Widok
Poranny paraliż na Północy Gdyni
Przez wahadlo na ul. Puckiej stoi juz cala serpentyna, dabka i zaraz wiejska a jest dopiero 7;)
więcej
więcej
Typowy komentarz zakompleks.Gdynianina
* pewnie mieszkasz z rodzicami,
* jak Ci sie nie podoba to sie wyprowadz.
Arguments przedszkolakow.
Tego typu ludzie nie pojmuja, ze ktos moze miec dom w jednej z dzielnic i moze nie mieszkac z rodzicami.
Tego typu ludzie nie pojmuja, ze ktos zwyczajnie mieszka tu cale zycie I nie chce sie wyprpwadzac, a na niedogodnosci reaguje zwyczajnie w sposob zrozumialy.
Lepiej udawac, ze wszystko jest cacy I tutaj jest cudownie. Wtedy na pewno pojawi sie rozwoj. Komuna normalnie.
* jak Ci sie nie podoba to sie wyprowadz.
Arguments przedszkolakow.
Tego typu ludzie nie pojmuja, ze ktos moze miec dom w jednej z dzielnic i moze nie mieszkac z rodzicami.
Tego typu ludzie nie pojmuja, ze ktos zwyczajnie mieszka tu cale zycie I nie chce sie wyprpwadzac, a na niedogodnosci reaguje zwyczajnie w sposob zrozumialy.
Lepiej udawac, ze wszystko jest cacy I tutaj jest cudownie. Wtedy na pewno pojawi sie rozwoj. Komuna normalnie.
Tylko, że te prace nie wynikają ze złej woli wykonawcy czy ZDiZ, tylko z faktu otrzymania przez miasto dodatkowych pieniędzy,
które trzeba wydać do końca roku, a których wcześniej miasto nie posiadało. I trzeba zacisąć ząbki na kilka dni i cieszyć się, że nie będzie potem dziur w drodze. Co mają powiedzieć pasażerowie kolei, którym modernizacje i elektryfikacje obiecują od lat 40, a efektów nie widać? A też płacą podatki...
A przecież wszyscy dobrze wiemy,
że w zimę każdy powinien zostawić samochód na który ciężko zapracował i pedałować rowerem przez serpentyny albo marznąć na przystanku, bo niekompetentni ludzie nie potrafią zarządzać remontami dróg i wszystko musi być robione za dnia, zamiast partiami w nocy. Wszak wiadomo, że nie można dopuścić, aby kilkanaście czy kilkadziesiąt osób przy takiej drodze przez kilka nocy się nie wyspało(stopery do uszu to nie, po co), za to nie ma problemu, jeśli kilkanaście tysięcy ludzi stanie w korku, wypali paliwo i straci cenny czas. To jest jak najbardziej w porządku.
No tak, ale dlaczego?
Poniewaz spoleczenstwo nie ma innego wyboru. Kominikacja miejska lezy.
Przydaloby sie np. SKM z Kosakowa, Pogorza, Oksywia, itd. Jedyne co miasto robi to smieszne bus pasy po 200 metrow, to napewno usprawni przejazd.
Ja do pracy z miejsca zamieszkania mam 7 km. Komunikacja jade 40 min bo jest przesiadka. Wiec wole jechac autem, niz kwitnac na przystanku.
Przydaloby sie np. SKM z Kosakowa, Pogorza, Oksywia, itd. Jedyne co miasto robi to smieszne bus pasy po 200 metrow, to napewno usprawni przejazd.
Ja do pracy z miejsca zamieszkania mam 7 km. Komunikacja jade 40 min bo jest przesiadka. Wiec wole jechac autem, niz kwitnac na przystanku.