z tym sami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://pomagamy.trojmiasto.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zasugeruję schroniska dla zwierząt. Sama co jakiś czas pomagam w Ciapkowie (ul. Małokacka w Gdyni) wyprowadzając pieski na spacery, ale niestety nie mam jeszcze możliwości finansowych, żeby wspomóc schronisko, a wiem, że bardzo tego potrzebują. Codziennie trafia tam bardzo dużo przerażonych i bezbronnych, często chorych zwierzątek. Każdy ciepły kocyk, każdy woreczek z karmą to ogromna pomoc dla tych biednych istotek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Inne

Ile trwa budowa hali (6 odpowiedzi)

Chcielibyśmy wybudować niewielką halę magazynową dla firmy. Ile może trwać budowa takiej hali?

Wakacje nad morzem (5 odpowiedzi)

Cześć! Szukam miejsca nad polskim morzem, które oferuje spokojną atmosferę i piękne plaże,...

Prywatny detektyw - szukam (82 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

do góry