Widok
Polakom ?
Polecam poczytać, apropo spożycia alkoholu w Europie:
link: egospodarka.pl/95999,Spozycie-alkoholu-w-Polsce-ponizej-sredniej-europejskiej,1,39,1.html
Tutaj masz cytat z powyższej witryny:
"... Pod względem spożycia alkoholu Polska zajmuje 19. miejsce w Europie. Liderami spożycia są mieszkańcy Luksemburga, Czech i Łotwy. Powyżej unijnej średniej piją mieszkańcy krajów zachodnich: Francji, Austrii i Niemiec.
Co ważne, jak pokazują inne dane WHO Polacy nie tylko piją poniżej europejskiej średniej, ale również rzadziej nadużywają alkoholu niż Czesi, Duńczycy, Niemcy czy Brytyjczycy. ..."
link: egospodarka.pl/95999,Spozycie-alkoholu-w-Polsce-ponizej-sredniej-europejskiej,1,39,1.html
Tutaj masz cytat z powyższej witryny:
"... Pod względem spożycia alkoholu Polska zajmuje 19. miejsce w Europie. Liderami spożycia są mieszkańcy Luksemburga, Czech i Łotwy. Powyżej unijnej średniej piją mieszkańcy krajów zachodnich: Francji, Austrii i Niemiec.
Co ważne, jak pokazują inne dane WHO Polacy nie tylko piją poniżej europejskiej średniej, ale również rzadziej nadużywają alkoholu niż Czesi, Duńczycy, Niemcy czy Brytyjczycy. ..."
gra aktorska
I znów Robert Więckiewicz pokazał najwyższą klasę aktorskiego rzemiosła. Brawo dla mnie on zasługuje na Oscara - to jest prawdziwy aktor, a nie jakaś "gwiazda" serialowa bez wykształcenia oraz odpowiedniego warsztatu aktorskiego. Jeszcze raz brawa. Film serdecznie polecam. Aha to nie jest komedia- trzeba dużo myśleć jak się ogląda takie kino.
Pod mocnym aniołem / Film a ksiazka
Mam książkę Pilcha, czytałam ją dwa razy i uważam ją za mocną i szczerą. Film mnie zawiódł. Nie rozumiem, skąd wzieły się sceny z seksem na oddziale deliryków, tego w książce nie ma! Nie ma też zbiorowych scen pijaństwa, jako że główny bohater upija sie zawsze i jedynie w pojedynkę. Dziwi mnie, że Pilch pozwolił na takie wypaczenie swojego utworu... Szkoda-