Widok

Policja w autobusach

Dzisiaj podczas drogi do pracy do autobusu wsiedli policjanci i sprawdzali egzekwowanie nakazu noszenia maseczek przez pasażerów. Wielkie brawa za tą inicjatywę! Cieszę się, że wreszcie ktoś wziął sprawy w swoje ręce i zostały podjęte działania. To dla naszego wspólnego dobra i bezpieczeństwa. Dziękujemy stróżom prawa za dbanie o nasze bezpieczeństwo. Oby tak dalej.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Narodowa lina

Ładna prowokacja... Jak chcesz wiedzieć to lina przez naród jest już przyszykowana dla każdego zdrajcy i zbrodniarza odpowiednia kara czeka... Zrobimy to znienacka tak jak wasz pan zawodowy alkoholik terlecki powiedział że pewną ustawę wprowadzą znienacka naród też zaskoczy prędzej czy później...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

f

głupota nie zna granic
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z czego się cieszysz? Z tego, że policja działa względem nielegalnego prawa i zpacha praca sądy? A potem te sądy będą uniewinniać ludzi bez maseczek?
Coz głupota ludzka nie zna granic....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak się tak boisz, to sobie noś nawet dwie, ale od innych się odstosunkuj.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 26

Nie jest zgodny z prawem, bo to prawo jest źle napisane i sądy odrzucają wnioski policji i reszty. Przestan pisać kłamstwa!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

nareszcie!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

vice versa

nie podoba się to wyprowadź się
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty wielki uczony. Doktor habilitowany nauk medycznych. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz racje :) nasza służba zdrowia jest cały czas rozłożona na łopatki... niestety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

"To tylko maseczka. Na 2 tygodnie..."

Powiedz to w Australii, Kanadzie, Francji, Włoszech, Singapurze, Izraelu itd...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

prosta matematyka jeżeli maseczka ograniczny tylko 0 50% rozprzetrzenianie kazdego oddechy. a druga osoba też ma maseczkę to 0.5x0.5 = 0.25 to już mamy 4 krotnie wolniejsze rozprzestrzenienie się wirusa.

Ale w sumie spoko i tak w 99 procentach w tej chwili umierają antyszczepionkowcy i korono-sceptycy więc to to się mówi Polak mądry po szkodzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

ale jest potwierdzenie twojej głupoty, właśnie dajesz na to dowód
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

w innych krajach jest więcej osób zaszczepionych, i potrafią tygodniowo przetestować 10% swojej populacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Skandynawia

Zero masek , covid wpisany na listę chorób sezonowych i zero obostrzeń . Nie umiera więcej ludzi niż we wcześniejszych latach. W samej Norwegii średnio rocznie na powikłania grypowe umierało średnio 800 osób a 9000 trafiało do szpitala z powodu ciężkiego przechodzenia grypy. W no zero obostrzeń. Ale oni maja kasę i nie muszą od koncernów brać za sianie propagandy covidowej
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 18

Autobusy...?

A jutro co...? Kościoły?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Norwegii ponad 75% ludzi się zaszczepiła więc nie można tego porównywać z Polską
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 10

jestem absolutnie za skoro ja mam nosić , a inni śmieją mi się w twarz ....

i nie jestem frajerem , tylko osobą odpowiedzialną za życie innych - takie to proste , rozumiem się nie zaszczepić kwestia wyboru , ale skoro ktoś jest niezaszczepiony i łazi w pom. zamkniętych bez maski to jest dla mnie winnym po części śmierci tylu osób.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 21

Maseczka?

A co ja jestem psem żeby w kagańcu chodzić?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Po pierwsze- nie kaganiec, ale maseczkę. Po drugie- nie podoba się cebulaku- foliarzu regulamin przewoźnika to nie korzystaj z usług komunikacji i wypad zarażać gdzie indziej.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 32
do góry