Widok

PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I bardzo dobrze bo Trójmiasto to prowincja tu wszystko upada a gdyby nie Tusk i jego pompowanie

publicznych pieniędzy w ten zacofany region to wyglądałoby tu jak w Afryce
popieram tę opinię 156 nie zgadzam się z tą opinią 793

Odbyłem podróż po Afryce - w tym roku - i byś się zdziwił jaka ona jest piękna i rejonami turystyczna.
Trójmiasto jest industrialne i brzydkie.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 66

Pomyliłeś się.

Chodziło ci, że Gdynia to Afryka. Niekoniecznie piękna.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 61

B4Net

gdański troll
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Od kiedy to Meksyk leży w Afryce?

Gdańszczur ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie trollujcie jeden z drugim, pewnie mieszkacie w mechowie i tylko jątrzycie co komentarz - to już jest nudne, lekko ogarnięty was rozkmini w sekundę nie mówiąc o reszcie. Postarajcie się bardziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mieszkają w Baninie albo Bojanie i gęby se wycierają Gdynią i Gdańskiem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

W takim razie...

Ogłaszamy naszą prowincję autonomią - gaz kupujcie dalej od Ruskich, a my sobie wypompujemy gaz łupkowy. Za zarobione pieniądze zbudujemy elektrownie atomową. Będziecie od nas kupować w przyszłości gaz i prąd. Tak jest! Od tej prowincji! Jesteśmy prowincją, bo patałachy, co rządzą właśnie nie umieją zadbać o nas. Gwarantuje ci, że inne narody jakby dostały nas w prezencie wiedziały by co robić z "prowincją", aby przynosiła dochód.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 3

niestety Gdansk jest skazany na Polske,Polska niekoniecznie na Gdansk.Prosperity handlu zbozem skonczyla sie wieki temu wraz z upadkiem a pozniej strata ukrainy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 28

Ukraina nie miała wiele wspólnego z handlem zbożem w Gdańsku, dorzecze Wisły tam nie sięga.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co za smutki pier.lisz temet o busach a ty a zbozu . A wiesz ze Jolka z Sopotu nie lubi ciastek ???
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie jesteśmy skazani na nikogo

Niemcy by nas chętnie widzieli u siebie zapomniałeś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby pompować gaz łupkowy czy zbudować elektrownie atomowa to

trzeba wpompować dziesiątki miliardów a tych tu nie ma. Racje ma chłop. Czemu go minusujecie?Gdańsk to pasożyt nastawiony na dotacje unijne i przepływ subsydiów z środków publicznych kosztem innych regionów. Kiedyś jak w latach 80-tych jechało się w Polskę i mówiło się, że jest się z Gdańska leciała piątka i browarek za friko... teraz co najwyżej piątka na ryj i teksty o ryżym.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 34

to nie jeździj do torunia

i nie wysłuchuj pisuarów.Poza tym to przykro,że biją Cię po twarzy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

Opinia została zablokowana przez moderatora

Napisal pewnie warszawski burak, gdzie do dzis stolica nie moze sie doczekac obwodnicy :) Zal pewnie du*e sciska, ze Gdansk juz ma dwie i stale rosnaca siec drog, ale spokojnie kopcie sobie te swoja DRUGA linie metra :)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do niedawna mapa warszawskiego metra była bardzo prosta - dwie pionowe kreski, w tym jedna niebieska ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

ty smierdzacy g....u jak mozesz tak mowic o 3miescie?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Brawo kolejny Leming z PO sie POpisuje!!Tylko jakos niewidac tych w pompowanych milionów

Za to widac wypompowane długi które to podatnicy zostali zmuszeni spłacać!!I w nagrode otrzymują podwyzke cen na wszystko podwyzke podatków i wprowadzanie nowych podatków!!A w nagrode tusk sobie na koszt podatnika 2 razy wtygodniu przylatuje do Do trójmiasta samolotem tak jak by to był jego prywatny.A podatnicy dzieki likwidacli Olt expres moga tylko pomarzyć o lotach samolotem do Warszawki czy Krakusów ponizej 200zł zl ale zato mogą pojechac zawszonymi pociagami w podobnej cenie!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 18

Likwidacji OLT Express?

No tak, w końcu ofiarą Marcina P. znudziło się dotowanie tanich przelotów innym ze swoich oszczędności i chcieli je z powrotem (a dokładniej to co z nich zostało), jak oni tak mogli zrobić Ci na złość i pozbawić cię tanich lotów, a to prostaki!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

gdybys niebył ciemnuym lemingiem to bys wiedzieł ze nic im sie nieznudziło!

To była akcja POlityczna!!Olt expres nie ogłosiło upadłosci!! Partner niemiecki na którego konto były wpłacane wszystkie pieniadze za bilety niewyjasnionym sposobem dowiedział sie o akcji ABW dzień przed akcją
a mimo to przyjmował wpłaty za bilety cały czas .w dmiu wkroczenia abw do siedziby amber gold która to była oddzielną firmą zablokował przekazania kasy za bilety.Firma olt expres niemiała ani grosza na koncie bo cała kase miał Niemiecki partner który kasy niechciał oddac . gdyby nie to to firma działała by jeszcze długo!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdybyś potrafił czytać, wiedziałbyś, że OLT zadłużone na grubą kasę było już na miesiące przed tą akcją.

I działało na kredyt.

A partner Niemiecki, to nie żadna akcja polityczna, tylko pion mający wyprowadzić kasę z kraju tak by Marcin P. jak skoczy odsiadkę (pewnie z 4 lata góra dostanie) miał miliony na emeryturkę.

Jak trzeba być zaślepionym, by nawet złodzieja i oszusta bronić tylko dlatego, żeby móc oskarżyć przeciwną opcję polityczną? Zaraz usłyszę od zwolenników Jarka, że Hitler był świętym, a to dziadek Tuska wywołał wojnę pewnie.

I by nie było, przyznaję rację, że prokuratura w tej sprawie dała ciała na całej linii, KNP chyba już 3 lata temu zgłaszało podejrzenie o popełnieniu przestępstwa, a ci nic nie zrobili, ciekawe kto tam w kieszeni Marcinowi P. siedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda tylko że nie jest tak ciepło jak w Afryce

ale co sie dziwić to wszystko przez Tuska
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

wal sie

warszawko nie chcesz portu to nie i ogladaj bociany chelmonskigo parobku folwarczny
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

wychowałem się w Bydgoszczy - tam dopiero wszytsko upada, trójmiasto to do Bydzi metropolia
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

I pracują za smieszne pieniądze

I dlatego pchają się tu z bydgoszczy ,elbląga i innych grudziądzów i pracują za śmieszne pieniądze odbierajac prace rodowitym gdańszczana
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

rodowitym "gdanszczana" ?

Fakt, ze z polskim masz trudnosci, ale jednak watpie zebys byl rodowitym "gdanszczanem" ;) Obecnie to pewnie ~2% mieszkancow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

myślę, że mniej

Raczej dużo mniej niż 1%.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pojedz do Luandy

City wyglada 5 razy lepiej niz Tricity :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie p...ol.Gdyby nie Tusk,to bys konikiem ze zdjeciem Pilsudskiego do W-wy zachrzanial!A Gdansk-warszawa-wspolna sprawa!Kocham 3miasto.Tam sa inni ludzie i super sie zyje.Polska Floryda.Warszawianka.

GDYNIA

Racja Tusk laduje w ten brzydki gdansk i okradaja nasza Gdynie z wszystkich dotacji co nie przejedza to nam dopiero dadza

I dobrze.

Jak dla mnie mogą całą to pseudo-buso firmę zamknąć. Teraz już każdy ma samochód.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 905

a lepiej żeby było mniej aut na drodze , a więcej ludzi w autobusach ....

kazdemu auto nie potrzebne
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak taki bogaty

To Ci trochę ukradnę :)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

państwo świetnie to robi :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

teraz ja

bogate buractwo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko że na paliwo Do Wawy wydasz 200 zł + pewnie drugie 200 zł na mandat

a ja jadę za 1zł I co się bardziej opłaca?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

nieprawda

ja nie jestem babcią, a nie mam samochodu, bo mnie na to nie stać, jeżdżę autobusami
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

KMOICIE W E46

Idioto taki jesteś bogaty bo BMW E46 jeździsz. Jesteś zwykłym prostakiem i tumanem.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

pewnie kupil to BMW e46 w kiosku za 2 zlote.. a ty karmisz trola
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

złom to nie samochód

twój rozklekotany maluch się nie liczy jako samochód , więc lepiej dla ciebie by nie zamykali PB :P

p.s. tylko biedny chwali się rzekomym bogactwem a guzik ma , także możesz te swoje wyimaginowane E46 w cztery litery wcisnąć :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

co ty gadasz!!!!

wez sie ogarnij czlowieku policzx koszty samochodu i paliwa tak? nie kazdy ma samochod

?

Jaki Ty bogaty jesteś jak e46 jeździsz ? :D
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

se gazu dopompuj, i wyklep nowy wydech, bo ci rynna z tyłu murszeje w tym e46 na szpachlu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie każdy ma ćwoku!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Każdy oprócz Ciebie

Gdybyś miał, to byś wiedział, że korzystniej cenowo i bardziej komfortowo śmignąć do W-wy Polskim Busem. Mam samochód, jeździlam kiedyś do W-wy w interesach wracając tego samego dnia i byłam wykończaniejona ciągłym napięciem uwagi. A PB jadę sobie wygodnie, nie zwazając na drogę, podziwiam widoki, czytam, bawię się compem, śpię i droga migiem przeleci bez zmęczenia i stresu a w dodatku taniej
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

i co z tego

ja mam samochód, ale na długą trasę wolę jechać autobusem!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie każdy ma samochód , nie każdego na niego stać :-/ a po drugie to lepszy , bardziej komfortowy i szybszy środek lokomocji.....jeżdzę nim bardzo często i jestem zadowolona!!

Ty debilu!!!!Sam za siebie sie wypowiadaj a nie za ludzi.Niech wam samochodziarzom dowala takie oplaty,ze bedziesz ta blache zarl z glodu.I tak bedzie!!!Oby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obyś stracił każdego busa za takie słowa. Skąd wy się bierzecie nienawistnicy? W dodatku kompletny brak logiki w twojej nienawiści - wyższe opłaty dla samochodziarzy to i wyższe ceny biletów młotku.

nie każdy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

egoistyczny internauta

patrzcie jaki bogacz się znalazł.egoistyczny internauta za 10 zł.Wolę jechać Busem jak twoim złomowiskiem.

xyz

Polemizowałabym ze słowem każdy.

jestes bogaty to dobrze oby tak bylo dlugo

Kilka razy jechałem na trasie Gda-Wawa i zawsze

wszystko było w porządku. Ważne, że mają wifi i przez 4 godziny mogę śmigać w necie. Kawka też dobra;]
popieram tę opinię 646 nie zgadzam się z tą opinią 21

koneser :). Piłeś dobrą kawę?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

wifi praktycznie bez sensu -rownie dobrze mogłoby być bez- tak jak napisaliście - prędkość lodowca, kawki i inne pierdoły też niepotrzebne, wolę już żeby było taniej, batonik i soczek mozna sobie kupic w kiosku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

Serdeczne zaproszenie.

PKP zaprasza :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

3-4 razy drożej, brak wifi, brak kawki, za to stada pluskiew cię oblezą :D

PB nawet nie próbujcie kiedykolwiek ograniczać swojej działalności!

wifi i kawka? Blee... Ale nie narzekam na PolskiegoBusa

wifi ma prędkość jak 15 lat temu w tp, a kawa... popłuczyny. z wifi korzystam przez swojego smartfona, a za kawe dziekuje, wole soczek z Aro :) interesuje mnie niska cena i mila atmosfera, szybki dojazd. Za to chwalę PolskiBus! :) Nie narzekam
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do zwolnionych pracowników - walczcie o odprawy!

Ustawa o zwolnieniach grupowych - "Wyróżnia się również tzw. tryb indywidualnych zwolnień grupowych, kiedy to zwolnienia obejmują mniejszą liczbę pracowników. Stosowanie przepisów ustawy przy indywidualnych zwolnieniach grupowych ma przede wszystkim ten skutek, iż pracownikowi przysługuje prawo do odprawy. Ustawa nie zakreśla przy tym żadnych minimalnych limitów zwolnień, a więc prawo do odprawy przysługuje pracownikowi nawet jeżeli jest jedyną osobą z którą pracodawca rozwiązuje stosunek pracy koniecznym jest jednak by rozwiązanie umowy o pracę nastąpiło z przyczyn niedotyczących pracownika. Za indywidualne zwolnienie grupowe nie można więc uznać w szczególności wypowiedzenia dokonanego z powodu naruszenia przez pracownika swych obowiązków. W przypadku natomiast, gdy pracodawca wskazuje jako przyczynę wypowiedzenia przyczyny, które niedotyczą pracownika np.: zmniejszenie ilości zamówień, niemożność dalszego zatrudniania pracownika wobec braku zapotrzebowania na jego pracę, zamiar zaprzestania lub zaprzestanie prowadzenia działalności gospodarczej przez pracodawcę, zmiany organizacyjne, zła sytuacja majątkowa przedsiębiorstwa to nawet jeżeli zwalniany jest jedynie jeden pracownik, przysługuje mu prawo do odprawy na warunkach określonych w ustawie o zwolnieniach grupowych. Podstawą prawną do wymienionego stanowi art. 10 ustawy o zwolnieniach grupowych, zgodnie z którym art. 5 ust. 3-7 i art. 8 ustawy o zwolnieniach grupowych stosuje się odpowiednio w razie konieczności rozwiązania przez pracodawcę zatrudniającego co najmniej 20 pracowników stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników, jeżeli przyczyny te stanowią wyłączny powód uzasadniający wypowiedzenie stosunku pracy lub jego rozwiązanie na mocy porozumienia stron".
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za co minusy?

Prawo wam się nie podoba? Wolelibyście, aby pracownik za miskę ryżu bił pokłony?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wi-Fi

Jeszcze nigdy nie udało mi się - jak to piszesz - śmigać w necie. Owszem, połączenie jest, ale to w ogóle nie działa, zresztą wielu pasażerów skarżyło się, że nie mogą korzystać z Wi-Fi. Reszta dobrodziejstw OK, choć, dla wysokich osób, miejsca na nogi jest za mało.

Wi-Fi działa praktycznie zawsze

Nie widzę różnicy między Wi-Fi pokładowym, a połączeniem z prywatnego BlueConnecta. Prawda jest taka, że na większości trasy przez prowincję dowolne z obu połączeń jest maksymalnie irytujące i zgoła symboliczne (można odebrać maila, byle bez załączników ;) "Podziękowania" proszę kierować do operatorów sieci komórkowych, a nie do PolskiegoBusa.

popieram!!!

tez do wawy jezdze....nie wiem o co chodzi krzykliwym internautom?????

Jakim cudem ta firma jeszcze działa...

Skąd mają na zakup nowej floty? Jeżeli bilet u nich kosztuje parę złotych... Ma wrażenie, ze to pralnia...
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 228

Skoro masz wrazenie to idz na Policje i do urzedu skarbowego

tam Ciebie wysmieje juz ochrona
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 8

No właśnie - trafiłeś w sedno, tylko nie tam, gdzie chciałeś

Bo nawet ochroniarz wie, co to są ceny dumpingowe i śmieje się z frajerów, którzy chcą ten temat podniesć. Dobrze wie, że nasz aparat skarbowy nie ma o tym zielonego pojęcia, jak zresztą o wszystkim, co nie wiąże się z gnojeniem zwykłego Kowalskiego. Tu jest dzielny, że ho ho, a do moznych tego świata strach imw majtki zagląda.
Do Ambera poszli dopiero wtedy, jak im się gorąco zrobiło koło wdzięków, tacy gieroje z nich są.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kolejny paranoik.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

To proste

Zachodni kapitał stać na wpompowanie kilkunastu milionów funciaków po to, żeby niskimi cenami zniszczyć konkurencję. A że łamie przy tym prawo? On ma to w duuużym poważaniu, bo chronią go odpowiednie organa naszego skorumpowanego Państwa.
A jak już konkurencji nie bedzie, to ceny pójdą tak w góre, że będziecie płakać za PKP, o ile ten badziew wytrzyma jeszcze ze trzy lata.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 16

wiecie ile tym ludzi jezdzi?

wystarczy przemnożyc 45zł przez ilość pasażerów i już się opłąca! :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie ta konkurencja?

Przypomnij kiedy na trasie Gdask - Warszawa co godzinę jeździły takie autobusy? Jakie prawo łamie? Możesz podać przykład? A PKP... to że tam pracujesz nie oznacza, że ja mam dopłacać. Obok poczty największe marnotrawienie publicznych pieniędzy.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niezupełnie

Lepiej sprzedać bilet za parę złotych niż go nie sprzedać wcale.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

bilety po jeden złotych to bzdura!! bilety sa po 30-40 zł zwyprzedzeniem 2 miesiecy

niezłe bajeczki opowiadaja
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13

dokladnie !!! jak na caly autobus sprzedadza 2 bilety za 1 zl to i tak reszte opedza za 30 i wiecej

oczywiscie 30 - 40 zlotych za przejazd do Warszawy to i tak przyzwoita cena , jednak "bilet za 1 zl " to CHWYT REKLAMOWY i tak tez do tego podchodze! nie czuje sie oszukany lub zawiedziony.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla ścisłości

bilety za 1zł są chyba pojedyncze (na każdy autobus) potem kilka za 5zł, kilka za ok. 10 a potem już normalne ceny 30-45.
Generalnie im się raczej to opłaca. Marketing szeptany rozniesie plotę o biletach za złotówkę, a potem w dobrych godzinach jadą wypchane piętrowe autobusy, gdzie większość ludzi zapłaciła normalną cenę za bilet.

Plus czas i jakość podróży dużo lepsza niż w PKP.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja 3 razy kupilam bilet za 1 zl...Sa!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo nie wozi powietrza

to logiczne. każdy autobus jest pełny. wyliczyłem że na każdym kursie z warszawy do Gdańska mają ok 3 tys. zł netto zysku na czysto!!! czyli 6 tys. zł za kurs w obie strony po odliczeniu kosztów zatrudnienia i paliwa. nie odejmowałem kosztów amortyzacji pojazdu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Mnie również /przy ostrożnych założeniach/

wyszło ok 2000+ zysku na kursie. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że zadowalają się mniejszą marżą niż potencjalny polski 'byznesmen', mamy odpowiedź skąd sukces.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to je uzględnij,

gdyż przewoźnik musi mieć środki na wymianę taboru, a to ok. 800 zł od kursu. wartość tych aut w tej wesji to ok. 1 5oo ooo zł, serwisowanie też nie jest darmowe. Pamiętać należy, że koszty urlopów też należy pokryć z przychodów, nie mówiąc o kosztach " chorobowego " a o składkach zus-u, badań okresowych czy delegacjach nie wspomnę. jak jemu zostanie na czysto 1000 zł z kursu to jest sukces. Polski Ekspres też próbował na tej linii zawojować świat. Padł jak kawka...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

w autobusie mieści się 90 osób i prawie zawsze jest komplet

!!!

A co Cie to obchodzi?Masz tanio i fajnie,to korzystaj-detektywko za 1 zl...

Wole placic zeta za bilet i miec nieczynne WC

niz placic 100 zl za wafelka i siku. W Polsce malo kto chyba pojmuje ze firma nie jest od zatrudniania ale generowania zysku
popieram tę opinię 518 nie zgadzam się z tą opinią 34

dodałbym, że od generowania taniego produktu/usługi a nie od wysokich wynagrodzeń
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jedź 5 godzin bez wc matołku.

Albo zatrzymuj się na stacjach, co zwiększa czas przejazdu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 43

jeszcze nie tak dawno temu nikt nie slyszal o WC w autokarach i jakos sie zylo i jezdzilo na wycieczki a przystanki na parkingach albo stacjach wiec nie rob z tego jakiegos wielkiego dramatu ze walniesz klocka na stacji a nie w 1m.klitce ktora i takz azwyczaj capi az strach.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobrze że są stacje

kiedyś to sławojki były:))

caly dzien w pracy potrafie nie chodzic do wc tak wiec skoro wytrzymam 8 godz to i 5 nie powinno byc problemem. a jesli ty masz problem z nietrzymaniem moczu to idz do lekarza a nie masz pretensje do calego swiata.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 16

musisz częściej pić, bo kamienie ci się zrobią
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj uważaj...

tez tak trzymalem kiedys i sie chwalilem. pewnej nocy przekonalem sie co to jest dna moczanowa i juz nic nie jest tak jak bylo... poczytaj o tym lepiej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie żłop piwa przed / w trakcie podróży

to się obędziesz bez kibla w autobusie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po kawie będziesz

w wc co 5 minut
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiedys sie jezdziło o wiele dłuzej bez wc!!I jakos nikt nienarzekał

Ale jak sie wpierdziela smieciowe jedzenie to musisz co godzine na klocka chodzic.Zacznij sie zdrowo odzywiac to iebedziesz miał problemów!
Niestety mi ani razu sie nieudało biletów za 1 zl dostac najtańsze to po 40 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba nie wiesz co to zdrowe odżywianie

po śmieciowym żarciu kupa jest co 3 dni albo i rzadziej, po zdrowym właśnie chodzi się częściej. A trzymanie moczu na siłę może być przyczyną bolesnych zapaleń. I co to za tłumaczenie "kiedyś nie było..."? Kiedyś niczego nie było, ale chyba po to kupili te super busy z klimą, WC i wi-fi, żeby z tego korzystać? Inaczej mogli kupić flotę starych Jelczów i też bilety za zeta by się sprzedawały...

Mam nadzieję

Mam nadzieję, że zawsze będziesz znajdował pracę tylko tam gdzie pracownik jest shi..em lub wkładem białkowym do technologii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

A ja ci zycze bys zawsze mial prace

W firmie gdzie to co robisz przeklada sie na twoja satysfakcje i zysk Twoj i pracodawcy. Opcjonalnie bys sam dobra firme mial. Siedzenie na etacie, ktorego nikt nie potrzebuje to czesto mozliwy powod depresji. Jesli Twoja praca nie przyniesie Twojemu szefowi pieniedzy, to nie bedzie mial z czego Tobie zaplacic a sam tez pojdzie z torbami. Wszystkiego dobrego po Swietach!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez!!!

a ja chciałem z panem Kacprem jechać do ww-a ..

wszystkich wszędzie powoli zwalniają ...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 11

To bierz pana Kacpra w samochód

i w drogę.

No w końcu ktoś skomentował , nie miałem pojęcia co pisać.

I bardzo dobrze ,że zwolnili tych nierobów.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 104

Dlaczego Polskim-busem z Gdańska można

dojechać tylko do Warszawy? Fajnie gdyby obsługiwali trasy do Krakowa, Wrocławia, Poznania i do Berlina.
popieram tę opinię 384 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie wypowiadaj się.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

szkoda że nie zatrzymuje się jeszcze w Elblągu i Mławie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 19

w Mławie przede wszystkim, chociaż na 5 minut

żeby wysadzić pasażerów i zabrać nowych

i w Kartuzach, Kościerzynie i Wejherowie, najlepiej przez Koszalin i Białystok
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dojeżdżamy do Warszawy a tam po paru minutach przesiadamy się do autokaru np. do Wrocławia i bez problemu można dojechać. I tak wychodzi lepiej niż pkp i nie ma z tym żadnego problemu, sprawdzone.
Mi osobiście brakuje lini do Torunia, pociągiem to jakaś masakra :( kilka godzin i kilka przesiadek.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 7

P1 mogłaby mieć jeszcze przystanki w Elblągu i Mławie i fajnie by było jakby dali jeszcze trasę P12 Gdańsk-Bydgoszcz-Toruń-Łódź a w Łodzi możliwość przesiadki na linię do Wrocławia, Poznania/Berlina i Katowic
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak nie wiesz co piszesz, to zamilcz

Za kilka minut to i owszem, ale z innego dworca autobusowego, do którego trzeba ładny kawałek dojechać, a Wa-wa to nie nasza zapyziała pipidówa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

osobiście jechałam z Gdańska do Wrocławia, z tego samego dworca autobusowego i nie czekałam długo na następny autokar.

Teraz już się tak nie da.

Przenieśli kursy z Gdańska na Młociny i trzeba jeszcze pół godziny metrem jechać na przesiadkę. PB zaleca zarezerwować sobie na przesiadkę godzinę dla bezpieczeństwa co o godzinę zwiększa czas przejazdu. Jak ktoś jedzie dalej, np. w kierunku Katowic, to czas przejazdu jest porównywalny z pociągiem. Plusem jest to, że można pojechać taniej i komfortowo (choć przesiadka i zasuwanie metrem na 2 koniec Wa-wy jak dla mnie średnio komfortowe).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież Veolia Transport jeździ do Torunia z dworca PKS dwie godziny 4x dziennie za 25 zł... a Ty chciałbyś płacić 50 w Polskim Busie :D no, ale rogalik dostałbyś gratis ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

To musałby kupić bilet dwa miesiące wcześniej i to od poniedziałku do czwartku. Nigdy nie widziałam promocji tego typu na piątek albo niedzielę, chyba że ktoś kupuje bilety na pół roku do przodu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawda

dokładnie. Veolia wbija na autostradę i naprawdę ich kierowcy takie czasy na trasie Gdańsk- Toruń kręcą ze aż się za pierwszym razem mocno zdziwiłem.. Pomijam fakt ze na dworzec PKS w Gda to on zawsze jakies 15-20 minut spóźniony wjeżdża, ale potem to jakos na trasie nadgania i się zgodnie z poddanym, rozkładowym czasem w Toruniu wysiada

Do mala...

Do Torunia nie ma problemu. Jeździ Łódzki autobus Gdynia - Gdańsk - Toruń - Ciechocinek - Łódź i z powrotem. Autobusy kursują przez Toruń i Ciechocinek. Przynajmniej jechałem takim z dworca PKS Gdańsk w lutym tego roku, odjazd 9:20. Koszt 50 złotych.

bo baza PolskiegoBusa znajduje się w Warszawie a nie Gdańsku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

można,należy tylko zrobic sobie przesiadkę.

zgz\adza sie powinn wiecej kursów z gdanska do róznych miast puscic
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda ze niemaja synchronizowanych połaczeń do krakowa jedziesz do warszawy apotem przesiadka na kolejny

niestety tak sie nieda niema połaczenia dobrego do Krakowa

w pociągu bałbym się wejść do toalety. Smród i brud. Przed podróżom trzeba poprostu nie jeść i załatwić swoje sprawy aby potem sie "nie chciało".
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 24

wpisz w google "biegunka"
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ty poszukaj tam hasła "pampers dla dorosłych":-)

Nie wiem czy kible w PKP sa lepsze, poza tym nie rozumiem całej dyskusji, bo za czasów moich podróży kible w autobusach byly czynne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

mmm ciepla kupka przez pare godzin rozcierajaca sie po tylku, super wrazenia z jazdy :D:D:D

Pociągi IC do Warszawy czy Krakowa są całkiem niezłe. Tylko ten czas przejazdu....

?

W PKP masz za to pluskwy.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wyrzucili go z autobusu.

Carsko - książęca obs"ajnoga!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ha ha

przypadek i tyle gosciu a ja mam w nosie smierdzace pociagi

kibel

Ty miałeś tylko biegunkę a ja sobie kupiłem browary na drogę i weź tyle jedz bez lania, porażka. Nie kumam taki niby ekskluzywny autobus a nawet odlać się nie można, bo co robić tyle czasu w autokarze jak nie wypić sobie piwka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Np. poczytać?

Jak wykorzystuje podróże na nadrobienie lektur, bo na co dzień mam mało czasu na czytanie, wiadomo, pracy, dom itd. i dzień leci szybciej niż by się chciało.

tylko cham i burak kupuje w podróż browar

i chleje go przez 400 km !!!! nie dosc ze wali w busie to jeszcze potem nie moze wstać i lać!!! :)

Wybacz, ale w pksie też nie ma toalet.

Firma należy do bogatego Szkota i on to traktuje

jako hobby. Chce pomóc Polakom przemieszczać się po kraju szybciej niż pkp.
popieram tę opinię 226 nie zgadzam się z tą opinią 21

to tak jak Marcin P.

jak otwierał OLT to też mówiø, æe może przez 3 lata dokładać do linii, zanim zaczną same na siebie zarabiać..... czy ten bogaty szkot też przyjmuje lokaty na jakiś ciekawy procent?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ten szkot nie działa tylko w polsce

W całej europie ma swoje linie autokarowe i niedługim czasie zamierza je połaczyć ze sobą
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak a pro po to nie szkot tylko szwed... leden puści plote i ciagnie sie bzdura dalej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jaki szfed? Z tego co mi wiadomo to fin!

Lepiej sprawdzać informacje zanim coś się napisze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wlasnie sprawdz zanim cos napiszesz!

To obywatel Rumunii i najbardziej lubi nocne kursy !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pie**olicie Hipolicie!

Z moich obserwacji i wieloletnich badań jasno wynika że to rdzenny Aborygen i proszę ludzie nie wprowadzać w błąd!

a nie prawda

udziały w tym "polskim" busie mają żydzi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiem, że to jest Maj.

Nigdy bym nie zaufał facetowi w spódnicy!

Nawet bogatemu...a może tymbardziej!?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

w spódnicy tez bym nie zaufal ale w kilcie to nie widze problemu.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda, że ten Szkot jest Irlandczykiem.

bzdura. firma należy do przedsiębiorstw żydowskich.

poszperajcie w krsie

zydzi tez ludzie tak jak wszyscy

hahahaha to niech poszerzy swoje hobby i zmodernizuje cala Polskę w ogóle niech potraktuje nasz kraj jako plansze do gry

polskibus to fajne i dobre polaczenia...gratulacje to byl dobry pomysl....korzystam z ich uslug jestem zadowolona

chyba zadowolona z poczestunku

Towarzysze wzywam was opamiętajcie sie

I nie zawalniajcie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja zawsze wybieram PKP ponieważ to jedyny środek

komunikacji, w którym bezkarnie można pić browarka. Nie wyobrażam sobie jechać z Gdańska do Zakopca o "suchym pysku".
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 63

smuteczek

zacznij się leczyć

...

alkoholik?

niech podniosą lekko cenę i...

sprawdzą czy popyt na ich usługi działa dalej. Są tani, ale i tak nie tylko dla ceny ludzie podróżują tym autobusem. Obsługa super, więc po co obniżać jakość usług. Usługa warta lekko wyższej ceny. I nie musieli by schodzić na psy.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 8

"Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" wypowiedzenia umowy o pracę z powodu likwidacji stanowiska pracy

To chyba dobrze że dostaliście wypowiedzenia przed świętami? Kase za grudzień i tak dostaniecie, święta spędziliście z rodzinami zamiast w autobusie a od nowego roku poszukacie sobie nowej pracy
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nie beda szukac nowej pracy tylko po sadach łazić ! Najlepiej zeby ktos dał wszystko na tacy. W zyciu nie zatrudnie człowieka na umowe o prace mimo ze mam sporą firmę, chyba ze zmienia sie te durne przepisy ktore pozwalaja na kopanie lezacego juz pracodawcy. Jak zatrudniasz wszystko jest super, ale jak chcesz zwolnic bo nie ma pracy i jest trudna sytuacja to wielki halo. Sami pootwierajcie sobie firmy zobaczycie jak to jest.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 9

To nie do końca tak.

Na pewno nie jest tak, że podczas koniunktury potrzebujesz np. 100 pracowników, a za pół roku, gdy produkcja czy sprzedaż spada, wystarczy ci np. 5 osób. W każdej (jak piszesz) sporej firmie są pewne "stałe" obowiązki do wykonania, niezależnie od tego czy mamy aktualnie górkę czy dołek. Tak więc pewnie jest pula pracowników, których spokojnie mógłbyś zatrudnić na umowę o pracę, tylko po prostu na śmieciówce więcej kasy zostaje dla ciebie, no i pracowników zawsze można postraszyć szybkim wypowiedzeniem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

to kto mi herbatkę przyniesie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja tam moge przyniesc ale nic za darmo,ktos mi musi stopy wymasowac.

sama se zrub

Niedługo firma padnie i tyle. Niestety.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 16

Następne OLT

Nie macie skojarzeń że gdzieś, kiedyś, niedawno to słyszeliśmy? O optymalizacji by zapewnić lepszą obsługę, etc ale że dla pasażera nic się nie zmieni. Kolejny etap to podwyżki cen. Następnie ograniczenie kursów na istniejących liniach a potem zamknięcie niektórych bo "nierentowne". Chciałbym się mylić.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 29

.

OLT było OK, ale weszło w interesy kolesiów z LOTu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

firme założył i prowadzi pewnie taki sam byznesmen jak ten Plichta od amber goldu !

tylko tam były linie lotnicze ! - Kur...wa ! w tym kraju to albo przewały ,albo pralnie brudnej kasy albo przekręty i afery !!! Tu nigdy nie będzie dobrze i normalnie ! a od jakich geszeftóf jest w ty firmnie ten pietrek bezulski ?, może tam poprostu dyrektorów jest za wiele ?.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 34

I bardzo dobrze

Dziewczyny na trasie Gdańsk-Ostróda roznosiły kawkę/ herbatkę, zajęło im to 30 minut a pozostałe 2,50 h siedziały na tyłku a kasa na konto leciała. W drodze powrotnej rozniosły lody, pozbierały śmieci i znowu nic nie robiły. Też bym chciał pracować godzinę a mieć płacone za 6h. I swoją drogą nalewanie wrzątku w czasie jazdy było niebezpieczne
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 41

a co Ty tak ludziom żałujesz? w firmie prywatnej można. bo w urzędzie to praca wre?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo też jestem szefem i nie wyobrażam sobie płacić ludziom za nic nie robienie

I w biurze na pewno pracownicy nie siedzą bezczynnie 5 z 8 h pracy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

najważniejsze, że w parlamencie mają ciągłe podwyzki

a prawo mamy najlepsze na świecie
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

PolskiBus mhm

Nie wiem na jakiej zasadzie działa ta firma ale coś z nią jest nie halo. Większość osób kupuje bilety dużo szybciej gdzie ich cena jest poniżej 10 zeta. Jak w połowie za taką kwotę wypełnimy autokar to ja nie wiem jak takie przewozy mają być rentowne. Nawet sam zakup bilety na ostatnią chwilę gwarantuje bardzo konkurencyjną cenę. Albo ta firma ma jakieś konkretne dofinansowanie albo to jakaś niezła ściema bo żadna firma by się nie utrzymała.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

na "ostatnią chwilę" kosztuje ok. 50 zł
między 10 zł a 50 średnia to ok. 30 zł,
Przy 50 osobach masz minimum 1500 zł przychodu. Myślę że opłacić kierowcę i benzynę plus coś zarobić na tym się da.

święta święta i po świętach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po co wam Polski Bus skoro macie lotnisko w Modlinie?

Dziwię się wam wieczni malkontenci. Dziś, od samego rana, cała Polska kleiła pas startowy w Modlinie, a wy tylko narzekacie:-) Niewdzięcznicy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

na wigilie przepustke dostal xD
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Swojego czasu

tzw. Polski Ekspress również podobnie kozaczył. Niestety, wszystko co w nazwie ma przymiotnik " polski " jest skazane na niepowodzenie...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7

mam nadzieję że przez 30 lat nie powstanie, a wiesz czemu? Bo lotnisko w Rębiechowie jest, a 3City jest dwa razy mniejsze od samej Wa-wy a co dopiero od aglomeracji wa-wskiej.

Obrzydliwe

Nie rozumiem głupawego porównywania Polskiego busa do Amber Gold. Rozum odjęło? To nadal najbardziej dogodny cenowo sposób dostania się do W-wy.
A małostkokowe teksty o nierobach i w stylu "i bardzo dobrze" są obrzydliwe. Zwolnionym współczuję.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bilety po 1 zł?

Chociaż jeden przewoźnik dostosował ceny do polskich zarobków.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 1

i Przynajmniej nie ma ukrytych opłat.1 zł to 1 zł

a nie jak w liniach lotniczych. Niby 19 zł do Szwecji ale + opłata za wystawienie biletu, za płatność kartą, za bagaż, za brak ich karty i wychodzi 400 zł
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

W tej firmie dla mnie przede wszystkim ważna była jakość usługi. Proszę jej nie zmieniać!!! Na ciut wyższą cenę zgadzam się! Poza tym jest w tym chyba jakaś niekonsekwencja- skoro firma się rozwija, jest większe zapotrzebowanie na jej usługi, to chyba powinna zatrudniać, a nie zwalniać. Albo ja tu czegoś nie kumam.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 6

teraz zamiast babki facet co bagaże pakuje będzie zapylał z lodami i kawkami.
to się zmieni i tyle.

Chciałeś powiedzieć: SNCF.

TGV to tylko określenie Pociąg Dużej Prędkości.

to poczatek konca firmy. A zwolnienia sa jak najbardziej ''grupowe''.

Kazdy prawnik to widzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Faktycznie, transport konny jest na Pomorzu nie doceniany.

A przecież byłby najtańszy...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba najdrozszy...
wbrew pozorom samochod jest o wiele tanszym srodkiem lokomocji od konia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zimą to można psim zaprzęgiem do Warszawy dojechać.

I tak drogi zaśnieżone... i jaka frajda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz jest zima

Spróbuj sobie tym zaprzęgiem pojechać po błocie.

Mam pytanie

W którym miejscu w Gdańsku Głównym znajduje się przystanek z którego odjeżdżają te busy do Warszawy ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

wpisz sobie dworzec PKS w google i bedziesz wiedzial...

re

przystanek na dworcu PKS, więcej informacji o przystankach znajdziesz na stronie internetowej PolskiegoBusa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Tomasz

Dziekuję

bus

przystanek nr 8

trzeba było założyć związek zawodowy...

mądry Polak po szkodzie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

OLT wersja 2.0 czas upadku czas zacząć ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

i dobrze

na trasie gdn-waw i waw-gdn jechalem polskim busem juz ok. 70 razy, srednio za pare pln. Ostatnimi czasy zwykle "za zeta". Juz mam bilety do konca marca. Dla mnie to rewelacja, zapomnialem o drogim PKP-syfie! Rok temu w zimie WC tez byly nieczynne. A od czasu jak na P1 jezdza pietrowe Astromegi zamiast Altano, zastanawialem sie, po cholere te stewardesy? Kawe mozna wypic w domu. Sok ARO i lody to chemia, nikomu niepotrzebna. Tak naprawde to 80-90 procent czasu pracy dziewczyny spedzaly obok kierowcy gadajac o pitolach. Nie dziwie sie takiemu finalowi. Wazne ze nowiutkie autokary smigaja w 5h do Wawy za smieszne pieniadze. Zlikwidowalbym tylko ta Ostrode po drodze ;)
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja też się nie dziwię takiemu finałowi

Ja rozumiem robienie promocji, ale ciągłe wożenie pasażerów poniżej kosztów?

naucz sie czytac

sok jest wporzadku, ale rogal to chemia

Ostróda - największe Megalopolis

nie może zabraknąć na trasie!

A poważnie: bez Ostródy to by się go 4 godzin może zeszło?

A ja mam konia i mam wszystko gdzieś..

Nie straszne mi podwyżki cen paliwa i radary.

hmm.....

Tez nie jestem zdziwiony takim obrotem sprawy. Jak juz firma bardzo chce pokazac klientowi, ze milo go powitac na pokladzie, to moze przygotowac jakis batonik i soczek zapakowany w woreczek, ktory kierowca przy wsiadaniu kazdemu wreczy na powitanie. Natomiast personel, ktory przez kilka godzin niewiele robi jakos nie pasuje do firmy, ktora liczy koszty.

Natomiast szkoda, ze niektore kursy nie sa do Gdyni, zamiast do Gdanska. Trojmiasto to duza aglomeracja, a SKM tez jezdzi tak sobie. Wielu osobom bardziej, by to pasowalo, szczegolnie, ze autobus moglby jechac obwodnica np. do Grabowka, wiec nie stalby w korkach, a z Grabowka jest skm i sporo autobusow/trolejbusow, wiec osoby z RUmi, Redy i calej Gdyni mialyby duzo wygodniej.

Poza tym moze czesc kursow powinna byc przyspieszona, bez Ostrody i przez autostrade? Nawet za cene np. 5 zl drozszego biletu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Przez A1 do Wawy wcale nie jest szybciej, zwłaszcza autokarem 100 km/h max

Po oddaniu dwóch nowych odcinków ekspresowej S7 jazda nią jest całkiem przyzwoita

Przez takie decyzje fimry upadają.

PolskiBus bardzo dobrze robi, że zatrzymuje się w Gdańsku a nie w Gdyni (właśnie dlatego że mamy SKM, która wcale nie jest zła); a w Warszawie bardzo dobrze że aktualnie zatrzymuje się naj najbliżej się da od Gdańska a jednoczesnie przy stacji metra! Oszczędza przy tym czas (nie stoi w korkach a i tak zdecydowana większość ludzi, które jadą busem, dojeżdza pozniej gdzieś metrem) oraz oszczędza benzynę, dzięki temu bilet może być tańszy - dla mnei ni ma różnicy czy pojadę 5 czy 8 stacji metrem - różnica czasowa to kilka minut a w cenie biletu na metro żanda - dla autobusu, było by to kilkanaście minut przynajmniej no i dodatkowy koszt. PolskiBus bardzo dobrze robi, że optymalizuje te koszty - bo wciąż na węzłach przesiadkowych można się bardzo łatwo dostać gdziekolwiek w mieście, bo zatrzymują się przy stacji metra w Warszawia i to jest to!

OLT

Pachnie mi to trochę OLT EXPRESS
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

olt - polski bus

Najpierw likwidacja olt amber gold any ratowac lot. A teraz polski bus zeby dalej dotowac pks.

Wisłą do Warszawy.

Wodolotem najszybciej.

Trzeba przeciez ratować PKP
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Takie są brutalne fakty. Tzw. Metropolia Budynia kończy

się tak jakoś 3 km od Huciska...

Druga afera amber gold

Może ta firmę tez trzeba przeswietlic jak amber hołd może to tez jest firma do prania pieniedzy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

niech polski ekspres wozi was za darmo czekam kiedy się wyłoży jak OLT

jak może się opłacać wozić ludzi do warszawy za ziko przecież to jakiś walec. może to brat PLICHTY
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

PROSTACKIE ZACHOWANIE PREZESA BEZULSKIEGO....

Jeżeli Bezulski tak bardzo chce oszczędzać to proponuję by zaczął od ucinania własnych kilkutysięcznych wypłat za płaszczenie tyłka w ciepłym biurze a nie zwalnianie w prostacki sposób ludzi, którzy za takich buraków jak on odwalają pracę i faktycznie zarabiają pieniądze dla firmy podczas obsługi pasażera.

Pozwolę sobie opisac zachowanie tego chama podczas spotkania pracowniczego, które miało miejsce 18go grudnia w gdańskim hotelu Scandic (jestem jednym z tych zwolnionych, więc znam temat).
Po pierwsze to gdy się zatrudnialiśmy w kwietniu to Polski Bus zapewniał nas, że potrzebują pracowników na stałe a nie tylko na sezon letni czy jako eksperyment firmy (ech ta "odpowiedzialność" za słowa Polskiego Busa)... Wielu więc bez wahania zostawilo swoją dotychczasową pracę.

Cóż... Podczas gdy w poważnych firmach pracownik przed świętami może spodziewać się gratyfikacji światecznych PB zafundował swoim pracownikom porządnego kopa w zadek i zero chocby zwykłego dziękuję.

Do sedna - o planowanym spotkaniu pracownicy dowiedzieli się przez email. Cyt :"spotkanie ma na celu omówienie spraw organizacyjnych w naszej Firmie na nadchodzący 2013 rok". Nikt więc nie spodziewał się wymówienia.... "Prezes" Bezulski spóznia się na spotkanie i nie raczy nawet za owe spóznienie przeprosic oczekujących go pracowników. Po chwili rozdaje im - niczym karty przed grą" wypowiedzenia ze slowami "w związku z likwidacją stanowiska pracy" (przypominam, ze w kwietniu śpiewka była, że praca jest na stałe). I największy przejaw buractwa owego prezeska - PODCZAS GDY ZASKOCZENI PRACOWNICY ZAPOZNAJĄ SIĘ Z TREŚCIĄ WYMÓWIENIA OWY "PREZES" BEZULSKI PROWADZI PRYWATNĄ ROZMOWĘ TELEFONICZNĄ W WESOŁYM TONIE!!! - najwyrazniej wręczenie kilkunastu wypowiedzeń pracy przed samymi świętami wprowadziło prezesa w bardzo dobry humor.... NO CÓŻ - NIE MY JESTEŚMY OD UCZENIA PREZESA KULTURY OSOBISTEJ, bo od tego byli jego rodzice, którzy najwyrazniej polegli na tym polu. Panie Bezulski - kultura osobista wymaga, by podczas takich spotkań w ogóle nie prowadzić rozmów telefonicznych.

Inna sprawa - dla pana wiadomości został wysłany email do pana Soutera opisujący pana prostackie zachowanie wobec pracowników podczas wręczania wymówień. Odnoszę wrażenie, że ten Szkot nie ma zielonego pojęcia co za jego plecami wyprawiaja warszawskie cwaniaczki, więc najwyzszy czas by go uświadomić.
Bezulski - "sodówka" ostro ci wali, ale pamiętaj, że fortuna kołem sie toczy i raz sie jest na wozie raz pod wozem i tyczy sie to wszystkich .... nie tylko szeregowych pracowników, ale także takich "pożal się Boże" prezesików, którym słoma wciąż z butów wystaje.

Do redaktorów - chętnie udzielę więcej informacji -np na temat emaili, w których pracownicy PB systematycznie byli zastraszani konsekwencjami, dyscyplinarkami itd.... Podczas gduy w innych firmach ludzie dostawali bonusy np za sezon letni, czy Euro (wtedy było mnóstwo pracy) pracownicy PB byli zasypywani mało przyjemnymi emailami zakrawającymi na mobbing. Mój email to annanowak944@yahoo.com
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 12

spokojnie... przyjdzie tyska na matyska

jw
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bezul i reszta ...

Jakie warszawskie cwaniaczki przecież to buraki z nie wiadomo jakich wsi co się na stołki do Warszawy wepchali... Skąd oni niby mają wiedzieć jak się zachować ? Świnie paść a nie ludźmi zarządzać do tego się nadają;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawdę piszesz

wygląda to tak jakby management z "łapanki" mieli. Przecież średniointeligentny człowiek wie, że prowadzi się jedną rozmowę w danym czasie - albo z pracownikami, albo przez telefon.
Może Souter zainteresuje sie tym prostactwem gdy pozna sytuację? .... ech

Dobrze że Wam do Wawy na rozmowę nie kazał jechać

Bo byście w jedną stronę pojechali za darmo jako pracownicy a za powrót byście już musieli zapłacić :-)

oj "mądry inaczej" człowieku

a o okresie wypowiedzenia słyszał? - skąd ty się urwałeś? - chyba z choinki ;D

Prezes - psychopata?

Sądząc z opisu, prezes kwalifikuje się do grupy tzw. "psychopatów w białym kołnierzyku". Można wygooglować więcej na ten temat w internecie. Tacy faktycznie potrafią krzywdzić ludzi i jednocześnie traktować to jak dobrą zabawę. Takich prezesów powinno się zamykać w odosobnieniu, a nie powierzać ważne stanowiska.

jajajajja

dobrze ze pozwalniali je bo tylko siedziły i kierowców podrywały a za robote sie nie brały ...!!

skandal-wlasnie taki jest polak-wielki biznesmen

Dlaczego nie naglosnicie tej sprawy wyzej ten czlowiek smieje sie w najlepsze i ma gdzies ludzi i polskie prawo trybunal praw czlowieka....moze ta droga?
a niedawno pisano o pracodawcach niemieckich a dzis okazuje sie ze polak to zwykla szuja ..... zaplaci komu trzeba i tak nic mu nie zrobia .Trzymajcie sie w grupie i nie poddawac sie .Powodzenia zycze pracownikom w sadzie pracy, wszedzie gdzie sie da....Zachwycacie sie tanim biletem, kawa wifi a to wszystko kosztem innych nie lepiej zaplacic wiecej troszeczke za bilet ? A i ludziki prace by mieli....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

oooo... właśnie nagłaśniamy...

a myslisz, że skąd ten arytukuł na trojmiasto pl? Będziemy o tym mówić i to dużo...
Nikt nie miałby pretensji, gdyby nie obiecywali nam zatrudnienia na stale... + zachowanie czlowieka, który na stanowisku prezesa chyba przez pomyłkę się znalazł..... porażka ... jaki "prezes" takie spotkania w sprawie "omawiania organizacji"

ja bym może i zapłacił więcej

ale nikt się mnie o to nie pytał... Już przed świętami cateringu w PB jakby mniej - niby rogalik, ciasteczka i lody, ale kawy to już nie podali. No i dodatkowa przerwa na trasie koło Ciechanowa...

Bilety i tak podrożały bo pamiętam że najdroższe GDA-WAW kosztowały chyba 35 albo 39zł

teraz prawie 50... ale to dobrze. różnica i tak kolosalna w porównaniu z PKP, komfort większy obsługa milsza, rezerwacja bezproblemowa, WIFI... dobrze, że ceny wzrosły, bo wydawało mi się, że zaraz jak tak będą utrzymywać to faktycznie zbankrutują a tak to jest możliwość że dadzą radę, bo i tak są tańsi od PKP.

Jedyny minus ostatnio to nieczynne WC, to faktycznie porażka i bez sensownie tracą swój dobry wizerunek. Latem pamiętam, że z powodu awarii toalety był dodatkowy postój po drodze (to faktycznie była awaria WC) - teraz wiedzą że WC wyłączone i nie przewidzą dodatkowego postoju, tylko się ludzi męczą. Poza tym bez zastrzeżeń.

Póki ceny nie będą przekracaać magicznych 50zł na takiej trasie, to na pewno będą się sprzedawać nawet wśród studnetów :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

jechałam w grudniu,wc zamknięte,dodatkowy postój był!!!

A kto teraz jeździ do Warszawy? Sami desperaci, którzy mają kisiel w gaciach na widok architektonicznego pitolnika Warszawy. :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

ja uwazam znie ma lepszej konkurencji od polskiego busa PKP intercity nigdy nie dorowna klientom Polskiego busa

Skoro nie moga włączać Webasto to i latem klimy

Długo juz nie pociągną na tym rynku widze. Kierowcy tez mają marnie płacone
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zaczęło się podrzucanie świni przez konkurencję

już na gazecie była artykuł jaki to Polski Pus zły bo na przystanku nie ma rozkładu i taryfy na szybie jak w taksówce...o ludzie...kiedy badylarze w zardzewiałych busach śmierci końcu wymrą...?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiecie na co narzekacie

Regularnie jezdze Polskimbusem a wczesniej jezdzilam PKP. Jest to meeega duza roznica. Jestem mile zaskoczona, ze ktos w Polsce potrafil stworzyc firme, ktora swiadczy uslugi na wysokim poziomie i jest dostepna dla kazdego.
Jezeli chodzi o zwolnienia to niestety to sie zdarza w wielu firmach i Polskibus nie jest wyjatkiem.
Mysle, ze to jest bardzo mile dostac w cenie biletu poczestunek gratis, ale nie jest to najwazniejsze. Wiec jezeli to moze pomoc, zeby ciecia kosztow nie byly tak rygorystyczne, to uwazam, ze poczestunek mozna proponowac za dodatkowa oplate.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja wolę PKP

Bo nikt mi fotela nie rozłoży, mogę pochodzić po korytarzu żeby rozprostować kości i w toalecie można normalnie wysikać się na stojąco. PB przekonuje mnie tylko cena dlatego ich wybieram

jak sie jezdzi i pali glupa za grosze

to jak tu zarobic ?

czy wypelniacie te durne ankiety ?

bo my z waldkiem nieeeee
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znakomita firma.Na trasie zjadłem i wypiłem chyba więcej niż zapłaciłem za bilet.A ze czasy coraz trudniejsze to i pasażerowie obejdą się bez stewardów.
Życzę utrzymania się na rynku
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

głupiś...

poczekaj aż wykończą całą konkurencję a potem narzucą wysokie cenny..... ciesz się miernoto boś bulę dostał.... ech
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

tez ostatnio sie zastanawiałem i porównywałem PolskiBus do Amber Gold

nie chodzi o machloje ale o rentowność. Liczyłem sobie, jaka jest opłacalność przy znanych cenach biletów. Leasing autokaru, pensje pracownika, paliwo, koszty amortyzacji, koszty dzierżawy placów przystankowych itd. I wyszło mi na to, że przy tych stawkach jest to nieopłacalne, czyli przerzucanie pustego w próżnię. I teraz słyszę, że faktycznie tak jest. Nie jest sztuką pracować jak wół i niewiele mieć, sztuką jest pracować niewiele i mieć dużo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

polski bus to jest cud

jestem pasażerką, która w grudniu korzystała z 3 przejazdów polskim busem, nie były to bilety za 1 zł, a za 28 zł, 47 zł, 48 zł, jest to cena jak najbardziej satysfakcjonująca dla mnie za usługę:
autobus czysty, ciepły, kierowca miły, ostrożnie jedzie, pani pokładowa częstowała rogalem, herbatą i ciasteczkiem bebe, przejazd punktualnie, nawet krócej niż 5 h, jestem przezadowolona, bo w pociągu bym się umęczyła, musiała pilnować swoich rzeczy przed kradzieżą, zapłaciła więcej i jechała dłużej,
do tego bez dodatkowej opłaty mogłam w Wigilię przebukować bilet na czas o 2 h wcześniejszy, gdy okazało się, że ze stolicy do Gdańska mogę wyjechać szybciej niż myślałam,
zachwycaona jestem tymi busami, mam nadzieję, że utrzymają się na rynku i że szanują swoich pracowników równie bardzo co klientów
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

a swoja droga z tymi toaletami to lekki skandal...

Swoja droga z tymi toaletami to lekki skandal. Jednak wytrzymac piec godzin jazdy bez WC, ciezko mi sobie wyobrazic. Chyba, ze nic sie nie pije i czlowiek lekko odwodniony, ale przeciez chyba nie o to chodzi. Oby nie dodawali pampersow do biletow :P

Oj nieładnie panowie, przed świętami? Gdzie honor?

Myślę, że sam prezes chce się zająć kierowaniem pojazdami, do tego zatrudniając 49 znajomych, bo jaki jest sens zwalniania 50 kierowców, by zatrudnić 50 kierowców? Coś pachnie nowym bursztynowym złotem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

a jachwalę PB

Mam wrażenie że negatywne i wręcz idiotyczne wpisy wykonują ci co nigdy nie jechali Polskim Busem. Jechałem wielokrotnie i nie zamienię PB na PKP dopóki nie skrócą przejazdu do ok. 3 godzin (pewnie bez wi-fi). Malkontentom więcej optymizmu w Nowym Roku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

kiepska załoga

A ja jestem niezadowolona z PolskiegoBusa. Na infolinii okłamują ludzi mówiąc, że można kupić bilet u kierowcy a na miejscu okazuje się, że kierowca z panią która sprawdza bilety się śmieją i nie sprzedają biletów mając jeszcze 10 wolnych miejsc! Dzięki takiej polityce daleko nie zajdą. Ja już nie skorzystam z ich usług.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Droga Pani ! Bilet można kupić, jeśli są wolne miejsca. Jeśli w Ostródzie dosiadają się pasażerowie to nie można sprzedać tych 10 "wolnych" miejsc.Proste :)

Mało kiedy niema wolnych miejsc i co tu śćiemiasz

z tym samym się spotkałem dlatego nie jeżdze polskim busem

Jestem z panią ta wielka pseudo obsługa. "Personel Pokladowy" to żenada co nie które to przyszły chłopa szukać a nie pracować byle jak obsłużą z wielkim z żalem i całą drogę się chichoczą opinie psują odpychają klientów tym swoim zachowaniem.

Taniej, jeszcze taniej i co ...dalej ?????

Wygląda na to, że tak jak pasażerowie polubili kawkę,rogalika i lody to tak teraz w zamian za bilet za 5zł mogą już zrezygnować z poczęstunku,WC,Wi-Fi byle taniej. Ciekawe kiedy wprowadzą miejsca stojące ?? Na nie też znajdą się chętni za 1zł :) Rayaner też chciał wprowadzić miejsca stojące z pasami ale ten numer nie przeszedł im. Ale w polskimbusie...czemu nie za 1 zł Polak nawet w bagażniku pojedzie :).

jeździsz aby się na jeść i tak to przeżywasz.

nie pierwsza i nie ostatnia taka firma w tym kreaju gdzie kierownictwo nie zna terminu przyzwoitosci

pozostaje pytanie do DONALDA "Gdzie ta zielona wyspa i dla kogo ??"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

pytanie do Kaczora

co zrobiłeś gdy byłeś u władzy oprócz afer z saamoobroną?

ha ha ha

Polska na arenie międzynarodowej się nie liczy.

Przecież Polska niczym nie różni się od krajów Afryki. Ta sama bieda, ta sama mentalność. Nie ma już Polski, jest to kolonia polska która wszystko sprzedała a zyski wywożone są za granicę. Wszystko co wartościowsze zostało sprzedane i puszczone z dymem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chciałbym aby była u nas druga Argentyna z zamieszkami

i płonącymi bankami oj chciałbym.

Polacy to biedacy i rzucają się na bilety za 1 zł.

Jeżeli kogoś nie stać na bilet za np 50-100 zł to jest biedakiem i powinien zasuwac do wawy rowerem lub pieszo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

i bardzo dobrze że zwolnili

ma być szybko czysto i tanio
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

najpierw samoloty olt, teraz autokary, co sie moze utrzymac za złotówke?

mówi Piotr Bezulski, dyrektor zarządzający PolskiBus.com. - Jak każde dobrze działające przedsiębiorstwo zwracamy uwagę na to,

Co z tą efektywnością w święta puszczając tyle kursów na pusto?

ten pan i logika niewiele mają ze sobą wspólnego

kolejny dowod na bezmyślność "prezesa"...

Skandal!!!

To SKANDAL zwalnia ludzi!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

aa

nierobuw tzeba zwalniac

naiwność ludzka nie zna granic

PolskiBus wmawia ludziom że dowozi ich do Warszawy gdy przystanek końcowy to Młociny /nomen omen - chyba od młotka/.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

W ciągu 25 minut od przyjazdu

jesteś pod PKiN :) Metro Młociny - Metro Centrum, 18 minut.

Dużo lepsze rozwiązanie od poprzedniego (jazda do/z Metro Wilanowska po zatłoczonych ulicach)

chybaś nie doczytał

bo Młociny to żadna Warszawa. Jeśli twierdzisz że dalej metrem to dlaczego cfaniaki z PB nie napiszą że dowożą Ciebie do rogatek a dalej masz sam sobie radzić. To jest naciąganie pasażerów. A jeśli chodzi o poprzednie miejsce czyli Metro Wilanowska to wiedz że jest to Dworzec Południowy bo Warszawa kiedyś takowy miała. A na Młociny to co najwyżej statkiem / vide piosenka Stempowskiego/
Zorientuj się może, gdzie są Młociny, bo chyba się dosyć mocno mylisz. :P

jasne

niedługo zamiast do Gdańsk to PB będzie kończył kurs w Tczewie. Bo przecież wiadomo że od Tczewa można w 25 minut dojechać do Gdańska. A co tam. Kasa misiu kasa.

To już lepszy nowy, funkcjonalny węzeł przesiadkowy Młociny niż ten "Warszawski Dworzec Południowy" z klimatem pętli PKS w Tomaszowie Lubelskim czy innej pipidówie.

PolskiBus

Zanim ich zwolnili powinni ich wywieźć do warszawy
To by jeszcze zarobili 50zł na powrocie....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda gadać - będzie jak z olt. Tośmy sobie pojeździli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na wyborach nie myśleli,

to teraz mają to, co wybrali.

PASAZERKA

Nie mila obsluga dla matek z dzieckiem prosze uczulic na to pracownikow. Troche wiecej wrazliwosci dla osob starszych- wpuszczac w pierwszej kolejnosci.A nie szkola pracownikow tylko na branie kasy. Błedem jest ze nie ma numerowanych siedzen kazdy kto sie decyduje na zakup biletow bylby spokojniejszy przy wsiadaniu a nie tlumy wala przy wejsciu pchaja sie a pracownicy polskibus sie dziwia i maja pretensje do pasazerow !!! PROSZE ZMIENCIE TOO !!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

polski bydło po prostu i tyle.

a jak sobie wyobrażasz wpuszczanie starszych w pierwszej kolejności, gdy dziki tłum prostaków z obłędem w oczach jak oszalały pcha się na drzwi i na obsługę nie zwracając najmniejszej uwagi na to co ona do nich mówi?! Po prostu wychodzi polskie kargulowo i tyle. To po pierwsze. A po drugie z numeracją pomysl nietrafiony, bo zawsze znajdzie się jakieś marudy niezadowolone z automatycznie przyznanego miejsca i wymuszająca na obsłudzę zmianę - wtedy byłby dopiero meksyk + pomysl trochę - wyobrażasz sobie 80-osobową dzicz przepychającą się międzysobą po autobusie szukającą swego numeru????!!!! - pieknie dziękuję za takie kongo w polskim wydaniu - niech juz prostactwo włazi na pierwsze lepsze miejsce z brzegu.
ps w sumie to cieszę się, że już nie pracuję dla PB - próby okiełzania szalonej chołoty przy wejściu do autobusu = walka z wiatrakami. Smutne - ale ten kargulowy naród jest w stanie sie stratować przy wchodzeniu do autokaru Ż E N A D A + zawsze znajdzie się takie "mądre" jak ty, ktore "wie" lepiej jak powinno sie organizować przejazd. szkoda słów na was - "pastuchów" (tak tak - "pastuchy", "pasimordy", "lodożercy" ;) )....Myslisz, że ktos się przejmuje tym co ty myślisz? - nie bądz naiwna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

na pewno nie przejmuje się obsługa...

która ma wszystkich w przysłowiowych czterech literach... poza tym gratuluję pr-u - część pasażerów to już prawie założyła sektę broniąc chamstwa i niekompetencji pracowników, byle tylko się bujnąć za złotówkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

jechałem PB i nie dam słowa złego na

obsługe powiedziec, fakt ze ludzie sie pchaja ale dziewczyny sa miłe i uprzejme nie wiem na jakiej trasie pasazerka jechała....

dokładnie tak...mamy was w 4ech literach, ale.... sami jesteście sobie winni

gdybyście zachowywali się jak ludzie a nie bydło to możnaby było się z wami liczyć a że zachowujecie się jak dzicz nikt na wasze sapanie nie zwraca uwagi... ot co - pretensje do samych siebie lub do pana Boga...

ps. ja osobiscie do ludzi na poziomie zawsze odnosiłam się z szacunkiem i mogli liczyć na moją pomoc, ale takie "głupio- mądre" sorry...olewka

Myślę że skończą jak OLT

Z matematycznego punktu widzenia wożenie ludzi za 1 zł raczej nie pomoże firmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Trochę pomyślunku

Za 1 zł jest od jednego do kilku biletów. Autobus ma 70 lub 90 miejsc, w zależności od typu. Kolejne bilety są droższe, no i im bliżej terminu podróży też jest drożej. na trasie GDN-WAW największa cena to 47 zł. Jak myślisz, ilu pasażerów zaplanowało swoją podróż 3 miesiące wcześniej? Maksymalnie kilku. Biznes się opłaci, a z czasem ceny i tak wzrosną...

przecież wiem, te kilka biletów to tak na zachętę

Tak czy siak jakoś średnio nawet jakby licząc 40 zł to kiepsko to wychodzi zważywszy wszystkie koszty.

trochę matematyki

trasa Warszawa-Gdańsk.
odległość : 350 km
zuzycie paliwa 20L/100 KM (dobre )
koszt 370 zł pi* drzwi.

miejsc 50 * 30 zł = 1500 zł.
1500-370 = 1130 .
A gdzie inne koszty ? (kierowca,obsługa,) inne koszty autobusu.
Autobus to tak na dzeiń dobry bańka (taki w miare coby jeszce pojeździł).
Nie uwzględniam podatków / Vat etc.

Wniosek:
Biznes kompletnie bez sensu

Dajcie mi kasę to więcej z lokaty wyciągnę bez pałowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

te autokary maja 90 miejsc...

i tak na 100% obłóżone ?

wszystkie miejsca wykupione ?

A o co chodzi kochane lemingi?

Pracy jest pelno,zielona wyspa...itp. Milego ogladania tvn-nie zapomnijcie znowu zaglosowac na partie donaldinia..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

amrer polski bus exsppres

drugi amber gold exspress polski bus
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

szczecin

szkoda że nie mają połączeń do Szczecina:)

polski bus

dyrektor za czapke sliwek bezulski skad wzieli tego sierote nowo-bogacki dyrektorow sie porobilo na olszynke do zbioru kapusty za 4 zeta rybi leb
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

ha

ha

We właścicielu podoba mi się to

że (Sir Brian Souter) mówi otwarcie o tym, że nie lubi pedalstwa. W dzisiejszych czasach to odważne wyznanie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Już go polubiłem.

Dzięki za wiadomość.

pasażerka

Znakomite połączenia. Nie ma znaczenia, że do Młocin pod stację Metra,którym poruszasz się błyskawicznie , w przeciwieństwie do tramwajów, czy też autobusów miejskich. Jeździłam wielokrotnie. Zawsze miło,czysto,punktualnie i niedrogo. Faktycznie uważam,że ten personel pokładowy nie jest niezbędny,Pewnej nocy jechałam do Warszawy i młoda osóbka/personel pokładowy/, tak nadawała przez 3 godziny do kierowcy ,ze nie można było zmrużyć oka, a dopiero w granicach Warszawy, tuż przed wysiadaniem zabrała do roznoszenia lodów i wody mineralnej. Pozdrawiam

wszystko ma dwie strony medalu....

szkoda, że "pastuchy" nie widzicie samych siebie jak wy nadajecie tratując się wzajemnie przy wejsciu do autokaru.... obsługa wiele musiała znosić ze strony "polskiego kargulostwa" tj pasażera

BYDŁO PCHAJĄCE SIĘ NA OŚLEP DO AUTOKARÓW....

Chcę napisać o chamstwie, prostactwie polskiego "kargulostwa"- dziczy pchającej się na oślep do autobusow... Patrząc na was człowiek na poziomie odchodzi na koniec i dopiero jak się prostaki załadują kulturalnie wchodzi na pokład...
Dzicz jakiej mało... - czego sie boicie? - że wam odjedzie sprzed nosa? albo - że co?- że pomimo rezerwacji miejsc dla was zabraknie??? Pchacie się jak stado baranow - żenujące

nie zawsze

po operacji też może kierować? co za głupawy komentarz

Kulturalnego czlowieka po operacji odwozi inny kulturalny czlowiek, to po primo.

Po secundo, kulturalny czlowiek nie ma operacji bo nie zywi sie w biedronce i jest zdrowy.

hahaha

żałosny jesteś...a teraz do garów i do biedronki hołoto

Ja zawsze się pcham na chama

żeby zając jedno z miejsc przy drugim wejściu (tym po środku autobusu). Tam mogę swobodnie rozłożyc fotel bo nikt nie siedzi z tyłu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepiej rozkłada się fotel przy stoliku na parterze, tyłem do kierunku jazdy, po prawej stronie autokaru. Ma większy zakres, pół-leżanka :)

no tak

napisała d..a

polsko szkocki burdel

Zwolnijcie tez kierowce

ktory po zmroku jak jechalo cos z przeciwka to hamowal i mi swiecil stopem po oczach. Jaki lekarz go dopuscil do wozenia ludzi autobusem? Trasa Warszawa-trójmiasto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

trzeba było go wyprzedzic panie "driver" jak jajec nie masz to oddaj prawko

jak cie swiatla stopu razily tzn ze nie mozesz jezdzic po zmroku i to jest podstawa do tego aby kat. B tez obowiazywala psychotechnika i badania okresowe co 5 lat!

Moja pierwsza trasa Polskim Busem i pewnie ostatnia..

Dnia 14 grudnia 2012 roku zdecydowałam się na powrót z Warszawy do Gdańska, ze względu na to, że nie zdążyłabym na pociąg, a chciałam dojechac na miejsce najpóźniej o 16.00. Ktoś zachwalił mi usługi Polski-Bus, nie chodziło już o cenę 48,00 zł (pociągiem TLK 68,00 zł). Był to mroźny piątek, około "- 10" stopni mrozu. Bardzo przydałaby się gorąca herbata oraz kawa, gdyż wyjazd był o 10.30. Spółka oszukuje klientów, potwierdziło się zdanie jednego ze zwolnionych obecnie pracowników, kierowca MA WIDOCZNIE ZAKAZ włącznia systemu Webasto - dodatkowego ogrzewania - całą tą drogę siedziałam w zapiętym płaszczu - było po prostu zimno wewnątrz. Gdy spada tak temperatura na zewnątrz powinnien być włączany chociażby taki dodatkowy system ogrzewania, inaczej jest to jazda w trudnych warunkach. PODOBNIE sprwadziłą się WARIANT opisywany przez innego zwolnionego pracownika - toaleta była NIECZYNNA przez całą drogę. Pociagnęło to za sobą prawdopodobnie brak gorącej herbaty oraz brak gorącej kawy, podano soczek w kartoniku, tylko, że tym napojem nikt się nie rozgrzeje. Byłam niemile zaskoczona tymi oczywistymi BRAKAMI, tym bardziej, że Bus Polski reklamuje swoje usługi właśnie jako komfortowe, a tanie.

oooo

to napisz to jeszcze na ich stronie facebookowej - niech czytają, zamiast tylko liczyć kasę z przejazdów

jak sie nie znasz nie gadaj glupot

webasto sluzy do dogrzania silnika a nie dodatkowe ogrzewanie w autobusie, dla mnie 23 stopnie jest cieplo a taka jest ustawiona temperatura w autobusie pytalem sie kierowcy (nie jednego). co ma toaleta do kawy?? a tak wogole poczestunek jest w gratisie a nie w cenie biletu... a to jest roznica...

Nic się nie stało!

Polacy, nic się nie stałooooo...

Przecież kierowca może być też personelem pokładowym i w trakcie jazdy roznieść kawkę i ciacho. To i tak nieźle, bo od stycznia PolskiBus przyjmuje tylko, gdy masz własny autobus

Nie prawda, że zwalniają ludzi

firma się rozwija, widziałem ogłoszenie, że zatrudnią kierowców z własnym autobusem.

hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahaha

10/10 :))

No i o co ten płacz ?

Że zwalniają pracowników w Gdańsku ? Przecież to jest prywatny, zagraniczny, właściciel i trzeba się liczyć z tym, że jak mu się nagle działalność w Polsce odwidzi to zwinie interes i wszystkich pozwalnia. I co ? Też będzie skandal, że jak mógł się pozbyć Gdańszczan ? ;)

To jest oczywiste, że Polski BUS oszczędza gdzie się tylko da. Ktoś jeszcze w tym kraju wierzy w Św. Mikołaja, rozdającego bilety za złotówkę (bądź 15) ? Polski BUS w większości przypadków nie wjeżdża na dworce autobusowe, tylko zatrzymuje się na zadupiach aby nie płacić PKS-om "wjazdowego". Poza trasami międzynarodowymi nie korzysta w ogóle z polskich śmiesznych "autostrad" aby oszczędzić na viaTOLL-u.

Na początku i tak właściciel ze Szkocji wpompował w tej interes masę kasy, więc teraz przyszedł czas zejścia na ziemię i koniec dopłacania do PB - niech się sam zwraca. Wkrótce na pewno połowa połączeń Gdańsk - Warszawa pójdzie do piachu, bo wożą powietrze, a pasażerowie i tak ciągle wybierają kolej w Polsce.

Co do Młocin... Jest to kalka rozwiązań zachodnioeuropejskich, gdzie autobusy nie wjeżdżają do centrów stolic, tylko kończą kursy w różnych węzłach komunikacyjnych. Znam dość dobrze ten system z Pragi, tylko różnica jest taka, że stolica Republiki Czeskiej ma co najmniej 4 takie węzły (północ, południe, wschód, zachód), a w Warszawie jest to uboga prowizorka Polskiego BUS-a, z której do centrum może się metrem dostaniesz, ale podróż na Okęcie to drugie tyle co z Gdańska ;)

umiesz czytać ze zrozumieniem....

O co "płacz" ??? - tłumaczę -tu nie chodzi o samo zwolnienie, ale o chamstwo w zachowaniu "prezeska"... poza tym jest jeszcze coś jak odpowiedzialność za slowa - jeśli zatrudniając zapewniają, że na stałe, to ma byc na stałe... no chyba że management PB lubi robić przysłowiowo z gęby d**ę... TERAZ ZROZUMIAŁ?

Kto zrozumiał ?

Podobnych zwolnień jest codziennie w sektorze prywatnym, a jakoś nie ma takiej histerii. Sam Polski BUS w podobny sposób pożegnał się z pracownikami z Rzeszowa i jakoś portal Nowiny 24 nie lamentował, więc jam ZROZUMIAŁ jedynie tyle, że zwykły pieniacz z ciebie.

Koszty zatrudnienia są niemałe, więc Souterowi się odwidziało rozdawać lody i napoje na pokładzie autobusu. Co miał zrobić to już ugrał - była to kolejna próba przekonania pasażerów kolei do jego autobusów. Ilu przekonał tylu przekonał i już starczy. Tylko naiwny chyba myślał, że w PB caternig będzie zawsze ;) Zwolnił, bo mógł zwolnić. To nie PKS z czasów PRL-u.

Co do Bezulskiego, to spadochroniarz z Veolii i najlepszy człowiek do tego aby rozwalić tego całego Polskiego Busa i aby Souter wycofał się czym prędzej z Polski.

Warto przypomnieć, że firma Veolia przejęła parę lat temu kilka PKS-ów w Polsce (m. in w Tczewie i w Gdyni). Obecnie z obu oddziałów już nic nie zostało. A pamiątką po Veolii w Tczewie są coraz to gorsze, używane trupy, które kursują na linii 50. Pasażerowie wyszli na tym fatalnie, zaś firma świetnie - parę lat pojeździli, a potem drogo sprzedali prywatnym inwestorom, zupełnie niezwiązanym z komunikacją, dobrze ulokowane tereny po zajezdniach.

dalej nie kuma

A co mnie Rzeszów obchodzi?

Przy zatrudnianiu zapewniali, że praca jest na stałe, wiec to do czegos zobowiązuje - proste...

A co nas obchodzą pracownicy Polskiego Busa z Gdańska ?

Bardziej przeciętnego Kowalskiego, jeżdżącego z tą, firmą interesuje to czy autobus kursuje i za ile. A najlepiej gdy są pakiety biletów "za grosze".

Autobusy kursują 15 razy dziennie (ale już niedługo) i tanie bilety "w przedsprzedaży" też są. Więc Kowalski jest zadowolony i nie wzruszy go to, że PB zwolnił fajne panie, które rozdawały lody w autobusie. Zresztą sam taki niejeden Kowalski tu wspomniał, że były one zbędne.

Wierzysz w duchy ? Każda praca u prywaciarza jest "na stałe", tj. do momentu kiedy tenże prywaciarz się nie rozmyśli.

Do MC

Nie chodzi o to, że obchodzą, ale o tym jest artykuł. To o czym ludzie maja tu pisać ? O promocjach w sklepach ?

No i właśnie

Piszą o wszystkim tylko nie o zwolnionych pracowni9kach.

Popatrz sobie na dyskusje :)

cel był inny...

ważne było to, że prostactwo "dyrektorka" zostało nagłośnione... i o to chodziło :) - zrozumiał?

Kto zrozumiał ?

kultura PANA PREZESA

Witam, jestem już byłym pracownikiem PB obecnym na feralnym spotkaniu 18 grudnia. Dla sprostowania słów Redaktora- nie wybieramy się do sądu - wszystko odbyło się zgodnie z prawem, w białych rękawiczkach, nie wyrywamy sobie włosów z głów, po prostu nam przykro nie tyle za samo zwolnienie, ale za formę jego przekazania. Chodzi tylko o to - że pomimo nakładu pracy jaki włożyliśmy szczególnie latem zostaliśmy tak bezczelnie i arogancko potraktowani przez Szanownego Pana Bezulskiego (zaczął prowadzić wesołe rozmowy telefoniczne podczas podpisywania przez nas dokumentów, nie padło nawet słowo - dziękuje za współpracę). Dodam, że wielu z nas ma wyższe wykształcenie i na prawdę rozumiemy zasady ekonomii i potrafimy robić o wiele więcej niż rozdawać kawę i ciasteczka - rynek pracy nas do tego zmusił. Skusiła nas również obietnica umowy o prace na stale...Są też tacy, którzy bardzo zaangażowali się w tą pracę i całe życie przystosowali właśnie do niej. Z resztą - ciężko mieć inne życie gdy pracuje się w prawie każdy weekend, święta, po południami albo nocuje poza domem za bardzo marne wynagrodzenie. Chciałam jeszcze uświadomić czytających ten artykuł i pasażerów PB - na rozdanie poczęstunku z Gdańska do Ostródy miałyśmy jakąś godzinę (ze względu na stan dróg), poza tym trzeba było wypełnić raport i złożyć zamówienie - gdy podróżuje 80 osób nie jest to łatwa sprawa, przy 20-30 rzeczywiście było lekko. pozdrawiam

Do E

Współczuję i życzę znalezienia lepszej pracy z lepszym wynagrodzeniem i szefem. Wszystkiego dobrego.

jako pasazer na trasie GDN-WAW

bardzo dziekuje paniom obsługujacym pasazerów....są/były Panie bardzo miłe naprawde we wrzesniu jechałem z dziecmi pełna wyrozumiałość !!! pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

dziekujemy za uznanie. Też pozdrawiamy

Lenie PB

Rozumiem

Hej koleżanko nie tłumacz tym ludkom co musiałaś robić oprócz serwowania kawy itp. Bo to tępy naród i tak nie zrozumie

Ty jesteś len siedząc chcesz zarobić

nie było tak jak piszesz więcej siedziałyscie nisz robiłyscie za taka prace powiniscie mniej zarabiac dac kierowcom zarobic za odpowiedzialnosc

Do byłej pracownicy pb

Tak się zaangażowalas ,że wyleciałaś ha,ha,ha myślałas ,że całe życie będziesz się odbijała i pieniądze brała.Jeszcze ci się marzyly weekendy ,święta wolne i szkoda że nie całe. Wakacje, a że po za domem nocowalas czy nocowalyscie to was rajcowalo. Ruchy mialas slimakowate, raport i zamuwienie 10 minut nie więcej a ty dwóch godzin potrzebowalas dziwisz się że ślimaka w pracy niechcieli. Jc do baru to docenisz rozdawanie a nie skamlanie byś chciała d*pe posadzić, 10 minut obsłużyć i 3 tysiące zarobić i jeszcze wszystkie święta i weekendy wolne.Ha,ha...

początek końca

OLT też zaczynał od oszczędności na cateringu a jak się skończyło to wszyscy wiedzą, czuję że tu też tak się skończy, to kwestia czasu

Pieniadze

ile sie placi z gdansk do warszawy?? :D

nie wróże Polskiemu Busowi.....plajty

bo jechałem jest naprawde super, czysto, wygodnie obsługa super, NIE ma pluskiew!!!! jedynie co to marketingowcy popełniają bład, bo nie mozna za 1pln sprzedawać tak dużo biletów....to nieopłacalne! oferta powinna byc z głową i bez przesady z niskimi cenami bo potem trzeba zwalniać niepotrzebnie

taaa wystarczy, że pluskwy są w autobusie...

tzn jadą za 1 zł ;)

fakt,szkoda ludzi ale...

Szkoda ludzi i brzydkie zachowanie dyrektora,ale ta obsługa nie jest specjalnie potrzebna,tym bardziej że do Warszawy były 2 zmiany.Podróżowałem PB około 150 razy i jestem bardzo zadowolony.Wolałbym skrócić podróż (w ostródzie jest przerwa około 25 min i do W-wy ,mimo to przyjeżdża około 20 min przed czasem), niż poczęstunek.Rozdanie lodów trwa około 5 min, a później siedzą bezczynnie.Lepiej dać podwyżkę kierowcom i możliwość kupienia biletu u kierowcy.Przydałby się kurs do Rzeszowa najlepiej z Gdańska lub z W-wy około 6-tej i 13-tej.
Pozdrawiam bardzo miłą obsługę Polskiego Busa.

Skandal

W d*pie wam się poprzewracało wszystkim, żeby raban robić, bo zwolnili 13 pracowników. Odwalcie się od jedynego przewoźnika na rynku, który wozi ludzi w komfortowych warunkach. Żal wam d*pę ściska, że komuś się udaje. I co, redaktorzy trójmiasta wolą jeździć jak bydło pociągami, które są droższe lub pksami, które są w opłakanym stanie technicznym? Żal mi was wszystkich!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

a nam ciebie żal...

ps. kawka polskiego busa zalewana jest "syfem"... miłej konsumpcji :)

SZCZERA WYPOWIEDŹ PRACOWNIKA FIRMY POLSKIBUS.COM

Dzień dobry. Jestem pracownicą polskiego busa na trasie P1, czyli z Warszawy do Gdańska i odwrotnie.
Szczerze mogę stwierdzić, że w firmie panuje jeden wielki ,, burdel ''. Pozornie wszystko wygląda pięknie. Niestety tak nie jest.
Na początku zacznę od osobistych refleksji.
Boli mnie to, że niektórzy z Państwa nazywają nas nierobami. Uczciwie wykonujemy swoje obowiązki, pomagamy pasażerom, aby podróż minęła naprawdę przyjemnie. Zarabiamy po 1500 zł na rękę co miesiąc, mieszkając w Warszawie. Świetnie, co?
Pracujemy za takie marne pieniądze i nasza praca nie jest w ogóle doceniana.
Kupują Państwp bilet za 1 zł i oczekujecie cudów.
Najwięcej narzekają właśnie Ci, którzy kupują najtańsze bilety. Nie dość, że najedzą się, napoją to jeszcze źle?
Zastanówcie się i nie bądźcie tacy pazerni.
Po drugie, co do firmy...
Śmieszne... Kierowcy i personel, którzy mają bezpośredni kpntakt z pasażerem i naprawdę robią całą robotę uważani są w firmie za margines.
Mimo, że odwalają kawał roboty. Zarabiają najmniej.
Kierowcy powinni zarabiać po 4000 tys. na rękę za to, jak poświęcają czas dla Państwa guanianej firmy i są na każde zawołanie.
Pozatrudniali 334546546 koordynatorów, którzy sami nie potrafią skoordynować swojej pracy, a co dopiero mówić o koordynowaniu ludziom.
Dwóch takich nierobów grzeje foteliki na Powsińskiej. Pan Koordynator i Magazynier. Nie będę jechać po nazwiskach, bo mam trochę kultury, chociaż mogłabym.
To są dopiero przykłady pracowników, ale skończy się to w styczniu, z nowym systemem, jak będą musieli ładować busy, najśmieszniejsze jest to, że jak się dowiedzieli o tym to mało co nie wybuchli. Ha ha ha ha.
W sprawie dziewczyn z Gdańska - firma pokazała swój poziom traktowania pracowników i szacunku do nich.
Narobili tylko nadzieję, a potem bezczelnie przed świętami dali wypowiedzenie.
Jest to żałosne i wszyscy jesteśmy tym zbulwersowani.
Pan Bezulski to jeden wielki cwaniaczek, ale tacy jak on szybko się nahapią, a później szybko znikają.
Życzę mu niewesołych świąt. I mam nadzieję, że takie miał.
I żeby jego tak zwolnili. W taki sam sposób, żeby poczuł na własnej skórze, co to znaczy być tak potraktowanym. Inaczej się nie nauczą.
Redukcja etatów?
Spójrzcie na wasze pensje i zredukujcie na początku je, bo z informacji, którą posiadam od pewnej osoby od Was z biura, która o dziwo przekazuje info na bazę, wiemy, ile zarabiają jakieś asystentki, którymi za zadaniem jest kserowanie papierków. Hahahahahha, zarabia od nas z trzy razy więcej.
Kto to ustalił taki system?
Zamiast traktować na równi swoich rodaków i pokazać Szkotowi klasę to swoich traktujecie jak śmiecie nic nie warte.
Oooo pasażerowie Kochani, zapytajcie skąd firma bierze wodę na wasze gorące napoje - niech pokażą badanie sanepidu na tą syfiastą wodę.
A w zimę piliście rozmrożoną wodę z bojlerów po kilku dniach.
W sprawie BHP, musimy przestrzegać zasad, więc czemu z gorącą wodą musimy chodzić podczas jazdy?
Ile razy dziewczyna poparzyła się, spadła ze schodów...
I ktoś zrobił coś z tym?
Po co robicie z siebie EKSKLUZYWNĄ FIRMĘ, skoro jesteście po prostu prostakami i niewykształconymi ludźmi?
Większość dziewczyn z personelu ma wykształcenie wyższe od was i może żal Wam d*pę ściska z tego powodu?
Nie zdziwiłabym sie.
Niech wszyscy ludzie sie dowiedza, ze nie jest tak kolorowo.
Powinniscie nas szanowac za to, ze tyramy za takie marne pieniadze.
W biurze za siedzenie na d*pie i smieszne odpisywanie na fb zarabiaja po 4 lub 5 tys. a my za prace po 12 h, prace w nocy, w swieta, w weekendy po 1500 zl do 2500 zl.
Ludzie, czy to nie jest smieszne i zalosne?
Kazdy siedzi cicho, bo sie boi.
Pieprzyc to.
SZACUNKU DLA CZLOWIEKA LENIE I OBIBOKI!

NIEWESOLEGO NASTEPNEGO ROKU.
ZYCZE WAM , ABY NAJWIEKSZYM CWANIAKOM W FIRMIE ZREDUKOWALI ETATY.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

pozdrawiam koleżankę z Warszawy :)

Dosadnie i na temat. Mowisz, że dwa nieroby z Powsińskiej mieli problem z tym, że muszą ładować towar??? :))) uuuuu buuuuuuuuuu - "korona z głowy spadnie misiom " :D do tej pory potrafili wysyłac chamskie prymitywne emaile do załogi a teraz sami muszą się zabrać do roboty??? ups ;)

3maj się w tym bajzlu - ja juz wolna :)

Dzwoni, dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele

Sama pracownica napisała z pogardą wobec pasażerów, że kupują bilety za złotówkę i jeszcze narzekają.

A pani czemu narzeka ? Zatrudniła się pani u przewoźnika, który wzorem tanich linii lotniczych leci maksymalnie po kosztach i ma gdzieś wszystkich.

Tak samo jest pani pazerna jak ci znienawidzeni pasażerowie, gdyż na "błyskotki" pani bezmyślnie poleciała i oczekiwała złotych gór, po wspaniałym i "nowoczesnym" przewoźniku. A ru wyszła figa z makiem i jest płacz.

Jakby pani pomyślała przed podjęciem pracy i poczytała sobie co to jest Souter Holdings Poland to by płaczu nie było - proste.

Cały Brian Souter już dawno miał plan zmonopolizowania polskiego rynku przewozów autobusowych. Początkowo próbował kupić wszystkie mazowieckie PKS-y, łącznie z warszawskim Polonusem. Plan legł w gruzach, gdyż Polonus nie poszedł na sprzedaż a PKS-y kupił izraelski Mobilis.

W związku z tym Souter realizuje swój drugi plan - wykoszenia konkurencji z rynku poprzez "nieprawdopodobną" ofertę Polskiego BUS-a. Głownie mierzy tu w Polonusa z Warszawy i już powoli mu to wychodzi, gdyż tamten zaczyna się zwijać i pewnie wkrótce ogłosi upadłość żeby jeszcze zaniżyć cenę firmy, aby wreszcie ktoś kupił tę "masę upadłościową".

Jedyny problem, który teraz napotyka Szkot to kolej, gdyż Polacy mogą o niej różne rzeczy gadać, ale i tak są do niej bardzo przywiązani i ciągle chętniej jeżdżą pociągami niż autobusami. Aczkolwiek Przewozy Regionalne i pociąg "Pomorze" do Warszawy załatwił na Amen.

Chyba wkrótce dojdzie do wniosku, że nie warto tu wojować i zacznie dobijać resztę PKS-ów. Na muszce ma elbląski, bo dopóki Polski BUS jeździ bez przystanków, dopóty PKS Elbląg jest dla niego najgroźniejszym konkurentem. Jak się zacznie zatrzymywać w Elblągu to kaput.

Tak więc chodzi tu przede wszystkim o ekspansje i ogromne zyski Soutera, a nie o ludzi. Więc niech pani nie jęczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

kto jęczy?

Odpisałam na post koleżance z wawy a z netowymi "mędrcami" twojego pokroju nie dyskutuję. Przecież napisałam koleżance, że cieszę się, że już wolna jestem, więc o jakim jęczeniu mowa?

Ogarnij się.

To skończ już chrzanić. Nie do ciebie był powyższy post, lecz do tej "koleżanki".

to patrz komu pajacu odpisujesz, bo twoje sapanie "podłączono" jako

odpowiedz do mojego postu. NARA

Głupia baba jesteś i tyle.

a ty tępy h..

a baba to cie urodzila i wychować nie umiała...

W 4 literki możesz mnie cmoknąć histeryczna prostaczko.

W bajzlu a tak plakalas jak cię wylali

Dobrze ze plociuchy nie robią na Gdańsku do obory krowy paść ha ha ha

Niech sie Pani trzyma!

Takiego cwaniactwa jak Pani opisuje jest mnóstwo .Człowiek na dole najmniej zarabia a wymaga sie od niego zeby robił najlepiej wszystko za uscisk prezesa:-0
Ta firma smierdziała mi od samego początku i uważam ,ze ludzie powinni pomysleć zanim dadza zarobić temu szkotowi. On rujnuje Polski transport - jaki by nie był ale Polski.W rodzinie mam kierowcę który jezdzi w tej firmie. On ma trudna sytuacje i boi się własnego cienia żeby nie stracił pracy. jest obserwowany i kontrolowany na kazdym kroku. Absurd - boi się wziąć ze sobą siatkę i oddać swojej siostrze w mieście do którego jedzie. Następna firma która propaguje wyzysk i zastraszenie w pięknych mundurkach.

To po co pracujesz jak ci zamało 1500 zł to co piszesz to wielka bzdura wiecej siedzicie niz robicie i żonatych kierowców podrywacie .Za taka prace połowe powinnyscie zarabiac.

po jaka holere pracujesz jak ci za mało płaca to ulice zamiataj

spadaj

Jak ci źle i marne grosze zarabiasz za 15 minutową pracę to do biedronki ic za te same zarobki a trzeba się na robic nie znasz pracy za taką pracę 700 zł a jak nie pasi to na budowę spadaj

kpina..

Niestety firma taktuje swoich pracowników ZLE!! chodzi mi o personel pokładowy i kierowców, wszystkim wydaje się że powinnismy dziekować za tak "wspaniala" prace i uwazac by zaden uprzejmy pasazer nie napisal skargi typu"bo nie dostalem rogalika a kierowca sie nie usmiechnal"zreszta nikomu nie byloby do smiechu przy takich zarobkach.Zycze Panstwu dalszych przyjemnych podrozy z PolskimBusem i wiecej zyczliwosci oraz dalszej niewiedzy bo podroz nie bylaby juz tak przyjemna;]smacznego!

kierowca

praca jest fajna ale umysłowi któży tą firmą kierują to ludzie Z MOBILISU KOMPLETNE nieudaczniki a..ż żal serce ściska jak kolejną firmę rozłożą na łopatki .SIR BRAYAN obudż się i obejżyj tę firmę od środka bo CI polakI PUSZCZĄ JĄ W SKARPETKACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ŚWIĘTA PRAWDA

Koleżanka napisała prawdę . Jestem kierowcą z dużym doświadczeniem ,pokładałem w Polskim Busie spore nadzieje ,ale to co zobaczyłem od środka to SZOKKKK!!!!!
BRAK słów . ludzie typu p. Bezulski albo Piotruś(ps.TABLET) KOORDYNATOR powinni dostać dożywotnio zakaz zajmowania jakichkolwiek stanowisk.Moja refleksja jest taka że FIRMA SIĘ SZYBKO POJAWIŁA I SZYBKO SIE ZAWINIE . PANOWIE KIEROWCY NIE PODNIECAJCIE SIĘ NOWYMI AUTOBUSAMI BO NAPRAWDĘ NIE WARTO ZA 2500 BRUTTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobrze że personel pokładowy z Gdańska został zwolniony,bo tylko przeszkadzały w czasie jazdy,kreciły sie smiały sie ,kierowcy nie mogli skupic się na jezdzie.Na trasie Ostróda -Warszawa personel pokładowy tez nie jest potrzebny moga obsłógiwac na placu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez jestem za tym zeby personel pokładowy obsługiwał na placu młociny ,niepotrzebne sa bo tylko się kręcą i przeszkadzaja kierowcom w pracy na nocnych kursach spią wcale nieobsługuja ,bo tłumaczą sie ze boli ja głowa albo jest zmęczona.Jak zalezy im na pracy to na placu zdązy roznieśc kawe i przejsc do następnego autobusu kierowca z rezerwacją dobrze sobie radzi.

Polski bus com

Kierowca.Polskiego busa z obsługą żle się pracuje jest niemiła atmosfera dobrze ze na gdańsku z nami niejeżdzą nikt nam nie przeszkadza i nie kręcą się.Zawsze dawaliśmy sobie rade bez nich a kawę. Roznieśc mogą na placu

tez jestem za tym

Kochany kierowco

Szkoda, że nie powiesz nam tego prosto w twarz, tylko anonimowo piszesz przez Internet ha ha ha :-)

Co do płacy 1500 zł to prawda, tyle, że kwartalnie dostajemy premie, też są marne, więc szału nie robią.

Do kochaney kierowco

Żle się pracuje z personelem z polskiego busa ,wiem to z własnego doświadczenia ,one tylko plotami potrafią się zajmować i oglądać za żonatymi facetami -(kierowcami) szukają przygód i łatwego łupu. Ha ha ha ha

do personelu

kolego jestem z taba ha,ha,ha

DO PERSONELU POLSKIEGO BUSA

1500 zł za taką prace jest za dużo ,ludzie fizycznie pracują za takie pieniądze,a wy kawe podacie albo i nie bo specjalnie krany psujecie i całą droge dyskutujecie z kierowcami albo śpicie i jeszcze wam mało.połowe z tego bym dał.

;D

ha ha ha ha krany psuja dobre ha ha ha a kawusie to chetnie kierowcy popijaja i jakos wtedy im nic nie przeszkadza;]

Jestem stałym klientem ale tak nie miłej obsługi jak ostatnio to się nispodziewalem o dłuższego jusz czasu personel pokladowy źle odnosi się do klientów łaskę robią aby podać kawę robią to z przymusu obsłużą albo nie bo jak zwykle kran popsuły oszukują aby jak najwięcej spędzić czasu z kierowcą.

gonichy

tez to zauwazyłam jak one zachowuja sie kleją sie do kierowcw i obijają się

nie polecam!

A ja nie polecę nikomu! Kierowcy i pani pilot czują się jak nie wiadomo kto. Mimo, że dzwoniłam na infolinię i zostałam powiadomiona, że jest jeszcze 10 miejsc i mogę kupić bilet u kierowcy, to kiedy podjechałam po długiej podróży pociągiem, kierowca z panią pilot się uśmiechnęli i powiedzieli, że nie sprzedadzą mi 2 biletów, chociaż mają 10 miejsc, bo trzeba kupować bilety przez internet. Mimo mojego tłumaczenia, pan kierowca stwierdził, że na infolinii pracują niekompetentni ludzie i zostałam wprowadzona w błąd. Była noc, ale pan kierowca wolał mieć 10 miejsc pustych. Nie szanują ludzi. Czekałam 2 miesiące na odpowiedź z centrali w tej sprawie, ale się nie doczekałam. Jak napisałam ponownie w sprawie wyjaśnienia, to kazali mi podać dokładną godzinę rozmowy. Po 2 miesiącach! Napisali to dodatkowo z błędami ortograficznymi, bez znaków interpunkcyjnych i zdanie nawet nie brzmiało po polsku. A przecież nie każda komórka przechowuje takie dane przez 2 miesiące. Ja na pewno nigdy więcej nie skorzystam z ich usług i odradzam każdemu!

Doskonała komunikacja

Do Warszawy jeżdże 3 razy w m-cu i zawsze autem.Ostatnio musiałam wrócić Polskim Busem i polecam go teraz wszystkim, którzy podróżują do W-wy.Ciepło, komfortowo, na czas, można poczytać, zdrzemnąć się i na deser kawa, bułeczka i lody i to wszystko za 37 zł. Dla mnie bomba!

Monopolizacja po szkocku

Dziala wedlug pewnego schematu: najpierw pozbywa sie konkurencji z dumpingpricem ( z czego na razie wszyscy sie ciesza...)a pozniej biedzie jedynym oferentem i moze dyktowac cen.

Wstyd to czytać żenada.

Komentarze typu i dobrze,zamknąć tą pseudo firmę itp, to jakaś masakra,nie wierzę ile goryczy i nienawiści jest w ludziach.
Myślę że życie szybko zweryfikuję te miłe i serdeczne życzenia w drugą stronę i wtedy mam nadzieję że Ci wszyscy autorzy,tych pobożnych życzeń sami na własnej skórze się przekonają co to znaczy stracić pracę lub ogłosić upadłość firmy.

CO TO DALEJ BĘDZIE

Na co ta obsługa kawę można wypić w domu,od począdku jeżdżę jak ta firma powstała ,z nimi tylko bałagan nieraz było że kierowca przez nie raptownie hamuje na trasie,kręcą się i przeszkadzają ,nogi do góry zadzierają aż niemiło patrzeć robią co chcą psują reputację zastanawiałem się nie raz czy one naprawdę chcą pracować czy przyszły się wyszómić słyszałem kiedyś rozmowę kierowca żalił się do bagażowego że niemiła atmosfera jest przez nie posądzają o różne rzeczy bez nich lepiej się pracowało skupieni byli na jezdni że firma nic nie robi w tej sprawie ,wymyślają i ploty twożą.

polszczyzna

ludzie, czy tak trudno jest wam pisać poprawnie!!!!

polszczyzno

zobacz jak ty piszesz

tak tak

zapewne nie po polsku, ale cóż WYSZÓMIĆ, TWOŻĄ to polskie poprawne wyrazy, pozdrawiam serdecznie

TAK TAK TAK

za prace lepiej się zabierz a nie za ploty

ploty?

ach, tak już się zabieram za PRACĘĘĘĘĘĘĘ;)

a na co ten personel pokładowy zwolnić je i jusz jaka oszczędność i tak obsługują kiedy im się chce ,na Gdańsku niema i jest dobrze

ten cały personel pokładowy to wcale nie potrzebny firma by zaoszczędziła i to sporo i tak obsługują tylko kiedy chcą przy wybranych kierowcach,na Gdańsku niema i jest dobrze,na począdku nie było ich i firma też miała pełne busy ludzi zwolnić ten cały personel i będzie ok.

zwolnić personel pokładowy

Kierowcom zamiast ucinać pensie zwolnić personel pokładowy ,kierowcy nie będą uciekać z pracy i brać zwolnień.Zwolnić ten cały personel pokładowy te nieroby za co one zarabiają a nam ucinają pensie za tak odpowiedzialną prace jaka to sprawie dliwość.

czy nikt tego nie widzi

czy naprawdę nikt tego nie widzi że te całe WARSZAWIANKI jeżdzą z nami kursem 12;25 OSTRÓDA-WARSZAWA i 16;30 WARSZAWA-OSTRÓDA wogóle nie obsługują bo one są zmęczone co nie które myślą że trochę urody ma to morze zachowywać się jak chce głupie uśmieszki do kierowców i myśli że całą trasę będzie siedziała ale to do czasu my kierowcy widzimy jak wy się obijacie a pensie co miesiądz bierzecie chyba za przewóz tyłka.Tak dalej być nie morze one się obiją a my uczciwie pracujemy a pensie stoją w miejscu zwolnić je a kierowcom podnieść pensje bez nich damy radę.na początku od kąt firma jest bez nich było lepiej i spokój teraz jest bałagan,ploty tylko robią.

analfabeto!

Szanowny kierowco

po pierwsze zanim zaczniesz coś pisać to koniecznie sięgnij po słownik ortograficzny bo tu aż roi się od błędów
po drugie nie pisz "my kierowcy" bo to jest tylko twoja prywatna opinia a nie ogółu pracowników
i po trzecie nie myśl że w Internecie drogi kolego jesteś anonimowy - tylko Tobie się tak wydaje
no i po czwarte drogi kolego jaki pracownik taka"pensia":)

pasazerka

a te nie roby dalej jak byly tak sa nie przyjemne ten caly personel pokladowy

Doskonały serwis

Gdyby nie PolskiBus byłabym zmuszona korzystać z wiecznie spóźniajacych się , obskurnych i dużo droższych pociagów. Co prawda dojazd z Gdyni do Gdańska jest dodatkowym kłopotem i w praktyce dodatkową godziną, ale miły serwis i profesjonalna praca kierowców rekompensują tę niedogodność. Nigdy nie spotkałam się z opryskliwością czy niezadowoleniem kierowcy. A wystarczy przejechać sie z Beauvais ( Paris, wizzair) do Paryża aby mieć porównanie. Francuski Pan Kierowca wprowadził terror wśród pasażerów i zachowywał sie jak gwiazda gotowa każdego wysadzić. A pomyśleć, ze pamiętam czasy kiedy to krowy pasły się ma tym polu startowym...

polskibus klapa

tak samo będą na trasach jak był polski expres dopuki nie zaczną płacic podatków potem będzie plajta jak wszystko a pan szkot wezimie waliche i po wszystkim

Te śpiące lenie zwolnić

Zwalniać

Nieroby trzeba zwalniać , ta cała pseudo obsługa nie jest potrzebna kawę każdy w domu morze wypić 10 minut obsłużą a resztę siedzą, nie lepiej dac zarobić kierowcom zarobić za tak. odpowiedzialna pracę a nie 10 minutowej obsłudze

DALEKA DROGA

Tak na prawdę każdy piszę co mu na język przyjdzie ale ten szkot jak piszą byłe pracownice dzięki firmie "Polski Bus" miały pracę a co niektórzy mają i tego nie doceniają ,jak pracowały to firmę wychwalaly i nie narzekali na zarobki ,a jak otrzymały wypowiedzenie odrazu firmę opczerniaja .Dość ze za taką pracę i tak dużo zarabiały to tego nie doceniają by chciały święta, lykiendy wolne i zarabiać bug wie ile.Jak mało zarabiacie i zarabialyscie to po co się pchacie tam pracować dajcie takim pracę co doceniom a nie malo latom co firmę opszczekuja a mimo nadal tam pracują )))))))

Ha ha ha

Oj tak teraz trudno o dobrą pracę i dobrze płatną a są tacy co pracują ,zarabiają w miarę możliwości a tego nie doceniają chodzą na zwolnienia , nie przykładają się ,olewają miejsce pracy obsługują z wielką łaską co niektóre a mimo takich trzymają i jak ma tu być dobrze a ci co się starają są zwalniani.

Ha ha ha !!!!!!!!!

kierowca

Mi nie przedlużyli bez konkretnego powodu.Tak tu się traktuje zawodowych kierowców.

kierowca

Widzisz jak kierowców traktują nasza pseudo obsługa obija się chodzi na zwolnienia i pracują k

kierowca

Oj ta podlizuchuw trzymają .Firma psuje się coraz gorsza opinią.!!!!!!!

NIE MIŁO

Miło ,tanio i komfortowo a tak na prawde nie zbyt miło ta cała obsługa jest do bani nie przyjemne co nie które są co się nie spytasz to brukną po przyjmowali mało laty chyba zeby sobie wycieczkę robiły do warszawy i z powrotem wiecznie śpią w czasie pracy a wasza firma za to płaci ,kierowcy widzą jak one pracują obsługują albo nie i ona wielce zmęczona śpi jedna przysneła została zwolniona a co z resztą śpiochów inaczej nie robuw po co ta cała pseudo obsługa wyspać się to w domu a nie przy kljjentach psują opinie firmy POLSKI BUS chcesz się czegoś spytać to ona śpi bo wielce zmęczona i to ma być dobrze są tacy że zależy im na pracy i tacy powinni zostać a śpiochy do domu zamontować kamery i zobaczyć jak naprawdę pracują ......................

Patrz na siebie

Jak czytam te posty to jak telewizji po-straszy pisem proponuje by kazdy z pasażerów patrzył tylko na siebie,przypominam że każdy płacie za przejazd a info jest w necie....Czy w samolocie co chwila ktos z pasazerów zawraca głowe stewardessie pytaniamy o któtej bedziemy lub wf mi nie działa to sa nie wiele znaczace w całej poduży.Pozdwawiam,sam jezdze w komunikacji i slysze te bzdury jak to zimno jak kierowca nie opuszcza autobusu na przyststanku oni lepiej wiedza jak powinien robic to kierowca.Moze przestaniecie sie w piepszać w nie swoje kompetęcje bo nikt z nas wam pasazerom uwagi nie zwraca jak macie trzymac swoje 4-ry litery na siedzeniu pozdrawiam

Olsztyn

Hej na naszej linii Olsztyn-Warszawa niema obsługi i pasażerów nie brakuje ,nikt nam się nie kręci i nie przeszkadza w pracy, współczuję kierowcom na trasie Ostróda-Warszawa z obsługą pracować słyszy się że nie miła atmosfera ,powinni znieść tą obsługę tak jak było na początku i fajnie się pracowało nie to co teraz jak one są jest tylko bałagan .Pozdrawiam

czemu tak pużno

wreszcie ktoś z firmy kompetentny wziął się za personel pokładowy który za wykonywaną prace relaksowały się leniąc się,śpiąc w czasie nocnych zmian,nie dbając o dobro klijenta mam nadzieję ze zrozumniały swuj błąd na zasiłku docenią co straciły ,przez osoby kture nie nadają sie do pracy krzywdza kierowcuw kturzy cięszko pracują aby utrzymać rodziny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe

Przydalaby sie lekcja ortografii :)

idz do szkoly osiolku

ucz sie ortografi osiolku

Chyba nie wiesz o czym mówisz. Praca w polskim busie to praca za praktycznie najniższą krajową a wykorzystują cię jak im się podoba. Nie jest to łatwa praca jak żadna z ludzmi i na pewno nie jest relaksem.

oj tak za puzno

Jaki spokój i cisza jak ich nie ma tylko o wiele za puzno ha ,ha !!!?

chyba zadowolona z poczęstunku a nie z przejazdu POLSKIM BUSEM
do góry