Widok

Porzucili mnie :(

Porzucili mnie :(
Dziś t.j. 22.02.2011 ok 12 w południe moja Pani przywiązała mnie na klatce schodowej w bloku przy ul.Grabowskiego 9A na gdańskim Chełmie. Szkoda że się jej znudziłem. Tymczasowo mieszkam u dobrych ludzi z tej klatki, którzy byli świadkami gdy mnie porzucono.
Wyglądam na rasowego Colie, chyba nie mam jeszcze roku, jestem miły, zadbany i spokojny.
Czekam na nowego, dobrego właściciela, który mnie przygarnie, bo nie chciałbym iść do schroniska.

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:((

MOJE DZIECI BYŁY PRZYGOTOWANE NA ODDANIE PSA BYŁY ROZMOWY I WYJASNIANIE I ANI MI ANI IM NIE BYŁO ŁATWO.POWTARZAM ZDROWIE MOICH BLISKICH JEST DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE I WYBOR BYŁ JEDEN!!!!A TO NIE OZNACZA WCALE ZE ŁATWY!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

CIEKAWE CZY TAK SPRZĄTASZ PO PSIE JAK PISZESZ ???PSA DOSTAŁAM NIKT NIE PYTAŁ MNIE O ZDANIE WZIEŁAM GO I OPIEKOWAŁĄM SIE NIM JAK NALEZY.CIEKAWE JAK MOZNA PRZYGOTOWAC PSA NA PRZYJSCIE DZIECKA ALEGIKA?JEDEN SKUTECZNY PRZYKŁAD POPROSZE TAKI CO ROZWIAZE MOJE I INNYCH PROBLEMY ALERGICZNE.MUSIAŁAM TAKZE ZREZYGNOWAC Z KONTAKTAMI SYNA Z KONMI A UWIELBIA JEJ BO TAKZE JEST UCZULONY NA ICH SIERSC.OSOBO MUSISZ CHYBA ZOBACZYC NA WŁĄSNE OCZY JAK DZIECKO SIE DUSI JAK LEKARZE RTUJA JEGO ZYCIE BO TAK SILNIE UCZULONY JEST.A WYDAJE CI SIE,ZE MIESZANIEC PIES JEST NA POKAZ??NO TAK ZNUDZIŁ MI SIE PO 10 LATACH!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to pies był maltretowny czy zostawiony na klatce??hmmm.Wydaje mi sie ,ze wyrarzanie własnego zdnia nie jest niczym złym ja mam takei podejscie do tych litosc!!I ZGADZAM SIE Z JEDNA Z WYPOWIEDZI TO MY LUDZIE ODPOWIADAMY I DOKONYWUJEMY WYBOROW.ZADEN PIES CZY INNE ZWIERZE NIGDY NIE BEDZIE WAZNIEJSZ OD ZDROWIA MOICH BLISKICH.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do realistki

Ciekawe jak czułaby się pani realistka gdyby bliscy opuścili by panią i porzucili w lesie przywiązali do drzewa bez jedzenia i picia bili kopali martretowali zastanów się kobieto co ty piszesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybór

Wybór powinien być dokonywany wtedy, gdy nosimy się z zamiarem zajęcia się psem. Napisałam - zajęcia sie - bo to my odpowiadamy za psa - LUDZIE -.
moje dzieci wychowały się z 2 kotami i psem Colli, chorowały! wiadomo, ale do głowy mi nie przyszło, żeby ich się pozbyć.Trzeba być odpowiedzialnym za SWOJE decyzje. To co Pani napisalł REALISTKA to tylko wina ludzi. Córa jest na swoim i ma 2 koty i psa labradora, bo musi być !!! jak w domu rodzinnym. Dzieci chorują - normalka ! jak to małe dzieci! jeszcze nikomu nie udało sie wychować dzieci bez choroby. Oczywiście!!! mądrzy lekarze doradzają !!pozbyć sie zwierzyńca z domu, jak nazawala to Pani doktór, ale nie ma takiej opcjii. Koty i pies mają dożywocie tak jak bywa w naszej rodzinie. Zeby Pani dzieci nie oddały kiedyś.....Bo taki przykład mają w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrząc po ogłoszeniach to setki nagle alergików się znalazło.No cuda dosłownie.wszyscy nagle uczuleni na psy i koty, śmieszne to jest .Bujdy na resorach to tylko dobra wymówka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

...

To nie dotyczy pani, tylko wszystkich tych co to poperają, i to robią..
Jeżei pani odebrała to tak że o panią chodzi to przepraszam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ja nie napisalam ze popieram Ta Pania

Wiec prosze na mnie nie napadac...

DO WSZYSTKICH!!!

Siedze i czytam chyba piaty raz te wszystkie komentarze i mam sto mysli na minute!!!Jedni oskarzaja drugich,trzeci czwartych! Otoz mili panstwo,kazdy z Was zapewne ma swoje racje,ale niech kazdy to dokladnie przemysli,nawet wsrod psich pupili zdazaja sie patologie niestety:(W swoim zyciu mialam wiele zwierzat w tym psow,i kazdy z nich dozywal pod moim dachem spokojnej starosci,wszystkie byly kochane ta sama miloscia i poswiecalam im tyle samo czasu ale nie kazdy z nich byl taki slodki,dwa z nich byly wyjatkowo agresywne i niesforne!!!Nie kazdy pies jest milusi,nie czytacie panstwo dokladnie wszystkiego...Czesto gdy ktos ma alergie uaktywnia ona sie dopiero po jakims czasie jak doczeka sie swojego alergenu,czasami zyjemy ze zwierzeciem,mamy jakies dziwne objawy ale nie potrafimy tego skojarzyc(to tak w skrocie) znajoma dostala takiego napadu dusznosci,ze wyladowala w szpitalu i z bolem serca pieska musiala oddac:(Wiec prosze wszystkich bardzo nie oceniajcie ludzi ktorzy staja przed takim wyborem,bo jest on bardzo ciezki...Czasami trzeba wybrac mniejsze zlo ...i zostaje decyzja alergia kontra pies lub agresywny pies kontra rodzina,zrozumie to tylko ten,kto musial dokonac takiego wyboru...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Psy nie szukaja litosci tylko miłości!! zalosne jest tlumaczenie ludzi jakas alergia, brakiem warunkow czy cos takiego!! osobiscie mam psa i traktuje go jako czlonka rodziny nie raz utrudnial mi wiele rzeczy bo to obowiazek ale jakos sobie radzimy!! razem! nawet gdybym miala jakas alergie to i tak bym go nie oddala nikomu!! Najgorsze ze zwierzeta sa bezbronne!! A na sile tez do Nas sie nie pchaja! masakra!!!!! ZWIERZETA TO NIE ZABAWKI! NIE MOZNA ICH ODSTAWIAC JAK SIE ZNUDZA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie oddawajcie go do schroniska jeżeli nie znajdziecie nikogo zaopiekujcie sie nim macie dobre serce bo go wzieliście

kiedyś nam też podrzucono psa, moja mama go wzięła do domu okazało się pies ma padaczkę ,pomimo tego że w domu było małe dziecko a tym dzieckiem byłam ja miałam niespełna roczek piesek został z nami już do końca .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

REALISTKA
od 7 boleści, takie jak Ty powinny miec kaganiec na ustach. Psa można przygotować do przyjscia dziecka na świat. Po co Ci był pies? Na pokaz? Znudził się to won? Karać takich jak Ty!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

biedny pies

Nie rozumiem ludzi którzy biorą małe psy a jak tylko podrosną wyrzucają je !Jak tak można postępować to trzeba nie mieć serca ,przecież takie zwierze też ma serce i rozum ,to nie jest zabawka to żywe stworzenie.Zanim weźmiesz jakie zwierze do domu przemyśl sto razy czy będziesz w stanie zaopiekować się nim do końca jego życia ,czy będziesz miał/a czas na spacery na zabawy czy jak zwierze zachoruje będziesz przy nim w tej chorobie będziesz dobrym właścicielem...Jeżeli masz jakikolwiek obawy lepiej nie bierz żadnego zwierzaka po co ono za jakiś czas ma cierpieć tak jak ten pies który został porzucony .Mam nadzieje że ten psiak znajdzie dobrego właściciela który obdarzy go miłością a pies wiernością .

ty porzucona?

Potępiam ciebie jak najbardziej,bierzesz psa a potem oddajesz?zwierzak to nie zabawka,moje życzenie byś spędziła kolejne swoje życie w samotności,biedzie i bezradności
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

?

Ja mialam psa 5 lat... byl grzeczny i wszystko bylo fajnie...do momentu kiedy ktoregos dnia zaczal warczec na wszystkich,pare razy ugryzl moja corke czego bylam swiadkiem!!!Bylam u weterynarza pytalam co robic a on mi powiedzial ze najlepiej uspic...ale on tego nie zrobi...bo kto uspi zdrowego psa?Musialam go niestety oddac,zdrowie i bezpieczenstwo mojego dziecka bylo dla mnie wazniejsze!!! Pies trafil do pana z mocna reka i stalowymi nerwami:)Nie mam nic przeciwko psom ale czasem trzeba dokonac wyboru!!!Mam w nosie tych,ktorzy mnie potepiaja...pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

a Ty?

Zastanowiłaś się chociaż przez chwilę pisząc swoje wypociny...?? Pies jak człowiek jak sobie wychowamy tak mamy. Szkoda dziecka, tylko gdzie byli rodzice? Z chęcią bym przygarnęła mam już jednego psiaka w domu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

re porażka

własnie przez takich bezdusznych ludzi są te problemy. Pies jak i każde zwierze też czuje i kocha !!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porzucony

Zeby tego babiszona na starosc porzucila rodzina,zeby konala w samotnosci
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

porazka:((

zastanawiam co wy ludzie chcecie?zakatowac psa-żle,porzucic na klatce-żle!!!A CO POWIECIE NA TO,ZE TRZY PSY ZAGRYZAŁY 5-LATKE???LITUJECI SIE NAD TYMI PSAMI AFERY KOPERKOWE W TELEWIZJI A CZY KTOS POMYSLAŁ JAK CZUŁO SIE TO DZIECKO?PEWNIE SAMO SIE PCHAŁO CO??NIE JESTEM BEZ DUSZNA SAMA MIAŁA 10LAT PSA.ODDAŁAM GO BO URODZIŁAM SYNA ALERGIKA A DO TEGO STAŁ SIE AGRESYWNY MIMO TYLU LAT SPENDZONYCH Z NAMI.I NIE IAŁAM PROBLEMU Z WYBOREM.MOZE TU TEZ JEST TAKA SYTUACJA W SCHRONISKACH NIE PRZYJMUJA WIEC LUDZIE PORZUCAJA OCZYWISCIE CZESTO LUDZIA SIE NUDZI JUZ PIES.ALE SCHRONISKA POWINNY BRAC PSY GDZIE CHOROBY LUDZI NIE POZWALAJ ICH DALEJ MIEC A TEGO NIE ROBIA I DO KOGO PRETENSJE.WYBOR JEST PROSTY LUDZIE A DOPIERO PSY!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 29

Psiak

W Gdyni jeżeli znajdzie się psa nie trzeba płacić.
Tak jak pisałam wcześniej jeżeli już państwo nie będą mogli zatrzymać psa proszę o kontakt. Nie pozwólmy mu trafić do schroniska!
Gdyby ktoś chcial wspomóc pieska karmą bądź finansowo bardzo prosimy o pomoc!
kana007@op.pl

P.S uważajcie na słownictwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry