Widok

Porzucony szczeniak

Witam
jakiś niespełna rozumu człek wyrzucił szczeniaczka około godziny 23 na naszej ulicy. Piesek wystraszony i zziębnięty. Dobrze, że lubię wietrzyć pokój, bo inaczej bym go nie usłyszała. Z pewnością by zamarzł albo po prostu zdechłby z głodu. Nawet nie umie pić z miseczki, ledwo odciągnięty od matczynego cyca. Czy ktoś wie kto miał szczeniaczki? Mam nadzieję, że w Bojanie. Piesek jest maści szarej z biało-beżowymi łapkami i białym akcentem na grzbiecie. Jest śliczny. Chciałabym się z tym kretynem, co go wyrzucił skontaktować lub gdzieś zgłosić.
Pozdrawiam serdecznie geniusza bez sumienia.
Jak się nie ma później co zrobić ze szczeniakami albo nie ma kasy na sterylizację, to NIE BRAĆ PSÓW!!!
PS: Może było ich więcej i teraz zdychają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Może było ich więcej i teraz zdychają.

Sądzisz, że BYDLAK, który porzucił szczeniaka gdzieś przy drodze, ma mózg? I stwierdził, że dla niepoznaki, porozrzuca je w różnych miejscach?
Raczej nie.. Na szczęście ;)
Jakby miał więcej.. to skalkulowałby, że mniej roboty i paliwa.. przewieźć je do Ciapkowa na Kokoszki.
To tak.. dla Twojego spokoju ducha :)

Swoją drogą.. też chciałbym go poznać. Co prawda muszę mieć dziewiczą niekaralność.. ale jednak :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tej samej nocy ok godziny 2 usłyszałam jeszcze jedno głuche piszczenie, które trwało kilkanaście sekund, wyjrzałam przez okno, ale to mogło być wszędzie. Więc sądzę, że na pewno nie był to jeden szczeniak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie, że psiak miał szczęście trafić na dobrego człowieka.
Sorry ale to taka chłopska mentalność - nieużyteczne wyrzucić. Często ją widać w tym naszym pięknym Bojanie. Dobrze, że nie zatłukł gdzieś siekierą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze babska mentalnosc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jesteś typowym przykładem osoby, która umie pisać....wyłącznie pisać.
Synonimy (wyrazy bliskoznaczne) dla chłopski: rolny, wiejski, chłopski, ludowy, prosty, prostacki, plebejski, przaśny, wsiowy. Ale może też być chłop: małorolny, parobek, gospodarz itp.
To tak ku nauce.
I rozumiem, miało być gaik? Bo Gajek to nazwisko ale nie jest synonimem lasku.
Wniosek - nim coś z siebie wydalisz - zajrzyj do słownika ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A może miało byc "Gejek"? Dlatego pewnie nie lubi "bab" :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A Wy wszyscy szaleju się najedliście?
Dziewczyna pisze, że znalazła szczeniaka a Wy jakieś brednie pseudojęzykowe uskuteczniacie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie jakaś przybłęda z miasta wyrzuciła, to pozostałość po mieszkaniu w klatce typu M 3 nie ma miejsca na zabawkę dla bachora, Pies chce jeść, brudzi w ogrodzie w domku okupionym walką o kredyt, który trzeba spłacić.To typowe dla ..nowobogackich", lepszy gatunek
Tak ogólnie, mądry zrozumie a głupi będzie się śmiał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
To nie jest typowe ani dla "mieszczuchów" ani dla "wiesniaków" (nikogo tymi zwrotami nie obrażając). To jest typowe dla ludzi pozbawionych empatii i to bez względu na to czy mieszkają w domkach czy w mieszkaniach. Mnóstwo jest porzuconych psów w okresie styczeń-luty bo to niechciane prezenty pod choinkę oraz w lecie, bo na wakacje z psem przecież się nie da pojechać. Do takich ludzi żadne żywe stworzenie nie powinno trafić. To kwestia wychowania, poczucia odpowiedzialności, wspomnianej empatii oraz moralności, a nie tego czy ktoś jest z miasta czy ze wsi, czy ma dom czy mieszkanie, na kredyt czy za gotówkę. Więc nie dorabiajcie ideologii tylko skupcie się na sednie sprawy. Odrobina Waszej dobrej woli i wiele można zrobić.
A czy ktoś z Was chociaż raz przekazał 1% na Ciapkowo albo zawiózł tam worek karmy, legowisko, zabawkę?
To zamiast się wyzywać macie pole do popisu.
Pozdrawiam
Witam
Niestety ja Ben jestem tego przykładem , daje co roku 1 % podatku i zawożę karmę i kołdry do schroniska przed zimą . W zeszłym roku jeden mieszkaniec Ciapkowa pokiwał nogą i mrugnął okiem i jest z nami jako drugi pies w rodzinie. Potrzebował behawiorysty ( kłopoty z czystością oraz napady lękowe ) , aby móc żyć z nami w jednym domu, ale to nie temat na dziś. Wracając do tematu zastanówmy się jak można pomóc temu psiakowi i jej Pani ? Może potrzeba pomocy, a nie szukania winnych w mieście czy na wsi ??????
Daję nie tylko 1%, mam psa ze schroniska i dwóch podopiecznych wirtualnych. I bardzo przeszkadza mi wiejski utylitaryzm, wylewanie szamba i palenie świństwem. U ludzi z miasta nie widzę psów na łańcuchach, choć oczywiście i oni mają swoje grzeszki na sumieniu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja mam sąsiada "z miasta" który pali śmieci, albo wyrzuca je do lasu a o psy nie dba bo latają po wsi i atakują i psy i ludzi. Więc jak widzisz to nie jest norma.
Ja osobiście mam 2 psy w tym jeden z adopcji, oddaję 1% na Ciapkowo i pomagam w adopcji innych (to tak dla jasności sprawy).
Obecnej opiekunce szczeniaka proponuję o ile nie chce go sobie zostawić poszukać domu, facebook może w tym pomóc, są strony z psami do adopcji.
To zawiadom odpowiednie służby. Jedno, drugie i trzecie jest karalne.
Fajnie, ze dbasz o zwierzęta. Jak widać jest tu nas całkiem sporo :).
Do "lolo"
Ależ zawiadamiam.

Cieszy mnie że nas tak sporo, może jakaś wspólna akcja?
no tak bo i do czego ten łańcuh miałby zaczepić, auta na parkingu. Problem rozwiązuje kopniakiem w cztery litery, albo wycieczka za miasto, psiak ma szczęście, jeśli nie zostanie drutem pzywiązany do drzewa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Posiadam bardzo dobrą behawioryste w razie problemów z psami i kotami . Koszty nie są duże 70 pln za wizytę i czas poświęcony (w naszym przypadku 5 godzin) . Jeżeli ktoś bedzie potrzebował chętnie przekaże nr telefonu .
Pomocy nie potrzebuję. Pies jednak zostaje z nami. Bardziej chodziło mi o wytropienie winowajcy, albo chociaż poruszenie jego sumienia jeśli czytał ten temat. Ślicznie skundlony husky okazał się być bardzo mądrym i spokojnym psiakiem, chociaż szacowany wiek przez weterynarza to 2 miesiące. Zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony i zarejestrowany szczęśliwie uratowany pies. Rodzinka w komplecie :)
No to gratulacje i powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brawo za inicjatywę .
od kilku lat widzę co jakiś czas błąkającego się psiaka wielkości krowy, dziś w okolicy Sportisu. Widok takiego potwora powoduje u ludzi różne reakcje.
ja też codziennie chodzac na spacer czy do szkoły z dzieckiem mijam zawsze tego samego psa jak by wilczura od jakiegos pół roku
ten wyglądem przypominał bernardyna, kilka razy pzepędzałem go z mojej posesji, przewracał pojemniki na śmieci rozrywał worki. mam nadzieję że właściciel bardziej przypilnuje zwierzaka. Szkoda byłoby, gdyby przytrafiła mu się krzywda
Gdyby ktoś chciał wspomóc 1% psiaki to polecam
https://www.facebook.com/PogotowieAdopcyjnePosokowcow
i w ich imieniu dziękuję

Inne tematy z forum Bojano

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

do góry