Widok

Pomoc dla rodziny z Gdańska

Pomoc dla rodziny z Gdańska
jak w tytule, pomogę rodzinie z dziećmi z Gdańska, może to być zarówno pomoc materialna w postaci zakupu ubrań, leków, ksiązek do szkoły czy innych potrzebnych rzeczy jak równiez np zabranie dzieci do kina czy zoo (w pracy dostajemy sporo biletów do kina , równiez na bajki dla dzieci wiec jesli kogos nie stac na bilety a chcialby dzieci zabrac na film to chetnie odstapie wejsciówki lub sama je zabiore)
Jestem kobietą, mam 29 lat, w Gdańsku mieszkam od niedawna, z dala od rodziny i przyjacioł, dzieci uwielbiam a swoich na razie nie posiadam wiec chętnie pomogę tym ktorzy z nie swojej winy znaleźli sie w ciezkiej sytuacji. Proszę pisać, napewno odpowiem na wszystkie pytania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolina

Ja też się przyłącze z pomocą
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

do pilnie potrzebujacej rodziny

Chetnie pomoge na swieta rodzinie z malymi dziecmi.Nie ofiaruje worka pieniedzy lecz pomoc w formie malych zakupow swiatecznych(np mandarynki dla dzieci)i moge podarowac wlasne wypieki swiateczne.Choc tyle,jesli komus nie jest to malo....Prosze na anka27chelmno@znajomi.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo miły gest
Czy zauważyliście Państwo , że ten najbiedniejszy nie ma dostepu do kompa,nie prosi o pomoc ,bo jest mu wstyd,a tu proszę a jaj jest okazja trzeba brac.
Raptem brakuje kurtki na zimę, a to pieluch itd.
Ładnie napisała pani o rodzinie na Oruni -takim trzeba pomagać ale oni niewiedzą gdzie sie zwrócic o pomoc, bio to wstyd.
Oczywiście nie mówimy o patologi bo to pierwsze skrzypki

pozdrawiam życzliwych

Jak pomóc rodzinie osobiscie
Finansowo w Gdansku
Info.tel 606337175

DZIEN DOBRY JESTEM Z GDANSKA I POTRZEBUJE POMOCY JAK JEST TO AKTUALNE WIECEJ NAPISZE W MEILU www.mezia0@wp.pl Z GORY DZIEKUJE
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

jonaszpap1@wp.pl

brawo

az nie mozna sie napatrzec na takie ogloszenia.. jednak dobre aniolki istnieja na swiecie.. brawo :)
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

kij wie czy to nie jakas PSYCHOPATKA!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pomoc

witam serdecznie jestesmy z gdanska i pomoc bylaby nam potrzebna jesli to aktualne wiecej napiszemy w emailu.tintka17@interia.pl czekamy na wiad od pani
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

piękny gest

Pięknie patrzeć na takie ogłoszenie.Mało takich ludzi już jest na świecie.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak :)

Witam
ja tez bym potrzebowała pomocy na święta.moze i dla mnie znajdzie sie dobre serduszko lub jakis aniołek....didus1102@o2.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

WITAM JESTEM SAMOTNA MAMA NAWET NIE ZLE SOBIE RADZE ALE POTRZEBUJE KURTKI NA ZIME DLA MOJEGO SYNKA JEZELI TO OGLOSZENIE JEST AKTUALNE TO PROSZE O KONTAKT filipek211@wp.pl
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

wiek?

w jakim wieku jest synek?

synek nosi rozmiar 104-110 ma 2,5 roku

Pomoc

Do pracy a nie czekać na oklaski ,każdy by chciał wszystko na święta
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 25

Pomoc

Do Pani Karoliny ma Pani wielkie serce ale proszę się bardzo mocno przyjrzeć komu Pani pomaga. A jeśli chce Pani na prawdę pomóc to w Oruni jest dom rodzinny tam na prawdę są dzieciaki pokrzywdzone i tak przez los proszę tam pokierować swoje myśli i czyny :)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

justa

tam na oruni to nie jest tak biednie wychowankowie maja na papierosy a to nie kosztuje grosze

hmmm...

ja myslę,że trzeba pomagać tym dzieciom, ktore jeszcze do domów rodzinnych, czy domów dziecka nie trafiły. te domy mają jakąś pomoc od państwa,zwykle większą niż oferuje sie rodzinom naturalnym. ale oczywiscie to zalezy od uznania ofiarodawcy. pozdrawiam ludzi o wielkim sercu :)

dokładnie trzeba sie dobrze przyglądac i obadac sprawę komu sie pomaga , latem oddawałam rower dla dziecka i zgłosiło sie duzo ludzi , wszyscy "niby" bardzo potrzebujacy , a jak przyszlo co do czego to po rowerek podjechał pan w audi a4 obwieszony zlotem z pania ktora zasnela na solarium chyba. i nawet glupiej czekolady nie dali za to , choc naprawde nie byli potrzebujacy az potem zalowalam ze im to dalam a nie innej osobie.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

szlachetna paczka

Zachęcam do wyboru rodziny objętej programem szlachetna paczka. jest tam w bazie naprawdę wiele rodzin szczegółowo sprawdzonych pod kątem niezawinionego ubóstwa. Wykluczane są osoby które ba biedzie chcą zarabiać...
szlachetnapaczka.pl
Ja właśnie wybieram rodzinę wielodzietną i zastanawiam się nad dwoma... W jednej szczególną potrzebą jest łóżko piętrowe dla dzieciaczków a w drugiej maszynka do robienia chleba. Jeżeli jest ktoś w stanie dorzucić te rzeczy to bardzo proszę o informację aga.ds11@wp.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

gwiazdka

witam od roku jestem matką z 3 dzieci przydała by się pomoc na święta dla dzieci /pozdrawiam

A czy jest jakieś miejsce, żeby się dowiedzieć gdzie są prawdziwe potrzebujące rodziny?

żeby im np wysyłać jakąś kwotę np raz w miesiącu, a żeby wykluczyć naciagaczy. Chodzi o to, że może być to kompletnie anonimowo, bo jakoś charytatywnie działające zrzeszenia jakoś mnie nie przekonjują a chciał bym mieć pewność że jak wysyłam to trafia to we własciwe ręce. Mnie wystarczy poczucie, że komuś pomagam faktycznie a nie, że pieniądz jest sprzeniewierzony lub rozdzielony na tysiące osób czyli ogólnie mowiąc nikt nic z tego nie ma.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szlachetna paczka właśnie bardzo skrzętnie sprawdza rodziny potrzebujące i działa na zasadzie, że to wolontariusze znajdują te rodziny a nie że rodziny same się zgłaszają. Źródłem informacji bardzo często są nauczyciele i pedagodzy szkolni którzy wiedzą o przypadkach skrajnego ubóstwa wśród dzieci i młodzieży szkolnej... jestem w stałym kontakcie z jednym z takich wolontariuszy. Proszę się do mnie odezwać mailowo zapytam go jutro czy jest możliwość takiej pomocy i czy mogę go z Panem skontaktować
O ile się nie mylę to szlachetna paczka jest też organizatorem akcji związanej ze stypendium dla ubogich dzieci i wtedy jest to zdaje się stała pomoc jednemu dziecku czy rodzinie, ale szczerze mówiąc to nie znam szczegółów. Musiałabym jutro dopytać

......

Za chwilę pewnie będziesz miał kilkanaście zgłoszeń od potrzebujących i być może nie zwrócisz uwagi na mój wpis-a ja- już nie wiem,jak dalej żyć....

a co sie stało?

..................

panie romanie morze chcialby mi pan pomuc zapraszam do siebie udowodnie ze nie jestem oszustka potrzebuje pomocy nie chce pieniedzy chodzi mi o podstawowe jedzenie dla dzieci moj telefon 507448941

najlepiej zglosic sie do najbliższego oddziału mops oni maja swoich pod opiecznych i wiedza gdzie jest ubóstwo

hmmm

ja to szczerze oimoglabym swoim sasiadom choc mam swoja rodzine i ledwo co ledwo dajemy rade ale ich jest 6 dzieci i juz dwójka z nich w wieku 13 lat chodza i kradna by móc zjesc. Ucza sie dobrze choc wola zalatwic jedzenie i nawet to ze czasen zjedza u mnie obiad nie pomaga :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzien dobry jestem mama 3 dzieci i z mila checia przyjme jakoms pomoc z pani strony prosze o kontakt napewno dzieciaki sie uczesza 660118826 magda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a na grzebień mają?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to prawda ci co nie potrzebuja pomocy zabieraja takim ludzia jak ja ja mam 2 malych dzieci choc jestem mloda 28 lat to nie moge isc do pracy bo nie mam z kim dzieci zostawic w nocy chodze po smietnikach zbieram zlom,butelki i jedzenie bogacza nalerzy sie pomoc od mopsu a mi jej odmowiono
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

mazia0

a dzieci ile mają? a alimenty? co do mopsu, jeśli Pani nie pomogli chodziłabym tak długo aż by dali, a to fakt, pijakom dają, bo to choroba, a kiedyś znajoma prosiła o pieniądze na opał, to jej nie dali i powiedzieli , że pijakom muszą pomóc
nie chce pouczać, ale jest przedszkole, żłobek , może to drugie nie kojaży się dobrze, ale kobiety oddaja tam nawet 6 mies dzieci, sama tez oddawałam synka, fakt troche starszego, ale mam pozytywna opinie o tamtym miejscu, Pani jako samotna matka ma pierwszeństwo, czy jest Pani z gdańska?moge oddać trochę ubranek podzieciach, jesli będą pasowały , proszę napisać a meila klaudusia0607@wp.pl, też nam sie nie przelewa, ale postaram sie zrobić paczke dla dzieciaczków na święta,

żłobek i przedszkole ale trzeba też patrzeć na to że też to kosztuje prawda????

jak ci w mopsie nie pomogli to znaczy ze masz za wysoki dochod piszesz ze w nocy chodzisz po smietnikach a kto ci dzieci pilnuje?? same je zostawiasz w domu?? a na internet cie stac?? cos piszesz tu bez sensu sciema!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

na takie pytania odpowiadam na meile nie pisze gdzie sie da o swojej sytuacji bo nie ma czym sie chwalic a jak jestes pracownikiem socjalnym to powinienes bardziej patrzec i rozpatrywac karzda sytuacjie

naj widoczniej nie jestes uboga skoro mops ci nie pomaga takich wyzyskiwaczy jest duzo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

obliczenia co do dochodu matka z 3 dzieci

Wystarczy mieć zasiłki rodzinne alimenty i dodatek do mieszkania i pomoc z mops się nie należy !!! bo dochód się przekracza wyliczam :ok 350 zł zasiłki+ok1200alimenty+ok300dodatek =1900zł:4osoby=ok480zl na osobę kryterium jest 350!!!!!!! i co wy na to?

ale ......

ok, wszystko wszystkim, ale na co liczcie? że mops, czyli my będziemy Was w 100% utrzymywać? Ok, rozumiem, różnie bywa, ale bez przesady, każdy odpowiada za swoje decyzje i ponosi konsekwencje swoich wyborów. A praca to hańba? Chyba można dorobić.......Sama mam dwoje dzieci, pracuję na cały etat, jedno chodzilo do żłobka, teraz chodzą do przedszkola, trochę zaradności.

PRACUJĄCA MAMA

jak stracisz prace i nie będziesz mogla jej znalezc to inaczej będziesz szczekać

a skąd wiesz ze to akurat ona ma internet????

śmeszne

różne są sytuacje, ale ta Pani nie napisała, że szuka pracy albo ,że ją straciła.A do dorobienia na 2-3 godz dziennie, mozna spokojnie coś znaleść, ale lepiej czekać, aż cos dadzą, iz pójść np. posprzatać

chodze sprzatac sprzatam 4p za 35 zloty ludzie sie wypowiadaja a nie znaja calej sytuacji internetu tez nie mam korzystam od sasiadki

ok

Na Oruni nie ma juz domu rodzinnego jest WSPJTK

dzeci niepełnosprawne

Witam pisałam maila do pani

wiarygodnosc

Witam jak czytam te ogłoszenia wyzej zgadzam sie z panem ja moge panu przedstawic wszystkie dokumenty dzeci orzeczenia o niepełnosprawności umowe wynajmu mieszkania ,ze jest mi tak cieszko ,ze jestem na liscie w oczekiwaniu na mieszkanie socjalne .mój mailk.turski1@wp.pl

wiarygodnosc

jak to jest ? ze jak ja chcialam wymienic ciuchy na jedzenie to od czesci z was naczytalam sie mnostwo obelg.powinniscie mnie zrozumiec skoro i u was jest niewesolo.matka 3 dzieci

no bo jak sami mają dać pomoc to się odwracają i dopieprzają a jak ktoś chcę ofiarować to się rzucają jak sępy bo nie muszą nic dać w zamian...

P.Karolino może pani podać swój numer tel.mam sporo rzeczy do oddania.Dziękuję.

a ma pan ubrania dla dziewczynki na 128 cm

gdzie Pani mieszka Mamo 3 dzieci ?być może miałabym trochę ubranek

są rodziny obięte kuratorem rodzinnym i tam można się dowiedzieć kto potrzebuje najbardziej pomocy

ja kuratora nie mam i tez przydalaby mi sie pomoc

szkoda ze ta pani nie odpisuje na maile - nie wierze w jej pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

popieram tez napisalam i cisza

Ja oddałam lodówkę niby potrzebującym,a następnego dnia znalazłam ogłoszenie. Chcieli ją sprzedać za 240zł!!! Ten sam mężczyzna sprzedawał jeszcze kilka innych lodówek i kuchenek gazowych,które zapewne dostał od ludzi,którzy podobnie jak ja chcieli pomóc i uwierzyli w jego historyjkę. Jestem za tym żeby oddawać to co niepotrzebne ale bądźmy czujni bo mnóstwo ludzi to wykorzystuje i oszukuje!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

POMOC LUDZIOM.

PROSZĘ PAŃSTWA, TYLE RAZY JUŻ POMAGAŁAM LUDZIOM, ŻE GŁOWA BOLI.
ALE MUSZĘ PRZYZNAĆ , ŻE TRAFIAJĄ SIĘ NAPRAWDE LUDZIE POTRZEBUJĄCY, ALE DUŻO JEST TAKICH ,. ŻE SIĘ WYRAŻĘ, SKURCZYBYKÓW, I TO KOBIETY, ONE SĄ GORSZE OD SAMEGO DIABŁA,,, LUCYFERA... TAK KŁAMIĄ , TAK WYŁUDZAJĄ , A POTEM WSZYSTKO SPRZEDAJĄ NA CHLANIE, ZWYKŁYCH BEŁTÓW.
BŁAGAM, JEŚLI CHCECIE POMAGAĆ, TO WYŚLIJCIE TO DO AFRYKI, ALE NIGDY W ŻYCIU POLAKOM. ILE TAM BIEDNYCH LUDZI? A TUTAJ TYLKO DAJ, DAJ, I DAJ A DO PRACY TO ŻADNA MENDA NIE CHCE IŚĆ BO OPIEKA IM DA.
SKOŃCZYĆ Z TYM. ZA MORDE I W KAMIENIOŁOMY, A WYKASTROWAĆ HOŁOTE, NIE ZAWADZI. TAK JAK TE BEZPAŃSKIE KOTY I PSY.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

To takie niespotykane w dzisiejszych czasach spotkać takich ludzi,szczera chęć pomocy a nie widzenie tylko czubka własnego nosa...gdyby było troche więcej takich ludzi jak Pani to myślę że świat wyglądałby zupełnie inaczej...:)

witam czy bym mogla liczyć na pomoc ? mam 3 dzieci w wieku szkolnym , nie radze sobie , i do tego mam raka .
prosze o odpowiesz 797052923

hhhaaa

wklepcie sobie ten nr w wyszukiwarkę

witam pania mam na imie kamila jestem samotna matka z dwojka dzieci w tym jedno jest niepełno sprawne przyda mi sie kazda pomoc z tym ze mieszkam w gdyni moj nr 504808050 niemam koputera to jak bani mogła tylko kantakt telefoniczny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://losice.lento.pl/szukam,207140.html

http://losice.lento.pl/szukam,207140.html

patrzcie jaka to biedna kamilla,

dzien dobry jestesmy rodzina 8 osobowa potrzebujemy pomocy źywnosc .pinieznj.odzież , moj nr 517569129
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://gdynia.lento.pl/witam-szukam-kolegi-chlopaka,73220.html

czyżby nr się dublowały?? przeczytajcie nr powyżej i na ogłoszeni\u z linku. tak się sprawdza ludzi

samotna matka

witam Panią mogła by pani odezwać się do mnie a.spichalska@gmail.com
Jestem Samotna Matka Mieszkam z Rodzicami Mam 2 letnia córeczke Wiktorie...
więcej napisze na mail...z góry dziękuje Agata

jesem samona maka wchowuje szescioro dzieci kazda pomoc jes dobra

jestem

jestem zainteresowana prosze emil lady1@vip.onet

jak nie masz swojich dzieci to ci hętnię zrobie

d*pek, miedzy drzwi i laczem skur....

ale chała

jestem samotna matka, potrzebuje pomocy w znalezieniu pracy, zatem jesli to aktualne prosze napisać elijar90@wp.pl

witam jestem z gdańska mam 7 miesiecznego synka wychowuje go sama. i bylaby nam potrzebna pomoc jesli to aktualne wiecej prosze na meila msgda@wp.pl

ludzie

nie zucajcie sie tak sa ludzie ktorzy chca pomoc niech pomagaja ale tym co tego narawde potrzebuja w mojej dzielnicy jest taka rodzina i ta pani im pomogla ja tylko udostepnilam kompa bo oni go nie maja

praca

witam mam dwoje dzieci i potrzebuje pracy nikt juz nie chce zatrudnic kobiet z dziecmi i zawodowym wykształceniem przyjme cokolwiek nawet sprzatanie zadna praca nie chańbi

Inne tematy z forum Społeczność

Kupię stare papierosy PRL i zagraniczne (14 odpowiedzi)

Kupię stare papierosy PRL i zagraniczne Witam, kupię stare papierosy z PRL lub zagraniczne...

skup kolejki piko kupie (6 odpowiedzi)

skup kolejki piko kupie kupie kolejki piko roznych firm piko roco rivarossi marklin tulig...

do góry