Widok

Podróż SKM

Ludzie, polecam zainspirować się japońską kultura w środkach transportu publicznego.

Notorycznie w SKMkach ludzie prowadzą rozmowy między sobą czy przez telefon w których opowiadają o swoich problemach, chorobach psychicznych, obgadują rodzinę i znajomych. Nikogo to nie interesuje,jest niekulturalne+ czy tym osobom nie jest wstyd wyciagac tego typu sprawy w przestrzeni publicznej? Rozumiem ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

Problemem nie jest treść rozmów tylko ich długość i głośność.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Proszę Księdza, słysze cały czas głos, który mi mowi co mam robić. - Owszem, jesteś synu żonaty."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesto jeszcze na glosnomowiacym
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacy po prostu nie dorośli do życia wśród cywilizowanych krajów Europy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak bardzo się zgadzam!

To już jest takie nagminne. Najgorzej wideo rozmowy w środkach komunikacji publicznej. Jak siedzę za kimś, to się czuję jak aktor drugiego planu. Wsiądzie Ci taka przekupa (tak, bo najczęściej dotyczy to kobiet) i 40 min drogi tramwajem klekocze takie bezety dla klekotania. Ostatnio jedna Pani jechała ze mną tramwajem nr 4 z Zaspy na Chełm i wdzwaniała się po ludziach, czy ktoś ma ochotę na pogawędkę. Nic konkretnego: po prostu Janush nie zdecydował się w porę na wylot do Egiptu i już za późno. Dramat. I to nie jest zachodni świat, ludzie nie mają kultury po prostu. Ja bym nie mogła o swojej prywacie opowiadać, jak 20 osób postronnych mnie słucha. Po co?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od tego się ma słuchawki, żeby słuchać muzyki, a nie gadania innych ludzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

A najbardziej nasi wschodni sąsiedzi

Dramat jeszcze im starsza SKM tym głośniej gadaja
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierdzielą,ze glowa boli

I proszę nie mówić, że to przez rozłąkę z rodziną. Pracuję z naszymi sąsiadami. Rodzinę mają w większości na miejscu i non stop piernicza przez te ajfony.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak bardzo się zgadzam!

Jeżdżę skm codziennie i niestety kultura leży. Głośne rozmowy przez telefon, siatki na siedzeniach,muzyka na głośniku, a zwróć takiemu uwagę to oburzony. Ludzie myślcie trochę i szanujmy się wzajemnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stój obok i komentuj treść tej rozmowy na głos
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To damo w pociągach dalekobieżnych :(

Jestem za. I plecaki proszę zdejmować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze gdy pada tekst "..no i teraz nie wiem co zrobić..." - zawsze rzucam na to jakąś radę i najczęściej rozmowa od razu się kończy.

nie oglądam TV, za to nadrabiam telenowele w SKM
do góry