Widok

Pneuma, Coffins, Vierna

Pneuma, Coffins, Vierna Temat dostępny też na forum:
Początki 3miejskiej Pneumy sięgają 1997 roku. W 1998 roku zespół rejestruje pierwszy album dziś traktowany jako średnio udane demo. Kolejne płyty - "Berakha" (2001) i "Kokon" (2003) są drogą do własnej tożsamości muzycznej, od melodyjnego rocka do granego dziś ciężkiego metalu. W 2007 roku zespół wydał płytę "Jeden", która jest najostrzejszym jak do tej pory dziełem powstałym pod szyldem ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

vierna

Bylam na tym koncercie. Super..., naprawde szkoda ze wczesniej nie slyszalam o VIERNEJ , pneuma jest mi juz znana. Wszystkie koncert byly rewelacyjne. Ludzie szeptali miedzy soba o wspanialym glosie tej wokalistki. Pozdro dla wszystkich 3 zespolow ktore wystapily, musicie to powtorzyc :)

VIERNA

No proszę, mamy nowa kapelkę. Muzyka mocna i poruszajaca. Mało o nich słyszałam, a tu taka niespodzianka. Czy ktoś wie, skad oni sie wzieli, kiedy i gdzie można ich usłyszeć? Wyglada, że bedą HICIORY.. Tak dalej....

Pneuma

Oj działo się, działo....:) Coffins zabrzmieli jak Sepultura, a chwilami nawet jak prawdziwa Metallica;)) Poziom dobry i iło zobaczyć,że w narodzie duch nie gaśnie.
Pneuma zagrała w większości numery z "Jeden", kilka z Kokonu i jeden z Berakha, przeplatanych udanymi wygibasami (brawo Yoyo ;)) jajem (Kikut & Mihó) i świetnym kontaktem z publiką. Karczycho boli mnie dziś okrutnie:) Ja byłam wniebowzięta słysząc "Świat nie śpi". Publika reagowała zywo i radośnie, wlepiając załodze co i rusz zółwiki. Wierni fani przygotwali znakomita niespodziankę na wielgachnej płachcie bardzo zręcznie malując cały zespół ( normalnie dzieło sztuki - szacunek dla Igora:). Reasumując: sztuka niezwykle udana.

Inne tematy z forum Rozrywka

Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA 2026 (31 odpowiedzi)

Zapraszamy na Festiwal FETA 2026!XXVIII edycja Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Plenerowych i...

IRONMAN 2026 Gdynia (9 odpowiedzi)

Gdynia wróci na mapę światowego triathlonu już 19 lipca 2026 roku. Ironman 70.3 Gdynia to jedno...

Cyrk Astoria (10 odpowiedzi)

Zapraszamy do Cyrku Astoria!Gdańsk, ul. 3 Maja (obok Placu Zebrań Ludowych).Jesteśmy w Gdańsku od...

do góry