Widok

Policja w autobusach

Dzisiaj podczas drogi do pracy do autobusu wsiedli policjanci i sprawdzali egzekwowanie nakazu noszenia maseczek przez pasażerów. Wielkie brawa za tą inicjatywę! Cieszę się, że wreszcie ktoś wziął sprawy w swoje ręce i zostały podjęte działania. To dla naszego wspólnego dobra i bezpieczeństwa. Dziękujemy stróżom prawa za dbanie o nasze bezpieczeństwo. Oby tak dalej.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obiecali im podwyżki to się rzucili do roboty
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po pierwsze- nie kaganiec, ale maseczkę. Po drugie- nie podoba się cebulaku- foliarzu regulamin przewoźnika to nie korzystaj z usług komunikacji i wypad zarażać gdzie indziej.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 32

Maseczka?

A co ja jestem psem żeby w kagańcu chodzić?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

jestem absolutnie za skoro ja mam nosić , a inni śmieją mi się w twarz ....

i nie jestem frajerem , tylko osobą odpowiedzialną za życie innych - takie to proste , rozumiem się nie zaszczepić kwestia wyboru , ale skoro ktoś jest niezaszczepiony i łazi w pom. zamkniętych bez maski to jest dla mnie winnym po części śmierci tylu osób.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 21

W Norwegii ponad 75% ludzi się zaszczepiła więc nie można tego porównywać z Polską
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 10

Autobusy...?

A jutro co...? Kościoły?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skandynawia

Zero masek , covid wpisany na listę chorób sezonowych i zero obostrzeń . Nie umiera więcej ludzi niż we wcześniejszych latach. W samej Norwegii średnio rocznie na powikłania grypowe umierało średnio 800 osób a 9000 trafiało do szpitala z powodu ciężkiego przechodzenia grypy. W no zero obostrzeń. Ale oni maja kasę i nie muszą od koncernów brać za sianie propagandy covidowej
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 18

w innych krajach jest więcej osób zaszczepionych, i potrafią tygodniowo przetestować 10% swojej populacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

ale jest potwierdzenie twojej głupoty, właśnie dajesz na to dowód
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

prosta matematyka jeżeli maseczka ograniczny tylko 0 50% rozprzetrzenianie kazdego oddechy. a druga osoba też ma maseczkę to 0.5x0.5 = 0.25 to już mamy 4 krotnie wolniejsze rozprzestrzenienie się wirusa.

Ale w sumie spoko i tak w 99 procentach w tej chwili umierają antyszczepionkowcy i korono-sceptycy więc to to się mówi Polak mądry po szkodzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

"To tylko maseczka. Na 2 tygodnie..."

Powiedz to w Australii, Kanadzie, Francji, Włoszech, Singapurze, Izraelu itd...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

Masz racje :) nasza służba zdrowia jest cały czas rozłożona na łopatki... niestety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty wielki uczony. Doktor habilitowany nauk medycznych. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

vice versa

nie podoba się to wyprowadź się
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

nareszcie!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie jest zgodny z prawem, bo to prawo jest źle napisane i sądy odrzucają wnioski policji i reszty. Przestan pisać kłamstwa!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się tak boisz, to sobie noś nawet dwie, ale od innych się odstosunkuj.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 26

Z czego się cieszysz? Z tego, że policja działa względem nielegalnego prawa i zpacha praca sądy? A potem te sądy będą uniewinniać ludzi bez maseczek?
Coz głupota ludzka nie zna granic....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry