Widok

Podjazd

Czesc.
czy ktos z was wie moze jakie jest % nachylenie tego krotkeigo podjazdu w Mrzeznie( jadac na Puck)?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdze jak bede jechac nastepnym razem, ale na oko powiem Ci ze srednie moze byc ok 7-8%.
Oj powiem Ci ze jak w sobote tam bylem to wydal mi sie strasznie trudny i mysle ze moze byc i wiecej. Dzisiaj tez sie tam wybiore i zobacze czy to tylko wczoraj ona byla taka trudna czy zawsze jest taka. Moze to ja mialem wczoraj slabszy dzien:)
pozdrawiam
Wiesz Krzyżak dzisiaj tam bylem i jednak nie jest on taki trudny jak mi sie wydawalo. Musialem miec wtedy slabszy dzien...
z jaka predkoscia (stala) podjezdzasz? i na jakim rowerze - szosa czy mtb ?
Jezdze na troche "podrasowanym" Giant OCR7. a predkosc wacha sie od 18 do 25, zalezy na jakim odcinku( pod koniec juz troche wolniej;)
Żeton...podjazd/zjazd w Mrzezinie ma srednio 6,5% nachylenia na dystansie 600m
dla porownania podam ze podjazd:
pod Koleczkowo ma 5% na dystansie 1km
pod Łężyce 4% przy 2,4km
pod Rekowo 3% przy 2,3km
pod Sobieńczyce 5,5% przy 1,7km
pod Nowy Dwór Wejherowski 5% przy 2km
A ja tak się pytam z ciekawości, w jaki sposób mierzycie to nachylenie?
to slabe te podjazdy :) a ile ma podjazd w lesie sopockim kolo sanatorium?? (jedzie sie w gore asfaltem i jakies 200 m przed sanatorium odbija sie w prawo skos pod gore w lesie, wg. mnie to tam jest nawet stromo :)
Michu mam polara, ktory mierzy mi nachylenie i potem odczytuje wszystko w kompie.
Zeton a propos podjazdu o ktory pytasz to jest male miki (mysle ze ma nie wiecej niz 2%) i umywa sie obok tych podjazdow o ktorych pisalem :)
To ja podam, tez dla porownania, ze na Cisowej jest podjazd 13% a w Rumii 18%. Nie sa to moze miejsca nadajace sie na groska premie ale zawsze cos :)
Mike juz ci cos mowielm na tremat tych podjazdow :)
Mowiles ale nadal nie wiesz gdzie one sa a to moja slodka tajemnica. No chyba ze ladnie poprosisz... ;]
Mike ide o gruby zaklad ze te podjazdy nie maja tyle ile jest tam napisane. Wchodzisz? :) Chicken ?? ;>
Krzyżak troche nie rozumiem Twojej wypowiedzi:) mowisz najpierw ze ten podjaz ma 6,5% a potem mowisz ze ma 2%... o co w koncu chodzi??:)
Oooo ja... sory za ten blad z poprzedniej wypowiedzi... mialo byc oczywiscie waHa. problem w tym ze mam kumpla na na ktorego tak mowie i pewnie napisalem zle z przyzwyczajenia:]
Idz w zaklad z ludzmi ktorzy stawiaja znaki, ja moge byc swiadkiem zakladu :] Mozna to sprawdzic bez Polara. Policzymy i sie przekonamy. Ale mysle ze nie stawiali by znakow bezpodstawnie.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry