Widok
Pociągi z opóźnieniami przez brak napięcia
Brak napięcia w sieci. Pociągi Polregio stoją. SKM kursuje normalnie
więcej
więcej
Masakra SKM
Kolejny dzień z skm czyli nawet wstawanie przed 6 rano nie pomaga, ponieważ pociąg stoi sobie po jednej przejechanej stacji, z niewiadomych przyczyn 10min... ja (na szczęście) dojeżdżam wyłącznie raz w tygodniu, ale dziwie się strasznie, że ludzie jakby już przywykli i nawet nie zwracają uwagi na takie akcje. Dlaczego nikt niego nie bojkotuje? Nic z tym nie robi? Serio, jeżdżąc tak dzień w dzień, notorycznie spóźniając się do pracy, nie widzę najmniejszego sensu płacenia za bilet. Umawiamy się niby na jakieś reguły: standard, rozkład jazdy, itp.... ciekawe, co w sytuacji, gdyby wpadła kontrola do pociągu i okazałoby się, że wszyscy jadą solidarnie bez biletu? Cały pociąg dostałby mandat za takie "veto"?. Sądzę, że raz dwa by splajtowali, poszedł by nowy przetarg a następca dobrze by już wiedział, że takie igranie z pasażerami nie popłaca. Ludzie- to komunikacja ma być dla nas a nie my dla niej! Serio, mamy siłę by coś zmienić!
Zaufaj mi, nie potrzebna jest wcale zima, ponieważ skm z byle pretekstu nie kursuje jak powinno. Stare sklady, stara wszelkiej masci infrastruktura. Ziomek wyruszał nie raz wyruszał ze stacji początkowej (!) z opoznieniem siegajacym 10min bo Pan maszynista musial zrobic siku/ dopalic papierosa. Wiec w obliczu takiej paranoi nawet jeśli cos z przyczyn losowych wydarzy sie i spowoduje opóźnienia to serio juz nikt w to nie wierzy....
Nie pan maszynista, ale przestarzałe urzadzenia nastawcze, zaniedbania na rozjazdach itp.
Kiedyś (PRL) w okresie od wiosny do jesieni były prowadzone wszelakie przeglądy i naprawy. Rozjazdy były smarowane, aby działały bez zacięć. Teraz też by to robiono, ale kto za to ma zapłacić? Po tych samych torach jeżdżą różni przewoźnicy, ale przegladów nikt nie chce fundować drugim. Tylko czekać, jak ta machina kolejowa runie całkowicie i nic nie pojedzie. To co dzieje się obecnie z SKM, to początek. Za PRL kolejki jeździły co 6 minut i były bardzo małe opóźnienia.
Oczywiscie ze jest. Jeśli masz bilet kupiony na skm możesz jeździć regio na odcinku który masz na bilecie - kwestia wysiadki na odpowiednim przystanku - oczywiście jak masz bilet do Reda Pieleszewo to do Wejherowa bez dopłaty już nie możesz jechać.
W całym województwie pomorskim obowiązuje taryfa pomorska co oznacza ze są takie same bilety na SKM i na polregio.
Pozdrawiam :)
W całym województwie pomorskim obowiązuje taryfa pomorska co oznacza ze są takie same bilety na SKM i na polregio.
Pozdrawiam :)
Po pierwsze : Polregio nie zatrzymuj się na wszystkich stacjach, więc nie każdemu pasuje.
Po drugie: gdyby jechało polregio, wierz mi, wsiadłabym! Serio. Ale pomiędzy 06:45 a 07:20 przez stację Wejherowo nie przejechał żaden, podkreślam ŻADEN pociąg.
I nie to jest najgorsze, chociaż przemarzłam tak, że nadal się trzęsę i piję 4 herbatę z cytryną. Najgorsze jest to, że przez 0,5 godziny nie usłyszeliśmy ani jednego komunikatu, Przez 0,5 godzin nikt nie raczył poinformować co się dzieje (chociaż to akurat dało radę sprawdzić w internetach) ale co ważniejsze ile jeszcze będziemy czekać. Dopiero gdy opóźniona SKM zbliżała się do stacji, ktoś wreszcie raczył zakomunikować, ze opóźniony pociąg wjedzie za około 10 min. Ale kiedy wjadą kolejne opóźnione pociągi- Cisza. A możesz sobie wyobrazić kumulacje pasażerów, skoro w między czasie powinny odjechać 3 SKMki i 1 Polregio
Po drugie: gdyby jechało polregio, wierz mi, wsiadłabym! Serio. Ale pomiędzy 06:45 a 07:20 przez stację Wejherowo nie przejechał żaden, podkreślam ŻADEN pociąg.
I nie to jest najgorsze, chociaż przemarzłam tak, że nadal się trzęsę i piję 4 herbatę z cytryną. Najgorsze jest to, że przez 0,5 godziny nie usłyszeliśmy ani jednego komunikatu, Przez 0,5 godzin nikt nie raczył poinformować co się dzieje (chociaż to akurat dało radę sprawdzić w internetach) ale co ważniejsze ile jeszcze będziemy czekać. Dopiero gdy opóźniona SKM zbliżała się do stacji, ktoś wreszcie raczył zakomunikować, ze opóźniony pociąg wjedzie za około 10 min. Ale kiedy wjadą kolejne opóźnione pociągi- Cisza. A możesz sobie wyobrazić kumulacje pasażerów, skoro w między czasie powinny odjechać 3 SKMki i 1 Polregio
Zobaczie i to jest to zachęca sie do porzucenia pojazdu na rzecz roweru czy komunikacji
dziś jest taka pogoda, że nie każdy rowerzysta da radę i zdecyduje się tego dnia podjechać do pracy komunikacją i co i klops wtedy kiedy jest najbardziej potrzebna nie funkcjonuje, ja już raz się tak przejechałem w pracy byłem 2 godziny później, dziś mimo -12 na mojej 20 kilometrowej trasie dojechałem rowerem
Masakra.
Rozumiem awarię prądu w Gdyni... Ale czas reakcji? Kwtastrofa! Jechałem POL-Regio z Helu do Gdyni głównej. Pociąg był spalinowy ale blokował tory elektryczny kilkaset metrów od stacji docelowej. Obsługa pociągu wpadła po prawie godzienie stania na genialny pomysł! Wrócili się do Chylonii żeby była możliwość przesiadki do SKM. Ja byłem zmuszony wziąć urlop na żądanie przez tych partaczy... a Wy?
skm powinno dodać motto, dzień bez awarii, spóźnień jest dniem straconym.
Cud że to jeszcze jeździ składy 40,50 letnie, tylko potrafią grube pieniądze kasować a jakość usług zerowa, dno totalne to jest kpina nie transport miejski, cień tego co było za komuny, brudne, nieogrzewane ciągle spóźniające się
Cud że to jeszcze jeździ składy 40,50 letnie, tylko potrafią grube pieniądze kasować a jakość usług zerowa, dno totalne to jest kpina nie transport miejski, cień tego co było za komuny, brudne, nieogrzewane ciągle spóźniające się