Widok

Pokot

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Pokot.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo poruszający film

i znakomite aktorstwo.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 14

Zasłużona nagroda w Berlinie, polecam.

Nie polecam multipleksu, warto poczekać na mniejsze kino.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

Polecam

Film ma swój niepowtarzalny klimat. Świetna gra aktorska. Wyruszyłam się ale i poczułam wściekłość. W trakcie seansu nikt nie komentował treści - wciągnął nas.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 13

Jak na Holland, to faktycznie niezbyt udany film

Rozłazi się na wiele wątków ubocznych i marginalizuje główne przesłanie, że niszczona natura może się w końcu zemścić. Chyba film jest za mało drastyczny, aby widz poczuł się poruszony i utożsamił z bohaterką. Uważam że pierwotny, wymyślony przez Holland tytuł "To nie jest kraj dla starych kobiet" byłby trafniejszy.
Ale i tak warto obejrzeć , choćby ze względu na pięknie pokazane krajobrazy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

polka

Na pewno nie wybiorę się na ten film, Agnieszka Holland to najbardziej fanatyczna wyrazicielka fobii antyreligijnych i antypatriotycznych. Przedstawia Polskę z zajadłą nienawiścią i wrogością, bo to córka stalinowskich komunistów.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 110

Weź leki
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

o kurde, zapomniałam dziś zażyć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostrzegam przed stratą kasy i czasu

Oglądnąłem i, jako Krakus, mam silne poczucie straconego czasu oraz 12 zł za poniedziałkowy seans. Nie czytam recenzji przed filmami, więc na podstawie tytułu, plakatu i reklamy spodziewałem się thrilleru w mrocznym klimacie. Po pierwszych kilku minutach myślałem, że to będzie groteska. Tymczasem to nie była groteska i reżyser poważnie traktował oczywiste sprawy w jakiś taki dyletancki sposób jakby Holland to było tylko nazwisko w celu lepszej reklamy a rzeczywistym reżyserem był ktoś inny. Film nie wzrusza, nie bawi, nie skłania do myślenia, nie straszy. O co chodzi ? Tak czy siak postanowiłem podzielić się opinią aby choć w taki sposób ograniczyć masową stratę czasu i kasy, przynajmniej wśród tych, którzy w przeciwieństwie do mnie oceny czytają.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 39

dylemat?

Często jest taki dylemat.Holland to taka polska Leni Riefenstahl,też silnie zaangażowana ideologicznie,również po stronie lewicowej.Niektórzy uważają że należy takich twórców bojkotować a inni mówią że nawet haniebna postawa moralna twórcy nie powinna mieć znaczenia.Problem stary jak świat.Wracając do filmu to powiedziałbym że b.dobra rola pani Mandat i piękne zdjęcia,reszta przeciętna i zgodna z obecnymi trędami mody na które nabiera się młodzież ale stary kinoman się takimi tandetnymi chwytami nie podnieca.Ręka Holland wg mnie jak zwykle dosyć przyciężka(pozbawiona finezji).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polka czy polka ?

Jest taki taniec z Czech, a nazywa się tak jak Pani: polka.
Dlaczego prezentuje Pani swoje ignoranctwo ? Tu jest miejsce na opinię
o konkretnym filmie, którego pani zreszta nie widziała.
Nikt tutaj nie spodziewa się oceny twórczości Agnieszki Holland.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nooo,

Jak się idzie do kina na podstawie plakatu, bez choćby pobieżnego zapoznania się z tematyką filmu, to pretensje można mieć wyłącznie do siebie. A napisanie takiej opinii świadczy wyłącznie o autorze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

myśl przewodnia tego dzieła

nie jest dla mnie całkowicie jasna, straszliwy prowokatorski finał ale przyjemnie się oglądało
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Zmień lekarza...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

recenzja filmu

Jak nic Twoja recenzja pomaga dokonać wyboru... Brawo!
A co na to moderator? dlaczego takie bezużyteczne informacje znajdują sie w opiniach?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jest film o polowaniach, to jest film o władzy. O tym co władza robi z ludźmi i do jakiej ostateczności doprowadza tej władzy podległych. Nawet ci na początku "bezwładni" dają się władzy zniewolić i robią rzeczy okrutne nie licząc się z innymi.
Jedyni niewinni w tym obrazie to zwierzęta.
Film porusza, jest mroczny, gęsty, lepki i gorzki. Pozytywne proroctwo na koniec mnie nie przekonało... Końcowa piosenka tnie jak nóż.
Krajobraz....tak piękny, że dech zapiera.......
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

zasłużone nagrody

Bardzo dobry, świetne zdjęcia, muzyka i klimat
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Film Dno
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25

Pokot

Opinie do filmu: Pokot.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry