Widok
Podjazdowa wojna taksówkarzy na lotnisku
Opinie do artykułu: Podjazdowa wojna taksówkarzy na lotnisku.
Choć ostatnio o tym ciszej, taksówkarze wciąż walczą o rynek: między sobą i z miejskimi przepisami. W Krakowie czy Łodzi taksówkarze zakładają "mobilne gabinety psychoterapeutyczne", w Rzeszowie plagą są fałszywe wezwania do fikcyjnych klientów. A w Trójmieście pojawił się niejaki Bobas.W Krakowie i Łodzi, gdzie wprowadzając zmiany w wydawaniu licencji taksówkarskich chciano ukrócić tzw. "okazjonalny przewóz osób", taksówkarze zaczęli zakładać "mobilne gabinety psychologiczne" oraz firmy ...
Choć ostatnio o tym ciszej, taksówkarze wciąż walczą o rynek: między sobą i z miejskimi przepisami. W Krakowie czy Łodzi taksówkarze zakładają "mobilne gabinety psychoterapeutyczne", w Rzeszowie plagą są fałszywe wezwania do fikcyjnych klientów. A w Trójmieście pojawił się niejaki Bobas.W Krakowie i Łodzi, gdzie wprowadzając zmiany w wydawaniu licencji taksówkarskich chciano ukrócić tzw. "okazjonalny przewóz osób", taksówkarze zaczęli zakładać "mobilne gabinety psychologiczne" oraz firmy ...
misiu pysiu ... a ja kurka płace za tego obiboka też
....powinieneś spróbować sam tego miodu. Opłacić kursy, zdać licencje, badania lekarskie i psychotesty co parę lat, zaświadczenia o niekaralności, kupić nr w korporacji i zapłacić wpisowe a na końcu najlepiej mercedesa. I nie pisz proszę, że jest OK - jak jakiś czop(przwóz osób) DORABIA sobie po pracy,szkole do siłowni - wożąc ludzi ZA DARMO bo śpi u mamusi i jeszcze bidulka uczy się zaocznie.
Bobunioo rąbunioo frajerunio .....
Dawno tego frajera nie widziałem,ostatni raz jak przyjchal do Gdyni z dwoma podobnymi frajerami co on nastraszyc wlascicielkie jednego z salonow,jak przyjechala policja to Bobunio pierwszy napiecie sie odwrociłi i chial uciekac,jak go psiarania zaczela legitymowac to zaraz zaczol ujadac jak cw*l ze on tu nic nie chcial to inni go strasza bo akurat ci inni z wiezienia wyszli.Pamietasz pało Bobuniooo.nie udalo cie nikogo nastraszyc a sam uciekales az telefon zgubiłes frajerzyno.A poznije w sopocie przez okno w VIVIE uciekałeś psie.taki z ciebie hojrak,teraz ludzi na lotnisku straszysz.mam nadzieje ze trafisz za kratki gnoju bo widze ze dalej zastraszanie ludzi jest twoja domena.
Chłopie co ty sapiesz. wejdź do biedry i pokaż mi produkt spożywczy który nie jest z polski. Nawet jak pójdziesz do Macdonalda o********** cziza to te kotlety tez są polskie. Ja pracuje w branży produkcyjnej i gdyby nie zagraniczna korporacja która kupiła zakład dziś nie został by z niego kamień na kamieniu. A tak produkuje ludzie maja kasę(całkiem niezła jak na polskie warunki)m jest socjal itp. Weź przestań szerzyć defetyzm.
Przyleciałem kiedyś z Lubeki. Padał okropny deszcz. Nie mogłem złapać taksówki więc czekałem na przystanku na autobus. Ja i parę innych osób. Czekamy i nic. Wtem jakiś przypadkowy typ zwrócił uwagę że autobus stoi dalej. Rzeczywiście stał. Zapytałem kierowcę o co chodzi, to odpowiedział że mu się nie opłaca podjeżdżać pod przystanek bo dużo tam aut i w ogóle.
taxi na lotnisku? NIGDY
zawsze jak ląduje, to pierwsze co zamawiam taxi na telefon: dajana, hallo, itp. od razu mnie uprzedzali, że stanie dalej (koło starego przystanku). NIGDY nie skorzystałem i nie skorzystam z city. KOLEJNE ZŁODZIEJSTWO. jak można tyle razy z rzędu wygrywać przetargi? kto tam bierze do łapki? a kolejna sprawa to kłamstwa: KONFLIKT TRWA OD KILKUNASTU LAT. jak jeszcze byłem mały bąbel to pamiętam powybijane szyby w taryfach pod lotniskiem.wszyscy wszystkich. kiedyś tam blisko mieszkałem, także gimbusom można wciskać że to od roku, czy dwóch.
chamstwo.cwaniactwo.prostactwo-typowe cechy mieszkańca krainy nad Wisłą ,a wszystko za sprawą wielowiekowej jednej religi,która wymysliła sobie -że nie warto byc uczciwym i kulturalnym człowiekiem bo zawsze możesz sie w niedzielę wyspowiadać i po kłopocie..taka wiara uczy tylko zgnilizny moralnej i braku szacunku do innych ludzi.
znam problem
2 lata temu miałem to samo - 150 w niedzielę ok 17tej do Gdyni, bo panie taryfa któraś, niedziela, któraś strefa i muszę potem wracać pusty do Gdańska. To jak poproszę taryfę z Gdyni - wiem że to było wtedy ok 80 zł. Podjechała akurat na nr GA wysadził klienta i podchodzę z żoną i małym dzieckiem - on się zgadza, pakujemy walizki, a tu nagle ruch - paru taksówkarzy podchodzi i burda na całego - koleś wypakował walizki przeprosił mnie że nie chce zadzierać i odjechał. Gdzie tu wolny rynek i prawa klienta a gdzie mafia??? Mafia to port lotniczy i korporacja która dzierżawi tam miejsca, bo niech sobie dzierżawią i stoją na nich do us...ej śmierci ale niech siłą i groźbami nie zmuszają innych do korzystania z ich usług bo chcą nas naciągnąć na kasę.
rzadko jezdzę taksami
ale na lotnisko kilka razy musiałem pomknac złotówą i niestety najdrożej wychodzi własnie ten Neptun, a o zniżkach to juz zapomnij, dwa razy dowiedziałem sie od kierowcy, ze PONOC jak taryfa wyjeżdża poza obrys Gdańska to znizki są nieważne. Dziwne bo inni , którzy mnie wieźli na terminal pukali w czoło jak im o tym opowiadałem. No to jak to jest?
na calym swiecie wszedzie to samo
przylecialam po 25latach i mowie do taksiarza, niech mi pan powie ile kosztuje z lotniska na parkowa w sopocie... ach wie pani jakies 180, czego ? jAk to czego nwerwowy sie zrobil, .. pani my jestedmy w unii i za zlotowki tu nikt juz nie zyje, w euro a jak za drogo to na autobus poczekac mowi uprzejmnie i patrzy bo sie umeczona namyslam.. a za polowe da rsde pytam sie,, no to wsiadaj pani a po drodze marudzenie ze musi naokolo nadrabiac bo droga zamknieta i do pasazerow dokladac,napiwka nie dalam choc zawsze to robie,, mam dosc to bylo 15 pazdziernika o 16,20
My jako firma chcemy by nastała wreszcie normalnosc :-))))
A co powinno sie stac, by nastała normalnosc?
No, no, no ...chcemy by tylko nasza firma przewoziła pasażerów ....
Już kiedys taką normalnosc mielismy, to było za komuny. Wtedy też była tylko jedna i słuszna władza - władza partyjna, która niosła ze soba tzw. normalnosc.
Te cwoki z taryf to jacys komunisci.
No, no, no ...chcemy by tylko nasza firma przewoziła pasażerów ....
Już kiedys taką normalnosc mielismy, to było za komuny. Wtedy też była tylko jedna i słuszna władza - władza partyjna, która niosła ze soba tzw. normalnosc.
Te cwoki z taryf to jacys komunisci.
Kilkanaście lat temu potrzebowałem dużo jeździć Taxi. Dajan miał 30 % rabat
i tak został Dajan, zrobiłem z nim tysiące kursów , myślę, że nie straciłem, oni także.
Dodatkowo, polecałem Dajana innym.
Pamiętam np. jak jeden z nich mawiał: żonę i samochód należy zmieniać co 4 lata :p , co ciekawe, wyglądał na prostego człowieka a miał wiedzę dotyczącą polityki, eskimosów, na niespotykanym poziomie...
Dodatkowo, polecałem Dajana innym.
Pamiętam np. jak jeden z nich mawiał: żonę i samochód należy zmieniać co 4 lata :p , co ciekawe, wyglądał na prostego człowieka a miał wiedzę dotyczącą polityki, eskimosów, na niespotykanym poziomie...
Ja juz nic nie rozumiem o co tu chodzi co chcecie od tego bobasa człowiek normalnie pracuje jakie Meissnera wyje z niego co ty pie....,z jego rocznika i z tamtych rejonów albo siedza w pudle albo cpaja a niektóre baby w burdelach pracują ale bobas jest śmieszny bo pracuje nie kradnie.A ci z neptuna nagłaśniają sprawę zeby moc pozniej legalnie okradać wszystkich co przylatują do Gdańska
Przynajmniej te skradzione pieniadze pasazerow trafiaja do jego kieszeni, zamiast dzielic sie z Neptunem. Pracuje i zarabia na naiwniakach, na sile do auta nikogo tam nie wpakowal, a czesto go widze.
A wy smierdzace cpuny i wiezienne cioty? Net wam w pierdlu powinni odlaczyc, jestescie tylko pasozytami w spoleczenstwie.
A wy smierdzace cpuny i wiezienne cioty? Net wam w pierdlu powinni odlaczyc, jestescie tylko pasozytami w spoleczenstwie.
NIE WIERZE
Bobas pobił nieletniego nieoficjalnie potwierdzili to policjanci co za zarty.Ta pani Marzena K co napisała ten artykuł powinna mieć postawione zarzuty zniesławienia co prawda bobas to tylko pseudonim ale każdy wie o kogo chodzi.Wogóle co to ma znaczy ze nie oficjalnie potwierdzają to policjanci albo coś ma miejsce i to policja potwierdza oficjalnie albo nie ma a potwierdzają to pewnie byli policjanci którzy sa na emeryturach i pracują w neptunie mając lekko ponad 40lat nptakich jest tam dużo tylko Jasiu i Zybel i kilku chłopaków jest w porządku reszta to ub a ci młodsi to policja na emeryturach.Tak naprawde to ich wojna klijent na tym nie skorzysta czy bobas czy neptuniaze każdy jest miły do klienta bobas i jego ludzie jeszcze bardziej bo musi łapać układy i ludzie muszą go dobrze zapamiętać zeby jak go zobaczy na air holu to od razu go weźmie a duzo ludzi late w te i wewte,ale czy bobasowi czy nieptuniarzowi chodzi o kasę janajwiecejzzzzzzzzzzzs ssnajwięcej skrojic
czekamy na Kolej Metropolitalną !
wtedy taksówkarskie buraki nie będą mieli o co walczyć. Ludzie spokojnie wsiądą do pociągu i baj baj. Oni wiedzą że im już mało tego urodzaju lotniskowego zostało i chcą się nachapać póki czas. Swoją drogą szkoda OLTowskiego autobusu 888. To też byla dobra alternatywa dla tych złodziei.
To nie ten bobas cwoki...
Robicie teraz czlowiekowi opinie bandyty!!I nie 25 lat tylko okolo 30 lat temu!!Chlop plywal na morzu,w wolnym czasie biegal i ktoregos wieczora, banda z przymorza byla na wiadukcie na zaspie i go oblal moczem ktos z gory..zwrocil im uwage i go tak tlukli,skakali po nim.Mimo ze ich blagal ze ma 2dzieci to zostawili go konajacego z krwia w gardle....to byla straszna smierc w ciemnosciach..Obieglo to cala polske tvp pokazywala twarze i wywiady z tymi bandytami.,nawet nieletni co tam stali i przyklaskiwali dostali od 2-3 lat odsiadki w poprawczaku.,ja biegalem codziennie przez ten most i ciezko trenowalem mialem 12lat i znalem ich wszystkich tylko na czesc,.to nie ten bobas.!!
jest was za dużo
wydano za dużo licencji, jedni drugim odbierają pracę. Postoje są pełne oczekujących, ciągle tych samych, żadnej rotacji. Każdy robi pewnie ze 2-3 kursy dziennie i tym musi zarobić na dniówkę wiec nic dziwnego, że oszukują jak mogą. Nie mówiąc już o zastawianiu parkingów, ba, nawet całych ulic i przejść dla pieszych. Gdyby wszyscy konsekwentnie obniżyli ceny do 2-3 zł/km, na pewno wróciliby do was klienci, którzy przesiedli się na przewóz osób/autobusy itp. ale niestety pozwolenia na wyłączność i zmowa cenowa są dla korporacji kosztowne, nikt nie może się wychylić; ta sytuacja ta jest równie szkodliwa dla pasażerów co dla samych kierowców. Zwykli obywatele jak zwykle pracują na kilka tłustych wieprzy przy korycie.
TAKSOWKARZE
WEDLUG MNIE KAZDA TAKSOWKA POSIADAJACA LICENCJE POWINNA MIEC ROWNE PRAWA STAWANIA NA WSZYSTKICH POSTOJACH SA POSTOJE LEPSZE I GORSZE I NORMALNY TAKSOWKARZ KTORY NIE JEST W ZADNEJ KORPORACJI NIEMA SZANS ZARABIANIA PIENIEDZY BO WSZYSTKIE INTRATNE POSTOJE SA WYKUPIONE PRZEZ FIRMY TAXI KORPORACJA DLACZEGO FIRMA KTORA STOI NA LOTNISKU BIERZE POWROT JADAC DO SOPOT CZY GDYNI DLACZEGO KLIENCI NIE OTRZYMUJA 2O PROCENT RABATU WSIADAJAC DO TAXI NA LOTNISKU WINIEN BYC SZYLD W ROZNYCH JEZYKACH RABAT 20 PROCENT DALEJ WSZYSKIE TAKSOWI WINNE MIEC JEDNA STAWKE TARYFY I DLAKAZDEJ TAKSOWKI WINIEN BYC POSTOJ CO NAJMNIEJ NA 20 MIEJSC W INTRATNYCH MIEJSCACH
ja mam swój sposób na taksiarzy
po prostu nie jeżdżą taksówkami. stać mnie na nie, ale nie ufam tym ludziom i nie chcę ryzykować czy trafię na uczciwego czy na oszusta, na normalnego czy na gangstera. wolę sobie wrócić do domu nocnym autobusem czy skm, a nie raz nawet na piechotę jak czuję się na siłach i pogoda znośna. ewentualnie jak już jadę taksą, to w kilka osób, bo wtedy taki taksiarz boi się kombinować, bo może dostać w michę od grupki oszukanych pasażerów.
olać "Neptun Taxi"
Ludzie ! Olejcie "Neptun Taxi" . Oni są bardzo drodzy. Ja parę razy w miesiącu jeżdżę na/z lotniska i zawsze zamawiam
Hallo Taxi Gdańsk 19-666 . Podjeżdżają pod terminal w ciągu 5-7 minut i co najważniejsze jako jedyni nie stosują opłat powrotnych przy kursach z lotniska do Gdyni. Wychodzi połowę taniej niż każdą inna korporacją .Poza tym można u nich płacić katą .POLECAM
Hallo Taxi Gdańsk 19-666 . Podjeżdżają pod terminal w ciągu 5-7 minut i co najważniejsze jako jedyni nie stosują opłat powrotnych przy kursach z lotniska do Gdyni. Wychodzi połowę taniej niż każdą inna korporacją .Poza tym można u nich płacić katą .POLECAM
Śmiac mi sie chce jak slysze olac Neptun Taxi...
gadacie że firma Neptun Taxi jest zła że to zlodzieje a inne korporacje zachwalacie a co tam inni ludzie pracują osiemdziesiąt procent wpisów tutaj to według mnie sa wypowiedzi kierowców z innych firm taksówkowych którym zależy by jak najmocniej oczernic Neptuna bo sami sie czaja na ich mniejsce zwykła zazdrośc ludzie nie dajcie sie ogłupic zawsze można wziąśc paragon i zadzwonic do firmy
Ustawa z dnia 16 lutego 2007r.
Dział II
Zakaz praktyk ograniczających konkurencję
Rozdział 1
Zakaz porozumień ograniczających konkurencję
Art. 6.
1. Zakazane są porozumienia, których celem lub skutkiem jest wyeliminowanie,
ograniczenie lub naruszenie w inny sposób konkurencji na rynku właściwym, polegające
w szczególności na:
1) ustalaniu, bezpośrednio lub pośrednio, cen i innych warunków zakupu lub
sprzedaży towarów;
2) ograniczaniu lub kontrolowaniu produkcji lub zbytu oraz postępu technicznego
lub inwestycji;
3) podziale rynków zbytu lub zakupu;
4) stosowaniu w podobnych umowach z osobami trzecimi uciążliwych lub niejednolitych
warunków umów, stwarzających tym osobom zróżnicowane warunki
konkurencji;
5) uzależnianiu zawarcia umowy od przyjęcia lub spełnienia przez drugą stronę
innego świadczenia, niemającego rzeczowego ani zwyczajowego związku z
przedmiotem umowy;
6) ograniczaniu dostępu do rynku lub eliminowaniu z rynku przedsiębiorców nieobjętych
porozumieniem;
7) uzgadnianiu przez przedsiębiorców przystępujących do przetargu lub przez
tych przedsiębiorców i przedsiębiorcę będącego organizatorem przetargu warunków
składanych ofert,
Zarzad lotniska prowadzi Wolna Amerykanke... Przetargi ograniczajace konkurencje.. i jakos im nikt sie do d*py nie dobierze!!!
Zakaz praktyk ograniczających konkurencję
Rozdział 1
Zakaz porozumień ograniczających konkurencję
Art. 6.
1. Zakazane są porozumienia, których celem lub skutkiem jest wyeliminowanie,
ograniczenie lub naruszenie w inny sposób konkurencji na rynku właściwym, polegające
w szczególności na:
1) ustalaniu, bezpośrednio lub pośrednio, cen i innych warunków zakupu lub
sprzedaży towarów;
2) ograniczaniu lub kontrolowaniu produkcji lub zbytu oraz postępu technicznego
lub inwestycji;
3) podziale rynków zbytu lub zakupu;
4) stosowaniu w podobnych umowach z osobami trzecimi uciążliwych lub niejednolitych
warunków umów, stwarzających tym osobom zróżnicowane warunki
konkurencji;
5) uzależnianiu zawarcia umowy od przyjęcia lub spełnienia przez drugą stronę
innego świadczenia, niemającego rzeczowego ani zwyczajowego związku z
przedmiotem umowy;
6) ograniczaniu dostępu do rynku lub eliminowaniu z rynku przedsiębiorców nieobjętych
porozumieniem;
7) uzgadnianiu przez przedsiębiorców przystępujących do przetargu lub przez
tych przedsiębiorców i przedsiębiorcę będącego organizatorem przetargu warunków
składanych ofert,
Zarzad lotniska prowadzi Wolna Amerykanke... Przetargi ograniczajace konkurencje.. i jakos im nikt sie do d*py nie dobierze!!!
Pcacowity kandydat na Prezydenta Miasta Gdańsk
Znam osobiście pana Bobasa, to prawy człowiek i porządny chłop. W życiu pomógł wielu ludziom i szkoda że publika nie zna go na tyle by móc ocenić go w sposób obiektywny. Artykuł jak większość materiału w mediach jak zwykle nie poraża szczerością. Został sfabrykowany na podstawie jakichś strępów informacji. Przedstawiana treść jest stronnicza i ma na celu, jedynie przedstawienie go w jak najgorszym świetle.
Skoro żyjemy w wolnym kraju i Mieście Gdańsku ,
to niech korporacja odklei się od sutka lotniska.
I niech każdy taksiarz ma prawo zarobić w tym miejscu. A nie Wycieracie sobie mordy Bobasem i etyką pazerni gnoje. Koniec z Monopolem niech każdy taksiarz sobie jeździ na lotnisku.
Skoro żyjemy w wolnym kraju i Mieście Gdańsku ,
to niech korporacja odklei się od sutka lotniska.
I niech każdy taksiarz ma prawo zarobić w tym miejscu. A nie Wycieracie sobie mordy Bobasem i etyką pazerni gnoje. Koniec z Monopolem niech każdy taksiarz sobie jeździ na lotnisku.
Ludzie jeżeli nie znacie bobasa to po co się udzielacie robicie aferę nie wiadomo o co a tak naprawdę nie wiecie co się dzieje na lotnisku. Potraficie się udzielać a tak naprawdę nie macie o niczym pojęcia to że taksówkarze się wypowadają z city neptun to wam wystarczy nie komentujcie jeżeli nie wiecie o co chodzi!!!!Żałosne oceniacie człowieka którego nie znacie nawet!!!!
za dużo trawki pani wypala
pani M. Jak marzenie chyba za dużo popala, ten artykuł to lekka przesada.. Nie uczciwa forma dziennikarstwa. Po trupach do celu. Koperkowa afera, z normalnego taksiarza robią mafioza .. Tym czasem mafia "Neptun" włada lotniskiem. 70% złotów to byli policjanci. Parówy na emeryturach jeszcze, kurka narzekacie, dajcie normalnym ludziom zarobić.. Neptun to mafia ! Wynocha z lotniska niech wszyscy taksówkarze tam zarabiają.
Piszecie Bobas ale nie tylko on stoi w holu jest jeszcze Maki,Rudy, i inni dlaczego o nich nikt nie pisze?! Oni wszyscy mają na swoich taksometrach 6 zł za kilometr ale za to można podziękować władzom miasta, którzy uwolnili stawki. Wszystkie duże korporacje jeżdżą za taką samą stawkę i jeśli podejdziesz na lotnisku do pierwszej taksówki stojącej na słupku i pokażesz Kartę Stałego Klienta lub zadzwonisz na bazę to jedziesz dokładnie za takie same pieniądze jak w wychwalanym HALLO czy SUPER HALLO, więc nie wiem o co ten cały KRZYK. A jeśli ktoś zamiast jechać(brać TAXI) z postoju jedzie z parkingu to już jest jego problem wówczas płaci po 150zł(w dzień) do centrum Gdańska. Z postoju w dzień bez korków wychodzi ok 50 zł w nocy ok 70.
Praca na TAXI to taka sama praca jak każda inna z tym, że tutaj trzeba opłacić ZUS(prawie 1000 zł), podatki, opłatę do korporacji(ok 400)i paliwo, które kosztuje prawie 6 zł za litr o eksploatacji i naprawach samochodu nie wspomnę.
Jak widzę ten kapiący jad z niektórych wypowiedzi to jest mi tych ludzi naprawdę żal. Życzę wszystkim aby mieli taką pracę żeby zarabiali minimum 10 tyś zł ale myślę, że i tak JAD kapał by dalej.
Praca na TAXI to taka sama praca jak każda inna z tym, że tutaj trzeba opłacić ZUS(prawie 1000 zł), podatki, opłatę do korporacji(ok 400)i paliwo, które kosztuje prawie 6 zł za litr o eksploatacji i naprawach samochodu nie wspomnę.
Jak widzę ten kapiący jad z niektórych wypowiedzi to jest mi tych ludzi naprawdę żal. Życzę wszystkim aby mieli taką pracę żeby zarabiali minimum 10 tyś zł ale myślę, że i tak JAD kapał by dalej.