Anonimowo łatwo szkalować dobre imię wspaniałych nauczycieli. A krytyka i anonim w podpisie nie dziwi co bardziej rezolutnych. Pani Hoszman czy Pani Wrosz ponad 10 lat zaszczepiły we mnie zamiłowanie do przedmiotów humanistycznych i szacunku do podstawowych wartości życiowych. W liceum nie trafiłam na tak świetną polonistkę i historyczkę. Właściwie ich lekcje należały do moich ulubionych. Pani Protasewicz była moją pierwszą najlepszą spotkaną w życiu nauczycielką angielskiego. W każdej szkole trafiają się legendarne osoby, pozytywne i negatywne. Poziom nauczania był świetny, ludzie byli różni, ale tak było od zarania dziejów w każdej szkole. A ja dzięki takim osobom jak Panie wspomniane wyżej czy Dyrektor Końko mam co wspominać z nieschodzącym uśmiechem na twarzy i absolutnym rozrzewnieniem. Nie zawsze było łatwo i przyjemnie, ale w życiu dorosłym wiem dzięki temu jak sobie radzić. ZDECYDOWANIE POLECAM I POLECAĆ BĘDĘ KOLEJNE 10 LAT. Mam nadzieję, że moje dzieci bedą miały takich nauczycieli jak Panie: Wrosz, Hoszman, Protasewicz, Malicka, Gdowska czy Pan Jasiński i najlepiej grane My Bonnie.