Widok

Pobyt w Alma - odradzam

Pobyt w Alma - odradzam. Cały czas w budowie, kto dopuścił do pobytu kuracjuszy. Posiłki mało urozmaicone, wędliny - konserwy z Macro nie do zjedzenia ( czuć przypaloną gumą). Wszystko to prowizorka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

konserwy to syf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uwielbiam konserwy.
"Turystyczna" to mój smak z dzieciństwa z wypadów pod namioty. Pamiętam śliczny jej zapach i super smak.
Mniam
Piotr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo jestem ciekawa czy będziesz Piotrze zadowolony, czytając Twoje posty myślę , że raczej tak. Ja jestem jednak zażenowana warunkami panującymi w Almie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Monia
Każdy oczekuje oczekuje czegoś innego i każdy ma własne priorytety i skalę ocen.
Jeśli chodzi o budynek w budowie to jest jeden chyba w trakcie zewnętrznego docieplenia ale budowlańców nie widuję.
Tak w skali min 1-10 max:
Wyżywienie jakość: 8-9 (świeże, estetycznie podane)
Wyżywienie różnorodność: 9 (przez tydzień jeszcze nic się nie powtórzyło z wyjątkiem herbaty, kawy i masła)
Wyżywienie ilość: 10 (dwa dania, zupa z możliwością dokładki, drugie danie ok)
Personel: 9-10 (miły, sympatyczny, otwarty na potrzeby kuracjuszy)
Manager: 9-10 (otwarta na rozsądne prośby kuracjuszy, pod warunkiem że są zgodne z wewnętrznym regulaminem ośrodka)
Pokoje: 7-8 (średnia klasa, czajnik można wykupić w recepcji, jedna lodówka na parterze)
Zabiegi: 8-9 (jeśli ktoś jedzie kolejny raz dobrze poinformować lekarza o zabiegach które wam pomagają, ilość jest limitowana i nie każdy dostanie to co by chciał ale są wykonywane sprawnie)
Przyroda: 10 (lasy, rezerwaty, 800 m do morza, plaża szeroka i czysta)
Rozrywka: 8-9 (jeden klub muzyczny STER w którym od 19:00 można potańczyć)
Gastronomia: 8-9 (sporo knajpek, barów)
Na terenie ALMA za zgodą można organizować wieczorki taneczne oraz grila. Oczywiście do 21:45, ale zawsze można zacząć wcześniej np. o 17:00.
Parking 120 zł
Jeden dzień wcześniej 100 zł (bez wyżywienia)
Droga wjazdowa dla aut trochę nierówna ale wzdłuż jest równiuteńki chodnik.
Porównując z innymi ośrodkami ZUS jest raczej na plus. byłem w dużo gorszych lub lepszych ale na "zad*piu".
Osobiście ze względu na zabiegi, wyżywienie oraz lokalizację chętnie bym tu wrócił na kolejny turnus :-)
Piotr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Sobieszewo

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....

do góry