Widok

Pomarańczowe Osiedle

Pomarańczowe Osiedle powstanie przy ul. Srebrniki 7 w Gdańsku Wrzeszczu. Inwestycja adresowana jest dla osób, które cenią bliskość terenów zieleni, a jednocześnie pragną nadal mieszkać blisko najważniejszych dzielnic miasta.

Osiedle składać się będzie z trzech budynków: C (26 mieszkań, zakończenie I kw. 2014 r.), B (29 mieszkań, zakończenie I kw. 2015 r.) oraz A (29 mieszkań, zakończenie I ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :)

Tak, budowa jakby szybciej idzie niż w planach, też się wybieram aby zobaczyć budynek od środka. Życzę sobie i Pani tylko pozytywnych sąsiadów!!!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

BRAWO!!!!

dokładnie tak jest :) ale na POMARAŃCZOWYM nie będzie takich ludzi, bo na szczęście sami nie chcą :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5
przez rok, koniec budowy osiedla to początek 2015 roku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam ja już zakupiłem jest tam pełen spokój działki pewnie nie długo zlikwidują . pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
pozdrawiam sąsiada też zakupiłem mieszkanko na tym osiedlu i do zobaczenia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

pomaranczowe osiedle

Witam, my również zakupiliśmy mieszkanie w pierwszym budynku na Pomarańczowym Osiedlu... byłam tam w zeszłym tygodniu to już budynek jest ocieplany :)
również liczę na szybszy odbiór mieszkań... a co do krematorium itp hehe... pytaliśmy się pań pracujących nieopodal przy sprzedaży kwiatów i zniczy o ewentualne niedogodności to się z nas śmiały. Nawet nie będziemy wiedzieli, że to krematorium tam istnieje!

Czy orientuje się ktoś kto będzie zajmował się osiedlem? jaka wspólnota? czy jeszcze nie wiadomo?
Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów !
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11
A ja mocno rozważam zakup meszkania, ale dopiero w drugim etapie (pocz. 2015 r). Zachwyca mnie to, że osiedle malutkie, kameralne w niskiej zabudowie, a nie blokowisko. Fakt, że osiedle blisko pieknego zalesionego cmentarza i szpitala tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze miejsce to jest inne niż te budowane w pobliżu zgiełku ulicznego. Blisko las, park Jaśkowej Doliny, zbiornik retencyjny, Trojmiejski Park - można pobiegać, z dzieckiem i psem na spacer, pojeździć na rowerze. O infrastrukturę i tak z czasem zadbają. Samo centrum Wrzeszcza, wszędzie blisko, super komunikacja. Dla mnie bomba. Ceny tylko mogłyby być niższe.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Super osiedle

Moja koleżanka miała przez ponad rok praktyki w tym szpitalu psychiatrcznym. Na moje pytanie, czy pacjenci tam krzyczą i czy te krzyki byłyby ewentualnie słyszalne na osiedlu - to się ze mnie śmiała i tłumaczyła, że społeczeństwo jest uprzedzone i stąd takie opinie nie mające pokrycia w rzeczwistości. To samo komin kremacjny, nikt nawet by nie zauważył jego istnienia, gdyby nie - i tu znowu - uprzedzenia jednostek. Ne kupuję wprawdzie mieszkania na tym osiedlu, bo juz mam gdzie ieszkać :), ale gdbym poszukiwałam mieszkania w atrakcjnej lkoalizaji to z pewnoścą wybrałabym pomarańczowe osiedle. Garnizon, cz Wzgórze magellana wogóle nie mają takiego kameralnego klimatu. Zazdroszczę ludziom, którz bedą mieszkać na tm osiedlu - wszysc będą się znać, będą zintegrowani. Naprawdę super osiedle. A cmentarz, szpital i krematorium to tak naprawdę totalnie żaden problem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ekhm

Przyjrzalam sie dokładnie lokalizacji bo wszyscy piszą ze blisko cmentarz i jestem w szoku, blisko to mało powiedziane!!! To osiedle jest budowane praktycznie na cmentarzu... Brrrr straszne:/ jak dla mnie to, krematorium ( wdychanie oparow z ludzi) i szpital psychiatryczny to juz przegiecie... tragiczna energia musi byc w tym miejscu... A ci ktorzy w to nie wierza i bliskosc tego typu atrakcji obracaja na plus liczac na spokoj to... zbytnio bym na niego nie liczyła szczególnie w weekendy jak bedą samochody na cmentarz jeździć w te i z powrotem... Dodatkowo duzo swirow przewożonych i uciekających ze szpitala po prostu koszmar. Cena mieszkań na tym osiedlu zapewne ze względu na lokalizacje niższa ale ja sie nie zdecyduje nawet jak mi dopłaca...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 28
Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Dzisiaj zaku[piłem mieszkanie w budynku A :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

opinie czysto pod dewelopera

jak trzeba ludziom na ściemniać żeby w takim miejscu kupili mieszkanie
z jednej psychiatryk z drugiej krematorium z trzeciej cmentarz.
tym co się cieszą i myślą że Pana Boga za nogi złapali że kupili w takiej lokalizacji mieszkanie życzę szczęścia. 1 listopada jak nie dojedziecie do swojego domu, jak będziecie dusić się od palących zniczy, jak wprowadzą nakaz kremacji i będzie to się działo 24h, jak wasze dzieci będą radośnie bawić się w klimacie cmentarnym (w pogrzeby, morderstwa i chorych psychicznie) i w pyle z kominów krematorium, jak zacznie wam siadać psychika od otoczenia, jak się napatrzycie na cudzą krzywdę i ból. gratuluje cieszcie się już dziś świetną okazją.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 27

widać że jesteś typową babą

prace w budynkach obok będa powodować drgania, pękania ścian itd
już widze jak deweloper leci pędzi żeby naprawić szkody ze swojej budowy. tam są grząskie grunty. pod stawy i niską zabudowę. uszkodzenia konstrukcji będą na porządku dziennym do puki nie skończy się cały okres prac i osiadania budynków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
ale ty jesteś ciemny
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pozdrawiam sąsiada
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale ty jesteś dziwwny/a miejsce nie jest złe a krematorium już działa 24h wolę przy krematorium niż przy kotłowni która bardziej zanieczyszcza a co do cmentarza to wole to niż sąsiada za oknem przynajmniej spokój a wsumie to każdy kupuje gdzie mu odpowiada
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
a ten wjazd do garażu to jest jakaś kpina rozmawiałam z kierownikiem mury zostają surowe zamiast jakiś ładny granplast położyć na ściany i podjazd podgrzewany porażka zamiast zrobić tarke z kostki życze wam powodzenia i ten czadowo wielki plac zabaw dla dzieci hiiiiiiiiiiii nieżle deweloper was zrobił a makieta taka ŁADNA mmmmmmmmmm
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
czy ktoś jest już po odbiorze mieszkania i ma jakieś uwagi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem umówiony na odbiór 11 kwietnia. Pod koniec lutego byłem na "przedodbiorowych" oględzinach. Niestety kilka drobnych usterek się znalazło. Najpoważniejsze z nich to chyba pęknięcia tynku na ścianach. Do odbioru miały być naprawione. Czy tak będzie? Mam nadzieję :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
No właśnie, podjazd jest podgrzewany więc w zimie będzie ok.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9