Widok
Poszukiwany oszust z rubryki Praca/Zatrudnię - dot. Allegro!
Proszę o pomoc w namierzeniu nadawcy m.in. następujących ogłoszeń oraz zgłoszenie się innych respondentów lub poszkodowanych za ich pośrednictwem, których na pewno jest więcej:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/sprzedawca-internetowy-allegro-ogl4977707.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/Sprzedawca-internetowy-Allegro-ogl5043696.html
W odpowiedzi na takie ogłoszenie zgłosiłem się do niego 4.06, a 7.06 wystawiłem jedną aukcję, która zakończyła się sprzedażą 10.06. Zgodnie z opisem i podyktowanymi warunkami współpracy, przekazałem Klientowi dane poszukiwanego do rozliczenia. Przedmiot miał być wysłany kurierem tuż po wpłacie, dokonanej 11.06 i dotrzeć do odbiorcy następnego dnia. Kontakt ze sprawcą urwał się tuż przedtem. 13.06 zgłosiłem sprawę na policji. Proszę o konstruktywną pomoc wszystkie osoby, które mają lub miały z nim jakikolwiek kontakt lub posiadają informacje przydatne organom ścigania.
Oprócz wymienionych w ogłoszeniach, nadawca posługiwał się następującymi - prawdopodobnie fałszywymi - danymi i podawał za przedstawiciela firmy Global GSM, która również go poszukuje:
Piotr Gardocki, ur. 16.05.1979
e-mail: gllobalgsm@gmail.com
Konto 57 1020 1332 0000 1702 0734 1532 PKO BP
tel. 518 169 764
ul. Nowowiczlińska 35, Gdynia
Być może ma coś wspólnego z Pruszczem Gdańskim (ul. Reymonta? - działalność pod nazwą Arts GSM?), czynny jest też numer komórki. Wstępnie podawał, że korzysta głównie z komunikatora GG, ale nie posiadam numeru. Wraz z Klientem - oprócz policji - zgłosiliśmy sprawę nie tylko domniemanemu pracodawcy (który potwierdził kilka podobnych zgłoszeń), moderatorom portalu Trojmiasto.pl i Allegro oraz instytucjom finansowym z którym mógł mieć styczność.
ZŁAPIEMY CIĘ NA PEWNO!!! Bezkarne zarabianie na nieszczęściu, dobrej woli osób poszukujących pracy i drobnego zarobku oraz zaufaniu innych, niszczenie dobrej opinii osób i firm, nie ujdzie Ci na sucho!!! Posiadamy już wiele informacji na ten temat i naszą determinację może osłabić tylko natychmiastowy zwrot pieniędzy, wysłanie przedmiotu lub bezwarunkowy kontakt z nami!!!
UWAGA: poszukiwany mógł przestawić się na podobny proceder związany z innym asortymentem lub serwisem sprzedażowym.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/sprzedawca-internetowy-allegro-ogl4977707.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/Sprzedawca-internetowy-Allegro-ogl5043696.html
W odpowiedzi na takie ogłoszenie zgłosiłem się do niego 4.06, a 7.06 wystawiłem jedną aukcję, która zakończyła się sprzedażą 10.06. Zgodnie z opisem i podyktowanymi warunkami współpracy, przekazałem Klientowi dane poszukiwanego do rozliczenia. Przedmiot miał być wysłany kurierem tuż po wpłacie, dokonanej 11.06 i dotrzeć do odbiorcy następnego dnia. Kontakt ze sprawcą urwał się tuż przedtem. 13.06 zgłosiłem sprawę na policji. Proszę o konstruktywną pomoc wszystkie osoby, które mają lub miały z nim jakikolwiek kontakt lub posiadają informacje przydatne organom ścigania.
Oprócz wymienionych w ogłoszeniach, nadawca posługiwał się następującymi - prawdopodobnie fałszywymi - danymi i podawał za przedstawiciela firmy Global GSM, która również go poszukuje:
tel. 518 169 764
Być może ma coś wspólnego z Pruszczem Gdańskim (ul. Reymonta? - działalność pod nazwą Arts GSM?), czynny jest też numer komórki. Wstępnie podawał, że korzysta głównie z komunikatora GG, ale nie posiadam numeru. Wraz z Klientem - oprócz policji - zgłosiliśmy sprawę nie tylko domniemanemu pracodawcy (który potwierdził kilka podobnych zgłoszeń), moderatorom portalu Trojmiasto.pl i Allegro oraz instytucjom finansowym z którym mógł mieć styczność.
ZŁAPIEMY CIĘ NA PEWNO!!! Bezkarne zarabianie na nieszczęściu, dobrej woli osób poszukujących pracy i drobnego zarobku oraz zaufaniu innych, niszczenie dobrej opinii osób i firm, nie ujdzie Ci na sucho!!! Posiadamy już wiele informacji na ten temat i naszą determinację może osłabić tylko natychmiastowy zwrot pieniędzy, wysłanie przedmiotu lub bezwarunkowy kontakt z nami!!!
UWAGA: poszukiwany mógł przestawić się na podobny proceder związany z innym asortymentem lub serwisem sprzedażowym.
dlaczego nie dodacie komentarzy do jego numeru tel.?
http://numerytelefonu.com/nrtel/518169764
http://numerytelefonu.com/nrtel/518169764
Rozmowa, którą odbyłem z nim przed chwilą. Raportujcie proszę o stanie poszukiwań tego człowieka :)
441632
przesłałem na maila
13:31:58 ja
i rozumiem, ze pieniadze wplywaja na moje konto?
13:32:17441632
tak a po odliczeniu kosztów + prowizja na nasze , wraz z danymi do wysyłki
13:33:07 ja
rozumiem
13:33:21a kiedy produkt zostanie przeslany do mnie? 13:33:43441632
Wysyłką zajmujemy się my po zaksięgowaniu wpłaty
13:34:20 ja
Jak więc mogę sprzedawać coś, czego fizycznie nie posiadam?
13:34:47441632
nie rozumiem , na takiej zasadzie działaliśmy i nie mieliśmy z tym żadnych problemów
13:34:54 ja
Proszę wysłać produkt do mnie, wtedy wystawię aukcję.
13:35:32441632
Myślę ,że raczej nie podejmiemy współpracy.
13:35:35Pozdrawiam.
441632
przesłałem na maila
13:31:58 ja
i rozumiem, ze pieniadze wplywaja na moje konto?
13:32:17441632
tak a po odliczeniu kosztów + prowizja na nasze , wraz z danymi do wysyłki
13:33:07 ja
rozumiem
13:33:21a kiedy produkt zostanie przeslany do mnie? 13:33:43441632
Wysyłką zajmujemy się my po zaksięgowaniu wpłaty
13:34:20 ja
Jak więc mogę sprzedawać coś, czego fizycznie nie posiadam?
13:34:47441632
nie rozumiem , na takiej zasadzie działaliśmy i nie mieliśmy z tym żadnych problemów
13:34:54 ja
Proszę wysłać produkt do mnie, wtedy wystawię aukcję.
13:35:32441632
Myślę ,że raczej nie podejmiemy współpracy.
13:35:35Pozdrawiam.
dalsza czesc rozmowy, beke mam z tego biznesmena
tel. 518 169 764
13:36:15jesli to twoje prawdziwe dane typie to wolalbym nie byc na twoim miejscu
13:36:41a jesli nieprawdziwe, to i tak zostaniesz znaleziony chociazby po samym numerze konta
13:36:49albo IP, z ktorego teraz do mnie pisales
13:37:57polasiles sie na 2000zl i dzieki temu pojdziesz siedziec 13:41:31wlasciwie to nie na 2k, skoro chciales nawiazac wspolprace co najmniej z 5 osobami od wczoraj
13:41:57441632
spitalaj z****ncu
13:42:40 ja
od kilku dni jestes poszukiwany przez policję
13:43:00441632
ciekawe za co
13:43:52 ja
za aukcje zfinalizowana 10.06
13:44:05441632
jakas pomylka
tel. 518 169 764
13:36:15jesli to twoje prawdziwe dane typie to wolalbym nie byc na twoim miejscu
13:36:41a jesli nieprawdziwe, to i tak zostaniesz znaleziony chociazby po samym numerze konta
13:36:49albo IP, z ktorego teraz do mnie pisales
13:37:57polasiles sie na 2000zl i dzieki temu pojdziesz siedziec 13:41:31wlasciwie to nie na 2k, skoro chciales nawiazac wspolprace co najmniej z 5 osobami od wczoraj
13:41:57441632
spitalaj z****ncu
13:42:40 ja
od kilku dni jestes poszukiwany przez policję
13:43:00441632
ciekawe za co
13:43:52 ja
za aukcje zfinalizowana 10.06
13:44:05441632
jakas pomylka
NIE OSTRZEGAJCIE GO! W ten sposób wstrzyma działalność i nie złapiemy go na gorącym uczynku. Wszystkich, którzy przekazują na tym forum cenne informacje PROSIMY O KONTAKT MAILOWY Z NAMI. Łącząc siły i współdziałając złapiemy go najszybciej i zapobiegniemy kolejnym krzywdom jakie wyrządza. Irytacja każdego z nas jest zrozumiała, ale powstrzymajcie się od informowania go o poszukiwaniach - to ułatwi mu ukrycie się, zmianę tożsamości i utrudni ściganie!
Właśnie po to między innymi prowadzimy to forum i szansą jest kontakt z osobą, która aktualnie ma z nim kontakt oraz współpracuje z nami i policją. Być może uda się ustalić gdzie mieszka lub bywa, ale nie powinien wiedzieć, że jest poszukiwany. To chyba oczywiste.
Jack, odezwij się proszę na podany adres mailowy. Dziękuję.
Jack, odezwij się proszę na podany adres mailowy. Dziękuję.
Z OSTATNIEJ CHWILI:
PROŚBA POLICJI: prosimy o przekazywanie MAILEM nr zgłoszeń i komisariatów dokonywanych przez Was (Kupujący i Sprzedający) na Policji. Jest nas coraz więcej, dlatego możliwe będzie łączenie i uporządkowanie okoliczności wokół ścigania podejrzanego o te wszystkie oszustwa, pod warunkiem, że się odpowiednio szybko zorganizujemy i pomożemy Policji w zbieraniu dowodów. W odpowiedzi podamy kontakt do komend i oficerów prowadzących sprawę!
Nr sprawy/zgłoszenia
Jak najszybciej i przekazać nam numer zgłoszenia (może go Pan od razu nie otrzymać - zależy od posterunku). A jeśli prześle Pan adres mailowy to podam numery spraw i kontakt do komisariatów prowadzących dochodzenie, które od razu będzie Pan mógł zawrzeć w zeznaniach, aby policjantom łatwiej było sprawy powiązać i skutecznie ścigać łotra.
Wow, super, że sprawdziłem dane tego oszusta w internecie i trafilem tutaj, inaczej dałbym się nabrać. Wczoraj znalazłem ogłoszenie na Gumtree.pl, odpowiedziałem wysyłając CV. Dzisiaj koleś mi napisał, żebym wysłał linki do przykładowych aukcji utworzonych przeze mnie a on wyśle mi dane potrzebne do wystawienia jego aukcji. Od dzisiaj będę sprawdzał każdego potencjalnego pracodawcę.
Wszystkim oszukanym przez Gardockiego życzę szybkiego rozwiązania sprawy.
Pozdrawiam
Wszystkim oszukanym przez Gardockiego życzę szybkiego rozwiązania sprawy.
Pozdrawiam
No to owy człowiek już "działalnością" doszedł do Wrocławia. Schemat taki sam, ogłoszenie allegro, pokazanie swych aukcji i rozmowa na gadu, a następnie wysłane dane telefony, który mamy wrzucić na allegro. Cena minimalna, wiadomo jako jedna z najniższych znalezionych na wszelkich aukcjach:/
Na szczęście tak już mam, że przeszukuje wiadomości o wszelkich pracodawcach, z którymi się kontaktuje głównie mailowo. Wiadomo nie wszyscy to oszuści, nie raz pracowałam dla ludzi, których nigdy nie widziałam, a pracę wykonywałam zdalnie, przesyłając jedynie wyniki pracy, a tacy potem to wykorzystują.
Nie wiem jak daleko doszliście do poszukiwania wiadomości o tym człowieku, ale ja zanim tu trafiłam, po numerze jego gg, trafiłam na różne fora, w których coś kupował/sprzedawał, czy radził o jakiś zepsutych głośnikach. Może to też Wam coś pomoże...
a to ogłoszenie z gumtree wroclaw
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-programisci-informatyka-internet-Sprzedawca-internetowy-prowadzenie-sprzedazy-W0QQAdIdZ391344320
Na szczęście tak już mam, że przeszukuje wiadomości o wszelkich pracodawcach, z którymi się kontaktuje głównie mailowo. Wiadomo nie wszyscy to oszuści, nie raz pracowałam dla ludzi, których nigdy nie widziałam, a pracę wykonywałam zdalnie, przesyłając jedynie wyniki pracy, a tacy potem to wykorzystują.
Nie wiem jak daleko doszliście do poszukiwania wiadomości o tym człowieku, ale ja zanim tu trafiłam, po numerze jego gg, trafiłam na różne fora, w których coś kupował/sprzedawał, czy radził o jakiś zepsutych głośnikach. Może to też Wam coś pomoże...
a to ogłoszenie z gumtree wroclaw
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-programisci-informatyka-internet-Sprzedawca-internetowy-prowadzenie-sprzedazy-W0QQAdIdZ391344320
Wiecie, zastanawia mnie jedna rzecz. Czy ten pseudo-pracodawca nie czyta tego wątku na forum? W końcu jest ono ogólnodostępne.
Oczywiście jestem za złapaniem kanalii (choć nie miałam z nim do czynienia) i czytając ten wątek cieszę się, że odzywa się coraz więcej ludzi chcących pomóc (choć z drugiej strony jestem w lekkim szoku wiedząc ile osób zostało oszukanych), ale może powinniście działać bardziej ostrożnie? Bez podawania nazwiska tego gościa na forum, wklejania rozmów z nim, a to wszystko po to, by go nie ostrzec właśnie jak ktoś powyżej napisał. To tylko moja mała sugestia.
Pozdrawiam i życzę złapania drania.
Oczywiście jestem za złapaniem kanalii (choć nie miałam z nim do czynienia) i czytając ten wątek cieszę się, że odzywa się coraz więcej ludzi chcących pomóc (choć z drugiej strony jestem w lekkim szoku wiedząc ile osób zostało oszukanych), ale może powinniście działać bardziej ostrożnie? Bez podawania nazwiska tego gościa na forum, wklejania rozmów z nim, a to wszystko po to, by go nie ostrzec właśnie jak ktoś powyżej napisał. To tylko moja mała sugestia.
Pozdrawiam i życzę złapania drania.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
w dziurawych skarpetkach.
witam
należę do grona osób które dały się wrobić.
ja mam podejrzenia ze w to wszystko może być wplątany również kupujący bo dziwnym trafem po wystawieniu aukcji po ok 1 godzi przedmiot został sprzedany i kasa przelana na konto. trochę to podejrzane.
czy jak robiliście przelew to czy użyliście portalu blucach?? czy z własnego konta robiliście przelewy??
należę do grona osób które dały się wrobić.
ja mam podejrzenia ze w to wszystko może być wplątany również kupujący bo dziwnym trafem po wystawieniu aukcji po ok 1 godzi przedmiot został sprzedany i kasa przelana na konto. trochę to podejrzane.
czy jak robiliście przelew to czy użyliście portalu blucach?? czy z własnego konta robiliście przelewy??
Nie bądź taki "mądry przed szkodą", gdy temat Cię nie dotyka i nie zabieraj miejsca na forum, chyba, że starasz się odwrócić uwagę od siebie. Po pierwsze nie zmienia to faktu oszustwa i tego kto jest winnym, a kto pokrzywdzonym, po wtóre procedura Allegro i postawa wobec swoich - często długoletnich i nienagannych - użytkowników okazuje się w takich sytuacjach dalece wątpliwa, w praktyce ułatwiając działanie oszustowi i utrudniając, a w każdym razie nie ułatwiając, wyjaśnienia sytuacji. Ponadto serwis akceptuje transakcje dopóki bezpiecznie na nich zarabia i jest jedną z ich pełnoprawnych stron.
"Nie bądź taki "mądry przed szkodą"...
Mądry przed szkodą?
Oszust zwyczajnie wykorzysta głupotę i naiwność ludzką. Trzeba być kompletnym idiotą żeby z własnej woli wpakować się w coś takiego.
Co nie znaczy wcale że popieram oszusta. Uważam że powinien zostać złapany i przykładnie ukarany.
Mądry przed szkodą?
Oszust zwyczajnie wykorzysta głupotę i naiwność ludzką. Trzeba być kompletnym idiotą żeby z własnej woli wpakować się w coś takiego.
Co nie znaczy wcale że popieram oszusta. Uważam że powinien zostać złapany i przykładnie ukarany.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Witam,
Oszust wykorzystał nie tyle głupotę, co nowoczesne i szybkie tempo dzisiejszego życia, a także potrzebę ludzi do łatwego zarobkowania. Idealnie dobrał grupę docelową na swój biznes oparty na nieszczęściu innych.
Być tak wrednym, krzywdzić innych w taki spoósb, to tylko człowiek bez honoru, ambicji- "ścierwo" tak potrafi.
Widać, ze pomysłów na biznes mu nie brakuje. A skoro zdrowy ma umysł, to niech wykaże się lepiej. Niech naprawi swoją reputację zwracając to co zabrał.
Uratować go przed karą może jedynie naprawa krzywd które wyrządził wielu poszkodowanym.
Oszust wykorzystał nie tyle głupotę, co nowoczesne i szybkie tempo dzisiejszego życia, a także potrzebę ludzi do łatwego zarobkowania. Idealnie dobrał grupę docelową na swój biznes oparty na nieszczęściu innych.
Być tak wrednym, krzywdzić innych w taki spoósb, to tylko człowiek bez honoru, ambicji- "ścierwo" tak potrafi.
Widać, ze pomysłów na biznes mu nie brakuje. A skoro zdrowy ma umysł, to niech wykaże się lepiej. Niech naprawi swoją reputację zwracając to co zabrał.
Uratować go przed karą może jedynie naprawa krzywd które wyrządził wielu poszkodowanym.
Wiam ja równiez zostałam w ten sposób oszukana, mało tego oddałam z własnej kieszeni osobie pokrzywdzonej pieniadze wysokości 1500 złoty. Także zgłosiłam sprawe na policje w moim mieście w październiku zeszłego roku. Właśnie w dniu dzisiejszym dostałam zawiadomieni z prokuratury o złożeniu akt sprawy do Sądu Rejonowego i Wydziału Karnego. Podane są równiez dane tego cholernego oszusta. Mam nazieje, że wreszcie trafi za kratki i odpokutuje za wszystkich oszukanych. Wiem, że byłam naiwna i ufna i straciłam na tym. Za kradziez i oszustwa powinno sie ręce ucinać.
Włanie w dniu wczorajszym otrzymałam odpis oskarżenia " nasz" oszust został skazany na 10 msc pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata!!!!!!!!!!!!!!!!!! śmiech na sali!!!!!!!!!!!!!!!!!! w ciągu roku ma mi oddać moje pieniądze, jestem totalnie zawiedziona;/;/ niemniej jednak jeśli zglosi sie wiecej oszukanych ludzi koles pojdzie za kratki, i mam nadzieje ze to go wlasnie czeka.
Świństwo!!!!!!!! Dziennie 5 transakcji średnio po 2 tys złotych przesyłane na różne konta bankowe. Działalność - proceder przestępczy prowadzony przez rok czasu. Ludzie!!! Skoro nie działają metody oficjalne, to trzeba społecznie " łeb mu ściąć n****ć".
Inaczej się nie da: ten człowiek to MEGA "STOLEC".
Inaczej się nie da: ten człowiek to MEGA "STOLEC".
Zmienia stale nazwiska. Ale GG pozostaje na razie to samo.
Tylko to forum i tzw. marketing szeptany może uchronić innych chcących albo coś kupić, albo zarobić przed tragedią.
Jak widać żyjemy w Państwie bezprawia. Nasz oszust działa nadal i ma się dobrze. Oficjalnie nic nie ma, jest bezdomny. Ale cóż wystarczy ostatnimi czasy popatrzeć na Amber Gold.
Nasz Oszust dąży bez skrupułów "po trupach" do celu i koniecznie chce ukraść pierwszy milion.
Tylko to forum i tzw. marketing szeptany może uchronić innych chcących albo coś kupić, albo zarobić przed tragedią.
Jak widać żyjemy w Państwie bezprawia. Nasz oszust działa nadal i ma się dobrze. Oficjalnie nic nie ma, jest bezdomny. Ale cóż wystarczy ostatnimi czasy popatrzeć na Amber Gold.
Nasz Oszust dąży bez skrupułów "po trupach" do celu i koniecznie chce ukraść pierwszy milion.
krzyzanowski.globalgsm@gmail.com też dostałem maila takiego
Witam
W odpowiedzi na Twoje zgłoszenie przedstawiam w jaki sposób odbywałaby się praca.
Praca polega na opisywaniu ,przygotowywaniu i końcowym wystawieniu aukcji .
Twoim zadaniem jest:
-stworzyć
-opisać
-wystawić aukcję
Aukcja wystawiona jest na Twoim koncie.
Przedmioty to głównie elektronika tzw. nowinki elektroniczne.
Aktualnie w ofercie posiadamy
Samsungi Galaxy S II III , jak również Iphony 4 generacji.
Sprzęt jest nowy , polskiej dystrybucji z gwarancją producenta .
Jako prowizje proponuje 80-100zł za sprzedany
przedmiot +
pokrycie kosztów aukcji .
W zależności od wyników sprzedaży prowizja może wzrosnąć.
Płatność to przelew na konto lub pobranie .
Po sprzedaniu przedmiotu klient zawsze pierwszy wystawia komentarz , po pozytywnym komentarzu wystawiamy kolejne przedmioty.
Przedmioty wysyłamy my natychmiast po potwierdzeniu wpłaty lub wysyłamy za pobraniem.
Zwykle w 48h od zakupu przesyłka jest u klienta.
Proszę się zastanowić, ponieważ jest jeszcze kilku chętnych.
Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o podanie numeru komunikatora aby ustalić szczegóły.
Prosiłbym również o podanie linka do przykładowych aukcji tworzonych przez Ciebie .
Pozdrawiam.
Witam
W odpowiedzi na Twoje zgłoszenie przedstawiam w jaki sposób odbywałaby się praca.
Praca polega na opisywaniu ,przygotowywaniu i końcowym wystawieniu aukcji .
Twoim zadaniem jest:
-stworzyć
-opisać
-wystawić aukcję
Aukcja wystawiona jest na Twoim koncie.
Przedmioty to głównie elektronika tzw. nowinki elektroniczne.
Aktualnie w ofercie posiadamy
Samsungi Galaxy S II III , jak również Iphony 4 generacji.
Sprzęt jest nowy , polskiej dystrybucji z gwarancją producenta .
Jako prowizje proponuje 80-100zł za sprzedany
przedmiot +
pokrycie kosztów aukcji .
W zależności od wyników sprzedaży prowizja może wzrosnąć.
Płatność to przelew na konto lub pobranie .
Po sprzedaniu przedmiotu klient zawsze pierwszy wystawia komentarz , po pozytywnym komentarzu wystawiamy kolejne przedmioty.
Przedmioty wysyłamy my natychmiast po potwierdzeniu wpłaty lub wysyłamy za pobraniem.
Zwykle w 48h od zakupu przesyłka jest u klienta.
Proszę się zastanowić, ponieważ jest jeszcze kilku chętnych.
Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o podanie numeru komunikatora aby ustalić szczegóły.
Prosiłbym również o podanie linka do przykładowych aukcji tworzonych przez Ciebie .
Pozdrawiam.
Ja w odpowiedzi n a zapytanie o szczegoly pracy dostalem cos takiego..
Witam!
Praca polega na sprzedaży produktów elektronicznych (telefony, odtwarzacze) za pośrednictwem serwisu allegro.
Praca na zasadzie umowy zlecenie (Ew. jeżeli ktoś posiada własną DG na zasadzie umowy partnerskiej )
Szukamy osób doświadczonych w sprzedaży poprzez serwis allegro.
Wynagrodzenie jakie możemy zaproponować na początek to :
50zł â za sprzedaż przedmiotów o wartości poniżej 500zł,
80zł- za sprzedaż przedmiotów pomiędzy 500zł- 1000zł
oraz 100zł za sprzedaż przedmiotów o wartości powyżej 1000zł.
Oczywiście dodatkowo zawracamy koszty allegro. Wszystkie aukcję wystawiamy wyróżnione - oczywiście pokrywamy koszt.
Kwestia zarobków zależy tylko wyłącznie od Państwa pracy. Od wyglądu aukcji opisu , kontaktu z klientem . Przykładowo że sprzedadzą Państwo dziennie 3 przedmioty to zarabiają Państwo minimum 150zł . Średnio użytkownicy sprzedają od 30-150 przedmiotów msc.
Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani, zapraszam do kontaktu.
Możliwe rozpoczęcie pracy od zaraz.
Serdecznie Pozdrawiamy!
z maila km996@tlen.pl
Co Wy na to? ogloszenie na portelu - ELbląg.
Witam!
Praca polega na sprzedaży produktów elektronicznych (telefony, odtwarzacze) za pośrednictwem serwisu allegro.
Praca na zasadzie umowy zlecenie (Ew. jeżeli ktoś posiada własną DG na zasadzie umowy partnerskiej )
50zł â za sprzedaż przedmiotów o wartości poniżej 500zł,
Oczywiście dodatkowo zawracamy koszty allegro. Wszystkie aukcję wystawiamy wyróżnione - oczywiście pokrywamy koszt.
Kwestia zarobków zależy tylko wyłącznie od Państwa pracy. Od wyglądu aukcji opisu , kontaktu z klientem . Przykładowo że sprzedadzą Państwo dziennie 3 przedmioty to zarabiają Państwo minimum 150zł . Średnio użytkownicy sprzedają od 30-150 przedmiotów msc.
Serdecznie Pozdrawiamy!
z maila km996@tlen.pl
Co Wy na to? ogloszenie na portelu - ELbląg.
Mam namiar na gościa jego adres ip. Mieszka w Warszawie, proszę o szybki kontakt mailowy najbardziej zainteresowanych kamil.m@52.pl. Maila wysłał z danych Marek Krzyżanowski krzyzanowski.globalgsm@gmail.com to jego mail. Wysyłał go z domeną amerykańską, jednak udało mi się w inny sposób zdobyć jego maila.
Dizwne że czujecie się wszyscy oszukani, skoro ktoś używa e-mail'u "km996@tlen.pl" to nie jest profesjonalista i nie ma co patrzeć na takie ogłoszenia. Tak samo jak w gazecie widzę ogłoszenia w sprawie pracy i widzę dziwny e=mail to nie wysyłam, później będą dzwonić do mnie z jakimiś usługami albo sprzedażą rzeczy...
Dzisiaj dostałam ofertę pracy na mojego maila:Witam. Mam do zaoferowania prace jako sprzedawca w portalu aukcyjnym allegro.pl
Mozliwe sa dwie formy wspolpracy.
Sprzedaz prowizyjna:
6% wartosci sprzedanych przedmiotow + wyrownanie rachunku allegro(W przypadku braku sprzedazy , zwracamy tylko prowizje allegro oraz koszta wystawienia aukcji).
Elastyczne godziny pracy. Klient sam decyduje ile wystawia towaru i jak wygladaja aukcje.
Praca zdalna
Sprzedaz na umowe o prace lub zlecenie:
W okresie probnym (10 dni) obowiazuja takie same warunki jak w przypadku sprzedazy prowizyjnej.
Gdy pracownik wykaze sie umiejtnosciami wysylamy umowe o prace(2800zl brutto) lub zlecenie (2100zl + premie zalezne od sprzedazy(50-300zl)
Przy umowie o prace lub zlecenie minimalny czas pracy to 40 godzin tygodniowo ( wliczajac weekendy )
Praca zdalna
Do rozpoczecia wspolpracy bedziesz potrzebowal konta allegro.
W przypadku umowy o prace , pracownik korzysta ze swojego konta tylko w okresie probnym.
Po podpisanu umowy oferujemy mozliwosc sprzedazy na firmowym koncie.
Glownym asortymentem sa telefony komorkowe/smartphony oraz elektronika wysokiej jakosci.
Gwarancja obejmuje kazdy towar na okres 12 , 24 lub 36 miesiecy , zaleznie od marki.
W razie nie zadowolenia towar mozna zwrocic bez podania przyczyny do 10 dni ( koszta przesylki nie sa zwracane )
Do kazdej wyslanej paczki dolanczamy dowod zakupiu oraz wypelniona karte gwarancyjna.
WYSYLKA:
Wysylki sa realizowane raz lub dwa razy w tygodniu.
Mozliwe przesylki to:
Wysylka kurierem DHL po przedplacie
Wysylka poczta polska
Wymagamy od pracownika zapoznania sie ze specyfikacja towaru ktorego opis wysylamy mailowo.
Jesli zainteresowala Cie nasza oferta , wyslij nam swoje dane ( CV , jesli nie zostalo zamieszczone w aplikacji) oraz login z allegro.
Wymagamy minimalnego doswiadczenia przy sprzedazy prowizyjnej.
W przypadku umowy o prace , wymagamy aby klient aktywnie aktualizowal swoja wiedze na temat sprzedazy.
Wymagane minimum 10 pozytywnych transakcji.
Poprosiłam o kontakt tel.- niestety, Pan kontaktuje się tylko drogą mailową co może oznaczać, że może być to kolejny oszust!
W razie pytań proszę śmiało pisać- karolina.gabrysiak@interia.pl
może będę mogła pomóc?
Sprzedaz prowizyjna:
6% wartosci sprzedanych przedmiotow + wyrownanie rachunku allegro(W przypadku braku sprzedazy , zwracamy tylko prowizje allegro oraz koszta wystawienia aukcji).
Elastyczne godziny pracy. Klient sam decyduje ile wystawia towaru i jak wygladaja aukcje.
Praca zdalna
W okresie probnym (10 dni) obowiazuja takie same warunki jak w przypadku sprzedazy prowizyjnej.
Gdy pracownik wykaze sie umiejtnosciami wysylamy umowe o prace(2800zl brutto) lub zlecenie (2100zl + premie zalezne od sprzedazy(50-300zl)
Przy umowie o prace lub zlecenie minimalny czas pracy to 40 godzin tygodniowo ( wliczajac weekendy )
Praca zdalna
W przypadku umowy o prace , pracownik korzysta ze swojego konta tylko w okresie probnym.
Glownym asortymentem sa telefony komorkowe/smartphony oraz elektronika wysokiej jakosci.
Gwarancja obejmuje kazdy towar na okres 12 , 24 lub 36 miesiecy , zaleznie od marki.
W razie nie zadowolenia towar mozna zwrocic bez podania przyczyny do 10 dni ( koszta przesylki nie sa zwracane )
Do kazdej wyslanej paczki dolanczamy dowod zakupiu oraz wypelniona karte gwarancyjna.
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Wymagamy od pracownika zapoznania sie ze specyfikacja towaru ktorego opis wysylamy mailowo.
Jesli zainteresowala Cie nasza oferta , wyslij nam swoje dane ( CV , jesli nie zostalo zamieszczone w aplikacji) oraz login z allegro.
W przypadku umowy o prace , wymagamy aby klient aktywnie aktualizowal swoja wiedze na temat sprzedazy.
Poprosiłam o kontakt tel.- niestety, Pan kontaktuje się tylko drogą mailową co może oznaczać, że może być to kolejny oszust!
W razie pytań proszę śmiało pisać- karolina.gabrysiak@interia.pl
może będę mogła pomóc?
Witam,
Ostatnio na tablica.pl znalazłem ogłoszenie o sprzedawcy na allegro. Z tego co tu widziałem jego imię i nazwisko się już znalazło.
Fhu Comp Robert Świderski,
Rzeczna 3, 80-014 Gdansk,
Nip: 5834388748
Regon: 374308998
Pierwsza aukcja idzie przez moje konto bankowe i ja przesyłam połowę gotówki i po potwierdzeniu odbioru przez klienta przesyłam resztę pieniędzy. Ale to laptop jest wart 2400 więc nawet jeśli pójdzie coś nie tak to 1200zł zwrócić kupującemu to też nie mało, a podobno policja zbyt wiele z tym nie zrobi. Co najlepsze po wpisaniu tego adresu w google wyskakuje mi jakieś konto allegro Anny Łakomiec.
Miał ktoś z nim przyjemność robienia "interesów" ? Zapewniał mnie, że wszystko jest legalne i po pierwszej aukcji nie będę miał żadnych wątpliwości co do niego.
Ostatnio na tablica.pl znalazłem ogłoszenie o sprzedawcy na allegro. Z tego co tu widziałem jego imię i nazwisko się już znalazło.
Pierwsza aukcja idzie przez moje konto bankowe i ja przesyłam połowę gotówki i po potwierdzeniu odbioru przez klienta przesyłam resztę pieniędzy. Ale to laptop jest wart 2400 więc nawet jeśli pójdzie coś nie tak to 1200zł zwrócić kupującemu to też nie mało, a podobno policja zbyt wiele z tym nie zrobi. Co najlepsze po wpisaniu tego adresu w google wyskakuje mi jakieś konto allegro Anny Łakomiec.
Miał ktoś z nim przyjemność robienia "interesów" ? Zapewniał mnie, że wszystko jest legalne i po pierwszej aukcji nie będę miał żadnych wątpliwości co do niego.
Przez tego samego suczysyna zostałem oszukany. Musze teraz oddać 2000 zł. Kompletnie nie wiem co mam robić wiem że na policje to muszę zgłosić a co dalej?! Może ktoś mi poradzić. Ostatnie jego dane to
GG: 47864231
mail: fhu-comp@gmail.com
ZOSTAŁEM OSZUKANY NA 2000 zł może ktos mi poradzić co mam robić prócz pójścia na policje? Schemat ten sam.
GG: 47864231
mail: fhu-comp@gmail.com
ZOSTAŁEM OSZUKANY NA 2000 zł może ktos mi poradzić co mam robić prócz pójścia na policje? Schemat ten sam.
Hej!
U mnie to samo.
Zadzwonilam do kupujacego i poprosilam, aby zlozyl zeznania na policji (wyjasnilam sytuacje) i zeby komenda, w ktorej on sie zglaszal skontaktowala sie z ta, w ktorej ja skladalam zeznania.
Pieniazkow nie zwrocilam, nie wiem na czym to mialoby polegac, ale prawdopodobnie allegro zwrocilo, a ja jestem zablokowana.
Jak juz wspomnialam, to bylo kilka lat temu.
U mnie to samo.
Zadzwonilam do kupujacego i poprosilam, aby zlozyl zeznania na policji (wyjasnilam sytuacje) i zeby komenda, w ktorej on sie zglaszal skontaktowala sie z ta, w ktorej ja skladalam zeznania.
Pieniazkow nie zwrocilam, nie wiem na czym to mialoby polegac, ale prawdopodobnie allegro zwrocilo, a ja jestem zablokowana.
Jak juz wspomnialam, to bylo kilka lat temu.
Siema,
jeżeli allegro zwróciło pieniądze to musiała oddawać je allegro lub miałaś jakieś kłopoty z tego powodu. Moja sprawa wygląda tak: ten kij (inaczej go nie nazwę) oszukał mnie na 1000zł , osoba która kupiła ode mnie laptop wysłała mi 2100 zł oddałem tej osobie już 1200zł lecz nadal pozostaje 900 zł. Ja zgłosiłem sprawę na policję ale dogadałem się z kupującym i on jeszcze nic nie zgłaszał.
Mam pytanie co robić dalej bo wystąpiłem też do banku o zwrot przelewu chociaż wątpię w pozytywne rozpatrzenie sprawy.
Obecnie chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli powiem tej osobie żeby zgłosiła sprawę na psiarnię, podam jej nr mojego zgłoszenia to będę musiał stawic się za przesłuchanie, wydaję mi się że tak ale może ktoś już tak zrobił i jeszcze jedno jeżeli ta osoba wystąpi o zwrot pieniędzy z ubezpieczenia allegro czy allegro będzie wytaczało mi jakąś sprawę lub coś ? Dzięki wielkie jeżeli ktoś mógł by pomoc jeżeli zagmatfanie napisałem proszę o kontakt na allegro-o@wp.pl POZDRAWIAM
jeżeli allegro zwróciło pieniądze to musiała oddawać je allegro lub miałaś jakieś kłopoty z tego powodu. Moja sprawa wygląda tak: ten kij (inaczej go nie nazwę) oszukał mnie na 1000zł , osoba która kupiła ode mnie laptop wysłała mi 2100 zł oddałem tej osobie już 1200zł lecz nadal pozostaje 900 zł. Ja zgłosiłem sprawę na policję ale dogadałem się z kupującym i on jeszcze nic nie zgłaszał.
Mam pytanie co robić dalej bo wystąpiłem też do banku o zwrot przelewu chociaż wątpię w pozytywne rozpatrzenie sprawy.
Obecnie chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli powiem tej osobie żeby zgłosiła sprawę na psiarnię, podam jej nr mojego zgłoszenia to będę musiał stawic się za przesłuchanie, wydaję mi się że tak ale może ktoś już tak zrobił i jeszcze jedno jeżeli ta osoba wystąpi o zwrot pieniędzy z ubezpieczenia allegro czy allegro będzie wytaczało mi jakąś sprawę lub coś ? Dzięki wielkie jeżeli ktoś mógł by pomoc jeżeli zagmatfanie napisałem proszę o kontakt na allegro-o@wp.pl POZDRAWIAM
Witam. Zamieszczam kolejne dane tego oszusta.
35 1050 1575 1000 0091 5008 2932 - numer konta.
43 2490 1044 0000 4200 4224 7606 - i jeszcze jeden numer konta.
Fakoden
ul. Wiejska 16
58-530 Kowary
Kupiłem telefon od pośrednika ale ostrzegł mnie on w odpowiednim czasie i nie zostałem oszukany. Złodziej dalej myśli że wyślę mu pieniądze na konto. Myślę że komuś pomogłem.
Pozdrawiam
35 1050 1575 1000 0091 5008 2932 - numer konta.
43 2490 1044 0000 4200 4224 7606 - i jeszcze jeden numer konta.
Fakoden
ul. Wiejska 16
58-530 Kowary
Kupiłem telefon od pośrednika ale ostrzegł mnie on w odpowiednim czasie i nie zostałem oszukany. Złodziej dalej myśli że wyślę mu pieniądze na konto. Myślę że komuś pomogłem.
Pozdrawiam
Hej!
Trafilam przypadkowo....
Prawdopodobnie wiem kim jest owa osoba. Dawno temu (okolo 2lat, albo nawet 3) tez mnie w ten sposob oszukala. Sprawa zostala skierowana na policje, byla nawet rozprawa sadowa, ale mezczyzna nigdy sie nie pojawil.
Po numerze konta bankowego sugeruje, iz jest to ta wlasnie osoba.
Daj jakis kontakt do siebie, na pewno sie odezwe pomoc.
Trafilam przypadkowo....
Prawdopodobnie wiem kim jest owa osoba. Dawno temu (okolo 2lat, albo nawet 3) tez mnie w ten sposob oszukala. Sprawa zostala skierowana na policje, byla nawet rozprawa sadowa, ale mezczyzna nigdy sie nie pojawil.
Po numerze konta bankowego sugeruje, iz jest to ta wlasnie osoba.
Daj jakis kontakt do siebie, na pewno sie odezwe pomoc.
Witam również trafiłem na tego oszusta z żoną. Wystawiliśmy aukcje wszystkko przebiegło ok tylko nie dotarł przedmiot do kupjącego.
Pan Aleksander Żabiński nadal nabiera ludzi ide zgłosić to na policje tylko potrzebuje numeru ostsniego zgłoszenia zeby podać na policji.
I kwestia jeszcze ze zwrotem pieniedzy dla kupującego. co z tym fantem zrobić.
Pan Aleksander Żabiński nadal nabiera ludzi ide zgłosić to na policje tylko potrzebuje numeru ostsniego zgłoszenia zeby podać na policji.
I kwestia jeszcze ze zwrotem pieniedzy dla kupującego. co z tym fantem zrobić.
Hej!
To, ze macie imiona i nazwiska oszusta, to nie oznacza, ze to jest jego prawdziwa tozsamosc.
Zawierajac z nim umowe prawdopodobnie dawaliscie kserokopie dowodu osobistego - aby uniknac wiekszej nieprzyjemnosci (tj. oczerniania o oszustwa, bo bedzie wykorzystywal te dane), radzilabym pojsc do urzedu miasta i wyjasnic sytuacje, zrobic nowy dowod.
To, ze macie imiona i nazwiska oszusta, to nie oznacza, ze to jest jego prawdziwa tozsamosc.
Zawierajac z nim umowe prawdopodobnie dawaliscie kserokopie dowodu osobistego - aby uniknac wiekszej nieprzyjemnosci (tj. oczerniania o oszustwa, bo bedzie wykorzystywal te dane), radzilabym pojsc do urzedu miasta i wyjasnic sytuacje, zrobic nowy dowod.
Witam, ja właśnie dziś pisałam z tym kimś, w sprawie pracy,naszczęście nie dałam się oszukać, ale jak takich oszustów ukarać, jest ich tyle że szok i wszyscy pozostają bezkarni
Dane oszusta
Andrzej Nowak
"PALIK" SP Z O O
ul. Dzielnicowa 12
17-200 Hajnówka
REGON: 052128691
NIP: 5432013940
KRS: 0000130489
Dane oszusta
Andrzej Nowak
"PALIK" SP Z O O
ul. Dzielnicowa 12
17-200 Hajnówka
REGON: 052128691
NIP: 5432013940
KRS: 0000130489
Trafiłem na podobnego debila ale spuściłem go po brzytwie. Podawał się za jakiegoś Roberta z Gdyni, rozmawiał przez GG. Możliwe że to ten sam który was oszukał. Ogłoszenie było na Tablica.pl. Chciał żebym wystawił na swoim koncie allegro laptopa za prawie 3000zł. Od razu wydało mi się to podejrzane więc go olałem a teraz przypadkiem trafiam tutaj i widzę, że ładne żniwo d*pek kosi, niestety wywaliłem z nim całą korespondencję i nie pamiętam już dokładnych danych jego ani firmy którą mi podawał...
http://praca.gratka.pl/oferta/sprzedawca-online-1995925.html
nie mówcie że to też oszustwo bo właśnie sprzedałam mu jeden telefon i wysłałam mu kase
nie mówcie że to też oszustwo bo właśnie sprzedałam mu jeden telefon i wysłałam mu kase
mi się owy pan przedstawił :
PHU Computer Robert Gierszal, Rzeczna 31, Gdansk, Nip: 5834388748 Regon: 374308998
ale widzę że nip firmy jest ten sam :)
na szczęście nie zdołał mnie oszukać bo zaczełam za bardzo wypytywać o nip, telefon i tak dalej, pan sie bardzo obruszył i tym mnie zadziwił , a potem znalazłam ten wątek. Jakby co mam całą korespondencje. Kazał mi wystawić laptopa nowego, oczywiście na każde pytanie odpisywał wyczerpująco :) a jak przyszło do trudnych pytań zaczeły się schody. Laptop osiągnoł cene 2400 i o mały włos by mu się udało .... oczywiście prowizja 8% i koszt wystawienia. Plecy mam na 40 zł za wystawienie i prowizje sprzedaży...
PHU Computer Robert Gierszal, Rzeczna 31, Gdansk, Nip: 5834388748 Regon: 374308998
ale widzę że nip firmy jest ten sam :)
na szczęście nie zdołał mnie oszukać bo zaczełam za bardzo wypytywać o nip, telefon i tak dalej, pan sie bardzo obruszył i tym mnie zadziwił , a potem znalazłam ten wątek. Jakby co mam całą korespondencje. Kazał mi wystawić laptopa nowego, oczywiście na każde pytanie odpisywał wyczerpująco :) a jak przyszło do trudnych pytań zaczeły się schody. Laptop osiągnoł cene 2400 i o mały włos by mu się udało .... oczywiście prowizja 8% i koszt wystawienia. Plecy mam na 40 zł za wystawienie i prowizje sprzedaży...
mam nowe dane do tego pana, na szczęście trafiłam tutaj zanim przekazałam mu pieniądze:
PHU Media Robert Gierszal, ul. Grzybowa 14, 80-298 Gdansk Nr rachunku: 51800100053001000805940001
Regon: 053277737, Nip: 1768071046
nip i regon oczywiście nie istnieją. chciałam wyciągnąć od niego skan dowodu, ale się niestety nie udało.
oszukał tyle osób jak mu się udaje ciągle robić to samo i to przez ten sam nr gg...?
PHU Media Robert Gierszal, ul. Grzybowa 14, 80-298 Gdansk Nr rachunku: 51800100053001000805940001
Regon: 053277737, Nip: 1768071046
nip i regon oczywiście nie istnieją. chciałam wyciągnąć od niego skan dowodu, ale się niestety nie udało.
oszukał tyle osób jak mu się udaje ciągle robić to samo i to przez ten sam nr gg...?
facet zmienia konta na tablicy i zamieszcza ciągle takie same ogłoszenia: (uwaga! jeśli znalazłeś takie ogłoszenie - to on)
Poszukujemy kandydata na stanowisko sprzedawca internetowy.
Oczekujemy:
- sumiennosci
- kreatywnosci
- uczciwosci
- mile widziane doswiadczenie w sprzedazy
Oferujemy:
- stabilne zatrudnienie
- atrakcyjne warunki finansowe
Jesli dobrze sprawdzasz sie w sprzedazy, posiadasz motywacje i cel do wykonania powierzanych Ci zadan ta praca jest dla Ciebie ! Cv wraz z nickiem z allegro prosze wysylac na email. Informujemy ze skontaktujemy sie tylko z wybranymi kandydatami.
Poszukujemy kandydata na stanowisko sprzedawca internetowy.
Oczekujemy:
- sumiennosci
- kreatywnosci
- uczciwosci
- mile widziane doswiadczenie w sprzedazy
Oferujemy:
- stabilne zatrudnienie
- atrakcyjne warunki finansowe
Jesli dobrze sprawdzasz sie w sprzedazy, posiadasz motywacje i cel do wykonania powierzanych Ci zadan ta praca jest dla Ciebie ! Cv wraz z nickiem z allegro prosze wysylac na email. Informujemy ze skontaktujemy sie tylko z wybranymi kandydatami.
robert gierszal i andrzej nowak ( celowo z małych liter) to dwie różne osoby.
Robert działa tylko przez gg a owy andre przez meila .
Tak w ogóle to policja nie jest w stanie ich złapać bo im się nie chce , są bezkarni i nie liczcie na to że odzyskacie kase . Policja ma wszystko , imei komputerów, numery telefonów, ogłoszenie w dalszym ciągu jest na gratka.pl ! śmiech na sali ! koleś działa od 2012 roku CO NAJMNIEJ !!!!!!! Żal mi polskiego wymiaru sprawiedliwości ,że W OGLÓLE nie można na nich liczyć.
Robert działa tylko przez gg a owy andre przez meila .
Tak w ogóle to policja nie jest w stanie ich złapać bo im się nie chce , są bezkarni i nie liczcie na to że odzyskacie kase . Policja ma wszystko , imei komputerów, numery telefonów, ogłoszenie w dalszym ciągu jest na gratka.pl ! śmiech na sali ! koleś działa od 2012 roku CO NAJMNIEJ !!!!!!! Żal mi polskiego wymiaru sprawiedliwości ,że W OGLÓLE nie można na nich liczyć.
Witam. Mam do zaoferowania prace jako sprzedawca w portalu aukcyjnym allegro.pl
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
Do kazdej wyslanej paczki dolaczamy dowod zakupiu oraz wypelniona karte gwarancyjna.
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Zbigniew Byczkowski
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
Do kazdej wyslanej paczki dolaczamy dowod zakupiu oraz wypelniona karte gwarancyjna.
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Zbigniew Byczkowski
Teraz to Krzysztof Rumanik :D
Używa tego maila: kawek5382cjd@gmail.com
26 października 2013 znów zasypał internet ofertami, wystarczy wpisać jego adres email w google.
W odpowiedzi na wysłane CV dostałem:
"Witam. Mam do zaoferowania prace jako sprzedawca w portalu aukcyjnym allegro.pl
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Krzysztof Rumanik"
Typowe ^^
Coś kiepsko idzie tej naszej policji. Dziękuję za ten wątek, nie dałem się wrobić i powodzenia w znalezieniu tego z***a.
Używa tego maila: kawek5382cjd@gmail.com
26 października 2013 znów zasypał internet ofertami, wystarczy wpisać jego adres email w google.
W odpowiedzi na wysłane CV dostałem:
"Witam. Mam do zaoferowania prace jako sprzedawca w portalu aukcyjnym allegro.pl
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Krzysztof Rumanik"
Typowe ^^
Coś kiepsko idzie tej naszej policji. Dziękuję za ten wątek, nie dałem się wrobić i powodzenia w znalezieniu tego z***a.
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Krzysztof Rumanik
W dniu 18 listopada 2013
Masakra dobrze ze zobaczyłam ...ale oszust....odpisał ze towar wysyłany z hurtowni haha ...Dobrze ze mozna po przez google wyszukac oszustów współczuje naiwnym :(
Sprzedaz prowizyjna:
Praca zdalna
Praca zdalna
WYSYLKA:
Mozliwe przesylki to:
Wysylka poczta polska
Z powazaniem
Krzysztof Rumanik
W dniu 18 listopada 2013
Masakra dobrze ze zobaczyłam ...ale oszust....odpisał ze towar wysyłany z hurtowni haha ...Dobrze ze mozna po przez google wyszukac oszustów współczuje naiwnym :(
Witam
Znalazlam podobne ogłoszenie na tablicy pl
Wysłał mi umowe partnerką, podał nip i rego firmy również z trojmiasta
KAZAŁ WYSTAWIC PRZEDMIOT z ktorego z 100 zł bedzie dla mnie.
iphone 4s za bardzo niska cene nówka 1060 zl sprzedal sie odrazu i teraz mialabym zrobic przelew dla pracodawcy ale jesli to oszust to chyba skoncze ta zabawe proszę o pomoc
dodam ze podaje sie za KRZYSZTOF GRUDZIEŃ FIRMA KLANET !!! GDYNIA
Znalazlam podobne ogłoszenie na tablicy pl
Wysłał mi umowe partnerką, podał nip i rego firmy również z trojmiasta
KAZAŁ WYSTAWIC PRZEDMIOT z ktorego z 100 zł bedzie dla mnie.
iphone 4s za bardzo niska cene nówka 1060 zl sprzedal sie odrazu i teraz mialabym zrobic przelew dla pracodawcy ale jesli to oszust to chyba skoncze ta zabawe proszę o pomoc
dodam ze podaje sie za KRZYSZTOF GRUDZIEŃ FIRMA KLANET !!! GDYNIA
jego email : praca@krzysiektrans.pl
Umowa Partnerska
zawarta w dniu 20,01,2014r .pomiędzy: Firmą Handlowo-Usługowa KLANET
NIP 5841310894, REGON 221187125, z siedzibą w ul. Leopolda Staffa 11D lok. 32, 81-597 Gdynia zwanej dalej firmą KLANET
, a
Firmą/osobą : Alina Langowska
NIP/pesel : 92082600881 REGON/nr . dowodu osobistego: ATE226771 zwanego dalej Partnerem,
(wszystkie rubryki muszą być wypełnione)
§ 1
Partner zobowiązuje się sprzedawać produkty firmy KLANET w celu powiększenia bazy klientów zainteresowanych dokonaniem zakupów oferowanych przez firmę KLANET
§ 2
Strony ustalają, że Partner otrzyma wynagrodzenie w wysokość prowizji równej kwocie określonej w instrukcji będącej załącznikiem tej umowy. W przypadku nie osiągnięcia kwoty 1600zł z wynagrodzenia prowizyjnego , firma KLANET gwarantuje minimalne wynagrodzenie 1600zł netto w cyklu miesięcznym
§ 3
Partner zobowiązuje sie używać do promocji sprzedaży dostępnych metod zgodnych z instrukcją, regulaminem oraz zgodnych z polskim prawem. Zabrania się używania spamu czyli wysyłania nie zamówionych informacji.
§ 4
Partner oświadcza, iż zapoznał się z instrukcją oraz regulaminem i akceptuje warunki współpracy tam zawarte.
§ 5
Umowa zostaje sporządzona na czas nieokreślony z zastrzeżeniem, iż w przypadku braku aktywności Partnera w ciągu 2 tygodni (braku zamówień) traci ważność i automatycznie wygasa bez prawa Partnera do wynagrodzenia lub odszkodowania.
§ 6
Każde zamówienie przedłuża ważność umowy na kolejny okres 2 tygodni. W przypadku wygaśnięcia umowy lub jej rozwiązania Partner nie będzie otrzymywał zleceń od firmy KLANET.
piszcie na moj email : meryolo@wp.pl
Umowa Partnerska
zawarta w dniu 20,01,2014r .pomiędzy: Firmą Handlowo-Usługowa KLANET
NIP 5841310894, REGON 221187125, z siedzibą w ul. Leopolda Staffa 11D lok. 32, 81-597 Gdynia zwanej dalej firmą KLANET
, a
Firmą/osobą : Alina Langowska
NIP/pesel : 92082600881 REGON/nr . dowodu osobistego: ATE226771 zwanego dalej Partnerem,
(wszystkie rubryki muszą być wypełnione)
§ 1
Partner zobowiązuje się sprzedawać produkty firmy KLANET w celu powiększenia bazy klientów zainteresowanych dokonaniem zakupów oferowanych przez firmę KLANET
§ 2
Strony ustalają, że Partner otrzyma wynagrodzenie w wysokość prowizji równej kwocie określonej w instrukcji będącej załącznikiem tej umowy. W przypadku nie osiągnięcia kwoty 1600zł z wynagrodzenia prowizyjnego , firma KLANET gwarantuje minimalne wynagrodzenie 1600zł netto w cyklu miesięcznym
§ 3
Partner zobowiązuje sie używać do promocji sprzedaży dostępnych metod zgodnych z instrukcją, regulaminem oraz zgodnych z polskim prawem. Zabrania się używania spamu czyli wysyłania nie zamówionych informacji.
§ 4
Partner oświadcza, iż zapoznał się z instrukcją oraz regulaminem i akceptuje warunki współpracy tam zawarte.
§ 5
Umowa zostaje sporządzona na czas nieokreślony z zastrzeżeniem, iż w przypadku braku aktywności Partnera w ciągu 2 tygodni (braku zamówień) traci ważność i automatycznie wygasa bez prawa Partnera do wynagrodzenia lub odszkodowania.
§ 6
Każde zamówienie przedłuża ważność umowy na kolejny okres 2 tygodni. W przypadku wygaśnięcia umowy lub jej rozwiązania Partner nie będzie otrzymywał zleceń od firmy KLANET.
piszcie na moj email : meryolo@wp.pl
Witam!
Praca polega na sprzedaży produktów elektronicznych (telefony, odtwarzacze)
za pośrednictwem serwisu allegro.
Praca na zasadzie umowy zlecenie (Ew. jeżeli ktoś posiada własną DG na
zasadzie umowy partnerskiej )
50zł za sprzedaż przedmiotów o wartości poniżej 500zł,
Oczywiście dodatkowo zawracamy wszystkie koszty allegro.
Kwestia zarobków zależy tylko wyłącznie od Państwa pracy. Od wyglądu aukcji
opisu , kontaktu z klientem . Przykładowo że sprzedadzą Państwo dziennie 3
przedmioty to zarabiają Państwo minimum 150zł . Średnio użytkownicy
sprzedają od 30-150 przedmiotów msc.
W przypadku mniejszej ilości sprzedanych produktów gwarantujemy 1600zł netto
podstawy.
W załączniku zamieszczam instrukcję oraz regulamin. Znajdują się tam
wszystkie szczegóły naszej współpracy. Proszę się zapoznać .
Proszę informację :
Jaką ilość komentarzy posiadają Państwo w serwisie allegro?
Czy posiadają Państwo dostęp do drukarki skanera?
Od kiedy możecie Państwo rozpocząć pracę ?
Proszę o podanie nr. tel ?
Potrzebujemy kogoś od zaraz.
Serdecznie Pozdrawiamy!
Praca polega na sprzedaży produktów elektronicznych (telefony, odtwarzacze)
za pośrednictwem serwisu allegro.
Praca na zasadzie umowy zlecenie (Ew. jeżeli ktoś posiada własną DG na
zasadzie umowy partnerskiej )
50zł za sprzedaż przedmiotów o wartości poniżej 500zł,
Oczywiście dodatkowo zawracamy wszystkie koszty allegro.
Kwestia zarobków zależy tylko wyłącznie od Państwa pracy. Od wyglądu aukcji
opisu , kontaktu z klientem . Przykładowo że sprzedadzą Państwo dziennie 3
przedmioty to zarabiają Państwo minimum 150zł . Średnio użytkownicy
sprzedają od 30-150 przedmiotów msc.
W przypadku mniejszej ilości sprzedanych produktów gwarantujemy 1600zł netto
podstawy.
W załączniku zamieszczam instrukcję oraz regulamin. Znajdują się tam
wszystkie szczegóły naszej współpracy. Proszę się zapoznać .
Proszę informację :
Jaką ilość komentarzy posiadają Państwo w serwisie allegro?
Czy posiadają Państwo dostęp do drukarki skanera?
Od kiedy możecie Państwo rozpocząć pracę ?
Proszę o podanie nr. tel ?
Potrzebujemy kogoś od zaraz.
Serdecznie Pozdrawiamy!
W Sierpcu też się ogłasza
http://www.sierpc.com.pl/ogloszenia/index.php?akcja=dam_prace
http://www.sierpc.com.pl/ogloszenia/index.php?akcja=dam_prace
Czyżby był to ten sam oszust ?
http://tablica.pl/oferta/praca-w-domu-sprzedaz-produktow-przez-internet-CID4-ID5rVph.html
http://tablica.pl/oferta/praca-w-domu-sprzedaz-produktow-przez-internet-CID4-ID5rVph.html
Jestem z woj. Kujawsko - Pomorskiego. Tu też działa, pod takimi danymi: http://www.stat.gov.pl/regon/
Jestem osobą która niestety się nacięła.
Jestem osobą która niestety się nacięła.
Nie złapią go bo olewają sprawę w moim przypadku psy nawet nie wystosowali pisma do banku o uzyskanie danych... szkoda gadać kraść w Polsce możesz do woli. Sprawa dla niewtajemniczonych wygląda tak że typ korzysta z wifi darmowego lub sima na kartę i co trochę zmienia więc jest nie do namierzenia konta bankowe są na przypadkowych żuli spod monopolowego co za 50 zł dają mu dowód osobisty. Sprawa umorzona a ja bardziej wyszedłem na oskarżonego niż pokrzywdzonego jak ktoś się dał wychu... musi szykować kasę do oddania. Jeżeli ktoś kiedyś będzie miał jego PRAWDZIWE podkreślam prawdziwe dane proszę o kontakt.
ja pitole policja NIC z tym nie robi, kompletnie NIC!!!
ja od września zeszłego roku spłacam z****ny kredyt który musiałam wziąć bo jak się okazło jestem strasznie naiwna niestety!!!! i od tamtej pory cisza , sprawa zgłoszona na policje . Podsłuchiwać ludzi to maja metody i namierzać a złapać takiego złodzieja który oszukał setki osób nie mogą ! masakra jakaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam w ogóle szacunku do władz !!
ja od września zeszłego roku spłacam z****ny kredyt który musiałam wziąć bo jak się okazło jestem strasznie naiwna niestety!!!! i od tamtej pory cisza , sprawa zgłoszona na policje . Podsłuchiwać ludzi to maja metody i namierzać a złapać takiego złodzieja który oszukał setki osób nie mogą ! masakra jakaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam w ogóle szacunku do władz !!
a co Policji po danych konta? Prepaidy do banku możesz kupić nawet w kioskach, konto na słupa to wydatek około 2 tysięcy pln a połączenia z internetem realizowane są w taki sposób, że osoba nawet siedząc w swoim domu jest nienamierzalna.
Z ciekawości zacząłem drążyć tematykę bezpieczeństwa i anonimowości w sieci, zajrzałem do sieci TOR, trafiłem na odpowiednie forum i mina mi zrzedła. Rozmowy o wszystkim, handel, instrukcje do każdego typu przestępstwa.
Ciekaw jestem miny przeciętnego Kowalskiego, który zacznie czytać o ogłoszeniach ze zleceniem gwałtu czy morderstwa, cenie takich usług i sposobach ich finalizacji.
Polecam widzom o mocnych nerwach, przeglądarka nazywa się Tor Browser a forum nazywa się torepublic. Adresu nie podam, żeby kompletne ciamajdy tam nie dotarły tak łatwo, ciut bardziej dociekliwi trafią.
Uprzedzam jednak - czytanie tego uzależnia, bo człowiek zaczyna sobie zdawać sprawę z takich spraw, że opowiadać można godzinami. Mam nadzieję, że dzięki temu gdzie dotarłem troszkę się uodporniłem na wszelkiego rodzaju zagrywki tam prezentowane.
Z ciekawości zacząłem drążyć tematykę bezpieczeństwa i anonimowości w sieci, zajrzałem do sieci TOR, trafiłem na odpowiednie forum i mina mi zrzedła. Rozmowy o wszystkim, handel, instrukcje do każdego typu przestępstwa.
Ciekaw jestem miny przeciętnego Kowalskiego, który zacznie czytać o ogłoszeniach ze zleceniem gwałtu czy morderstwa, cenie takich usług i sposobach ich finalizacji.
Polecam widzom o mocnych nerwach, przeglądarka nazywa się Tor Browser a forum nazywa się torepublic. Adresu nie podam, żeby kompletne ciamajdy tam nie dotarły tak łatwo, ciut bardziej dociekliwi trafią.
Uprzedzam jednak - czytanie tego uzależnia, bo człowiek zaczyna sobie zdawać sprawę z takich spraw, że opowiadać można godzinami. Mam nadzieję, że dzięki temu gdzie dotarłem troszkę się uodporniłem na wszelkiego rodzaju zagrywki tam prezentowane.
Uwaga!
Ogłoszenie z kujawsko-pomorskiego o pracy jako sprzedawca allegro jest fałszywe!
Człowiek podaje się jako włodarczykwaldemar@sklepgsm.tk
Podaję tekst jaki został do mnie wysłany mailowo.
Ogłoszenie zostało znalezione na portalu praca gratka. Opcje wyszukiwania Bydgoszcz.
Poszukujemy osoby do prowadzenia sklepu internetowego za posrednictwem
portalu allegro.pl
Aby rozpozcac wspolprace , bedziesz potrzebowac konta allegro.
Pracownik korzysta ze swojego konta przez okres probny ( 1-3 aukcje).
Jesli transakcje beda przeprowadzaone prawidlowo otrzyma on pozwolenie
jak i dane potrzebne do zalozenia
konta firmowego.
Do zadan pracownika nalezalo bedzie:
Wystawianie aukcji (smartphony Samsung, Nokia itp w zaleznosci od
asortymentu)
Kontrola transakcji
Kontakt z klientem
Informowanie nas o wplatach oraz robieniu miesiecznych zestawien
Przed podpisaniem umowy o prace pracownik musi przejsc okres probny.
System wynagrodzenia podczas chwili proby polega na prowizyjnej sprzedazy.
Porowzija od sprzedanego przedmiotu to 6% wartosci towaru.
Okres probny trwa od 7 do 14 dni.
Jesli pracownik nie popelni wiekszych bledow, wysylamy umowe kurierem
lub umawiam sie na spotkanie w naszej siedzibe.
Istnieje rowniez mozliwosc podpisania umowy zlecenie. Wynagrodzenie to
2000zl + 1% wartosci przedmiotu od kazdego sprzedanego
przedmiotu (przedzial okolo 2300-3500zl).
W przypadku umowy o prace obowiazuje stala wyplata 2600 zl netto( na
reke) z mozliwoscia awansu.
klient ma prawo zwrocic towar do 10 dni bez podania przyczyny.
Towar zwracany jest bezposrednio do naszej siedziby.
Gwarancja na produkt obowiazuje 24 miesiace.
Pracownik ma obowiazek zaznajomic sie ze sprzedawanym przedmiotem (
przeczytac specyfikacje dostepna w internecie )
W razie zainteresowania prosimy o przeslanie nicku z allegro
Wlodarczyk Waldemar
Ogłoszenie z kujawsko-pomorskiego o pracy jako sprzedawca allegro jest fałszywe!
Człowiek podaje się jako włodarczykwaldemar@sklepgsm.tk
Podaję tekst jaki został do mnie wysłany mailowo.
Ogłoszenie zostało znalezione na portalu praca gratka. Opcje wyszukiwania Bydgoszcz.
portalu allegro.pl
konta firmowego.
asortymentu)
Kontrola transakcji
Kontakt z klientem
Wlodarczyk Waldemar
portalu allegro.pl
konta firmowego.
asortymentu)
Kontrola transakcji
Kontakt z klientem
Wlodarczyk Waldemar
portalu allegro.pl
konta firmowego.
asortymentu)
Kontrola transakcji
Kontakt z klientem
Wlodarczyk Waldemar
znalazlam takie ogloszenie: http://www.oglaszamy24.pl
wystawilam glupia uakcje, teelfon spzredany, otrzymalam prowizje, ale telefon nie zostal wyslany do osoby. mam jej emaila, telefon nie odpisuje.ta osoba jeszcze mi odpisuje ze chyba nie mam rozumu skoro sie dalam oszukac.
to jej email: izabela.wehowska@onet.pl
ogloszenie o tekij tresci:
Ogłoszenia / Allegro / Warszawa
Ogłoszenia Inne
Kategoria:
Pozostałe / Inne
Miasto: Warszawa
Dodano: 11 Styczeń 2015 10:35
Witam. Poszukuję osób chętnych do wystawiania ogłoszen na portalu allegro.pl. Jestem w stanie zaplacic 100 a nawet 200 zł od sprzedanego przedmiotu, a ceny będą dosyć atrakcyjne więc bedzie dobrze szło. Dobry dodatek do stałej pracy w domu Zainteresowane osoby prosze o kontakt. Prowadze swój komis z mężem Pozdrawiam Iza.
Kontakt:
OGŁOSZENIE NIEAKTUALNE
Ogłoszenia Ogłoszenia / Allegro
bardzo prosze osoby, ktore sie tak daly nabrac jak ja tej oszustce, na mojego emaila: marget22@wp.pl
wystawilam glupia uakcje, teelfon spzredany, otrzymalam prowizje, ale telefon nie zostal wyslany do osoby. mam jej emaila, telefon nie odpisuje.ta osoba jeszcze mi odpisuje ze chyba nie mam rozumu skoro sie dalam oszukac.
to jej email: izabela.wehowska@onet.pl
ogloszenie o tekij tresci:
Ogłoszenia / Allegro / Warszawa
Ogłoszenia Inne
Kategoria:
Pozostałe / Inne
Miasto: Warszawa
Dodano: 11 Styczeń 2015 10:35
Witam. Poszukuję osób chętnych do wystawiania ogłoszen na portalu allegro.pl. Jestem w stanie zaplacic 100 a nawet 200 zł od sprzedanego przedmiotu, a ceny będą dosyć atrakcyjne więc bedzie dobrze szło. Dobry dodatek do stałej pracy w domu Zainteresowane osoby prosze o kontakt. Prowadze swój komis z mężem Pozdrawiam Iza.
Kontakt:
OGŁOSZENIE NIEAKTUALNE
Ogłoszenia Ogłoszenia / Allegro
bardzo prosze osoby, ktore sie tak daly nabrac jak ja tej oszustce, na mojego emaila: marget22@wp.pl
Witam, próbuje mnie własnie naciągnąc na łańcuszek za 4600zł(kupiłem na aukcji allegro) żebym wpłacił na konto pieniądze a ona wyśle mi towar. Chciałem odebrać osobiście ale niby nie ma czasu. Zakupy z konta golcegalatto nie jej tylko kogoś innego kto twierdzi że towar nie jest jego tylko właśnie jej i przekazuje mojego emaila w celu uzgodniena opłacenia za przedmiot.
próby wyłudzenia, również te nieudane powinno się zgłaszać na policji ale także do samego allegro z prośbą o zablokowanie konta takiego użytkownika.
Policja nie ma prawa odmówić przyjęcia nawet najbzdurniejszego zgłoszenia.
To czy podejmą śledztwo czy nie to już osobna bajka.
Sama próba wyłudzenia to już jest przestępstwo.
Jak się nie zgłosicie to będą działać dalej.
Policja nie ma prawa odmówić przyjęcia nawet najbzdurniejszego zgłoszenia.
To czy podejmą śledztwo czy nie to już osobna bajka.
Sama próba wyłudzenia to już jest przestępstwo.
Jak się nie zgłosicie to będą działać dalej.
Teraz jest wysyp nowych ofert na olx, co i rusz się pojawia taka oferta
http://olx.pl/oferta/praca-zdalna-wystawianie-aukcji-internetowych-CID4-IDdaJEB.html#141b6b6fdb
http://olx.pl/oferta/praca-zdalna-wystawianie-aukcji-CID4-IDdaJDt.html#141b6b6fdb
Ja o mało bym się nie nabrał, ale zapaliła mi się kontrolka, że jak to, mam sprzedać coś ze swego konta, ktoś przeleje kasę na konto tego oszusta, oszust może i coś wyśle (albo i nie) a ta rzecz to będzie bodaj cegła i kto za tę transakcję będzie odpowiadał ? no oczywiście ja bo ja ją wystawiałem. Jak to wszędzie szukają naiwnych, należę do ostrożnych ale tez prawie bym się nabrał.
Gdy napisałem do niego na inną oferte to odpisał:
Dnia Wtorek, 8 Grudnia 2015 14:50 tomasz.macala111 napisał(a)
> Witam,
> nazywam się Tomasz Macala i prowadzę wraz ze swoim przyjacielem komis z elektroniką. Poszukujemy osoby chętnej do pracy zdalnej we własnym domu, a dokładnie chodzi o wystawianie ogłoszeń na platformie allegro. Nasz komis do chwili obecnej był tylko punktem naziemnym, ale postanowiliśmy się przenieść także na internet. Prowadzony będzie profil firmowy aczkolwiek z racji, że poszukujemy godnego zaufania pracownika, który będzie rzetelny wobec nas musimy przeprowadzić tzw okres próbny. Okres
próbny będzie wykonywany z Pana konta prywatnego i będzie trwał tylko jedną sfinalizowaną transakcję. W kwestii wynagrodzenia w okresie próbnym jesteśmy w stanie zapłacić 100 zł+prowizję, którą nalicza portal allegro natomiast po udanym okresie próbnym stawka wzrośnie. Co do umowy oczywiście po próbnej aukcji podpisujemy "umowę zlecenie". Jeżeli chodzi o wysyłkę przedmiotów to oczywiście zajmujemy się tym my gdyż mamy podpisaną umowę z firmą kurierską DHL.
>
> Czy jest Pan zainteresowany?
>
> Jeżeli tak to bardzo bym prosił o wiadomość, a przyszykuję próbną aukcję.
>
> Tomasz Macala
>
> * Ps. Może Pan dostać wiadomość od OLX, że jest to sztuczna oferta pracy, ale proszę nie zwracać na to uwagi gdyż nie odpisujemy większości zainteresowanym, ponieważ mija to się z celem bo szukamy odpowiedzialnego pracownika.
A więc dalej sobie naciągają ludzi, może robi tak już wiele osób.
http://olx.pl/oferta/praca-zdalna-wystawianie-aukcji-internetowych-CID4-IDdaJEB.html#141b6b6fdb
http://olx.pl/oferta/praca-zdalna-wystawianie-aukcji-CID4-IDdaJDt.html#141b6b6fdb
Ja o mało bym się nie nabrał, ale zapaliła mi się kontrolka, że jak to, mam sprzedać coś ze swego konta, ktoś przeleje kasę na konto tego oszusta, oszust może i coś wyśle (albo i nie) a ta rzecz to będzie bodaj cegła i kto za tę transakcję będzie odpowiadał ? no oczywiście ja bo ja ją wystawiałem. Jak to wszędzie szukają naiwnych, należę do ostrożnych ale tez prawie bym się nabrał.
Gdy napisałem do niego na inną oferte to odpisał:
Dnia Wtorek, 8 Grudnia 2015 14:50 tomasz.macala111 napisał(a)
> Witam,
> nazywam się Tomasz Macala i prowadzę wraz ze swoim przyjacielem komis z elektroniką. Poszukujemy osoby chętnej do pracy zdalnej we własnym domu, a dokładnie chodzi o wystawianie ogłoszeń na platformie allegro. Nasz komis do chwili obecnej był tylko punktem naziemnym, ale postanowiliśmy się przenieść także na internet. Prowadzony będzie profil firmowy aczkolwiek z racji, że poszukujemy godnego zaufania pracownika, który będzie rzetelny wobec nas musimy przeprowadzić tzw okres próbny. Okres
próbny będzie wykonywany z Pana konta prywatnego i będzie trwał tylko jedną sfinalizowaną transakcję. W kwestii wynagrodzenia w okresie próbnym jesteśmy w stanie zapłacić 100 zł+prowizję, którą nalicza portal allegro natomiast po udanym okresie próbnym stawka wzrośnie. Co do umowy oczywiście po próbnej aukcji podpisujemy "umowę zlecenie". Jeżeli chodzi o wysyłkę przedmiotów to oczywiście zajmujemy się tym my gdyż mamy podpisaną umowę z firmą kurierską DHL.
>
> Czy jest Pan zainteresowany?
>
> Jeżeli tak to bardzo bym prosił o wiadomość, a przyszykuję próbną aukcję.
>
> Tomasz Macala
>
> * Ps. Może Pan dostać wiadomość od OLX, że jest to sztuczna oferta pracy, ale proszę nie zwracać na to uwagi gdyż nie odpisujemy większości zainteresowanym, ponieważ mija to się z celem bo szukamy odpowiedzialnego pracownika.
A więc dalej sobie naciągają ludzi, może robi tak już wiele osób.
Witam, to i ja po krótce opiszę jak zostałam oszukana.
W 2013 roku również zostałam oszukana przez tego gościa. Ogłoszenie pod nickiem "global.media" znalazłam na tablica.pl. Pisał do mnie z numeru GG: 46942097.
Dostałam propozycję: "Praca polega na sprzedazy, obsludze klientow online w serwisie w allegro. Otrzymuje Pan prowizje w wysokosci 8 % od ceny sprzedazy produktu oraz pokrycie prowizji allegro. Towar sprzedajemy tylko nowy z 24 miesieczna gwarancja, oraz wysylamy w ciagu 48 h od wplaty. Po zakulie klient placi u Pana za towar a Pan do Nas przesyla zaplate odejmujac Swoja prowizje oraz rachunki allegro"
Wtedy działał pod danymi:
Fhu Comp Marek Świderski,
Rzeczna 3,
80-014 Gdańsk
nr konta: 49 2490 0005 0000 4000 6283 4304
Kasę (głupia!!!) wysłałam mu na konto, kupujący przedmiotów nie otrzymali i cisza.
Sprawa ciągnie się do dziś. Namierzyli go (Andrzej Deska, Otwock, bezrobotny, wykształcenie podstawowe), przyznał się, potem wszystko odkręcił więc go uniewinnili. Niedawno sprawa została skierowana do sądu w Wawie i nadal czekam na rozwój wydarzeń.....
W 2013 roku również zostałam oszukana przez tego gościa. Ogłoszenie pod nickiem "global.media" znalazłam na tablica.pl. Pisał do mnie z numeru GG: 46942097.
Dostałam propozycję: "Praca polega na sprzedazy, obsludze klientow online w serwisie w allegro. Otrzymuje Pan prowizje w wysokosci 8 % od ceny sprzedazy produktu oraz pokrycie prowizji allegro. Towar sprzedajemy tylko nowy z 24 miesieczna gwarancja, oraz wysylamy w ciagu 48 h od wplaty. Po zakulie klient placi u Pana za towar a Pan do Nas przesyla zaplate odejmujac Swoja prowizje oraz rachunki allegro"
Wtedy działał pod danymi:
Fhu Comp Marek Świderski,
Rzeczna 3,
80-014 Gdańsk
nr konta: 49 2490 0005 0000 4000 6283 4304
Kasę (głupia!!!) wysłałam mu na konto, kupujący przedmiotów nie otrzymali i cisza.
Sprawa ciągnie się do dziś. Namierzyli go (Andrzej Deska, Otwock, bezrobotny, wykształcenie podstawowe), przyznał się, potem wszystko odkręcił więc go uniewinnili. Niedawno sprawa została skierowana do sądu w Wawie i nadal czekam na rozwój wydarzeń.....