Widok

Polecam Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną!!!

Studiowałam w Ateneum na kierunku Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna, kiedy na UG nie było jeszcze tej możliwości. Jestem w 100% zadowolona. Oprócz wykładowców z UG, zajęcia odbywają się również z dziennikarzami różnych mediów- prasy, radia, telewizji oraz portali internetowych, dzięki czemu można naprawdę dowiedzieć się na czym polega praca dziennikarza.Niektórych zniechęca biurowiec, w którym znajduje się uczelnia, ale ma to swoje plusy, chociażby z tego względu, że swoją siedzibę ma tam portal trojmiasto.pl oraz stacja tvn 24- ułatwia to załatwienie praktyk. Osoby, które wiążą swoją przyszłość z wykonywaniem tego zawodu mają szansę na podjęcie pracy- warunkiem jest oczywiście ponadprzeciętna aktywność- nic za darmo. Z mojego roku pracę w zawodzie podjęło 7 osób. Poznałam studentów dziennikarstwa z innej gdańskiej uczelni i byli zaskoczeni poziomem studiów dziennikarskich w Ateneum, ponieważ sami nie mieli warsztatów prasowych, radiowych ani telewizyjnych. Nie generalizuję, że wszystkie kierunki oferowane przez Ateneum są na tak wysokim poziomie, ale dziennikarstwo szczerze polecam.
Moja ocena
poziom nauczania: 5

zajęcia dodatkowe: -

wyposażenie: 5

przystępność cen: 5

ocena ogólna: 5

5.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się i również polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
śmieszna jestes BEZNADZIEJNA SZKOLĄ NIE POLECSAM!!! tak jak na UG hahahah tyle że na UG jest 2 razy tyle zajęć co w ateneum!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
a więcej znaczy lepiej? liczy się dyplom, "papierek". ktoś kto jest naprawdę utalentowanym dziennikarzem zbiera doswiadczenia jeszcze przed studiami i parę godzin nauki w teorii niewiele zmienia..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak z praca? czy pracodawcy nie patrza krzywo, ze po prywatnej szkole? i czy nie biora chetniej do pracy tych z ug? :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry