Widok
Pleśń
Pytanie dotyczy wymienionego w temacie grzyba. Odadza się to świństwo wewnątrz... bidona (bidonu??). Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo przecież po każdorazowym uzyciu pojemnika płuczę go starannie i pozostawiam otwartego do wysuszenia.
Czy winna mogła być ostatnia niezbyt przyjemna pogoda? Czy macie podobne problemy? Jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?
Czy winna mogła być ostatnia niezbyt przyjemna pogoda? Czy macie podobne problemy? Jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?
Na wszelkiego rodzaju organizmy dobry jest taki czyscik parowy. JEsto to uzadzenie pryskajace goraca (ponad 100 stopni C) para wodna pod cisnieniem. Takie uzadzenie mozna kupic w hipermarketach po 80 zl. Jesli masz cos takiego albo ktos ze znajomych to napsikaj troche w bidon poczym go wymyj. Plesn po takim zabiegu nie powinna sie odrodzic.
Ja mam takie uzadzenie. NIe dosyc ze sterylizuje to jeszcze bardzo dobrze czysci wrzarty brud(tez ten z roweru:])
Ja mam takie uzadzenie. NIe dosyc ze sterylizuje to jeszcze bardzo dobrze czysci wrzarty brud(tez ten z roweru:])
Może faktycznie nie jest to super firmowy bidon, ale jeden miesiąc? Co do zapuszczenia. Nie znając się na bidonach wymyśliłem i stosuję następującą procedurę:
1 wylewam resztki napoju (lub wypijem go:)
2 płuczę bidon zimną wodą
3 pozostwiam bidon otwarty do wyschnięcia (tak cheka do następnego uzycia)
1 wylewam resztki napoju (lub wypijem go:)
2 płuczę bidon zimną wodą
3 pozostwiam bidon otwarty do wyschnięcia (tak cheka do następnego uzycia)
> Nigdy nie zostawiałem otwrtego
> bidonu, nie wylewam po jeździe napoju, przez 10 lat nie miałem
> z tym problemu (miałem bidony isostara).
przez moja nieuwagę niejeden bidon Isostara mi zaplesniał, a nie jezdze od wczoraj. Z pełna odpowiedzialnoscia powiem ze w niczym bidon ISO nie jest cudowny. Moze pijesz jakies chemikalia ;) i nic nie rosnie.
> bidonu, nie wylewam po jeździe napoju, przez 10 lat nie miałem
> z tym problemu (miałem bidony isostara).
przez moja nieuwagę niejeden bidon Isostara mi zaplesniał, a nie jezdze od wczoraj. Z pełna odpowiedzialnoscia powiem ze w niczym bidon ISO nie jest cudowny. Moze pijesz jakies chemikalia ;) i nic nie rosnie.