Widok

Plusy i minusy

Zacznę od minusów. Okropne ceny. Czy remontowany obecnie Merkus, czy Jaś, czy Miś - prawie wszystko drożej, niż choćby w okolicach SKP SKM. I nie mam tu na myśli Biedronki ! Do tego w dwóch ze wspomnianych sklepów (nie powiem!) okropna obsługa. Tylko pani Wanda i jej Garden mi się podoba. Niestety - wszystkie czynne tylko do 22 !Straszny stan dróg, chodników i miejsc parkingowych - pozostaje coś z tym zrobić. No i jeszcze psiarze. Niestety - ale to już problem ogólnopolski - nie reagują na uwagi, psy wyprowadzane są na trawniki pod blokami, szkołą, a i na chodniku się znajdzie kupa, pomimo bliskości lasu ! No i tu już czas na plusy. Położenie! 15 minut do Parku Północnego i plaży, do lasu... Przecież mieszkamy w lesie ! Piękne trasy piesze i rowerowe dookoła. Wieczorami spokój. Ruch samochodowy wewnątrz osiedla - minimalny. Jako zwolennik poruszania się pieszo pochwalę jeszcze lokalizację. Skutecznie oddzielone od centrum lasem osiedle pozostaje w zasięgu 30-minutowego spaceru od Sopotu. A co do komunikacji. Nie jest wcale tak źle. Krytykującym radzę zwrócić uwagę, ile osób przybywa na B. ostatnimi 187, czy 181. ZKM normalnie się nie opłaca dostawiać linii. Chociaż nocny popieram!
Moja ocena
Brodwino kategoria: Dzielnice i osiedla
usługi i handel: 2

bezpieczeństwo: 6

ocena ogólna: 5

4.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też nie wiem czemu tak mało ludzi chodzi do lasu z psem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry