Widok
Piotr Cyrwus w spektaklu pt. Zapiski Oficera Armii Czerwonej
[lead]SCENA TEATRALNA RESTAURACJI TABUN ZAPRASZA! Tym razem zapraszamy Państwa na monodram Piotra Cyrwusa pt. ZAPISKI OFICERA ARMII CZERWONEJ na podstawie prozy Sergiusza Piaseckiego pod tym samym tytułem. Swoją premierę miał w Teatrze Stu w Krakowie. [/lead]Starszy lejtnant Michaił Zubow 14 września 1939 roku wkracza do burżuazyjnej Polski. Dla człowieka wychowanego w systemie totalitarnym ...
więcej
więcej
Czytałem książkę
Trudna lektura mimo "zabawnej" formy i treści. Trudna, bo niestety niewiele odstająca od wojennej rzeczywistości. A spustoszenie, jakie komunizm spowodował w umysłach ludzi sowieckich, widać niestety do dzisiaj.
Rysiek z Klanu był niezbyt lotnym, ale jednak pozytywnym bohaterem. Teraz robi za kompletnego przygłupa, wypranego z minimalnych chocby sladów człowieczeństwa.
Może być ciekawie. Szkoda, że nie na moją kieszeń...
Rysiek z Klanu był niezbyt lotnym, ale jednak pozytywnym bohaterem. Teraz robi za kompletnego przygłupa, wypranego z minimalnych chocby sladów człowieczeństwa.
Może być ciekawie. Szkoda, że nie na moją kieszeń...
No niestety. Cyrwus ma taką fizjonomię nieskalaną głębszą myślą. Do roli krasnoarmiejca jak znalazł :D
Mikulskiemu nie bardzo udało się zerwać z łatką Klossa. Wiele jego późniejszych ról było również charakterologicznie zblizonych.
Za to, choć po latach, świetnie udało się Gajosowi zerwać z wizerunkiem Janka Kosa.
Mikulskiemu nie bardzo udało się zerwać z łatką Klossa. Wiele jego późniejszych ról było również charakterologicznie zblizonych.
Za to, choć po latach, świetnie udało się Gajosowi zerwać z wizerunkiem Janka Kosa.
naprawdę rysio ???
a ja byłem na Jego spektaklu i patrząc na Piotr S przez pryzmat Rysia - to tak masz rację... ale patrząc na Niego jako Wybitnego aktora to bardzo ci polecam ten spektakl.
a cyrwus jest genialny... genialny
byłem na spektaklu już w tabunie - też z panem piotrem - do tego jest jeszcze poczęstunek
a cyrwus jest genialny... genialny
byłem na spektaklu już w tabunie - też z panem piotrem - do tego jest jeszcze poczęstunek