Widok
Posiadam profesjonalną biurową drukarkę a3 typ hp 1220c sprzedam lub zamie
Posiadam profesjonalną biurową drukarkę a3 typ hp 1220c sprzedam lub zamie
DRUKARKA JEST NOWA, KUPIŁEM JĄ DOŚĆ DAWNO ZA CENĘ 1490ZŁ (jestem po przeprowadzce i jak namierzę papiery to z chęcią się pochwalę fakturą zakupu) ALE JEJ NIE UŻYWAŁEM TAKŻE JEST NOWA. DORZUCAM NOWE TONERY Z TUSZAMI.... KOLOR I CZARNO-BIAŁY.
SPRZEDAM LUB ZAMIENIĘ NA JAKIŚ AUTOMAT DO PRANIA, BO POPSUŁA MI SIĘ PRALKA! SAM OPIEKUJE SIĘ 7-NIĄ CÓRKĄ I PIORĘ WSZYSTKO RĘCZNIE, ALE PO JAKIMŚ CZASIE STAJE SIĘ TO UCIĄŻLIWE, BO JA CZĘSTO PIORĘ, BO LUBIĘ CZYSTOŚĆ...:-)
JAK KAŻDY SPRZĘT MA SWOJE WADY, ALE NA TLE ZALET I SPOREJ ILOŚCI DOBRYCH KOMENTARZY DO CAŁKIEM DOBRY ZAKUP SZCZEGÓLNIE DO FIRMY CZY BIURA. POTRAFI DRUKOWAĆ DO FORMATU A3, WIĘC Z PLAKATAMI, KALENDARZAMI CZY REPRODUKCJAMI NIE MA NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU. Z INTERNETU TEŻ BEZ PROBLEMU MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ OPROGRAMOWANIE, ALE JA TEŻ POSIADAM JAKIEŚ PŁYTY DO NIEJ.
PONIŻEJ ZAMIESZCZAM OPIS, PARAMETRY I OPINIE JAKIE ZNALAZŁEM W INTERNECIE..........;-)
PODSTAWOWY OPIS;
Szybki, profesjonalny
druk z PhotoREt III
Zaprezentuj swoją firmę na
prawdziwie profesjonalnym poziomie,
łatwo i szybko jak nigdy przedtem.
Fantastyczna szybkość druku – czarny
tekst 11 str./min, 9,5 str./min w kolorze
– zapewnia niezrównaną wydajność.
A do tego najwyższa jakość
reprodukcji fotograficznego obrazu,
dzięki technologii HP PhotoREt III.
Drukarkę HP DeskJet 1220C możesz
podłączyć do swojego PC z Windows
lub Macintosha, albo do sieci – przez
zewnętrzny serwer druku.
Wydruki w najróżniejszych
formatach
Drukarka HP DeskJet 1220C daje
Ci swobodę – każdy Twój dokument
może wyglądać tak jak chcesz.
Możesz łatwo powiększać lub
zmniejszać swoje prace, od formatu
A6 do A3+, dzięki inteligentnym
funkcjom programowym sterownika
drukarki. Od wizytówek po broszury
i ulotki – wszystko to wydrukujesz
u siebie, szybko i wygodnie.
Swoboda wyboru nośników
Możesz drukować na szerokiej
gamie papierów – od firmowej
papeterii po kartony – a także na
folii do przeźroczy, kopertach,
naklejkach i innych nośnikach
specjalnych. Prosta ścieżka papieru
ułatwia druk na nośnikach o
różnych formatach i gramaturze
do 250 g/m2
.
Stworzona dla firm, które
potrzebują profesjonalnej
szybkości druku na nośnikach
wszelkiego formatu i rodzaju
Szybki druk profesjonalnych
dokumentów o bezkompromisowej jakości
Szeroki zakres formatów
(od A6 do A3+), nośniki
o gramaturze do 250 g/m2
Inteligentne funkcje programowe
pomagają drukować dokumenty
w rozmaitych układach bez
potrzeby specjalnego
formatowania
Drukarka dla biznesu –
wysoki normatywny cykl
pracy (5000 stron miesięcznie);
wskaźnik niskiego poziomu
atramentu pozwala uniknąć
niespodziewanego wyczerpania
się atramentu w środku projektu
DANE TECHNICZNE;
Technologia druku termiczna drop-on-demand
Rozmiar nośnika A3
Szybkość druku mono: 7 str./min.
kolor: 2 str./min.
Rozdzielczość mono: 600x600 dpi
kolor: 2400x1200 dpi
Ilość pojemników z tuszem 2
Złącza LPT
USB
Pojemność podajnika papieru 150 arkuszy
Gramatura papieru 60 - 250 g/m2
Wymiary szerokość: 592,3 mm
głębokość: 233 mm
wysokość: 672 mm
Waga 10 kg
Symbol atramentu czarny: 51645G/A
kolorowy: C6578D/A
Pamięć 8 MB
Normatywny cykl pracy 5 000 str./mies
DANE TECHNICZNE CDN.
Rozmiar nośnika A3
Złącza LPT
USB
Waga 10 kg
Pamięć 8 MB
Normatywny cykl pracy 5 000 str./mies.
Drukarka hp deskjet 1220c jest przeznaczona do wszelkich zastosowań biznesowych. Zapewnia znakomitą jakość i szybkość druku oraz twórczą wszechstronność. Oferuje bogaty zestaw inteligentnych funkcji programowych. Pozwala na przeformatowywanie dokumentów do większych lub mniejszych rozmiarów. Możesz teraz wykonywać różne projekty w ramach firmy z zachowaniem profesjonalnych standardów druku. Pozwala drukować prace o różnych formatach bez korzystania ze specjalnych narzędzi graficznych, czy ręcznego przerabiania dokumentu. Idealna do wykonywania biuletynów, plakatów, wizytówek, broszur czy folderów. Twoja firma nie musi już zlecać prac na zewnątrz. Wykonasz wszystko co potrzebujesz dla firmy i pracowników we własnym zakresie.
Komentarze (3):
MrLuq (15-01-2010)
Drukarka nie do zajeżdżenia. Do tego ekonomiczna i tonery stosunkowo niedrogie, a efekty nadal mimo 7 lat pracy naprawdę zadowalające. Od projektów poligraficznych do zdjęć na własne potrzeby.
OPIS I OPINIE;
Funkcjonalna i nie zajmująca wiele miejsca na biurku drukarka atramentowa o dobrej jakości wydruków.
Ma sterowniki zarówno na Maca, jak i Windows. Wersje sterowników wzbogacono w dodatkowe funkcje, dzięki którym można ustalić metodę i jakość druku, oraz wskaźniki zużycia atramentu.
Urządzenie ma dwa porty komunikacyjne: port równoległy i wyjście USB, którymi możemy przesyłać dane. W zależności od tego, co drukujemy i jakiej oczekujemy jakości, możemy szybko wydrukować z rozdzielczością 600 x 600 dpi lub na specjalnych nośnikach osiągnąć nawet 2400 x 1200 dpi. Wadą drukarki jest niemała cena samego urządzenia, a także nośników - specjalnego papieru i tuszu. Przydałoby się też więcej RAM-u (wbudowane jest 8 MB), co przyśpieszyłoby drukowanie.
Dużą zaletą jest format i prędkość druku oraz uzyskiwana jakość. Łatwa w obsłudze - szybko i prosto wymienia się poszczególne elementy bez zbędnego ślęczenia przy instrukcjach. Wymiana tuszu jest sygnalizowana przez wskaźniki zużycia.
Drukarka może pracować w sieci przez zewnętrzny serwer druku. Ma wysoki nomatywny cykl pracy: do 5000 stron miesięcznie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drukarka, sądząc po cenie i możliwościach, jest raczej przeznaczona dla małych i średnich firm. Z powodzeniem podoła większości biurowych zadań.
Funkcjonalna i nie zajmująca wiele miejsca na biurku drukarka atramentowa o dobrej jakości wydruków.
Ma sterowniki zarówno na Maca, jak i Windows. Wersje sterowników wzbogacono w dodatkowe funkcje, dzięki którym można ustalić metodę i jakość druku, oraz wskaźniki zużycia atramentu.
Urządzenie ma dwa porty komunikacyjne: port równoległy i wyjście USB, którymi możemy przesyłać dane. W zależności od tego, co drukujemy i jakiej oczekujemy jakości, możemy szybko wydrukować z rozdzielczością 600 x 600 dpi lub na specjalnych nośnikach osiągnąć nawet 2400 x 1200 dpi. Wadą drukarki jest niemała cena samego urządzenia, a także nośników - specjalnego papieru i tuszu. Przydałoby się też więcej RAM-u (wbudowane jest 8 MB), co przyśpieszyłoby drukowanie.
Dużą zaletą jest format i prędkość druku oraz uzyskiwana jakość. Łatwa w obsłudze - szybko i prosto wymienia się poszczególne elementy bez zbędnego ślęczenia przy instrukcjach. Wymiana tuszu jest sygnalizowana przez wskaźniki zużycia.
Drukarka może pracować w sieci przez zewnętrzny serwer druku. Ma wysoki nomatywny cykl pracy: do 5000 stron miesięcznie.
=================================================================
OPINIE HP 1200C;
Starszy model ale wciąż przydatny
Ocena ogólna
opinia o: HP DeskJet 1220C
Oceń opinię. Czy jest przydatna?
0% (0 z 0) uznało tę opinię za pomocną
Opinię napisał(a) pikom dnia 14-08-2008 r.
Używamy w firmie kilkunastu sztuk. Kilka już jest w stanie daleko posuniętej degeneracji, ale częste konserwacje i czasem wymiana rolek pozwalają na dalszą intensywną eksploatację. Nie jest wyjątkowo szybka, ale radzi sobie nawet ze średniej jakości papierem A3 co nie każda nowsza drukarka potrafi. Dobre (choć nie jest to druk foto) odwzorowanie kolorów i jakość wydruków graficznych. Polecam do zastosowań biurowych.
-------------------------------------------------
Rewelacja
Ocena ogólna
Jakość
Cena
Wygląd
Opinię napisał(a) dnia 13-01-2009 r.
Drukarka już niedostępna w sklepach...
Drukuje super na dużych formatach do długości 1,2m i szerokości 330mm
uzywam w biurze projektowym od 4 lat i jest bezawaryjna
---------------------------------------------------------
Nie polecam (W SPRAWIE INNEJ DRUKARKI)
Ocena ogólna
Opinię napisał(a) Gość dnia 05-08-2009 r.
Wcześniej używałem przez 5 lat hp 1220c i naprawdę byłem zadowolony. Chodziła bez zarzutów. W wypadku drukarki K8600 pokusiłem się na tusze w osobnych pojemnikach, możliwość druku dwustronnego. Zaraz po dwóch tygodniach zacięła się kartka, tak że nie można było uruchomić drukarki, coś padło.
TO WSZYSTKO CO MI SIĘ UDAŁO ZNALEŹĆ WCIĄGU PÓŁ GODZ.
DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ ....GDYBY CO ZAPRASZAM DO KONTAKTU!
Zobacz ogłoszenie »
DRUKARKA JEST NOWA, KUPIŁEM JĄ DOŚĆ DAWNO ZA CENĘ 1490ZŁ (jestem po przeprowadzce i jak namierzę papiery to z chęcią się pochwalę fakturą zakupu) ALE JEJ NIE UŻYWAŁEM TAKŻE JEST NOWA. DORZUCAM NOWE TONERY Z TUSZAMI.... KOLOR I CZARNO-BIAŁY.
SPRZEDAM LUB ZAMIENIĘ NA JAKIŚ AUTOMAT DO PRANIA, BO POPSUŁA MI SIĘ PRALKA! SAM OPIEKUJE SIĘ 7-NIĄ CÓRKĄ I PIORĘ WSZYSTKO RĘCZNIE, ALE PO JAKIMŚ CZASIE STAJE SIĘ TO UCIĄŻLIWE, BO JA CZĘSTO PIORĘ, BO LUBIĘ CZYSTOŚĆ...:-)
JAK KAŻDY SPRZĘT MA SWOJE WADY, ALE NA TLE ZALET I SPOREJ ILOŚCI DOBRYCH KOMENTARZY DO CAŁKIEM DOBRY ZAKUP SZCZEGÓLNIE DO FIRMY CZY BIURA. POTRAFI DRUKOWAĆ DO FORMATU A3, WIĘC Z PLAKATAMI, KALENDARZAMI CZY REPRODUKCJAMI NIE MA NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU. Z INTERNETU TEŻ BEZ PROBLEMU MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ OPROGRAMOWANIE, ALE JA TEŻ POSIADAM JAKIEŚ PŁYTY DO NIEJ.
PONIŻEJ ZAMIESZCZAM OPIS, PARAMETRY I OPINIE JAKIE ZNALAZŁEM W INTERNECIE..........;-)
PODSTAWOWY OPIS;
Szybki, profesjonalny
druk z PhotoREt III
Zaprezentuj swoją firmę na
prawdziwie profesjonalnym poziomie,
łatwo i szybko jak nigdy przedtem.
Fantastyczna szybkość druku – czarny
tekst 11 str./min, 9,5 str./min w kolorze
– zapewnia niezrównaną wydajność.
A do tego najwyższa jakość
reprodukcji fotograficznego obrazu,
dzięki technologii HP PhotoREt III.
Drukarkę HP DeskJet 1220C możesz
podłączyć do swojego PC z Windows
lub Macintosha, albo do sieci – przez
zewnętrzny serwer druku.
Wydruki w najróżniejszych
formatach
Drukarka HP DeskJet 1220C daje
Ci swobodę – każdy Twój dokument
może wyglądać tak jak chcesz.
Możesz łatwo powiększać lub
zmniejszać swoje prace, od formatu
A6 do A3+, dzięki inteligentnym
funkcjom programowym sterownika
drukarki. Od wizytówek po broszury
i ulotki – wszystko to wydrukujesz
u siebie, szybko i wygodnie.
Swoboda wyboru nośników
Możesz drukować na szerokiej
gamie papierów – od firmowej
papeterii po kartony – a także na
folii do przeźroczy, kopertach,
naklejkach i innych nośnikach
specjalnych. Prosta ścieżka papieru
ułatwia druk na nośnikach o
różnych formatach i gramaturze
do 250 g/m2
.
Stworzona dla firm, które
potrzebują profesjonalnej
szybkości druku na nośnikach
wszelkiego formatu i rodzaju
Szybki druk profesjonalnych
dokumentów o bezkompromisowej jakości
Szeroki zakres formatów
(od A6 do A3+), nośniki
o gramaturze do 250 g/m2
Inteligentne funkcje programowe
pomagają drukować dokumenty
w rozmaitych układach bez
potrzeby specjalnego
formatowania
Drukarka dla biznesu –
wysoki normatywny cykl
pracy (5000 stron miesięcznie);
wskaźnik niskiego poziomu
atramentu pozwala uniknąć
niespodziewanego wyczerpania
się atramentu w środku projektu
DANE TECHNICZNE;
Rozmiar nośnika A3
Złącza LPT
USB
Waga 10 kg
Pamięć 8 MB
Normatywny cykl pracy 5 000 str./mies
DANE TECHNICZNE CDN.
Rozmiar nośnika A3
Złącza LPT
USB
Waga 10 kg
Pamięć 8 MB
Normatywny cykl pracy 5 000 str./mies.
Drukarka hp deskjet 1220c jest przeznaczona do wszelkich zastosowań biznesowych. Zapewnia znakomitą jakość i szybkość druku oraz twórczą wszechstronność. Oferuje bogaty zestaw inteligentnych funkcji programowych. Pozwala na przeformatowywanie dokumentów do większych lub mniejszych rozmiarów. Możesz teraz wykonywać różne projekty w ramach firmy z zachowaniem profesjonalnych standardów druku. Pozwala drukować prace o różnych formatach bez korzystania ze specjalnych narzędzi graficznych, czy ręcznego przerabiania dokumentu. Idealna do wykonywania biuletynów, plakatów, wizytówek, broszur czy folderów. Twoja firma nie musi już zlecać prac na zewnątrz. Wykonasz wszystko co potrzebujesz dla firmy i pracowników we własnym zakresie.
Komentarze (3):
MrLuq (15-01-2010)
Drukarka nie do zajeżdżenia. Do tego ekonomiczna i tonery stosunkowo niedrogie, a efekty nadal mimo 7 lat pracy naprawdę zadowalające. Od projektów poligraficznych do zdjęć na własne potrzeby.
OPIS I OPINIE;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drukarka, sądząc po cenie i możliwościach, jest raczej przeznaczona dla małych i średnich firm. Z powodzeniem podoła większości biurowych zadań.
=================================================================
OPINIE HP 1200C;
Starszy model ale wciąż przydatny
Ocena ogólna
opinia o: HP DeskJet 1220C
Opinię napisał(a) pikom dnia 14-08-2008 r.
Używamy w firmie kilkunastu sztuk. Kilka już jest w stanie daleko posuniętej degeneracji, ale częste konserwacje i czasem wymiana rolek pozwalają na dalszą intensywną eksploatację. Nie jest wyjątkowo szybka, ale radzi sobie nawet ze średniej jakości papierem A3 co nie każda nowsza drukarka potrafi. Dobre (choć nie jest to druk foto) odwzorowanie kolorów i jakość wydruków graficznych. Polecam do zastosowań biurowych.
-------------------------------------------------
Rewelacja
Ocena ogólna
Jakość
Cena
Wygląd
Opinię napisał(a) dnia 13-01-2009 r.
Drukarka już niedostępna w sklepach...
Drukuje super na dużych formatach do długości 1,2m i szerokości 330mm
uzywam w biurze projektowym od 4 lat i jest bezawaryjna
---------------------------------------------------------
Nie polecam (W SPRAWIE INNEJ DRUKARKI)
Ocena ogólna
Opinię napisał(a) Gość dnia 05-08-2009 r.
Wcześniej używałem przez 5 lat hp 1220c i naprawdę byłem zadowolony. Chodziła bez zarzutów. W wypadku drukarki K8600 pokusiłem się na tusze w osobnych pojemnikach, możliwość druku dwustronnego. Zaraz po dwóch tygodniach zacięła się kartka, tak że nie można było uruchomić drukarki, coś padło.
TO WSZYSTKO CO MI SIĘ UDAŁO ZNALEŹĆ WCIĄGU PÓŁ GODZ.
DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ ....GDYBY CO ZAPRASZAM DO KONTAKTU!
Zobacz ogłoszenie »
Witam, czy ma Pan jeszcze tę nieco historyczną drukarkę?
Jestem potencjalnie zainteresowany drukarką HP 1220c, bo posiadam jeszcze Maca z przed ery USB, który dotąd świetnie pracuje. Czy drukarkę będę mógł podłączyć przez port równoległy? Jeśli tak, to tym bardziej jestem zainteresowany.
Pozdrawiam
Stanisław Karłowski tel. 505140742, mail: s_karlowski@op.pl
Jestem potencjalnie zainteresowany drukarką HP 1220c, bo posiadam jeszcze Maca z przed ery USB, który dotąd świetnie pracuje. Czy drukarkę będę mógł podłączyć przez port równoległy? Jeśli tak, to tym bardziej jestem zainteresowany.
Pozdrawiam
Stanisław Karłowski tel. 505140742, mail: s_karlowski@op.pl