Widok
Podwyżki biletów ZKM Gdynia
Radni Miasta Gdyni, po wycięciu kursów ZKM jutro głosują w sprawie podwyżek cen biletów. No to zobaczymy jak czkawką się odbiją autobusy elektryczne i zabawa w ekologiczne rodeo.
więcej
więcej
Skoda farba 1.2 LPG
OC 280 zł/ rok
Olej filtry wymia a 350zl/rok
Klocki hamulcowe z wymią 180zl
LPG miesięcznie max 200zł rok 2400zl
Przegląd 162zł
Przegląd LPG 300zl
Opony co 3 lata 700zl / 3 lata 233zł roczne
Daje to 3900zl roczne z paliwem przy przebiegu ok 10tys roczne.
Co miesieczne daje ok 250-300zl
I nie trzeba z zakupami się męczyć z pod sklepu pod sam dom dzieci do szkoły podwiezione zona na zakupy w weekend może jechac i wszystkie galerie objechać. Sam miesięczny dla mnie i żony to więcej niż miesieczne utrzymanie samochodu.
OC 280 zł/ rok
Olej filtry wymia a 350zl/rok
Klocki hamulcowe z wymią 180zl
LPG miesięcznie max 200zł rok 2400zl
Przegląd 162zł
Przegląd LPG 300zl
Opony co 3 lata 700zl / 3 lata 233zł roczne
Daje to 3900zl roczne z paliwem przy przebiegu ok 10tys roczne.
Co miesieczne daje ok 250-300zl
I nie trzeba z zakupami się męczyć z pod sklepu pod sam dom dzieci do szkoły podwiezione zona na zakupy w weekend może jechac i wszystkie galerie objechać. Sam miesięczny dla mnie i żony to więcej niż miesieczne utrzymanie samochodu.
Złodziejstwo !
Sory ale przy zarobkach 1600 netto nie bedzie mnie stać a nie mam innej mozliwosci dojazdów. Co mam zrobic ? Oby to nie przeszlo. Juz od jutra bede namawiał do protestów. To zwykle okraanie nas. Na 170 zl musze tyrac kilka dni ! Miedzy innymi na to by prezesi zekm mieli po czym jezdzić swoimi limuzynami ! Co sie dzieje w tym kraju
za chwilę komunikacją miejską będzie jeździć o połowę mniej osób, będzie przynosiła straty i co...
i będzie trzeba znowu podnieść ceny biletów! Alternatywa: tania niemal darmowa komunikacja miejska, niższy koszt utrzymania dróg i kasa w budżecie się zgadza, ale jak się ma całą kuchnię ale gapi tylko w jeden garnek, to wychodzi taka właśnie "Fala" podwyżek
A jakoś obsługi to dno
Puszczają stare, rozklekotane autobusy i jeszcze ceny podnoszą. Stary man, obsługujący linię 141, jadący po godz. 6 z Witomina cały wypełniony spalinami. Po kilku minutach ból głowy i mdłości gwarantowany. Do tego autobusy jeżdżą nieogrzewane bo miasto oszczędza. Narobili spółek, spółeczek, zespołów z prezesami, dyrektorami, to kto ma to utrzymać? Przy cenie 175 zł za miesięczny przesiądę się na samochód. Jest na gaz, mam miejsce w hali garażowej a do tego bezpłatne miejsce na parkingu przy pracy. Niech szukają jeleni gdzieś indziej.