Widok

Podjazdy

Ja powinno sie zachowywac na podjazdach gorskich? Chodzi o to,ze podjezdzac na siedziaco jest bardzo ciezko a na stojaco czasem tylnie kolo kreci sie w miejscu i na tym teoretycznie podjazd sie konczy. Jest moze jakas metoda na to,zeby podjezdzac na stojaco?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc,

podjazdy, to diabelska sztuka!:) Najwazniejsze jest wiedziec ile masz w nogach, i czuc opony, oraz miec dobrze ustawione siedzenie! To wazne!
Przed gorka powinienes wiedziec, czy tylna opona da rade. Na plaskich podjazdach da sie rade podjechac na siedzaco, mozna wstac, i depnac na pedaly wiedzac, ze opona nie zerwie, na stromych natomiast nalezy siedziec, ale ciezar ciala miec na rekach- podciagnac sie na kierownicy do przodu, i tutaj wlasnie tym jest lzej, im lepiej masz ustawione siedzenie, przy zbyt niskim nie bedziesz mial mozliwosci wydajnie wyprostowac kolan. No i przede wszystkim nie boj sie uderzyc z buta, sa poprostu podjazdy, gdzie nie starczy sily, albo opona sie poslizgnie, tym jest lepiej, im szybciej bedziesz w stanie zareagowac, i zsiasc z roweru. Gdy widzisz gorke, i wiesz, ze bedzie ciezko poprostu sprobuj ustalic sobie jakis punkt na podjezdzie do ktorego dojedziesz, i zsiadz w nim nawet jezeli dalbys rade podjechac jeszcze troche. Sztuka w tym, zeby zsiasc zanim zerwie opona, albo zabraknie sily, gdy to juz sie stanie nie bedzie czasu na stylowe zejscie, zrobisz cofke, i bedziesz musial sie ratowac hamulcami. Lepiej wczesniej sie wypiac, i zeskoczyc jak rower jeszcze toczy sie pod gorke... byloby na tyle wymadrzania:) A teraz do lasu, eksperymentowac, i cwiczyc.

Pozdrowienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry