Widok

Pomarańczowe Osiedle

Pomarańczowe Osiedle powstanie przy ul. Srebrniki 7 w Gdańsku Wrzeszczu. Inwestycja adresowana jest dla osób, które cenią bliskość terenów zieleni, a jednocześnie pragną nadal mieszkać blisko najważniejszych dzielnic miasta.

Osiedle składać się będzie z trzech budynków: C (26 mieszkań, zakończenie I kw. 2014 r.), B (29 mieszkań, zakończenie I kw. 2015 r.) oraz A (29 mieszkań, zakończenie I ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
tak będzie ok tylko wy będziecie nieźle płacić za prąd powodzenia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam ostatnio zainteresowałem się osiedlami w obrębie cmentarzy bardzo ładne a nawet piękne osiedle jest koło cm. Łostowickiego ale do czego nawiązuje osiedle pomarańczowe jest w sąsiedztwie również cmentarza jak porównać te dwa osiedla to koło łostowic jest piękny park przy osiedlu trawka bardzo ładna a na pomarańczowym to niby trawa nasadzenie drzewek wogłle bez porównania deweloper na pomarańczowym strasznie oszczędny ale to mu się odbije. Pozdrawiam dewelopera i proszę się tam przejechać i się troszeczkę nauczyć jak powinno wyglądać osiedle za takie wielkie pieniądze
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 14
Dokładnie. Energia to tam powala... Rozumiem, że ci co się teraz zdecydują z różnych względów kupić tam mieszkanie, będą się pocieszać i szukać pozytywnych stron tej decyzji - że cisza, "kameralnie" itp. Ale nie zmienia to faktu, że tam jest energia nie do życia i zdrowia, do tego psychicznego. Ale jak ci "szczęśliwcy" sami to na sobie przetrenują, to zmienią zdanie. Niestety - musi minąć trochę czasu, by się o tym sami przekonali. A cena i tak jest zbyt wysoka za lokale mieszkalne przy takiej lokalizacji.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7
Te bloki są wręcz wciśnięte pomiędzy duży cmentarz z pobliskim krematorium a zabudowania szpitala psychiatrycznego. Normalnie bajka.... Brrrr.....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ooo tak. Spokój to tam jest. Wieczny. Z kaftanem bezpieczeństwa w tle....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Usterki poprawiono, mieszkanie odebrane :-)
Specjaliści, których wynająłem, aby pomogli mi przy odbiorze, również nie mieli zastrzeżeń. Pozostaje więc tylko wykończenie i można się wprowadzać!
Pozdrawiam mieszkających już sąsiadów z parteru i 1p.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8
Właśnie zdecydowałam o zakupie mieszkania na tym osiedlu. To dla mnie totalna rewolucja. Po 35 latach w stolicywracam w moje rodzinne strony i głęboko wierzę, że będzie super. Tuż przed emeryturą zaczynam życie od nowa. Bardzo się cieszę, że zdecydowałam się na ten krok. Głęboko wierzę, że poznam wielu fajnych sąsiadów. Wiele razy spacerowałam w pobliżu i za każdym razem coś mi mówiło, że to moje nowe miejsce na ziemi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Totalna bzdura. Chyba nigdy nie byłaś w tej okolicy i nie znasz realiów tego miejsca w przeciwieństwie do mnie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15
Serdecznie pozdrawiamy sąsiadów mieszkających w pierwszym budynku- 3 studentki z pierwszego piętra ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile bedziecie braly?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Właśnie ile za wynajem bd brały ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Propozycja mieszkań dość kusząca, jednak większość potencjalnych klientów prawdopodobnie nie wie o tym, że uchwałą Rady Miasta
Gdańska tereny większości cmentarzy w Trójmieście będą rozszerzane, w tym Cmentarza Srebrzysko. W nowej wersji zagospodarowania przestrzennego tych terenów osiedle to staje się prawie jedną z kwater Cmentarza Srebrzysko II. W planie tym nawet teren szpitala jest włączony do cmentarza , tak więc bardzo prawdopodobne , w przyszłości, jest przeniesienie szpitala do innej lokalizacji , a na tym terenie wybudowanie np. kolumbarium - trochę za dużo tego cmentarza wokół jak na nowe osiedle.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 31
oto co dziś napisał deweloper w tym temacie na fanpejdżu:
"Pojawiły się informacje, że Cmentarz Srebrzysko zostanie powiększony. Otóż udaliśmy się do Biura Rozwoju Gdańska, które jest odpowiedzialne za tego typu przedsięwzięcia i uzyskaliśmy garść informacji. Po pierwsze Srebrzysko jest jednym z 5 możliwych miejsc, po drugie Cmentarz Srebrzysko II miałby powstać na terenach za Szpitalem wzdłuż ulicy Srebrniki, po trzecie Rada Dzielnicy nie wyraziła zgody na tę inwestycję, po czwarte rozbudowa cmentarza będzie tańsza i łatwiejsza w innym miejscu. Także spokojnie.."
Wcale ten cmentarz nie jest taki pewny
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 11
Sprawdziłem i odsyłam na stronę http://www.gdansk.pl tam można popatrzeć na nowy plan .Szkoda ,że deweloper dopiero teraz się dowiaduje o planowanej rozbudowie cmentarza, a co z tymi co nie wiedzieli i zakupili mieszkania???
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 30
Z tego co wiem budynek C już zamieszkany. Czy móglby się tutaj ktoś z mieszkańców wypowiedzieć? Jak Wam się mieszka? Jakie czynsze się płaci i komu? Czy powstała jakaś wspólnota zarządzająca? Jak z jakością, funkcjonalnością mieszkań. Czy jesteście zadowoleni? Czy nie było problemów z podpisaniem aktu notarialnego? Bardzo proszę o opinię tych, którzy już mieszkają. Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w bud.B.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 15

widziałam na własne oczy

Pełni dobrego nastawienia byliśmy tam wczoraj z mężem. To co deweloper nazywa terenem zielonym to po prostu cmentarz. Dokładnie naprzeciw osiedla na górce (czyli jest doskonale widoczny) stoi budynek krematorium. Natomiast droga dojazdowa do osiedla jest jednocześnie drogą do szpitala psychiatrycznego, do którego szła masa odwiedzających. Czyli nie ma mowy o kameralności osiedla. Wspomniany przez dewelopera zbiornik wodny jest raczej mocno oddalony od osiedla. Do tego wszystkiego sąsiednie działki ogrodzone betonowymi, przemysłowymi płotami, rozpadające się domy i blaszane garaże. Byliśmy mocno zniesmaczeni okolicą. Wszystkim chętnym zalecam wycieczkę np. w niedzielę, kiedy na cmentarz i do szpitala będą walić tłumy.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 57
tak,okolica to porazka
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 69
No na pewno, ciekawe co lepszego znajdziecie blisko centrum . Szczerze wątpie. Jeżeli tak to wskażcie miejsce lepsze, bo szukam. Puki co ta okolica mimo wszystko wydaje mi się najlepszą alternatywą. Może cos zaproponujecie. Tylko nie piszcie o Garnizonie, bo tu tylko można zaglądać sobie w okna :).
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 23

Może wypowie się ktoś kto już tam mieszka

Proszę o podpowiedź czy warto zainwestować w mieszkanie w tym miejscu, wypowiedzi proszę o osoby mieszkające lub wynajmujące w tym miejscu.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 27
bardzo dobre miejsce,wszędzie blisko i dobry dojazd do centrum ,dworca ,lotniska,polecam
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 22