Widok

Poszukuję do rozmów

Hej, czy są tu osoby, które interesują się "samodoskonaleniem" w najczystszej formie? ...którym nie są obce hasła takie, jak "spiritual enlightement", "spiral dynamics", "human behavioral biology" itp? Chętnie nawiążę kontakt, tak dla pogawędki i wymiany spostrzeżeń ;-) Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może coś o tym opowiesz?
Myślę, że jeśli to ma tylko angielskojęzyczne nazwy to już jest to podejrzane. Nigdy nie słyszałem o żadnym oświeconym Angliku czy Amerykaninie;)
A to trzecie brzmi jak dział psychologii, czyli przeciwieństwo duchowości, a nawet samodoskonalenia (bo co to za samo, jak wymyślone przez innych?:p).
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"

@ Antyspołeczny, racja, nazwy anglojęzyczne, bo my, Polskie Plemię, jak zwykle jesteśmy w czarnej d*pie, jeśli chodzi o intelektualne odkrycia na miarę obecnych (i tych przeszłych) czasów. Najzwyczajniej tych pojęć u nas nie ma jeszcze w języku, a dosłowne tłumaczenie wprowadza zamęt. Więc, jeśli jest tu ktoś, kto wie o czym pisałem, to z pewnością swoją wiedzę zdobył/-a nie w języku polskim ;-)

Na elaborat nie mam czasu. Nie szukam tu debat na forum, a jedynie ludzi do "zahaczenia". Prawdziwa dyskusja, o ile będzie, będzie poza publiką ;-)

No nic, niedawno zawitałem do Waszego pięknego Trójmiasta, mam czas... a nóż jakaś otwarta dusza się trafi ;-)

"a nuż", panie Samodoskonały... ;)

Nie jestem doskonały ;-) Dziękuję za wyłapanie :-P

>bo my, Polskie Plemię, jak zwykle jesteśmy w czarnej d*pie

Oh, jak Ty mało wiesz.
Ale nie przyjmuj się, większość Tobie podobnych ma podobnie. Myślą, że odpowiedzi są na końcu świata, choć mają je przed nosem. Materialiści:)

>Nie szukam tu debat na forum, a jedynie ludzi do "zahaczenia".

Bez wiedzy, na jakim poziomie jesteś, zahaczysz co najwyżej anglojęzycznych teoretyków. Właściwie fantastów, co coś zasłyszeli i opowiadają na lewo i prawo. No chyba, że masz wiedzę spod góry lodowej, jeśli rozumiesz, o co chodzi;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"

Podziwiam tych wszystkich niedoskonałych ;P , jakich to głupot nie powymyślają żeby się "udoskonalić" , pal licho tatuaże, silikon w cyckach , ale żeby sobie mózg prać licząc na podniesienie własnego IQ to już totalna tragifarsa. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@wdr, nie słyszałem o kimś, kto podnósł swoje IQ. Nie wspominam już nawet o tym, że ta metryka jest przestarzała i niegodna naszych czasów. ...a temat jest bardzo poważny i wymaga nietrywialnego spojrzenia na świat, z wielu perspektyw na raz, jak i z otwartością do akceptowania tego co nie zawsze jest intuicyjnie oczywiste :-)

@wdr, wylałeś się jak przysłowiowe g*wno z szamba i zaśmiecasz jak zwykle innym wątek - widziałem kilka Twoich postów już tu, przeszukując forum w nadziei, że znajdę kogoś otwartego do wymiany słów. Założyć Ci wątek do Twoich przemyśleń? ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>nie słyszałem o kimś, kto podnósł swoje IQ

IQ określa się testem. Różne testy zbudowane są na podobnej zasadzie. Rozwiązywanie podobnych zadań pomaga podnieść poziom IQ od kilku do kilkunastu punktów.

>wylałeś się jak przysłowiowe g*wno z szamba i zaśmiecasz jak zwykle innym wątek

To był test Twojego poziomu rozwoju duchowego. Jeden wpis, a Ty się wzburzyłeś. Nie ma w Tobie spokoju wywołanego dystansem i brakiem przywiązania do swojego ego. Spalił Cię. Na wewnętrzny krąg nie masz co liczyć:p

to już mniej więcej wiadomo z jakiego poziomu rozpoczną się sesje samodoskonalenia (grupa przedszkolna) - pracy będzie sporo, oby wytrwałości wystarczyło ;P

@wdr, @Antyspołeczny - naprawdę nie mam czasu na debaty ze ślepcami.

Do budy jeden z drugim! ;-) https://forum.trojmiasto.pl/Buda-dla-wdra-i-jemu-podobnym-t799325,1,30.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry