Widok

Po 25 latach Grupa Nowak to nie tylko wędliny

Opinie do artykułu: Po 25 latach Grupa Nowak to nie tylko wędliny.

Nowak, to nazwisko kojarzone przede wszystkim z zakładami mięsnymi. Jednak firma działająca na rynku już od 25 lat to obecnie grupa spółek z najprzeróżniejszych dziedzin - rolnictwa, budownictwa mieszkaniowego, inwestycji, a nawet branży IT. W tym roku firma Nowak uroczyście świętuje ćwierćwiecze działalności.

Zakłady Mięsne Nowak to firma z tradycjami rodzinnymi prowadzona przez Wiolettę oraz Zbigniewa Nowak. Ich pomysłodawcą, założycielem i twórcą jest Zbigniew Nowak, który w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekaw czy żona ta sama od zawsze
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy to ważne?

Podoba mi się ta córka ale pewnie ma zadarty nos i spotyka się tylko z typami co zarabiają po sto koła miesięcznie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nigdy tego nie zrozumiem u kobiet

Gdy jakaś mi się podoba to interesuje mnie ona, jak wygląda, jak się zachowuje. Jestem finansowo niezależny i w d*pie mam czy jej ojciec ma sieć sklepów czy nie.. Rozumiem, że laski chcą mieć poczucie bezpieczeństwa, ale przyzwoicie zarabiający facet też by je zapewnił, a może by miał fajne przymioty, których nie ma ten bogatszy
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rozmawiałem z kilkoma takimi bogatymi i dla nich jestem za cienki bo mam 6 koła na miesiąc

Jedna mi się płakała, że ma bogatego ale on ma małego ok 7 cm i musi jeszcze się wspomagać prochami żeby powstał. Ja mam 10 cm wiekszego i zero problemów, to co lepsze???
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 16

glupia ta baba, pewnie wiedziała, za kogo wychodzi, ale poleciała na pieniądze

on powinien spotkać fajną babkę i tę zostawić,
i z takim rozmiarem można mieć udane współżycie, ale ta głupia baba o tym nie wie,
poza tym bark tu jakiejkolwiek miłości
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pierwsza i pewnie nie ostatnia.

.....

podejrzewam że wszystkie farbowane, noski podobne do mamy tzw kartofelki, ładne...hmm przeciętne , ale przynajmniej jeden plus pyzatych buziek-brak zmarszczek.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale garnitur na jubileusz mógł uszyć na miarę. Trochę słabo to wygląda... :-)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Marza mi sie innowacyjne parowki zeby mialy zamontowane ledy i diody migajace w srodku !

swiecace paroweczki migajace na niebiesko i po podlaczeniu przez usb parowki do smartfona by mozna ustawic jej smak na np. parowke czekoladowa lub o smaku kurczaka z grilla .
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 8

Coś jeszcze też by można taką parówką...
Tak sobie pomyślałam...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tam wole hardkorowe kiełbasy z biedry i lidla...

...40% mięsa a reszta to loteria ,zjadam na kolacje i zastanawiam się czy się jutro obudzę...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

sprawdź sobie skład

i porównaj ze znanymi markami. zdziwisz się niejednokrotnie.

Bardzo fajnie ze placą tu podatki, a nie kombinują. Trzeba nam więcej takich firm.
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 2

daj spokój
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba nam firmy, która robi kiełbasę z zmielonej łopatki i szynki a nie smalcu i papieru oraz wody. Konsystencja i jakość dzisiejszych wędlin sklepowych woła o pomstę do nieba! Jak ludzie mają być zdrowi jak na śniadanko płatki z z cukru, na obiad kiełbasa z papieru smalcu i fosforu a na kolacje kanapki z wędliny z gatunku podłej sklejonej masy do tego świeżutki biały chlebek prosto z chin a pomiędzy jogurcik z cukrem i sztucznym barwnikiem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok, ale na obiad kiełbasa?

na obiad: zupa, naleśniki domowe, kotlet domowy
kiełbasa- ewentualnie obok karkówki na grilla

Szkoda tylko że syf a nie wędliny robią...

...wolę Stokłosę lub Gzellę
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 80

Nowak i Gzela najlepsi !!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Stokłosa??? Człowieku pewnie jarasz szlugi i nie masz smaku.

Tylko Nowak!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nowak to dno.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

co wy wiecie, widzieliście produkcję?

Ludzie, co wy pieprzycie za głupoty! Czy któryś z was hejterów był w zakładzie w Jankowie, pracował tam i widział jak to wszystko się robi, że takie bzdury gadacie? Bo ja byłam, pracowałam i słowa złego na czystość i jakość wytwarzania nie dam powiedzieć. Oczywiście nie muszą wszystkim smkować, bo każdy z nas ma inny smak natomiast odświeżanie u Nowaka nie wchodzi w rachube. To tyle w temacie. Gratuluje jubileuszu :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

...

W firmowym sklepie sprzedawali zielone wedliny..to mi wystarczy jesli chodzi o jakosc.Na produkcje nie musze juz wchodzic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgadzam się z tym że jakość na sklepach kuleje jeszcze rok temu wszystko swiezutkie teraz niestety już muszę uważać co kupuję i niestety podobnie jest u Stokłosy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

stokłosę? chyba żartujesz... prasy nie czytasz?
co do gzeli to nie jestem jakiś ekspertem ale raczej się popsuł...
zresztą wszędzie coraz więcej chemii...

tak w ogóle to zbóje z warszawy powinni wprowadzić takie prawo by nawet w mięsnych obligatoryjnie wystawiać wywieszki ze składem na produktach -byłby z nich jakiś pożytek
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gzella to gorsze g*wno od Nowaka !!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja wolę wyroby z tajnych firm z Kaszub,

tamtych od Nowaków Gzeli i innych, nie da się jeść, każdy to potwierdzi, kto spróbował takie wyroby z Kaszub. Sami wędzą, przyprawiają i jest pyszne.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

"świeże, czyste mięso i wędliny"..:))

Nowak, Stokłosa, HK, Gzella najwięksi odświeżacze...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak

Wynika z tego ze czlowiek nie swinia,wrzystko z glupoty zezre,byle co jesc i bylo co gadac

Jeślli biedronka będzie sprzedawać wieprzowinę dalej po 9-11PLN, to z Nowaka dużo nie zostanie przynajmniej w branży mięsnej.

Wcześniej ceny mięsa były konkurencyjne, ale obecnie z Biedronką nie ma szans.
Wędliny ma do tego wyjątkowo drogie i smakowo średnie, więc tutaj ma konkurencję na rynku również innych producentów lokalnych i nie tylko.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wędliny od Nowaka nie są moim zdaniem dobre. Wolę już te chociażby od Gzelli, choć

też szału nie ma i tylko te droższe się doczegoś nadają.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśłi nowak jest gorszy od Gzelli

to nawet nie będę próbował.
jak już to dominik, choć szału nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znam lepszego Nowaka,to Nowak trener Piotr z Lechii.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupiłem ostatnio u Nowaka mięso, bo w biedie zapomniałem

wszyło moze 2zł różnicy na 60dg, ale na patelni to były dwa światy. Wołowo-wieprzowe z Lidli i innych Bied to szprycowane wodą produkty miesopodobne, przy zmielonym na moich oczach mięsie od Nowaka. Owszem, nie jest to produkt z Kaszub, ale różnicę w jakości widać. Jak ktoś lubi płacić za wodę i solankę, jego sprawa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

zbychu, pamietam jak sprzedawałeś kurczaki z lóżka polowego gdzies na ulicy

Zawsze ci mówiłem ze nie dasz rady a tu proszę, jubileusz firmy. Wpadnij kiedys pod kasztany we Wrzeszczu to powspominamy dawne lata
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Syna

jeszcze ma :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jednego

Kasztanów nie ma juz

Od kilku lat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to nie ma

psy zostawiają
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kielbasy i wedliny to dzis jakas pasza za duza kase a nie zywnosc smaczna !

Kielbasy to dzis jakss chemiczna papka z tluszczem, woda i jakimis utrwalaczami a szczegolnie ta breja wyplywa podczas pieczenia na patelni . Czy PL nie umie robic kielbas pachnacych , z przyprawami bez konserwantow, z smakiem i lekko suchych wedzonych ale w srodku z miesem a nie tluszczem tylko ? . Dzis czego czlowiek nie kupi z wedlin to leje sie jakis chemiczno wodny syf z srodka badz opakowan az to obrzydzenie wzbudza. Z kiebasy na patelni leje sie woda i breja tluszczowo chemiczna a wedliny to jakies imitacje szynek kolorowane uzyskane z mielonych chyba odpadow . Jesc sie tego nie chce i jeszcze za kg kielbasy cha rozni 20 zeta . Chore jest to ze obok przewanie lezy surowy kawal szynki za ok 18 zl a w kielbasie czy wedlinie jest tluszcz chemiczny za 20 zeta jakby udawali iz nie mozna szynki zmielic do kielbasy.Ani to uwedzone, ani podsuszone tlko niby sztucznie dzis dodaja aromat dymu wedzarniczego .....to oni tego nie wedza i nie susza ? Kielbasa to najprostszy produkt i powinien byc podstawa oraz tani bo to zadna filozofia lecz nalezy dac odpiowiednie skladniki a nie czyms zastepowac mieso. Jak ktos chce na wodzie zarobic i na tluszczu to po co robi kielbasy czy wedliny ?. Lecz ludzie nadal jedza to pasze chemiczno wodna i imitacje wedlin napompowane farba barwnikami a najmniej miesem. Mokre to wszystko , leza te kielbasy mokre , wedliny mokre , leje sie z tych opakowac , sliskie te kielbasy itd . ....Kielbasy dla kasy tyle ze mieso w nich powinno byc i smak a tego brak..Najsmieszniejsze sa te pakowane wedliny niby ' swieze '..pytam kiedys sprzedawcy ... czy ta wedlina jest swieza ? ..on patrzy na opakowanie i mowi ...Tak ma jeszcze rok gwarancji ..) .swieza wedlina z terminem przydatnosci 2 lat lub trzech )))....Moze wielu nie wie lecz tzw. dawniej kielbasy dobrze wykonane , ususzone, wedzone , naturalne bez konserwantow mogly zachowac swiezosc nawet pol roku lub rok lecz to wynik receptury i suszenia oraz przechowywania i sa dzis na swiecie tzw. dojrzewajace, suszone i o dziwo bez konserwantow a u nas chemia ma zastapic jakosc..........Szczerze powiem iz zdrowiej kupic kurczaka i sobie upiec samemu lub sztuke miesa mimo ze tez jakosc moze nie jest super lecz choc wiecej miesa tam jest i taniej oraz na pewno znacznie zdrowiej.
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 9

No bo jak ludzie chcą kupować najtaniej to maja wode i nie mięso. Ludzie przestali zaopatrywać sie w typowo mięsnych sklepach jak Nowak tylko w jakis łódkach i biedronkach gdzie sery i wędliny to największe śmieci na świecie .
Ja uwielbiam smak tych wędlin ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

a ja nie uwielbiam tch wedlin.

Biedronka wcale kolego nie ma juz tanio i zapomnij o tzw. tanio . A gadanie bzdur ze kielbasa musi byc za 40 zl to brednie bo dobra na wsi chlop robi za 8 zl . Kase ktos chce na naiwnosci zarabiac . Jak ma wydac kase to wole wedliny z hiszpani suszone, dojrzewajace lub Wloskie bo tam jest jakosc i smak a nie ta nasza kicha i bredzenie ze nmy to robimy och ach.....w PL jest kicha a nie jakosc....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

taaa, bo Nowak to same delikatesy serwuje

nie rób ludziom wody z mózgu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

cena w dzisiejszych czasach nie przekłada się na jakość...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaaa odrazu widać zawiść ludzi po takich komentarzach Hahahahahahah

kup slownik geniuszu ) zamiast parówek )

chyba na kielbasy zbyt duzo wydajesz to na słownik ci zabraklo ......Ty ' odrazu ' )

Chyba nie jadasz wędlin Nowaka, tradycyjne receptury ale dotrzymane standardy (wędzenie bez dioksyn). Proponuje parówkowa lub pasztetowa z Kaszubskiej Chaty:) pychota!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

czy wiesz, że...

czy wiesz, że w każdej jednej firmie, wędliną która będzie miała najdłuższą ok. roczną gwarancję będzie szynka konserwowa? W każdej jednej firmie nie tylko u Nowaka. Taka specyfika akurat tej wędliny. Pozostałe mają naprawdę krótką datę przydatości. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drugi

Z AMBER.Zycze zdrowia,on kiwa pracownikow a pracownik z zemsty wyproznia sie do mieszalnika,smacznego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakość

głosowałeś za wejściem do unii- to masz co chciałeś. Niedługo nawet te firmy które wędzą dymem także się skończą bo takie są wymogi firmy. Zbyt duża ilość azotanów w dymie. Oczywiście będą mogli założyć dodatkowe specjalistyczne filtry , ale te są tak drogie, bo w zachodnich cenach, że nikogo nie będzie na to stać. I trzeba będzie jeść to co jest

Ceny wyssane z największych alpejskich gór i dorobił i się na wyzysku ludzi umów smieciowych
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 12

No najlepiej isc do biedronki i kupić największe g*** za dwa złote. Ludzie są tym co jedzia. Wiec gratuluje tym którzy zaopatrują sie w ten sposób xdxdxd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

taa, w biedronce jest g... a u Nowaka to same rarytasy

widzę, że marketing działa
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje !

Uwielbiam te wędliny a przede wszystkim dania gotowe, parówki cielęce, paluszki sopockie i kabanosy !!! Najlepsze na świecie !!! Gratuluje jubileuszu :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 57

Wspierajmy regionalne firmy !

Większość ludzi nie inwestuje w dobrą żywność kupuje największe badziewie w biedronce czy w lidlu. Ludzie przestali zaopatrywać się w zdrowa żywność, mięso bogate w mięso. Ciesze sie ze mamy takie regionalne firmy na Pomorzu od tylu lat, dbające o jakość.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 28

akurat w sklepach które wymieniłeś wędliny są mega wysokiej jakości, z uwagi na trwający dumping cenowy.
póki co jest i trzeba z tego korzystać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

mega wysoka jakosc ???

Kup mysliwska pikok. Otworz na kolacje - pycha. Po nocy smierdzi i laduje w śmieciach. Jedna noc !!! To ta super jakosc?
Kielbasa z wolowina wyglada pieknie (jak krakowska) ale wez do ust - smrod !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kupiłam mięso u Nowaka szynkę z myślą na jutrzejszy obiad nadchodzi jutro i z mojej szynki wydobywa się smród poleciała do kosza po jednym dniu w lodówce to ile leżała w sklepie?? Syn uwielbia salami pech ze właśnie te od Nowaka jak świeże polezy w lodówce 4-5 dni bez problemu ale czasem po 2 już na śmietnik

i sluchajcie polskiego rapu!
elo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko ok tylko niech te firmy też wspierają swoich pracowników.
Jeśli taki Nowak dobrze traktuje pracowników, płaci więcej niż minimum, wspiera rodziny to jestem wstanie kupować tylko z tego powodu. W przeciwnym razie nie. nie wiem jak jest w tym przypadku. Brakuje jakiegoś rozróżnienia tutaj bo w sklepie nie wiesz jak jest.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chętnie wesprę regionalną firmę - tylko niech ona zaoferuje mi produkty dobrej jakości i świeże. Ostatnio pani w sklepie Nowaka sprzedała mi śmierdzące skrzydełka z kurczaka, które wylądowały od razu po przyjściu do domu w śmietniku. Zakupiona pierś z kurczaka też nie była lepsza - nawet kot nie chciał tego tknąć. Zakupy zrobione w sobotę rano, po otwarciu sklepu. Więcej już nie zrobię tam zakupów.

Zakupy zrobione w sobotę rano, po otwarciu sklepu ale towar przywieźli w poprzednim tygodniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama weź się za robotę, a nie dania gotowe...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ola, a ile ważysz, że tak zapytam?

no i co jeszcze lubisz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz skład kiełbasek sopockich można zie przestraszyć tyle chemii za 25 zł
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupuje i jem Sokołów z Biedronki
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sorki lecz jak mamy wspierac zywnosc regionalna to musi wrocic jakosc bo tej brak.

Nie beda wspieral czy jadl produktow regionalnych ktore sa inne smakowo na targach czy na fotce a potem w sklepie sie okazuje ze to masowa tandeta za duze pieniadze z napisem - regionalne !. niestety . A takie bredzenie ludziom .wspierajmy i jedzmy regionalne i och ach to tak jak z ta eko zywnoscia ze tylko napis eko winduje cene a poza tym nic. Albo to bedzie z miesa a nie z pompowanej piany albo tego jesc nie warto. Dawniej kabanosy byly suche , chrupiace i zbite mieso w srodku pachnace ziolami i przyprawami a dzis jakby to z wody chcieli ukrecic dodajac napis -regionalne. Wiekszosc wedlin nie nadaje sie do serwowania ich ludziom..Znamy triki ze na targi na pokaz firmy potrafia zrobic wspaniale kielbasy lecz pozniej w sklepie juz leza imitacje.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pychotki gratulacje i życzę kolejnych 25 lat !

Ja tam widzę jakość super !!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 25

jak nie znasz smaku jakosci to mozesz jesc kiche !

smacznego ) jedz , jedz bo ktos to musi zjesc ))). Moj York jada Hiszpanskie wedliny bo naszych nawet polizac nie chce a on sie zna na jakosci . Tak wiec smacznego .

pychotki... ile masz lat? 5?

Hi,hi

Jego zle oplacony pracownik wyproznil sie z zemsty do miesnego pojemnika,to smacznego

Propaganda
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak zwykle przy tego typu artykułach brakuje mi podstawowej informacji.

W jaki sposób firma zatrudnia pracowników? Na śmieciówki czy normalne umowy o pracę?
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 4

normalnie na tenteges
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

umowa

jaka umowa ??? jak u prywaciarza. Najniższa podstawa a reszta pod stołem

mięso nieświeże,wędliny obślizgłe po jednym dniu w lodówce

mają sklep na Beethovena ale wole w biedronce niż nieświeże mięso kupować u niego. jakość masakra .100 razy lepiej don gzeli albo na chale
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

Hala to przez samo "h".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie uważam tak ale przynajmniej na metce można przeczytać z czego to się składa

rzeżnik

wyroby co roku gorsze chyba za dużo mamony 20 lat temu można było zjeść.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

wszystkie teraz te kiełbasy są takie same, napakowane chemią,

to już nie to co np w latach 90
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 1

raczej wodą, cukrem i solą + barwnik.

On

On jest pewien ze czlowiek nie swinia,wrzystko zje

nigdy ich nie zapomne

Tuz przed wielkanoca kupilam pikantne kabanosy w firmowym sklepie Nowak na Mickiewicza w Gdansku. Tak sie zatrulam ze na smakołyki wielkanocne moglam tylko patrzec.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

surowe jaja zżarłaś podczas przygotowań

popiłaś litrem mleka zagryzłaś kiszonym ogórem i taki oto efekt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

tak się dzieje jak się nie przestrzega postu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiedyś kupiłam śmierdzące nogi z kurczaka

w sklepie na Klonowej. Potem przez lata widziałam tam nikły ruch, a w końcu go zamknęli. Badziewie i drogo.

No tak...

...jeszcze kabaret mają.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten najt klup?

Podejrzany

Co to za firma wydobywcza? Ciemne interesy zaczyna. szczególnie na wyspie sobieszewskiej.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie bursztyn. Nie doszukuj się już nie wiadomo czego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

impreza

dzisiaj hucznie obchodzą swój jubileusz! Wszystkim udanej zabawy!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

NOWAK ZA DROGI

Pan Nowak jest bardzo drogi,wędliny nie pachną mięsem ,bez smaku,zapachu i szybko w lodówce się psują bo w sklepie leżą dość długo.Kiedyś za komuny to były super wędliny ,nawet zwyczajna była miodzio a już nie wspomnę o toruńskiej.Na Wybrzeżu najlepszą wówczas masarnią była Kościerzyna.A teraz tego nie idzie jeść namielone nie wiem co fuuuuu.Wszystkie obecnie masarnie niech biorą przykład ze wiejskich ubojni. Rączki lizać.Kaszanka jest z kaszy gryczanej i drobnych kawałków wątróbki.Lepiej kupić karkówkę -upiec i wie się co się je.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Faktycznie łańcuszek firm

i niesamowicie kreatywna i twórczo powiązana działalność, a faktur przy tym bez liku, kredytów na spłatę kredytów też, wypłaty pensji z rączki do rączki.Naprawdę super firma, ciesząca się wysokim szacunkiem urzędu skarbowego, omijającą ją szerokim łukiem!?.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie mogły by mojej kiełbasy spróbować:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

..no nie wszystkie panie oczywiście..:)

nie lubie kabanosow... wole krakowska hehehe

a sam ją ma ?

Panie z Domu Kolak czy obecnie Pani Nowak się nie liczy?
A więc: ładną mają córkę.
Nie zawsze mogę zrozumieć ludzi, któzy bez zpotrzeby " Pchają się na afisz..."
Jak to mówią Rosjanie... " Ciszej jesteś dalej zajdziesz..."
No ale każdy robi jak uważa, ja od zawsze unikałam "świateł jupiterów" , podobnie jak i większość ludzi z Biskupiej... Kiedyś każdy z nas posiadał bardziej zaostrzony instynkt samozachowawczy a dzisiaj wielu "Stawia wysoką bramę..." - Bilijne. " Kto stawia / buduje wysoką bramę szykuje swoją zgubę..." oby w tym przypadku to się nei sprawdziło.

Gratuluję i życzę wzrostu szybkiego niczym lot Mi 24 :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapomniałam... Mariola bardzo podobna do mamy...

Do ojca także.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego nie produkuje się żywności w/g starych recept

Dlaczego produkcja wędlin opiera się na chemii, wszystkie wędliny smakują jednakowo, jeżeli z 1 kg mięsa produkuje się 3 kg szynki , to czym jest te 2 kg (woda i chemia) Czasami można kupić na rynku wędliny z małych masarni produkujących w/g staropolskich receptur oczywiście kiełbasa kosztuje 36 zł kg a szynka 52 zł ale smak jest zupełnie inny niż z tych gigantów. Kiedyś powstawały piekarnie giganty nikt nie chciał kupować tego chleba i ślad po nich zaginął , tak będzie i z tymi Nowakami, Olewnikami Gizelami bo zaczynają wyścig z ilością a nie jakością. Nie wspomnę o Biedronce gdzie w wędlinie jest więcej utrwalaczy "E" niż samego mięsa nie powinniśmy się dziwić skąd biorą się zachorowania na raka
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja w ogóle nie kupuję mięsa w biedronce, jakoś mnie odrzuca. Wolę dopłacić pare zł i kupić w sprawdzonym sklepie, ale nie u Nowaka. Wędliny czy mięso szybko się od nich psuje. Polecam kupić piers z indyka, upiec i ma się fajną wędlinę na kanapki. Czasem kupuję jeszcze kielbase z piersi kurczaka i muszę powiedzieć że jest nawet dobra. Czuć w niej mięso. Jest chuda, byłam mile zaskoczona jak wrzuciłam ją na patelnię i nie strzelała woda, i nie tryskał tłuszcz. A co myślicie o parówkach z lidla, ktore maja 93% mięsa, są bez konserwantów tylko w składzie mają acerolę ? Z identycznym składem są także parówki piratki dla dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko!!!!!! wędliny Zielińskiego, smaczne i przypominają te robione przez moją babcię
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mają bardzo dobrą białą kiełbasę. Zawsze na święta od nich kupujemy

chyba "Nowaków"

Nie przesadzajcie z tym brakiem deklinacji nazwisk.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Celowa robota?

Myślisz?

Panie Nowak, a czy pan też jada te same kiełbasy, które sprzedajecie ludziom?

czy może te wasze robione są bez chemii, utrwalaczy itp świństwa
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

gratulacje

brat za pan brat

Natalia zabrać Cię na spacer moją 15 letnią bmw?

A masz ledy z marketu na zderzaku? I jeździsz na nich bez świateł mijania nawet po zmroku?

Najgorsze jest to, że dorabia się na wyzysku pracowników :(
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ps.
Płaca tylko to co najniższa krajowa i reszta w kopertę. O nadgodzinach można zapomnieć :(
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

beka

Masz racje. Znam taka co tam robi, niby na reke najnizsza a na lewo drugie tyle. Ale 500+ dostaja hahabab

to chyba tak jak wszyscy

kluczem jest "wydzierżawił w 1991 roku..." - tak właśnie powstawały pierwsze fortuny

Na państwowym majątku, przejmowanym za bezcen, kombinatoryką i układzikami. IPN powinien sprawdzić tego Pana, czy współpracował z SB
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

zeby kupic trzeba bylo miec oszczędności (nierealne), dolary skitrane (nielegalny obrót albo praca za granicą - tu problem był z paszportem więc poza marynarzami mieli je tylko ludzie ze służb i lojalni komuniści), wziąć kredyt (być z nomenklatury która sobie sama przyznawała), zrobić inny wałek (trzeba było mieć krycie ze strony władzy i służb); w rzeczywistości właścicielami nie stali się pracownicy jako akcjonariusze, ani naród, ale wąska grupa ludzi która dzięki układom, korupcji, przemocy stała się posiadaczem majątku państwowego - część położyła te biznesy, część radziła sobie dobrze, ale zarówno jedni i drudzy mogli to czynić tylko dzięki złodziejskiej transformacji czyli cwaniactwie, byciu dawniej w PZPR lub kapusiem;
co więcej ci przedsiębiorczy biznesmeni mają przy sobie ludzi z kooptacji i ustawiają się po rodzinie, stąd tworzy się dalej niekończąca się więź patologicznych układów, gdzie wolny rynek i konkurencja jest mitem bo o sukcesie decydują nieformalne relacje i grupy interesu;
do tego ci co pracują w tych przedsiębiorstwach jako szeregowi pracownicy zarabiają grosze, często poza umowami i sa na różne sposoby oszukiwani i nie mają zbytnio żadnej alternatywy, stąd taka sytuacja jest patologiczna i nieperspektywniczna

to po co wg wchodzic na trójmiasto i czytać o trójmiejskich biznesach i nieruchomościach ... ludu...

KAżdy dietetyk oraz technolog żywienia powie, że wędlin nie powinno sie jeść za dużo, max 2-3 razy w tygodniu, szczególnie te z supermarketów. Tam jest pół tablicy Mendelejewa.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowak

TO k....a na Żwirki i Wigury w Gdańsku ma też sklep,byłem światkiem jak ekspedientka z nowaka spisywała ceny u kummera a pani blond chętnie odpowiadała na pytania

Teraz świętują swoje 25 latek w : nie wiem jak się to nazywa ale tam gdzie targi naprzeciw stadionu. Zaprosili pracowników ale bez osób towarzyszących !! żenada :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

no bo jak sie róbi impreze integracyjną dla pracowników tak jak u mnie w banku to nigdy sie nie zaprasza z osobami towarzyszącymi helołł... to jest żenada ...

Czyli "Tygrysy Europy" - Novak & Novak

A "Grupe Firm" zaklada sie po to aby....No wlasnie moi drodzy-Kto wie po co???
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak w reklamie polleny 2000??

jak mozna jeszcze w dzisiejszych czasach dorabiac sie na śmierci innych istot?

Przeciez zwierzęta to sa nasi młodsi bracia a ci Nowakowie dorabiaja sie na ich smierci i cierpieniu! Sa to krwawe pieniadze! Karma do nich wróci....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

przeżuwaczami nie jesteśmy, natura wyposażyła nas w kły

serio hahaha ludzie są istotami mięsożernymi jak coś to boga obwiniaj a nie biednych producentów żywności XDXD

szjse

kiedyś to on miał znośne wyroby ,a teraz taki sam szmelc jak biedrze nie do jedzenia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

miesny

wyroby bez smaku poraszka przez sz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyjatkowo parszywe mięso i przetwory sprzedają. Gorszy od nich jest tylko Stokłosa i Madej Wróbel. Tego ostatniego kiełbasy nie da się ugryźć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Smutny zysk

Zwierzęta się bardzo cieszą, ze ktoś zarabia na ich nieszczęściu.
Nie gratuluję tych 25 lat życia z zabijania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

musimy coś jeść

jak czytam takie komentarze to tylko smiać sie chce .... nieszczęsna epoka weganów

i na co ta cała kasa, jak garnituru w swoim rozmiarze nie potrafi kupić?

chociaż i tak trzeba pogratulować, że zestaw dobrał odpowiednio, co u sporej liczby "biznesmanów" nie jest wcale takie oczywiste
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wioletka wyklepana jak moje B5 od Niemca

widać, że na szpachlę ociec nie żałował. oby jeszcze pojeździła ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

coś ci się pomieszało... I wykazujesz brak kutury.

Znałem ojca...

Jakość

Wole z Biedronki niż ze starego i mrożonego miesa Nowaka . Za dużo tego wszystkiego panie Zbigniewie . Wszystko tak samo smakuje czy za 20 czy za 60 zł. Lepiej łyżeczka niż chochlą !!!!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak Ci mielone z Biedry smakuje tak samo jak z jakiegokolwiek mięsnego to gratuluje braku smaku.

Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz. Autor: Jan Kochanowski

Jak to mowia czlowiek nie swinia wszystko zje. To co sie teraz sprzedaje nie ma nic wspolnego z wedlina, sa to wyroby wedlinopodobne naszpikowane chemia, konserwantami, wzmacniaczami smaku, azotanami i cala lista E. Niespecjalnie sie sprzedaje, widac sprzedaz spada skoro reklamuje sie tego producenta. Mieso jest rowniez pelne antybiotykow, po uboju zwierzat i rozbiorze miesa nastrzykiwane koktajlem chemicznym podwaja swa objetosc. Wpisz w wyszukiwarke: Ile mięsa w mięsie? (http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/ile-miesa-w-miesie,134404.html) , warto obejrzec.

Nikomu zdrowie nie smakuje, aż jakiej choroby skosztuje. - Bertrand Saadi z Szirazu

Najlepiej samemu upiec sobie miesko, zrobic pasztet lub szyneczke gotowana. Szybkowar mozna kupic w internecie. Jedyne godne polecenia wyroby moim zdaniem to Tradycyjne Jadlo. Sklad tych wedlin jest godny polecenia, Bez konserwantow i wszechobenych E dodatkow, fosforanow itp. Warto czytac etykiety produktow przed zakupem. (http://www.tradycyjnejadlo.pl/Katalog/Szynki-i-Poledwice/Poledwica-Krolewska.html)

tylko gdzie kupic prawdziwe mięso?

nie nastrzyknięte litrami chemikaliów?

szukac u okolicznych rolnikow.

Zdrowie jest tym czynnikiem, który dodaje wartości wszystkim zerom w życiu. ~ Bernard Fontenelle

Jak Bóg ma dać zdrowie, to pomoże i łajno krowie, a jak śmierć, nie pomoże i złota ćwierć. ( przysłowie polskie

Człowiek jest tym, co zje. Ludwig Feuerbach

Losy narodów zależą od sposobów ich odżywiania.Anthelme Brillat-Savarin

Człowiek nie żyje, aby jeść, ale je, aby żyć (Sokrates) Produkujac chemiczne wedliny generuje sie choroby przewodu pokarmowego, raka przelyku, zoladka i jelit. Przemysl farmaceutyczny i chemiczny zaciera raczki i liczy zyski, lekarze rowniez maja powod do zadowolenia. Tylko nieswiadomy konsument jest na straconej pozycji. Ciekawi mnie czy producenci tych wyrobow i ich rodziny jedza te swoje wyroby.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moźe jak Górski zainwestuje w Trójmieście w biurowce?

Odmieniamy nazwiska

Firma jest prowadzona przez Wiolettę i Zbigniewa Nowaków a nie Nowak. Kto pana redaktora uczył polskiego?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie nikt

ot takie mamy teraz dziennikarstwo

Ja uważam iż nie dobrze jest napisane to tak jak z panią goździk
Jaka znowu goździkowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gratulacje

Gratuluję wspaniałego jubileuszu , życzę dalszych sukcesów zawodowych oraz powodzenia w życiu rodzinnym . Zdzisław Ustarbowski
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie kupuje

Nie kupuję wędlin. Kupuje kawałek mięsa i gotuje go lub piekę i kroje na kanapki. Przynajmniej wiem co jem.a i kupuje tylko to paczkowamr fabrycznie, moja kuzynka pracowała w mięsnym i wiem co się robi ze starym mięsem żeby wyglądało świeżo.

uratujesz staranne je myjąc i wkładając na 3060 min. do wody z dodatkiem kwasu salicylowego (łyżeczka na 1 wody).

wedliny najlepiej potraktować Ludwikiem

Słabo

Wędliny nie są zbyt dobre. Za dużo ulepszeń w nich wprowadzono. Wszystko smakuje tak samo. Nie kupuję z tej firmy. Na rynku jest wiele lepszych producentów.

SAMI NIE WIECIE CZEGO CHCECIE....

Widzę po komentarzach że większość ludzi nie wie sama czego chce...
Narzekają że wędliny się szybko psują w lodówce.
I za moment krzyczą że w dzisiejszych wędlinach jest sama chemia.
Więc wyjaśniam: wędlina która szybciej się psuje od drugiej, ma zaaplikowane właśnie nie mniej chemii ! Jeżeli chcecie mieć codziennie smaczną i zdrową, wolną od utrwalaczy wędlinę, to niestety do sklepu trzeba przejść się częściej. Chyba że wolicie kupić kiełbasę raz na miesiąc to właśnie zapraszam do Biedronek i podobnych.... Oczywiście że to jest praktyczne, kupić pół kilograma wędliny i niech sobie leży miesiąc w lodówce, ale niestety jemy wtedy najróżniejsze sztuczne podtrzymywacze świeżości...
Reasumując: wolę jeść kiełbasę która szybciej leci, bo wiem że jest zdrowsza, ma mniej chemii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

bzdury pan wypisuje! to ma być firmowy marketing czy co... myślę że jest dość dużo lektury do której można się odnieść a tak najlepiej to z życia zasięgnąć, z doświadczenia - może wspomnieć wędliny dziadka ile miały chemii i jak długo w lodówce leżały

akurat

kiedyś wędlina zsychała się w lodówce, a teraz jest obślizgła - to nie dlatego że ma mniej chemii, nie pocieszaj się.Od czasu naszego wejścia do Unii, to nawet te biełbasy które producenci nazywają tradycyjnymi , mają E , taki wymóg. Jeszcze trochę i każdy chleb będzie taki jak unijne

Nowak to przeszlosc

Jest teraz taka konkurencja ze wyroby Nowak to świństwo.Zieliński,Balcerzak i firmy z Kaszub mające swoje stoiska w Gdańsku wykoszą Nowaka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zielinski

Nie sadze aby produkty Zielinskiego zawieraly mniej chemii. Wlasnie w jednym ze stoisk Zielinskiego ( w Netto, Straszyn ul. Objazdowa) na moje pytanie o sklad jednej z wedlich starsza sprzedawczyni opryskliwie odpowiedziala ze nie udzieli informacji poniewaz etykieta zostala juz zerwana. Na moja uwage ze jest to niezgodne z prawem poniewaz wszystkie sprzedawane wyroby musza byc dla kliento widoczne i dostepne odpowiedziala ze nie ma takiej mozliwosci. Opryskliwa starsza kobieta tonem nie znoszacym sprzeciwu, opryskliwie odmawia udzielenia informacji o skladzie sprzedawanych wyrobow. Kolejnego dnia mlodsza sprzedawczyni (inna zmiana) jednak wyciagnela ze szafki wycieta nozyczkami etykiete tej wedliny. Sklad niestety pelen E dodatkow, konserwantow i wzmacniaczow smaku. Dla alergika niezjadliwe a w przypadku zjedzenia takiej wedliny choruje sie od trzech do pieciu dni cierpiac bardzo. Lekcewazenie producenta i personelu oraz chec zysku za wszelka cene jest oczywiste. Od tego czasu nie kupuje tam miesa, wole podjechac do innego rzeznika.

Zielinski

Niestety wyroby Zielinskiego sa rowniez pelne E dodatkow, polepszaczy, fosforanu i wzmacniaczow smaku. Coz, nie nadaje sie do jedzenia dla alergika.

nie kupuję

odkąd stare plasterki wędliny panie ekspedientki wkładają sprytnie pomiędzy świeże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy firma na nich to wymusza?czy same takie spryciule
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Robią to bo później płacą kolosalne manka bo nie ma czegoś takiego jak odpis w straty.

salcesony , przemysł wydobywczy , nieruchomości ,IT , rolnictwo itd...

no i najważniejsze :- szoł biznes - kabaret Nowaki !

Wina klienta

Nie rozumiem o co chodzi z tą jakością - tylko kupuje wędliny od Nowaka są najlepsze. Parówki i kabanosy to podstawa u mnie w lodówce. Mąż tylko to jada. Jak każdy producent tworzy pewnie wyroby droższe czyli lepsze w smaku i tanie które wiadomo są proporcjonalnie gorszej jakości. A to ze ludzie idą do sklepu i wybierają tylko najtańszy produkt bo patrzą tylko na cene to juz ich wina . Kazdy narzeka na jakość a jak widzi przecene to tylko taki produkt wybiera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cena nie mówi o jakości.proście o etykietę z danego produktu i patrzcie ile w tym mięsa. Czasem tańszy produkt ma więcej mięsa niż droższy.

łeeee, myślałem, że chodzi o innego Nowaka i Krupę

Tak czy owak, zawsze Nowak

Nie jadam wędlin od prawie roku.

Obojętnie czy Nowak czy Gzella, czy inna Biedronka - wszystko napakowane syfem. Nie - nie jestem weganką, ani nawet wegetarianką i zdaję sobie sprawę, że syf jest we wszystkim, ale moim zdaniem wędliny w tym przodują (pomijając oczywiście napoje słodzone, chipsy, słodycze i inne gotowe wyroby). Wolę czekoladę raz na tydzień niż nawet 1 plasterek wędliny dziennie.

Wzbogacil sie na pracownikach którzy płacili duże manka.jeden wielki złodziej...

Gdzie on te zarobione pieniążki zabierze do grobu tylko czemu nigdzie nie sponsoruje np sportu. Zdrowie i tezyzna fizyczna to trzeba wspierać. Pozwolić młodzieży rozwijać pasje. A nowak tylko do siebie

Panie Nowak wielu sukcesów w dobieraniu składu wędlin życzę!

Niestety wedliny z państwa firmy zawierają chemię szkodliwą dla dzieci. Pozostaje zakup mięsa przypraw i samodzielne robienie wędlin co robi wielu rodziców.
Państwa kabanosy znajomi natychmiast rozpoznają w smaku i wstyd je kupować bo zawsze pada komentarz przyoszczędziliście pewnie od nowaka lub z morlin i kilka epitetów na temat państwa kabanosów.
Do czasu gdy nie zrozumiecie że wędlina składa się z mięsa i przypraw wiele osób nie kupi nic z pańskiej firmy podobnie jak z innych.
Ale największy wyczyn państwa firmy to boczek wędzony który nie składa się w 100% z mięsa. Niech żyje ostrzykiwanie.
A szkoda bo potencjał był. A wędliny to nie detergenty aby je faszerować chemikaliami.

Niestety, często wędliny i mieso jest nieświeże, szczególnie czesto na Obrońców

w Gdańsku

Doskonale

Życzę kolejnych doskonałych 25lat w branży.

TVP info król dopalaczy Gdańsk

natala kiedy poprawiamy impre

Z Toba jest jak z Hiltonami..

Gratulacje

Gratuluje sukcesów - 25 lat na fali to sukces !!!!! trzymam kciuki za dalsze lata !!!!

Niesamowite

Urzekła mnie historia tych zmanierowanych ludzi. Z pewnością bardzo " skromni".
Na pewno też szanują innych .
do góry