Widok
Oznakowana plaza dla psów jest na półwyspie. Nie kojarzę dokładnie, w którym miejscu, ale raczej bliżej Chałup niż Jastarni. Plaża od strony otwartego morza a nie zatoki.
W Trójmiescie raczej wszędzie jest zakaz wstępu z psami - na co raczej nikt (szczególnie poza sezonem) nie zwraca większej uwagi :)
W Trójmiescie raczej wszędzie jest zakaz wstępu z psami - na co raczej nikt (szczególnie poza sezonem) nie zwraca większej uwagi :)
Ja też mam psa , w dodatku mieszkam blisko plaży (15 min.) i owszem też lubię spacerować plażą z psem.Ale latem gdy wyleguje się pełno ludzi opalających się to raczej dla psa żadna frajda więc wolę iść do lasu.Poza tym ja nie chciałam bym opalać się na piasku gdzie pies przed chwilą załatwił swoją potrzebę ,a niestety rzadko kto sprząta po swoim psie.Więc zakaz jest jak najbardziej ok.Tymbardziej ,że poza sezonem gdy niema ludzi spokojnie można pójść z psem na plażę.
Racja, ja tez mam psa i to całkiem sporego. Nie wyobrażam sobie spaceru z nim w trakcie upalnego dnia, gdzie po zażytej kąpieli wychodzi na brzeg i zalewa plażowiczów wodą trzepiąc sierść. Albo biega wśród piszczących dzieciaczków i sypie piachem na innych podczas biegania. Psie kupy zbieram , ale ludzie to czasem potrafią gorsze świństwa zostawić na plaży, niż psie g..no. W każdym razie zakaz jest jak najbardziej ok i popieram go z całego serca.
Tak jak ktoś napisał taka plaża jest wydzielona w Gdyni Kolibkach. Właśnie tam robią agilty, ławeczki, kosze na nieczystosci i woreczki na psie odchody. Plaża w tym miejscu jest dla psów dostępna cały rok. Również w sezonie letnim. Na inne plaże w Gdyni psy mogą wchodzić tylko od 1 października do 30 kwietnia.
jedno sprzatniesz , a drugiego nie dasz rady a potem dzieci by sie zasikanym piaskiem bawily....
nie wiem jak jest z "plaza " na westerplatte, jest to nieoficjalna plaza ale zawsze psiaka mozna zostawic w krzakach na "wale" przez ktory sie przechodzi na piasek.
chyba nawet latem widywalam tam ludzi z psami - jednak jest to maly kawalek, ale jest gdzie pospacerowac i dookola.(auto mozna zostawic przy bazie promowej za free)
sa jeszcze gorki wschodnie/zachodnie ale tam raczej bez psa bo foki czasem sie widuje i sa starania aby sie poczuly tu bezpiecznie
nie wiem jak jest z "plaza " na westerplatte, jest to nieoficjalna plaza ale zawsze psiaka mozna zostawic w krzakach na "wale" przez ktory sie przechodzi na piasek.
chyba nawet latem widywalam tam ludzi z psami - jednak jest to maly kawalek, ale jest gdzie pospacerowac i dookola.(auto mozna zostawic przy bazie promowej za free)
sa jeszcze gorki wschodnie/zachodnie ale tam raczej bez psa bo foki czasem sie widuje i sa starania aby sie poczuly tu bezpiecznie
wszedzie mozesz na plazy wprowadzić psa,ja chodze z moim prawie codziennie.Tylko trzeba to robic o okreslonych porach,najlepiej albo wczesnym rankiem albo wieczorem.Jezeli wolisz w dzien to polecam plaże jak się idzie z sopotu w strone gdyni deptakiem,za strumykiem mozna pieska spusic a i ludzi mało :) moj pies osobiscie nie zalatwia sie na plazy i rzadko widuje psy ktore sie zalatwiaja w piasek...co gorsza uwazaj na wymioty,kupy ludzkie na wydmach,szkło które sie wala po plazy i zdechłe ptactwo :)
Ja to bym "widziala"kawalek plazy w Brzeznie ,na samym koncu plazy,w strone Nowego Portu,zeby tam wydzielic miejsce spacerowe dla psow.
Niektorzy pisza - po sezonie,inni -z samego rana lub poznym wieczorem,ale nasi pupile,tez chetnie wykapalyby sie w samo poludnie,w chlodnej wodzie Baltyku!!!
Na forach niektorzy pisza,ze "psy s****.ja do wody" i ludzie w tm sie kapia!
Co za bzdura!!!! Pies NIGDY nie zalatwi sie w wodzie a ludzie owszem-czesto!!!!
Sporo turystow przyjezdza do Gdanska,Brzezna i nie moga ze swoimi psami isc na plaze.Badzmy realistami! Nie kazdemu bedzie sie chcialo codziennie jezdzic do Gdyni nad morze z pieskiem.
Mysle,ze Gdynia dzieki tej plazy zyska wielu turystow a Gdansk-straci.
Niektorzy pisza - po sezonie,inni -z samego rana lub poznym wieczorem,ale nasi pupile,tez chetnie wykapalyby sie w samo poludnie,w chlodnej wodzie Baltyku!!!
Na forach niektorzy pisza,ze "psy s****.ja do wody" i ludzie w tm sie kapia!
Co za bzdura!!!! Pies NIGDY nie zalatwi sie w wodzie a ludzie owszem-czesto!!!!
Sporo turystow przyjezdza do Gdanska,Brzezna i nie moga ze swoimi psami isc na plaze.Badzmy realistami! Nie kazdemu bedzie sie chcialo codziennie jezdzic do Gdyni nad morze z pieskiem.
Mysle,ze Gdynia dzieki tej plazy zyska wielu turystow a Gdansk-straci.