Widok

Pokot

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Pokot.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pokot

Przeczytaj o filmie.

leżałem pokotem...z nudy

Kolejny gniot płodnej staruszki...płodnej teoretycznie bo w wieku 70 lat ma wciąż miesiączkę jak sama się chwali. Lewacy wszelkiej maści i nacji zamlaskają się z zachwytu! Inni głosują nogami albo ci bardziej wytrwali leżą pokotem z nudy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

Bardzo ładnie to opisałaś/eś. Pozdrawiam.

Nie polecam

Dużo niespójności i wybiórcze podejście do wielu zagadnien
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Film wart obejrzenia

Niesamowite zdjecia, super gra aktorska tak troche teatralnie, dobre dialogi. Jeden z lepszych polskich filmow w 2017.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Piękny i wzruszający film.

Pozostanie w mej pamięci
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam komentarze i przecieram oczy...

Zastanawiam się komu ten film się podoba? Chyba ta sama grupa ludzi, która ogląda spektakl "Klątwa" i się nim zachwyca. Pokot pokazuje nam co siedzi w głowie Agnieszki Holland. Widać jaka to musi być nieszczęśliwa kobieta, która swoje frustracje i nieudane życie rodzinne uzewnętrznia w tym filmie. Niektórymi brutalnymi scenami obrzydza widzowi wszystko co go otacza. Tytułowa bohaterka okazuje się psychopatką i wydaje mi się, że ma wiele wspólnego z Holland.
Wyraźnie widać, że grupa docelowa filmu to uczestniczki czarnego protestu. Dlaczego tak uważam - kto inny nazwie myśliwych mordercami a jednocześnie jest za eugeniką dzieci nienarodzonych?
Pikanterii powinien sprawie dodać fakt, że film sfinansowany został przez niemiecką telewizję ZDF - tą samą, która często używa sformułowania "Polskie obozy zagłady".
Podsumowując film bardzo słaby, niespójny, ohydny. Zdziwiła mnie strasznie mała ilość osób 2 tygodnie po premierze, która była w sali. Szczerze nie polecam - pierwszy film, z którego wyszedłem przed końcem od dłuższego czasu...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

Pokot

Bardzo refleksyjny poruszający film. Powinien być obowiązkowy zarówno dla młodzieży jak i rodziców. świetna gra aktorska .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piękne kadry! Nie znoszę polskich filmów ale ten naprawdę polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie dla myśliwych !

Polecam, zaskakujące zakończenie, dobrze się ogląda
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Film Dno
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25

zasłużone nagrody

Bardzo dobry, świetne zdjęcia, muzyka i klimat
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jest film o polowaniach, to jest film o władzy. O tym co władza robi z ludźmi i do jakiej ostateczności doprowadza tej władzy podległych. Nawet ci na początku "bezwładni" dają się władzy zniewolić i robią rzeczy okrutne nie licząc się z innymi.
Jedyni niewinni w tym obrazie to zwierzęta.
Film porusza, jest mroczny, gęsty, lepki i gorzki. Pozytywne proroctwo na koniec mnie nie przekonało... Końcowa piosenka tnie jak nóż.
Krajobraz....tak piękny, że dech zapiera.......
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

recenzja filmu

Jak nic Twoja recenzja pomaga dokonać wyboru... Brawo!
A co na to moderator? dlaczego takie bezużyteczne informacje znajdują sie w opiniach?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zmień lekarza...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

myśl przewodnia tego dzieła

nie jest dla mnie całkowicie jasna, straszliwy prowokatorski finał ale przyjemnie się oglądało
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Pokot

Przeczytaj o filmie.
do góry