Widok
Polecam Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną!!!
Studiowałam w Ateneum na kierunku Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna, kiedy na UG nie było jeszcze tej możliwości. Jestem w 100% zadowolona. Oprócz wykładowców z UG, zajęcia odbywają się również z dziennikarzami różnych mediów- prasy, radia, telewizji oraz portali internetowych, dzięki czemu można naprawdę dowiedzieć się na czym polega praca dziennikarza.Niektórych zniechęca biurowiec, w którym znajduje się uczelnia, ale ma to swoje plusy, chociażby z tego względu, że swoją siedzibę ma tam portal trojmiasto.pl oraz stacja tvn 24- ułatwia to załatwienie praktyk. Osoby, które wiążą swoją przyszłość z wykonywaniem tego zawodu mają szansę na podjęcie pracy- warunkiem jest oczywiście ponadprzeciętna aktywność- nic za darmo. Z mojego roku pracę w zawodzie podjęło 7 osób. Poznałam studentów dziennikarstwa z innej gdańskiej uczelni i byli zaskoczeni poziomem studiów dziennikarskich w Ateneum, ponieważ sami nie mieli warsztatów prasowych, radiowych ani telewizyjnych. Nie generalizuję, że wszystkie kierunki oferowane przez Ateneum są na tak wysokim poziomie, ale dziennikarstwo szczerze polecam.
Moja ocena
Akademia Ateneum
kategoria: Szkoły wyższe
poziom nauczania: 5
zajęcia dodatkowe: -
wyposażenie: 5
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 5
5.0
* maksymalna ocena 6