Widok

Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie trzeba poszukiwać listonoszy

Oni sami przyjdą tylko trzeba im chcieć zapłacić
popieram tę opinię 498 nie zgadzam się z tą opinią 6

przeciez jest paczkomat 24/7 - to po co poczta

kto jeszcze z tej komuny korzysta?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 70

Policja i sądy
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja najbardziej to bym chcial, zeby listy kosztowaly 1zl za wysylke, a paczki 3zl

I wtedy zeby mi listonosz szybko to przynosil. A zarabiac moze ile chce.

Oto moj sposob na naprawde istniejacej sytuacji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21

Taka a poczta będzie żyła za grosze żeby tylko klienci mieli tanio a na podwyżki pieniędzy wypracowanych zero. Ludzie są takimi idiotami ze szkoda słów. Myślicie że każdy pracodawca jest w stanie podnieść wynagrodzenie o 1000-2000, że da wam godziny elastyczne i będzie się cieszył ze w ogóle śmierdzące lenie chodzą do pracy. Nie chcecie to nie pracujcie. A nikt za brak doświadczenia i zaangażowania nie będzie płacił wam wysokich wynagrodzeń.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

sprzedawaj coś w internecie to zobaczysz kto korzysta...

Masa ludzi, najchętniej wybierają list ekonomiczny nierejestrowany bo najtaniej
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oprócz zakupów internetowych też niemal wszelka korespondencja z zachowaniem terminu wysyłki musi iść poleconym, przez Pocztę Polską oczywiście, tj.: odwołania od decyzji, apelacje, etc. Takie mamy przepisy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja. Jak chcę lekko strollować kogoś kto mi podpadł to wysyłam mu poleconym widokówkę, coby musiał na pocztę zaiwaniać.

Jeżeli właściciel firmy nie pojmie, że pracownicy (zadowoleni) to najważniejszy kapitał, to będzie jak będzie, znaczy kulawo.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pojmuje i stara się podnosić wynagrodzenia po kiepskich poprzednikach którzy nic w tej materii nie robili
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Jak zapewniają pracownice Poczty, nikt nie pytała o zarobki, a jedynie o warunki zatrudnienia" hahahaha, co to za bełkot, przecież płaca to główny parametr warunków zatrudnienia. No chyba, że ktoś się jara, że nosi trąbkę na plecach, ale to już są jakieś odchyły od normy, którymi nie chciałbym się zajmować.
popieram tę opinię 248 nie zgadzam się z tą opinią 4

Możliwe, że pytali tacy desperaci

dla których nie ważne ile byle by było.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Dnie otwarte"...

... ja piernicze. ;)
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i jeszcze

"...nikt nie pytała o zarobki..."
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Listonoszem to opłacało się być kiedy emeryci kont nie mieli.Tera co,nic ściepy nie ma.
popieram tę opinię 162 nie zgadzam się z tą opinią 4

No za 1500zł to niech sami robią
popieram tę opinię 237 nie zgadzam się z tą opinią 1

nieznajomość tematu i obecnej płacy

jak się nie wie ile listonosz zarabia to się takie głupoty pisze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 40

Jak są dni otwarte i zapraszają

to wiadomo że grosze. I tyle w temacie
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale weekendy i wieczory wolne

czyli linia słuszna z programem jedynej prawilnej partii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

no tak przepraszam, 1800.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

w

1500 a 1800 to jest roznica, w dodatku dostają premie i koncowki np od emerytur, wiec ponad dwójka wychodzi.. jak ktos dobrze napisal, jak sie nie zna i nie wie to sie glupot nie wypisuje. ale najlatwiej jest hejtowac na wszystko zamiast wziac sie za robote...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 35

Skor taka rewelacja..

... to dlaczego brakuje listonoszy?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

koncówki od emerytów to juz przeszłosc wiec bajek nieopowiadaj!

Premie tez marne wiec na pewno nie jest 2 razy tyle pewnie max 2300 na rękę!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale kasa,chyba się skuszę zniewolić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

He..

Jajca

Złodziei z WER Warszawa na listonoszy za 1500 na rękę i tych z zarządu z prezesem na czele jak nie potrafi dopilnować nygusów żeby wywiązywali się z umów dostarczania paczek w deklarowany terminie nie po czasie.Zlikwidować WERÝ
.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piwko, paliwko

1500 plus zwrot za paliwo, dla listonosza samochodowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież chcieli na te stanowiska zatrudnić więżniów, na szczęście ktoś poszedł po rozum do głowy

i do tego nie doszło. Jak nie będą płacić tak jak więżniom i tak nie traktować ludzi w podobny sposób to znajdzie się wielu chętnych
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 1

Więżniowie byliby szczególnie przydatni

do roznoszenia emerytur.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Więźniowie pracują w sortowni w Pruszczu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

super stoisko

witam.bylam. Panie bardzo sympatyczne i znalazla sie dla mnie idealna oferta, a ze nie lubie pracowac pod kierownictwem w zamknietym pomieszczeniu, wiec praca listonosza z autem mi odpowiada. moze i pensja nie jest najwyzsza, ale za to uczciwa firma, ktora z tego co mi wiadomo, nie spoznia sie z wynagrodzeniami a to w moim przypadku istotne jak mam rachunki do oplacenia. no i moge pojezdzic autem :) narzekaja ci co nie chca pracowac lub maja kosmiczne wymagania wzgledem tego co potrafia czyli nic.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 172

O, to jak już mamy wpis sponsorowany to pozwole sobie zapytać

ile płaci poczta pracownikom za takie wpisy? Czy to jest ta wspomniana "dodatkowa premia za wyniki"?
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 3

hmmm

nie wiem do konca o co ci chodzi? nikt tu nikogo nie sponsoruje. po prostu dluzszy czas szukam na rynku pracy bo jestem matka ktora samotnie wychowuje swoje dziecko. pewnie tego nie rozumiesz i wielu pracodawcow oferowalo mi teleprace w marketingu aby szukac im jak przedstawiciel klientow i zalatwiac za nich sprawy. nie chce takiej gownianej pracy. dlatego praca do 15:00 jako kurier mi odpowiada i bede mogla dziecko odbierac z przedszkola.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 16

Madrze prawisz ;)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzimy, że Poczta zaczęła zatrudniać

etatowych forumowiczów.
Po co tracić kasę? Lepiej by było wydać ją na wyższe wynagrodzenia dla pracowników wykonujących realną pracę (np dla listonoszy).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz coś łosiu do samotnych matek??? Jak miała męża debila to jest samotna i woli sama pewnie wychowywać dziecko niż być z darmozjadem a tacy faceci się często zdarzają
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

A może sama ma nie teges pod kopułą

tego tępa dzido nie brałaś pod uwagę.
Tylko zaraz że chłop musiał być zły.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdyby miała coś pod kopułą to nie miałaby dziecka przy sobie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dorota

Kurier i praca do 15.00 -bzdura. Za polecone,paczki i przekazy niedoręczone (awizo) nikt tobie nie zapłaci, a większość ludzi pracuje. Życzę powodzenia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kurier obsługujący firmy. Jeśli nie wiesz to nie pierd.l
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wiadomo, jak ma na imię pracownik działu promocji poczty...

Dorota...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ty idiotka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mogę pojeździć autem..

Oj naiwna. "znalazła się idealna oferta" - tak, specjalnie przygotowana dla Ciebie :). Przyjrzyj się listonoszom. Jeżdżą autobusami z wielgachnymi torbami na kółkach, upał, śnieg, deszcz, zawierucha, nie ma zmiłuj. I co raz większe rewiry. Samochodów nie widziałam. Ciekawe dlaczego listonosze masowo się zwalniają?

Auto

Nie widziałaś? Ja często widuję auto poczty. Przypominam że jeżdżą w ciagu dnia w godzinach pracy. Zwalniają się bo im źle, od dawna wiadomo ze Poczta Polska dobrym pracodawcą nie jest ale miejmy nadzieję że to się zmieni dla dobra obecnych i przyszłych pracowników.

haha

czy to ktoś pisze z poczty , hehehheh

raz że trzeba ich zapłacić
dwa trzeba zrezygnować z obarczania ich śmieciami-ulotkami,
trzy trzeba wyposażyć ich w rowery lub wózki by nie musieli dźwigać...
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łaski bez

Albo dać służbowe auto w postaci najgorszych nawet Ticko czy Punciakow. Nagle jak zacząłem pracować w zawodzie, to masa problemów z autem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedys to byly czasy.. :)

Badania DNA potwierdziły, że 87-letni listonosz z Nashville w Stanach Zjednoczonych jest ojcem co najmniej 1300 nieślubnych dzieci. "W latach 60. ubiegłego wieku antykoncepcja nie była zbyt popularna" - przyznał mężczyzna, który (podobno) w młodości do złudzenia przypomniał Johnny'ego Casha.
popieram tę opinię 114 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hehe, a mówią, że uroda u mężczyzn nie ma znaczenia

Jak widać ma i to duże. Jakby chciał jakiś przeciętniak tyle zamoczyć to pewnie musiałby odbębnić tysiące godzin na jakiś głupich randkach wydając przy okazji z milion $ xD
I to w purytańskich USA, ludzie są jednak wszędzie tacy sami, co najwyżej skala hipokryzji jest inna :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

uroda ma znaczenie przy "numerku" jednorazowym,

cechy charakteru- dla dobrego wspólnego życia, jeśli są to znaczące zalety to dzięki nim także teoretycznie nieatrakcyjny fizycznie mężczyzna, w oczach kobiety jest atrakcyjny ( i nie chodzi tu teraz o kasę- bo zaraz takie glosy się wpiszą).

Mój jest mega optymistą- bardzo mnie wspiera w moich huśtawkach nastroju
( ogromny stres w pracy),
bardzo uczynny, czuły, zaradny- naprawia wszystko w domu,
gra z synami w piłkę regularnie na boisku- cenię go za to,
choć ja więcej zarabiam, a może i dobrze.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uroda ma znaczenie przy spłodzeniu dziecka. Kobieta szuka ślicznisia, którty

takich jak ona ma na pęczki i on później odchodzi. Później jak trzeba dać żreć dziecku i sobie zapewnić wygodę, to szuka się brzydala z " cechami charakteru i bogatym wnętrzem" oraz dobrą pensją :-)))))))
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo kobiety wtedy nie pracowały w większości zawodowo, stroiły się i czekały na listonosza,

a zmęczony mąż po pracy popijając piwo cieszył się, że żona za dużo od niego nie chce.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo listonosz zawsze puka dwa razy
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie te czasy, nie ten kraj...

Ale w USA w tamtym czasie najczęściej pocztę odbierały mężatki, których faceci byli wtedy w pracy. A u nas co? Emerytki będziesz bzykał?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

przegięcie pały

To już przegięcie że trójmiasto zawzielo się na pocztę a na innych pracodawców którzy nie przestrzegają kodeksu pracy w ogóle wzmianki.. Pracowałem jako listonosz i nie mam do nich żadnych zarzutów prócz tego że szukałem wyższego wynagrodzenia. Ale się przejechałam bo gnuj nie przestrzegał czasu pracy, nie oddawał mi wypracowanych nadgodzin no i kartę multisport miałem za 100zl a nie za 15 jak w Poczcie. No i też miałem kartę miejską za 30zl w miesiącu wiec były spore oszczędności. Kierownik był super no i ekipa też. Chciałbym wrócić ale nie wiem czy mnie znów przyjmą. No nic przyjdę na dzień otwarty. Do zobaczenia.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 23

Nie tylko listonoszy będą szukać,

bo już ni ma komu robić, wszyscy na studia, a do roboty nikogo.
A trójmiasto się wzięło za pośrednictwo pracy ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny wpis działu promocji poczty...

Masz w końcu na imię Tomek, czy Dorota? Uważaj, bo za taką niepewność "dobrozmian" może wywalić z roboty...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

I zrozumieć tu takiego a ty masz na imię Piotr czy Antosia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha

i znowu dział promocji poczty, hehehehh

a kto normalny/prywatnie korzysta z PP jak są paczkomaty i kurierzy.....

......przeciez ta instytucja juz dawno powinna zbankrutowac - takie dziadostwo a w nazwie polska
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 26

Moje ostatnie doświadczenia pokazują, że Poczta ma lepszy standard niż kurier. Wszystko na czas, tyle, że muszę się przejść odebrać, gdy przyjdzie coś większego, niż pojemność skrzynki. Kurierzy, to lenie do kwadratu. I nie piszcie, że to przez niskie zarobki, bo takie same niskie zarobki są w PP
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

niedługo będą sprzedawali bułki :)

Śmietnik na poczcie straszny: mydło, powidło, książki, religijne gadżety - masakra

Super warunki

Najlepszymi punktami oferty są "stabilne zatrudnienie oraz wynagrodzenie", "wolne weekendy i wieczory" oraz "codziennie mogli wracać do domu"... no proszę was xD Dobrze, że nie "darmowy tlen (z domieszką azotu i innych gazów) zapewniony na miejscu pracy" i "mozliwosc jednorazowego wyjscia na dwojeczke w godzinach pracy (ale nie dluzej niz 3 minuty)"
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest Polska! Według pracodawców to pracownik powinien dopłacać im za możliwość przychodzenia do pracy. Taka POlityka zatrudniania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

taaaaa...

Mnie też nabardziej ubawiły "wolne wieczory" i "możliwość powrotu do domu". Bareja się kłania. No i jeszcze zarobki-1500 na rękę. Śmiech....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile

Ile płaca?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

2300 brutto za 8h w dni robocze. są też premie, trzynaste wynagrodzenie i nadgodziny jeśli się takie zdarzą to są wypłacane lub możesz w innym dniu szybciej skończyć pracę np o 13:00. Jeśli trafisz na fajną ekipę to wszyscy starają się sobie pomagać jeśli przyjdzie dużo przesyłek od klientów. Jest wsparcie. Przyjemna praca pod warunkiem że lubisz pracę w terenie i z ludźmi którzy nie zawsze są przyjemne no chyba że masz dla nich emeryturę
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

to kurde biedronka wiecej placi!! co oni szukaja naiwnych?

komisarz z UE "Taki mamy klimat "mówiła ze za mniej nuz 6 tysiece to tylko idiota zgodzi sie pracowac ,a wy pracujecie za 1300zł na rękę?
w Niemczech listonosz ma rower służbowy a wy macie nosic na piechotę ciężkie torby!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się nie potrafi liczyć to wychodzi 1300 :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

2300 btutto dla faceta?

Chyba żart-niech sami pracują lub zatrudnią ukraińców. Ale za tyle to nawet ci z ukrainy tyłka nie ruszą. Niech szukają....do u....j śmierci:)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto narzeka ten narzeka. Nie chcesz tonie pracuj. Proste
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ostatnio na małym sklepie mięsnym widziałem że szukają sprzedawcy

3000 brutto
sklep pracuje w godzinach 9-17 na łeb nie pada ruch umiarkowany
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie

ja pracuję w małym sklepie odzieżowym na Przymorzu-mam 2600 brutto-ale siedzę w ciepełku z kawusią i czytam książki:) Niech poczta dalej szuka jeleni
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

I tak bida
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pawel

Ja mam stresującą pracę 9h dziennie. Czasem trafi się też do wieczora. Jestem po dwóch kierunkach pg. 11000 brutto. Tez nie narzekam, na glowe nie pada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Za taką kasę to chyba pół etatu.

o

Tomek ile ci zaplacili za reklame poczty? Tak namietnie tu ich reklamujesz !

nie reklamuje namiętnie bo nie mam takiej potrzeby. Po prostu napisałem jak mi się pracowało we wrzeszczu i z chęcią wrócę bo trafiam na samych skur..eli i kretaczy którzy obiecuję umowę o pracę i płatną kasę na czas a na koncie jej brak i ciągną umowę zlecenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pisz bzdur, pracowałem akurat na tym urzędzie. Większego syfu nie widziałem, robota od rana do wieczora i niekończące się rozbiórki bo ciągle ludzi do pracy brakowało. Jak już ktoś przyszedł to po tygodniu góra dwóch zwalniał się. Przez ponad rok jak tam robiłem to nikt nie podpisał umowy. Teraz jestem na innym urzędzie, jest dużo lepiej ale nie ma się czym podniecać. Kto może niech szuka innej roboty. Pensja słaba, emerytur coraz mniej, poczty dużo, do tego ciągle jakieś ulotki i inny badziew do roznoszenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat w to nie jestem w stanie Ci uwierzyć, bo sam tam pracowałem i wiem jak było.

1500 na rękę. + 150 nadgodzin w roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zatrudnijcie ukraińców

no tak, przecież alfabetu nie znają
i muszą się sami za to utrzymać
a to pech!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czy sam chciałbyś zatrudnić złodziei? Wątpię
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nikt nie pytał o zarobki hahaha czyli byli tylko ci co od małego chcieli zostac listonoszem :)

A podobno mamy rynek pracy gdzie warunki dyktuje pracownik :)
Oferta bez zarobków jest niepoważna podaje je w ogłoszeniach teraz nawet biedronka!!
Dla przypomnienia kula u nogi jest stara kadra kierownicza komunistów która dzieki Milerowi ma podpisana umowę ze maja prace dożywotnio i nie mozna ich przenieść na nizsze stanowisko i mniej płatne!
Sortownia? a co to za przyjemność stracić 2 godziny na dojazd w jedna stronę!!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

sortownia jest w Pruszczu więc nie tracisz 2h na dojazd. poza tym jest dużo zmian kadry kierowniczej w Poczcie odkąd zmienił się nowy zarząd i chce poprawić sytuację pracowników co już robi i podnosi wynagrodzenia. jak myślisz mając 80tys pracowników łatwo jest podnieść wynagrodzenia o 1000zł skoro poprzednicy tego nie robili i olewali temat? najpierw trzeba wypracować przychód, żeby mieć z czego podnieść wynagrodzenia. Nikt za darmo nie podniesie Ci pensji o 1000zł bo tak chcesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

To niech pracują sami

wkrótce zbankrutują i będzie spokój

Pracowałem tam przez 4 lata. Nigdy więcej.

Nie ma co liczyć na kokosy w tej biednej firmie. A roboty tam jest od groma - kraina wiecznych rozbiórek i praca po 10h dziennie bo brakuje ludzi. Nie robcie tego błędu i nie zatrudniajcie sie tam.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja tez pracowałem tam ponad 2 lata i miałem dobrą ekipę a w rozbiórkach jeśli ktoś był chory wszyscy sobie pomagali i nie robił tego jeden listonosz a trzech-czterech więc listów dodatkowych na głowę wychodziło około 30. Poza tym za każdą dodatkowo przepracowaną godzinę dostawalem kasę na konto. Także widocznie ty kiepsko trafiłeś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ale pie****ysz koleś:)

z kierownictwa jesteś?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak bo każdy kto tu pisze jakiś pozytyw jest z kierownictwa i sponsorowany przez pocztę.. Weź sie je.nij... Po prostu trafialem na gorszych pracodawców wiem co nie co wiem a po drugie pracowałem we Wrzeszczu więc na ekipie i kierownictwo nie mogłem narzekać bo stoją murem za dobrym listonoszem i o niego dbają na tyle na ile mają możliwości. Nie miałem lepszego kierownika i każdy by sobie takiego życzył.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kazdy wie, ze moze być gorzej ale to nie znaczy, że nie może być lepiej i należy się godzić na zło...

Tomek

podpisz się w końcu TROL Tomek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja znam dwóch listonoszy co razem mieszkają.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

No i?

W nocy strasznie hałasują, aż lampa na suficie mnie się kiwa. Taki metaliczno trzeszczący odgłos naciąganych sprężyn. Ki diabeł?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myslałaś o tym by się podłączyć

Listy i paczki z pewnością są tak oburzone

że aż w ramach protestu samoistnie zmieniają swoją zawartość. "Nie będzie mnie roznosił listonosz mieszkający z innym listonoszem! Tfu!"

Master boy

3200 netto i mogę robić
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

powodzenia... pewnie nic nie umiesz a masz żądania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19

nic nie umie dlatego na początek chce tylko tyle. Skończyło się w Polsce pracowanie za darmo.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Białe murzyny

Jako byly pracownik poczty napisze ze jest to opos dla białych murzynów współczesne niewolnictwo jeśli ktoś za ciężka prace dostaje Ok 1500 na rękę "premia" której nie ma. Wyniosłem na tak zwanym autorejonie listy za ponad 1000 listów polecenych dziennie i z paliwem 1500 na renke sorry pośladków nie urywa a za zgubimy list 200 trzeba zapłacić
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

KŁAMSTWO

kłamstwo!! nikt nie wynosi 1000 listów dziennie więc widzę, że chcesz ładnie nasmarować na Pocztę. każda dzielnica składa się z kilku rejonów, a każdy rejon zaledwie z kilku ulic (3-5) gdzie do wynoszenia jest około 70 poleconych, jedynie przed świętami jest więcej pracy. może pracowałeś w inpost?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

drzwi z prawej: dryyyyyyyyyyń dryyyyyyń..........dryyyyyyyyyyń..........dryyyyyyyyń
drzwi z lewej: Kto tam....?
drzwi z prawej: Listonosz Rocco
fdrzwi z lewej: Proszę wejść :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cały czas to samo.

Cały czas to samo. Kończą się czasy niewolnictwa, pracowania na słabych umowach i niskiej pensji.
Ludzie wolą wyjechać. Polecam płacić przyzwoicie, np 2200 złotych + umowa o pracę i zaraz ktoś się znajdzie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

za 2200

w życiu bym tam nie poszedł. Lepiej na stocznie iść. 3/4 k murowane . Ale trzeba chcieć, a nie leserzy latać w mundurku pocztowca i narzekać, że mało. To jest robota dla frajerów. Na budowie czy w doku nikt może ładnie nie wygląda ale przynajmniej jest zarobiony.
Taka prawda Polacy, szanujcie swoją pracę, ceńcie sie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

3500zł na rękę to można iść rozmawiać bo za mniej szkoda czasu
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

darmozjad
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ja zarabiam okolo 4 tys.plus minus zalezy od premi i uważam ze to wcale nie dużo a za 1500 to można suche kartofle jesc na obiad.

Misiowicz składaj podanie.

Tylko co on w CV napisze?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

potrafi donosić (na każdego), otwiera każde drzwi bez zamka (nawet natowskie)

no i lubi się zabawić więc i samotne kobiety czekające na pukanie* będą zadowolone

*oczywiście chodzi o pukanie do drzwi
ps. nie tylko kobiety, mężczyźni też powinni być zadowoleni - taki jeden z brodą był bardzo...

Poczta nich zacznie od propozycji 4000 zł na ręke , to nie będzie musiała poszukiwać , chętni sami ją znajdą !

panie rzeczniku !... 4 tyś. zł. tj. około 1000 Euro - wcale nie trzeba się mocno sprężać aby taką kase zarobić np. w Rzeszy czy w Norwegii w pół miesiąca .
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

to tam jedź i sobie zarabiaj tyle kasy jeśli praca w Polsce Ci nie pasuje. Najłatwiej mieć roszczenia do poczty a inni pracodawcy płacą podobnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Widać, że etatowi forumowicze PP

dziś dość aktywni.
A nie lepiej by było polikwidować tego typu pseudo-stanowiska a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na poprawę warunków płacowych pracowników wykonujących realną pracę (np listonoszy - a nie jakieś śmieszne 230 brutto na start).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiem czy forumowicze pp. bardziej bym powiedzial ze to ludzie ktorzy zmeczeni sa waszym narzekaniem bo widac ze w polsce nie chcecie pracowac w jakiejkolwiek firmie, chyba ze pracodawca zaplaci kokosy tak jak za granica za brak umiejetnosci i doswiadczenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak,tak.....

Zarobisz 4 tys. zł, a na komorne wydasz 7 tys + wyżywienie......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

pensja

właśnie szwagierka się zwolniła z poczty po 10 latach pracy- 2200 brutto i 7/8 etatu.
praca w placówce w duży centrum handlowych.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na papierze etat na 7/8 a praca od 7 rano do 7 wieczorem? I nie ma chętnych?

No coś takiego.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak ktos sobie kiepsko organizuje prace jako listonosz w terenie to tak ma. a w urzedach pocztowych praca max 8h. wiem, bo pytam listonoszy, ktorzy u mnie zmieniaja sie w rejonie, gdy ktos jest chory. maja tyle samo listow a jeden potrafi rozniesc wszystko w 8 godzin a inny w 12, wiec sorry jak sie nie jest szybkim i kumatym to tak bywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

smiech na sali

ja pracuje w firmie z gdanska raz na tydzien na 12 godzin jade do niemiec na statek posprzatac karcherem podlogi i mam 6 tys. dowoza Nas autami firmowymi, daja wyzywienie i nocleg jesli chcemy odpoczac po pracy albo gdy statek sie spoznia
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jaki rodzaj umowy i wymiar etatu?

Czyli za 48 godzin pracy w niemczech masz 1.500euro;) takie bajki to dzieciom opowiedz ale takim do 5 roku życia
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wolontariuszy szukają...

Wolontariuszy szukają...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

wolontariusze pracują za darmo jeśli nie znasz różnicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

to masz zwrot kosztów dojazdu

faktyczne zarobki listonoszy 2000-3500 netto w zależności od rejonu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bez kozery powim:

Pińć picet na ręke i basta!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

praca na poczcie??

Pracowalem tam 3 lata...dziekuje bardzo!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mrnobody

Płacić więcej, to nie będzie trzeba szukać. Praca z ciężka torba w deszczu, upale, mrozie za 1800 zł? Nie dziękuję. Szukajcie frajerów dalej
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pocztowiec hehehehe

Praca w Poczcie to jedna wielką ściema. Niskie zarobki, brak możliwości awansu. Przychodzą tylko starzy ludzie! Młodych bardzo mało, a przecież Poczta ma ambicje! Zarabia ale kasa sie zgadza tylko na "stanowiskach"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za ile????? Skoro Poczta nic nie oferuje pracownikom to pracownikow nie ma tak????

Logiczne. Dajcie 3000 zł netto na dzień dobry to pracownicy sami przyjdą. PROSRE!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe

Mając 22 lata przeprowadziłem się do Trójmiasta i szukałem pracy na miejscu, aplikowałem na poczte w Gdańsku- cisza... w Sopocie - zostałem zaproszony na rozmowę i na tym koniec. Później przeprowadziłem się do Gdyni i znowu składałem CV na pocztę CIsowa-Chylonia. DO dziś bez odpowiedzi. Po prostu żenada. Pracowąłbym za te gorsze, za najniższą krajowaą ,żeby tylko mieć składki, zdrowotne emerytalne i jakiś socjal, ale nie chcieli nawet gadać z osobą po liceum ogólnokształcącym.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najzabawaniejsze jest to, że strasznie się uparłeś na pracę na poczcie...

Pewnie uznali że jesteś nienormalny, bo nikt o zdrowych zmysłach tak nie zabiega o pracę u nich ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najwidoczniej nie spełniles oczekiwań i było z Tobą coś nie tak hahha
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie dziadostwo jak poczta polska

to powinna dawno już paść
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Byłem z ciekawości się dowiedzieć o zarobki. Na początku 1482 zł na rękę. Normalnie zagadka dlaczego nikt tam nie chce pracować :D
Podejrzewam, że po prostu nikt nie wie co zrobić z taką górą siana
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech Pan Rzecznik sam roznosi korespondencję. A oni nie szukają pracowników tylko głupich. I tak powinno być napisane w ogłoszeniu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

1800 na rękę podstawa a nie 1472
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brednie

Brednie właśnie przyjechałem z Pruszcza Gdańskiego do Elbląga pracuje od 7:00 rano do 19 30 za 2000 zł Kierowca ciężarówki 24 lata stażu pracy można
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

:)

Kolega coś ściemnia albo bardzo się obija ganiam na międzywęzłówce 16 i więcej wychodzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chętni na etat są, ale widać Poczta Polska nie szuka pracowników skoro płacą ile płacą.

Kpina!!

Ta - pożal się Boże - strategia rozwoju to sprzedaż chyba wszelkich książek napisanych przez księży, książek kucharskich pod szyldem sióstr zakonnych, bogoojczyźnianych publikacji wszelkiej maści, najprymitywniejszych czasopism i innego barachła. A kartonu na paczki, foli opakowaniowej, taśmy - nie uświadczysz... Unowocześnianie to np. sytuacja, gdy na jednej z najbardziej oblężonych placówek ani widu automatu do nadawania przesyłek. Gdzież tam! Jest za to na... emeryckim osiedlu, gdzie wyjścia na pocztę to jedna z większych atrakcji. Nie zdziwię się zobaczywszy na poczcie niebawem warzywniak lub stoisko do zamawiania mszy w pobliskim kościele. Czy na Jasnej Górze...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie!

Moja koleżanka pracowała kiedyś w tej "instytucji" i musiała wyrobić plan sprzedając to barachło. Jak nie wyrobiła-sama musiała kupić. Najtańsze rajstopy, znicz itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To musi być jakiś rzadki zawód w Polsce, że firma poszukuje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

To są bajki!

Naczelnicy prowadzą własną politykę. Chciałem zatrudnić się na poczcie w Pszczółkach, ale nie przyjęto mnie - może mam nieodpowiednie wykształcenie (wyższe).

A parę lat temu (jak było wysokie bezrobocie) właśnie szukali na listonoszy ludzi tylko z wyższym wykształceniem. Zaniosłem CV osobiście, ale Pani w sekretariacie nie przyjęla bo miałem za niskie wykształcenie (policealne maturalne).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej nie odpowiadales im pod innymi względem. Pewnie jesteś aroganckim burakiem z którym nikt nie chce pracować a twoje wykształcenie nie ma nic do rzeczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pewnie nie jesteś mieszkańcem tej toksycznej wiochy.Dlatego Ciebie nie przyjęto.

Kto pracował ten wie: WYŚLIJ TEN LIST FAKSEM

i leci niedoręczona kopertka do niszczarki! oczywiście nie polecony bo za to kara. Ot tylko takie zwykłe listy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

1900 Na autach ciezarowych to nie jest smiech na sali to jest dramat. Sorry byly podwyzki 100zl to jest juz dwójka z przodu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

Witam kolega na międzywęzłówce szesnastka czy odbiory 6 lub bus ?

Jak słyszę na rozmowie od pracodawcy ze płacą mniej niż 3000 netto to śmieje mu się w twarz i mówię, że ma przeprosić za marnowanie mojego czasu. Czasy frajerów się skończyły. Jak nie pasuje niech pan prezes sam zapi****a
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaczęła się era leni takich jak ty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

I kres pracodawców cwaników

którz to mówili:za bramą czeka tłum na twoje miejsce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niby dlaczego len? Za prace nalezy sie odpowiednie wynagrodzenie za ktore mozna sie utrzymac. Z takimi zarobkami to w trojmiescie ciezko kredyt na mieszkanie dostac a co dopiero rodzine utrzymac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

najpierw trzeba byc dobrym pracownikiem zeby sobie tyle zyczyc na reke a takich w polsce jest malo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczta

Pracuje na poczcie. O. 62 etatu. Pensja

Uwaga poczta to pis

Podnoszą opłaty, wypłaty stoją w miejscu, podpisują chore umowy z nadawcami masowymi, asortyment dodatkowy zwiazany tylko z kosciołem gdzie w ten sposob kler sie tylko cieszy, masakra.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda. Przepisy kulinarne siostry faustyny, kalendarze z papieżem i mini kur** kapliczki z matką boską ale koperty bąbelkowej czy kartonika w danym rozmiarze to na poczcie nie dostaniesz. Łatwiej o rajstopy niż o taśmę do pakowania paczek.

PP to największy badziew jaki istnieje.

Obwinąć paczkę rajstopami i okleić żołnierzami wyklętymi

no

Nic dziwnego , na poczcie zarabia się marne grosze... Pozdrawiam wszystkich listonoszy ...;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sie nie umie szanowac tych ludzi ktorych sie ma to tak jest

karol

Jak płacą 7 groszy od listu rozniesionego ( jeżeli roznoszą pod 1000 ( to niech podniosą razy 2 stawkę i będzie zgoda. Na razie Poczta zatrudnia maratończyków, co biedni ludzie nie wiedzą nawet że są mistrzami i mają kosmiczną wydolność od lat biegania po 50 km dziennie z ciężkimi torbami i + wspinaczka wysokogórska na piętra gratis jako przyrost do już i tak żelaznej formy. W chwili obecnej stawka za 1 km wynosi 50 groszy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyslalem list polecony 2miesiace temu I zaginol nie ma winnego zlodzieje!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

poczta zwraca za list 50 krotnosc opłaty za zagubiony list idiotko gdybys niebyła głupia to bys jeszcze zarobiła na tym

ale skoro zgłaszałas to zarobiłas!

Wystawiam coś lub zamawiam. I do wyboru mam paczkomat za 8,60 i paczkę pocztową za 16-19 i więcej pln. Do tego nadanie w paczkomacie jest szybsze niż 5-20min stania w kolejce na tej J****** poczcie. Potem odbiór: dostaję smska, idę, mam. A na poczcie? Nie dostarczają przesyłek, mimo że w domu 4 osoby przez całą dobę są, to zawsze listonosz wciska awizo a po paczkę trzeba dylać do placówki. I znów kolejka.

Poczto Polska - tu se puknij!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

bzdury wypisujesz wysylka wcale niejest prosta wymagaja zakladania konta i inne pierdoły do drukowania adresu itp

Kolejna sprawa paczkomatów jest tyle co kot na płakał wiec nie piernicz .To tylko zaledwie ułamek tego co poczta ma!.Przypomnij soebie cweaniaku jak inpost chciał byc konkurencja dla poczty i praktycznie zbankrutowal wycofał sie i zostały mu tylko paczkomaty.
Ikolejna sprawa emeryt niebedzie chodził listy wysyłac do pczkomatu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale nie za takie pieniadze

Niestety wszystkie miejsca pracy na lotnisku po 7 tys na rekę juz zajete przez synalków i koleiów POlityków

nam zostały miejsca na poczcie po 1500 na rękę :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

układy

W tej firmie liczą się tylko układy, akwizytor bardzo szybko został naczelnikiem który nie ma zielonego pojecia o pracy i szacunku dla pracownika.
Za tak ciężką pracę wypadało by o przyzwoite wynagrodzenie a nie tylko rozbiórke.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olać taką pocztę w skrzynkach tylko awiza leżą bo im się nosić nie chce. A jak 1800 nie pasuje kto im karze pracować ?

Wstyd żeby młody zdrowy chłop pracował za grosze na poczcie to musi być jakiś nieudacznik życiowy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

jak nie chcecie pracowac

ja wy niechcecie robic leniwce polskie to wezne ukraincow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

" Poczta Polska poszukuje listonoszy"

A co zaginęli ?

Poszukiwany ( żywy łoś )

Czy naprawdę Zarząd P.P. jest głuchy i ślepy na raporty z terenów chyba że takich niema mam na myśli średni czas pracy nowego pracownika , przecież potrafią orły wyjść w rejon z listonoszem koło 10 a o 12 słuch i ślad po pacjencie zniknął , kalkulacja ludzie myślą , zobaczy nowy pracownik jak trzeba z.......ć za najniższą krajową z perspektywą rozwoju ( chorób fizycznych , psychicznych życia na ciągłym haju Stres , Mobbing ) pracy gdzie urlop staje się utopią a do domu po pracy daleko i ostatni autobus s........ł do bazy

Dni otwarte? Może jeszcze łapanki po wsiach?

Panie, panowie - wystarczy podnieść płace to chętni się zgłoszą sami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stabilizacja finansow

Tiaaaa podnieśli ostatnio za list z 2 zł na 2,60 zł a polecony o 1 zł. Ta stabilizacja oznacza kolejna podwyżkę opłat?

a za co Poczta ma wyrobić przychód i dać pracownikom podwyżki?

praca w charakterze listonosza

Mój tata był listonoszem. Otrzymał rejon Gdynia-Wiczlino. Musiał udostępnić swój prywatny samochód. Płacili 0,80 PLN od przejechanego km. Po roku pracy na stanowisku samochód zamienił się w złom. Teren bardzo ciężki. Przez pierwsze dwa tygodnie aby się wdrożyć, poznać trasę jeździł po 10, 12 godzin. Jak zobaczyłem, że mu nie szło, zacząłem z nim jeździć, żeby mu pomóc. On był kierowcą i podjeżdżał pod drzwi domu a ja szybko roznosiłem listy i paczki. Kierownictwu się bardzo podobało jak syn za darmo jeździ i pracuje. Dlatego zaczęli zwiększać rejon. Mimo tego Wiczlino jest dzielnicą ciągle rozboduwującą, powstają tam coraz większe osiedla, a mimo tego dodawali nam nowe ulice. Gdy zaczęliśmy protestować i mówić kierownictwu , że jest niemożliwe przejechanie tak rozległego terenu w 8 godzin i do tego we dwóch (w tym ja jeździłem za darmo), zdjęli mu godzinę z umowy i miał w umowie pracę na niepełny wymiar czasu 7 godzin. Później zaczęli mu do pracy dokładać rozwożenie skrzynek kontaktowych na Karwinach, mimo tego, że nie wyrabialiśmy się z obecną pracą. Po 3 miesiącach pracy stwierdziliśmy, że nie ma co rozwozić po 9 godzin (staraliśmy wszystkie obowiązki wykonać na czas) listów, będziemy jeździć po 7 godzin tyle ile jest w umowie, a nie rozwiezione listy zaczniemy zwozić na pocztę. To się zaczęło nie podobać kierownictwu więc, po świńsku zwolnili mojego ojca. Mianowicie zgłosili audytorowi (przyjechał specjalnie z Warszawy), że istnieje podejrzenie, że mój ojciec podczas pracy wozi pasażerów podczas pracy i nie wyrabia się z pracą (kierownictwo bardzo dobrze wiedziało, że jeżdżę z nim i mu pomagam i dopóki wszystko rozwoziliśmy akceptowali to, a gdy zaczęliśmy zgłaszać uwagi to ... wiadomo - audytor ). Jednego dnia gdy przyjechał po mnie, przyjechał za nim audytor. Jak zobaczył, że wsiadam do samochodu i trzymam w ręku listy, to już było koniec.

Nie polecam pracy na poczcie polskiej. Ciepłe stanowiska tylko się nie zmieniają, są to zazwyczaj starsi ludzie,którzy mają problem z obsługą komputera. Listy często były chowane przez kierownictwo na Karwinach podczas audytu, gdyż listy nie przychodziły na czas. Praca jest za najniższą krajową.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstyd dla poczty.

Aż przykro to czytać. Pan powinien zarabiać razem z ojcem a samochód to już w ogóle kpina. Pozdrawiam.

Aaaa

A czego wy się spodziewaliscie?? Poczta Polska to ogólnie sam syf.. Zarobki katastrofa. Pracowałem w poczcie. Najpierw na okres próbny, potem dostałem na rok a po 5 miesiącach mnie zwolnili po to żeby zatrudnić po 6 miesiącach na nowo i ponownie po 4 miesiącach zwolnić. W ludzi mają wywal... A jak trafisz na węzeł ekspedycji to jesteś maszyną do zapier....
Pozdro dla działu HR. Gdyby nie wasza polityka dziś pewnie pracowalbym u was dalej.. A teraz Mam w..... Do powiedzcie sobie sami. Nie dziwię się ludziom młodym za 1500-1600 robić. Pozdrowiam

Poczta powinna większy nacisk położyć na wykożystanie nierobów pasożytów ...

Prezes ,rzecznik prasowy ,kerowniki - też nic by im się nie stało jak by z dwa razy w tygodniu zarzucali terbe z listami i przesyłkami na plecy i ruszyli w teren !

listonosz z samochodem składa się listonosza samochodu listów zwykłych, poleconych,przekazów (renty zwroty podatków )paczek chińskich paczuszek gazetek reklamowych z masy ulotek i prasy do sprzedania za to wszystko poczta oferuje 2250 brutto +premia uznaniowa czyi uznam albo i nie

Złość dziennikarzy

widać, że trójmiasto.pl bardzo nie lubi Poczty Polskiej choć tak naprawdę nie jest wiadome za co. no cóż bywają wredni dziennikarze..... i bywają też inni pracodawcy, którzy są gorsi od Poczty o czym można się przekonać szukając pracy w trójmieście

Poczta ma ofertę...

śmiechu warte. Deutsche Post albo Royal Mail to nigdy nie będzie, pod każdym względem. Wystarczy, że ktoś poczyta sobie wpisy na różnych forach w sieci i już wtedy odechce się pracy w tym miejscu na zawsze.

Nie podaje pani, ile listonosz zarabia. I co to znaczy, że dostaje premie za wyniki.....sam pisze listy i je wrzuca do skrzynek, następnie, czy listonoszy zmusza się do roznoszenia reklam i ulotek?

Dowcip roku

Nie chcą płacić godziwych stawek, a do tego na poczcie można kupić szwarc , mydło i powidlo. Niech jeszcze mięso wprowadza, a przesyłki przy okazji. Do tego max 1 osoba na oddział do obsługi klienta....
do góry