Widok
Pomoc w sprawie o odszkodowanie
Czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług firm które pomagają w odzyskaniu odszkodowania? Miałem wypadek w którym ubezpieczalnia mocno zaniżyła kwotę ubezpieczenia i chciałbym zlecić to jednej z firm. W sieci i nie tylko jest mnóstwo ogłoszeń tego typu usług ale niestety nie mam żadnego doświadczenia a słyszy się różne opinie stad pytanie czy możecie którąś polecić z własnego doświadczenia
na początek spróbuj napisać odwołanie że nie zgadzasz się z wyceną (kiedyś miałem sytuację że za nisko mi wycenili koszty lakierowania i po złożeniu odwołania i kilku telefonach do ubezpiezyciela zmienili kwotę na wyższą), jeśli to nie pomoże to zgłoś się do rzecznika praw ubepieczonych oni ci powinni pomóc.
Polecam fundację bezpueczni w ruchu drogowym ich adwokat p.Połomski zna się na tym(bierze czynny udział w tworzeniu przepisów i ich interpretacji ). Płacisz dopiero po zakończeniu sprawy jak ubezpieczyciel wyplaci ci kasę i jest to ok 2%. Odradzam firmy zajmujące się walką o odszkodowanie biorą bardzo duży% czasem nawet 50%i liczą od całości czyli nawet od tego co do tej pory wywalczyłeś sam. Fundacja działa w pord w Gdańsku.