Widok

Podjazd

Czesc.
czy ktos z was wie moze jakie jest % nachylenie tego krotkeigo podjazdu w Mrzeznie( jadac na Puck)?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdze jak bede jechac nastepnym razem, ale na oko powiem Ci ze srednie moze byc ok 7-8%.
Oj powiem Ci ze jak w sobote tam bylem to wydal mi sie strasznie trudny i mysle ze moze byc i wiecej. Dzisiaj tez sie tam wybiore i zobacze czy to tylko wczoraj ona byla taka trudna czy zawsze jest taka. Moze to ja mialem wczoraj slabszy dzien:)
pozdrawiam
Wiesz Krzyżak dzisiaj tam bylem i jednak nie jest on taki trudny jak mi sie wydawalo. Musialem miec wtedy slabszy dzien...
z jaka predkoscia (stala) podjezdzasz? i na jakim rowerze - szosa czy mtb ?
Jezdze na troche "podrasowanym" Giant OCR7. a predkosc wacha sie od 18 do 25, zalezy na jakim odcinku( pod koniec juz troche wolniej;)
Żeton...podjazd/zjazd w Mrzezinie ma srednio 6,5% nachylenia na dystansie 600m
dla porownania podam ze podjazd:
pod Koleczkowo ma 5% na dystansie 1km
pod Łężyce 4% przy 2,4km
pod Rekowo 3% przy 2,3km
pod Sobieńczyce 5,5% przy 1,7km
pod Nowy Dwór Wejherowski 5% przy 2km
A ja tak się pytam z ciekawości, w jaki sposób mierzycie to nachylenie?
to slabe te podjazdy :) a ile ma podjazd w lesie sopockim kolo sanatorium?? (jedzie sie w gore asfaltem i jakies 200 m przed sanatorium odbija sie w prawo skos pod gore w lesie, wg. mnie to tam jest nawet stromo :)
Michu mam polara, ktory mierzy mi nachylenie i potem odczytuje wszystko w kompie.
Zeton a propos podjazdu o ktory pytasz to jest male miki (mysle ze ma nie wiecej niz 2%) i umywa sie obok tych podjazdow o ktorych pisalem :)
To ja podam, tez dla porownania, ze na Cisowej jest podjazd 13% a w Rumii 18%. Nie sa to moze miejsca nadajace sie na groska premie ale zawsze cos :)
Mike juz ci cos mowielm na tremat tych podjazdow :)
Mowiles ale nadal nie wiesz gdzie one sa a to moja slodka tajemnica. No chyba ze ladnie poprosisz... ;]
Mike ide o gruby zaklad ze te podjazdy nie maja tyle ile jest tam napisane. Wchodzisz? :) Chicken ?? ;>
Krzyżak troche nie rozumiem Twojej wypowiedzi:) mowisz najpierw ze ten podjaz ma 6,5% a potem mowisz ze ma 2%... o co w koncu chodzi??:)
Oooo ja... sory za ten blad z poprzedniej wypowiedzi... mialo byc oczywiscie waHa. problem w tym ze mam kumpla na na ktorego tak mowie i pewnie napisalem zle z przyzwyczajenia:]
Idz w zaklad z ludzmi ktorzy stawiaja znaki, ja moge byc swiadkiem zakladu :] Mozna to sprawdzic bez Polara. Policzymy i sie przekonamy. Ale mysle ze nie stawiali by znakow bezpodstawnie.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

do góry