Widok
Pomoc dla rodziny z Gdańska
Pomoc dla rodziny z Gdańska
jak w tytule, pomogę rodzinie z dziećmi z Gdańska, może to być zarówno pomoc materialna w postaci zakupu ubrań, leków, ksiązek do szkoły czy innych potrzebnych rzeczy jak równiez np zabranie dzieci do kina czy zoo (w pracy dostajemy sporo biletów do kina , równiez na bajki dla dzieci wiec jesli kogos nie stac na bilety a chcialby dzieci zabrac na film to chetnie odstapie wejsciówki lub sama je zabiore)
Jestem kobietą, mam 29 lat, w Gdańsku mieszkam od niedawna, z dala od rodziny i przyjacioł, dzieci uwielbiam a swoich na razie nie posiadam wiec chętnie pomogę tym ktorzy z nie swojej winy znaleźli sie w ciezkiej sytuacji. Proszę pisać, napewno odpowiem na wszystkie pytania.
jak w tytule, pomogę rodzinie z dziećmi z Gdańska, może to być zarówno pomoc materialna w postaci zakupu ubrań, leków, ksiązek do szkoły czy innych potrzebnych rzeczy jak równiez np zabranie dzieci do kina czy zoo (w pracy dostajemy sporo biletów do kina , równiez na bajki dla dzieci wiec jesli kogos nie stac na bilety a chcialby dzieci zabrac na film to chetnie odstapie wejsciówki lub sama je zabiore)
Jestem kobietą, mam 29 lat, w Gdańsku mieszkam od niedawna, z dala od rodziny i przyjacioł, dzieci uwielbiam a swoich na razie nie posiadam wiec chętnie pomogę tym ktorzy z nie swojej winy znaleźli sie w ciezkiej sytuacji. Proszę pisać, napewno odpowiem na wszystkie pytania.
do pilnie potrzebujacej rodziny
Chetnie pomoge na swieta rodzinie z malymi dziecmi.Nie ofiaruje worka pieniedzy lecz pomoc w formie malych zakupow swiatecznych(np mandarynki dla dzieci)i moge podarowac wlasne wypieki swiateczne.Choc tyle,jesli komus nie jest to malo....Prosze na anka27chelmno@znajomi.pl
Bardzo miły gest
Czy zauważyliście Państwo , że ten najbiedniejszy nie ma dostepu do kompa,nie prosi o pomoc ,bo jest mu wstyd,a tu proszę a jaj jest okazja trzeba brac.
Raptem brakuje kurtki na zimę, a to pieluch itd.
Ładnie napisała pani o rodzinie na Oruni -takim trzeba pomagać ale oni niewiedzą gdzie sie zwrócic o pomoc, bio to wstyd.
Oczywiście nie mówimy o patologi bo to pierwsze skrzypki
pozdrawiam życzliwych
Czy zauważyliście Państwo , że ten najbiedniejszy nie ma dostepu do kompa,nie prosi o pomoc ,bo jest mu wstyd,a tu proszę a jaj jest okazja trzeba brac.
Raptem brakuje kurtki na zimę, a to pieluch itd.
Ładnie napisała pani o rodzinie na Oruni -takim trzeba pomagać ale oni niewiedzą gdzie sie zwrócic o pomoc, bio to wstyd.
Oczywiście nie mówimy o patologi bo to pierwsze skrzypki
pozdrawiam życzliwych
dokładnie trzeba sie dobrze przyglądac i obadac sprawę komu sie pomaga , latem oddawałam rower dla dziecka i zgłosiło sie duzo ludzi , wszyscy "niby" bardzo potrzebujacy , a jak przyszlo co do czego to po rowerek podjechał pan w audi a4 obwieszony zlotem z pania ktora zasnela na solarium chyba. i nawet glupiej czekolady nie dali za to , choc naprawde nie byli potrzebujacy az potem zalowalam ze im to dalam a nie innej osobie.
szlachetna paczka
Zachęcam do wyboru rodziny objętej programem szlachetna paczka. jest tam w bazie naprawdę wiele rodzin szczegółowo sprawdzonych pod kątem niezawinionego ubóstwa. Wykluczane są osoby które ba biedzie chcą zarabiać...
szlachetnapaczka.pl
Ja właśnie wybieram rodzinę wielodzietną i zastanawiam się nad dwoma... W jednej szczególną potrzebą jest łóżko piętrowe dla dzieciaczków a w drugiej maszynka do robienia chleba. Jeżeli jest ktoś w stanie dorzucić te rzeczy to bardzo proszę o informację aga.ds11@wp.pl
szlachetnapaczka.pl
Ja właśnie wybieram rodzinę wielodzietną i zastanawiam się nad dwoma... W jednej szczególną potrzebą jest łóżko piętrowe dla dzieciaczków a w drugiej maszynka do robienia chleba. Jeżeli jest ktoś w stanie dorzucić te rzeczy to bardzo proszę o informację aga.ds11@wp.pl
A czy jest jakieś miejsce, żeby się dowiedzieć gdzie są prawdziwe potrzebujące rodziny?
żeby im np wysyłać jakąś kwotę np raz w miesiącu, a żeby wykluczyć naciagaczy. Chodzi o to, że może być to kompletnie anonimowo, bo jakoś charytatywnie działające zrzeszenia jakoś mnie nie przekonjują a chciał bym mieć pewność że jak wysyłam to trafia to we własciwe ręce. Mnie wystarczy poczucie, że komuś pomagam faktycznie a nie, że pieniądz jest sprzeniewierzony lub rozdzielony na tysiące osób czyli ogólnie mowiąc nikt nic z tego nie ma.
Szlachetna paczka właśnie bardzo skrzętnie sprawdza rodziny potrzebujące i działa na zasadzie, że to wolontariusze znajdują te rodziny a nie że rodziny same się zgłaszają. Źródłem informacji bardzo często są nauczyciele i pedagodzy szkolni którzy wiedzą o przypadkach skrajnego ubóstwa wśród dzieci i młodzieży szkolnej... jestem w stałym kontakcie z jednym z takich wolontariuszy. Proszę się do mnie odezwać mailowo zapytam go jutro czy jest możliwość takiej pomocy i czy mogę go z Panem skontaktować
O ile się nie mylę to szlachetna paczka jest też organizatorem akcji związanej ze stypendium dla ubogich dzieci i wtedy jest to zdaje się stała pomoc jednemu dziecku czy rodzinie, ale szczerze mówiąc to nie znam szczegółów. Musiałabym jutro dopytać
O ile się nie mylę to szlachetna paczka jest też organizatorem akcji związanej ze stypendium dla ubogich dzieci i wtedy jest to zdaje się stała pomoc jednemu dziecku czy rodzinie, ale szczerze mówiąc to nie znam szczegółów. Musiałabym jutro dopytać
mazia0
a dzieci ile mają? a alimenty? co do mopsu, jeśli Pani nie pomogli chodziłabym tak długo aż by dali, a to fakt, pijakom dają, bo to choroba, a kiedyś znajoma prosiła o pieniądze na opał, to jej nie dali i powiedzieli , że pijakom muszą pomóc
nie chce pouczać, ale jest przedszkole, żłobek , może to drugie nie kojaży się dobrze, ale kobiety oddaja tam nawet 6 mies dzieci, sama tez oddawałam synka, fakt troche starszego, ale mam pozytywna opinie o tamtym miejscu, Pani jako samotna matka ma pierwszeństwo, czy jest Pani z gdańska?moge oddać trochę ubranek podzieciach, jesli będą pasowały , proszę napisać a meila klaudusia0607@wp.pl, też nam sie nie przelewa, ale postaram sie zrobić paczke dla dzieciaczków na święta,
nie chce pouczać, ale jest przedszkole, żłobek , może to drugie nie kojaży się dobrze, ale kobiety oddaja tam nawet 6 mies dzieci, sama tez oddawałam synka, fakt troche starszego, ale mam pozytywna opinie o tamtym miejscu, Pani jako samotna matka ma pierwszeństwo, czy jest Pani z gdańska?moge oddać trochę ubranek podzieciach, jesli będą pasowały , proszę napisać a meila klaudusia0607@wp.pl, też nam sie nie przelewa, ale postaram sie zrobić paczke dla dzieciaczków na święta,
ale ......
ok, wszystko wszystkim, ale na co liczcie? że mops, czyli my będziemy Was w 100% utrzymywać? Ok, rozumiem, różnie bywa, ale bez przesady, każdy odpowiada za swoje decyzje i ponosi konsekwencje swoich wyborów. A praca to hańba? Chyba można dorobić.......Sama mam dwoje dzieci, pracuję na cały etat, jedno chodzilo do żłobka, teraz chodzą do przedszkola, trochę zaradności.
Ja oddałam lodówkę niby potrzebującym,a następnego dnia znalazłam ogłoszenie. Chcieli ją sprzedać za 240zł!!! Ten sam mężczyzna sprzedawał jeszcze kilka innych lodówek i kuchenek gazowych,które zapewne dostał od ludzi,którzy podobnie jak ja chcieli pomóc i uwierzyli w jego historyjkę. Jestem za tym żeby oddawać to co niepotrzebne ale bądźmy czujni bo mnóstwo ludzi to wykorzystuje i oszukuje!
POMOC LUDZIOM.
PROSZĘ PAŃSTWA, TYLE RAZY JUŻ POMAGAŁAM LUDZIOM, ŻE GŁOWA BOLI.
ALE MUSZĘ PRZYZNAĆ , ŻE TRAFIAJĄ SIĘ NAPRAWDE LUDZIE POTRZEBUJĄCY, ALE DUŻO JEST TAKICH ,. ŻE SIĘ WYRAŻĘ, SKURCZYBYKÓW, I TO KOBIETY, ONE SĄ GORSZE OD SAMEGO DIABŁA,,, LUCYFERA... TAK KŁAMIĄ , TAK WYŁUDZAJĄ , A POTEM WSZYSTKO SPRZEDAJĄ NA CHLANIE, ZWYKŁYCH BEŁTÓW.
BŁAGAM, JEŚLI CHCECIE POMAGAĆ, TO WYŚLIJCIE TO DO AFRYKI, ALE NIGDY W ŻYCIU POLAKOM. ILE TAM BIEDNYCH LUDZI? A TUTAJ TYLKO DAJ, DAJ, I DAJ A DO PRACY TO ŻADNA MENDA NIE CHCE IŚĆ BO OPIEKA IM DA.
SKOŃCZYĆ Z TYM. ZA MORDE I W KAMIENIOŁOMY, A WYKASTROWAĆ HOŁOTE, NIE ZAWADZI. TAK JAK TE BEZPAŃSKIE KOTY I PSY.
ALE MUSZĘ PRZYZNAĆ , ŻE TRAFIAJĄ SIĘ NAPRAWDE LUDZIE POTRZEBUJĄCY, ALE DUŻO JEST TAKICH ,. ŻE SIĘ WYRAŻĘ, SKURCZYBYKÓW, I TO KOBIETY, ONE SĄ GORSZE OD SAMEGO DIABŁA,,, LUCYFERA... TAK KŁAMIĄ , TAK WYŁUDZAJĄ , A POTEM WSZYSTKO SPRZEDAJĄ NA CHLANIE, ZWYKŁYCH BEŁTÓW.
BŁAGAM, JEŚLI CHCECIE POMAGAĆ, TO WYŚLIJCIE TO DO AFRYKI, ALE NIGDY W ŻYCIU POLAKOM. ILE TAM BIEDNYCH LUDZI? A TUTAJ TYLKO DAJ, DAJ, I DAJ A DO PRACY TO ŻADNA MENDA NIE CHCE IŚĆ BO OPIEKA IM DA.
SKOŃCZYĆ Z TYM. ZA MORDE I W KAMIENIOŁOMY, A WYKASTROWAĆ HOŁOTE, NIE ZAWADZI. TAK JAK TE BEZPAŃSKIE KOTY I PSY.