Widok

Potrącenie pieszej na al. Hallera

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszej na al. Hallera.

Kierowcy mogą natknąć się na utrudnienia w ruchu w obrębie skrzyżowania al. Hallera i ul. Klinicznej. Samochód osobowy potrącił tam pieszą.Tuż przed godziną 11 na skrzyżowaniu ul. Klinicznej i al. Hallera doszło do potrącenia. - Pod nadjeżdżające samochód marki renault weszła kobieta, która prawdopodobnie spieszyła się na odjeżdżający tramwaj - wyjaśnia podkom. Magdalena Michalewska, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku. Choć policja nie zajmuje jezdni, w obrębie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tworzą się korki...

...bo każdy debil zwalnia żeby sobie popatrzeć na czyjąś tragedię.
popieram tę opinię 303 nie zgadzam się z tą opinią 12

z dwojga złego to lepsze...

ale pomarudzić musisz, internauto :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

u rydzyka tez gadaja

w tv więc idź oglądać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

to nie jest tragedia

tylko zwykła głupota !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

zamiast pomoc robi zdjecia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

która prawdopodobnie spieszyła się na odjeżdżający tramwaj

Ot i mądra się znalazła...jak odjeżdżał to i tak by nie zdążyła.
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 24

to zdążyła

na karetke.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tak musiała poczekać.

Chyba lepiej czekać na tramwaj.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wszędzie tramwaj dojedzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

standard...

klapy na oczy i dzida, bo przecież kolejny tramwaj dopiero za 10 min.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZERWONE to nie jest ZIELONE.

trzeba bylo odpuscic tramwaj i poczekac na swiatlo dobrego koloru to by przeszla, dojechala nastepnym i by nie bolalo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie

dzisiaj w tym samym miejscu facet wyskoczył mi prosto pod samochód. Na szczęście cofnął się szybko, ale i tak gorąco mi się zrobiło. Ruszałam ze świateł, więc góra 20km/h jechałam a i tak niewiele mogłam zrobić. UFF
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

albo zabrac komórkę

choc jedna by pomyślała za nią

Kierowcy - najwyższy czas zwolnić.

Miasto to nie autostrada!
popieram tę opinię 96 nie zgadzam się z tą opinią 105

Miasto to nie autostrada!

A na autostradzie piesi biegną do tramwaju?
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 12

właśnie nie biegną

a na zwykłej ulicy biegną, więc zwolnij
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16

Zlikwidować tramwaje

Nie będzie do czego biegać...Nie ulegajmy paranoi, zlikwidować wszystko od czego można ucierpieć?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

po co stosować myślenie zero-jedynkowe?

można stosować rozwiązania pośrednie: przy prędkości 30 km/h pieszy ma 95% szans na przeżycie, przy prędkości 50 km/h dużo mniej - stąd postulat uspokojenia ruchu w mieście, zwłaszcza w pobliżu przejść dla pieszych prowadzących do przystanków komunikacji publicznej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

z możliwością odwetu

ty potrącisz babcię a wnuk cie zabije
odpowiada ci prawo odwetu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za durne komentarze na fourm powinno czytelnikom przysługiwać prawo

do oklepania michy durnemu autorowi!

do wiadomości tego co to napisał!!!!!!!!!!

widziałam ten wypadek i dla twojej debilu wiadomości kierowca, po pierwsze nie jechał szybko, bo kobieta przeżyła, po drugie kierowca nie miał szans, to nie jego wina, że jej się spieszyło i wbiegła na ulicę. Jeszcze raz mówię, że kierowca nie miał szans!!!!!!!!, więc się następnym razem zastanów co piszesz!!!!!!!!!!!! Po drugie ta potrącona musiała mieć czerwone światło, bo ja jadąc po drugiej stronie miałam zielone, więc sorry nie spodziewasz się pieszych na ulicy!!!!!!!!!!! a i jeszcze jedno punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, więc najpierw zrób prawo jazy, a potem pogadamy...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

M.S

To pewnie jakiś rowerzysta pisał. " Zamierzone potrącenie" dobre...Oni są zwolnieni od znajomości przepisów i myślenia. Wiedzą tylko jedno - samochody są złe. Co z tego, że kobieta wtargnęła na czerwonym...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miasto, mój drogi, to jest tor wyścigowy z przeszkodami (ludzie).

Po co się pchała na asfalt?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 14

nie policja

a fotoradary co 100 m
w tym przypadku nie ma widełek to można więcej zarobić

mandat dla potrąconej

to mandat powinna dostać ta piesza, bo wbiegła na czerwonym!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

A próbowałeś jechać 100km/h...

... w godzinach szczytu na hallera?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

z palcem wiadomo gdzie, hallera to dość długa ulica i się da ..

z palcem wiadomo gdzie, hallera to dość długa ulica i się da ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja miałem kiedyś szczęście

po pod kola włazł mi dziadek, który się zagapił, pół metra dalej i byłoby tak jak na zdjęciu;

No a pognity Renault pewnie bez hamulców.

Typowe, że w takim wypadku brał udział Ranault, chociaż mogła to być Skoda jeszcze albo VW.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 90

Tak VW to najczęściej szczególnie golfy i passaty - nie wiem z czego to wynika ale tak właśnie jest.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale to by nie było z winy pieszego.

Chyba że winą było by wymuszenie pierwszeństwa na chodniku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Albo BMW ? e46 hahaha...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy któreś e46 na świecie nie było bite?

To pytanie prawie jak "być albo nie być?"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no własnie, dziwne, ze to nie jakis GKA fighter w vw 3 tuning style.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dalem minusa chociaz jestem z GD.

Toś buc i debil.

Przynajmniej z Gdańska. Pamiętaj, że twój golf ma słabsze hamulce od normalnego samochodu.

banda idiotow

dzieciaki, starzy wam pokupowali dobre fury to piszecie takie glupoty, nie kazdy jest rozpuszczonycm bachorem i nie kazdego stac w tym kraju na porządna fure, reno czy inne guano - niewazne, wy wszyscy pewnie byście nie wychamowali nawet najlepszym samochodem

do Bogaty_E46

twój rower jest pognity akwizytorze czy moze pracowniku banku za 2tysie na miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bogaty_E46
HEJ A SLAD U CIEBIE W LESIE JEST INTERNET???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie jak możecie takie zdjęcia wstawiać?!

Trochę przyzwoitości do jasnej ciasnej, Naskręt fajnie by ci było gdyby twoja .. tam leżała?????
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 27

matka*
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

jego też siedzi z tyłu

:))

a po co wstawiac zdejcia ze smolenska albo z japonii po tsunami albo z haiti po trzesieniu ziemi??

malkontent kolejny ..... co nie napisza nie powiedza nie dadz ogladnac to niektorym zawsze cos nie bedzie pasowac
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Opinia została zablokowana przez moderatora

Również się zastanawiam

co dało udostępnienie tego zdjęcia.

Zamiast dołączyć informację o udzielaniu pierwszej pomocy (tak by ludzie choć raz w życiu coś takiego przeczytali)

Załączyć mapkę z sugestią ominięcia korków ... to mamy "zdjęcie"
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak i właśnie takie mamy cioty w polsce boją sie podejść do rannego żeby udzielic pierwszej pomocy.

BA NIE!!! jest gorzej. Boją się go zobaczyć na zdjęciu. Nosz trzymajcie mnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

czemu tu nie piszesz o skrzyżowaniu wielopoziomowym tak jak na skrzyżowaniu śnieżnej z marynarki polskiej chcecie świateł ?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

PO CO ZWALNIAC!!??

Często na Hallera są takie przypadki, jest z przodu korek, kierowcy chyba to widza a i tak prują jak opętani nie pozwalając pieszym przejść. Na przystanek Reja to w ogóle tragedia dojść, stoi jeden pas a jak się miedzy autami przejdzie to na 2 wyskoczy pędzący samochód i ani się obejrzeć i tragedia gotowa bo po co zwalniać !!??
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pobudowali autostrady, to tak jeżdżą,

spróbuj tam jechać przepisowo, z miejsca się czujesz jak frajer i wciskasz gaz. Mogliby i do 5 ograniczenie dać, nic by nie dało.

kamery na wszystkie skrzyżowania!

skończy się zwalanie winy na pieszych "prawdopodobnie spieszyła się na tramwaj" normą jest wjeżdżanie samochodów na pasy wtedy gdy piesi mają zielone. TO JEST NORMA.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

Widzisz gdzieś tam pasy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i norma jest tez wchodzenie pieszych wtedy kiedy samochody maja zielone..
A to ze tam pasow nie widac to jest inna sprawa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest ten sam problem co wjeżdżanie na skrzyżowanie wiedząc że nie zdąży się go opuścić blokując często ruch poprzeczny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piesi w 90% przypadków chodzą jak ślepe bydło...

i nawet najlepszy kierowca ma czasem trudności z reakcją na taką dzicz łażącą jak popadnie i gdzie popadnie. Warto ryzykować życie przebieganiem przez ulicę dla złapania tramwaju 5 minut szybciej?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

co ty gadasz

norma to jest zielona strzałka!!!!!!!!!!!!
najgorzej jest jak są pasy skrętu i zielona strzałka to już autostrada dla frajerów tylko zakręt ich spowalnia,a jak musi się zatrzymać to pretensję ma!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać iż to jakieś młode dziewcze...

Po trampkach poznaje iż Hipsterka... Ja też zawodowo przebiegam przez ulicę do tramwaju czy autobusu - ale raz na 1 miesiąc zdarzy się taka akcja, emocje - adrenalina jest spora....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

bo wiadomo nastepny tramwaj za 3 dni dopiero bedzie, a jak przebiegam przez ulice to tylko na czerwonym swietle albo akutat jak jedzie duzo aut:) duze prawdopodobienstwo ze mnie akurat j3.....bie. bedzie kororowo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma tego złego...

...pewnie były kanary, ale miłosierny Bóg ochronił ją przed mandatem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

amen!

!!

Piesi... kierowcy... wieczny problem.

Zawsze znajdziemy idiotów jako kierowców czy pieszych - młodzież ze słuchawkami w uszach, samochód z rejestracją GKA, GKS, NOL, NOS (ci to powinni mieć zakaz wjazdu do trójmiasta), staruszki samobójczynie, którym daleko do przejścia dla pieszych, itp. itd. Kiedyś ktoś napisał na forum trójmiasto: Jako kierowca myśl jak pieszy, jako pieszy myśl jak kierowca - od tamtej chwili się tego trzymam. Trzeba też przyznać sobie szczerze - dużo osób nie myśli, na drodze w szczególności piesi - wbieganie na skrzyżowanie, bo jeszcze zielone się mruga, czy dość częste ostatnio nie patrzenie się, czy samochód nadjeżdża. Nie wiem jak innych, ale mnie od małego w szkole (chodź teraz to nauka polega na rozwiązywaniu testów) mówiono: Patrz się nawet dwa razy, czy co nie nadjeżdża, upewnij się. Co do kierowców... szczerze jest trochę debili - ostatnio modne jest przez kierowców z GKA wpychanie się bokiem samochodu, by wymusić zmianę pasu ALE poruszając się po całej Polsce przyznam, że nie jest u nas źle. Co najważniejsze, jako Gdańszczanie jesteśmy bardzo mili do innych kierowców i pieszych.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam GKA

nigdy mandatu, wypadku, stłuczki, potrącenia a jeżdżę już 26 lat. Chcesz mi dać zakaz wjazdu do Trójmiasta? Puknij się w czoło. Jeżdżą kierowcy, nie rejestracje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdańscy kierowcy mili?

...śmiech na sali, a poza trójmiastem to największe zawalidrogi....a wpychanie się bokiem to raczej modne jest wśród właścicieli GD.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

jestem u siebie

i jezdze jak u siebie, jesli jestem miły to tylko dlatego, ze jestem u siebie w miescie, a nie dlatego, ze zgniłym golfem jedzie jakas blond-inteligencja ze słuchawką przy uchu. Mam GD i póki co najwiekszy problem stwarzaja w Gdansku przyjezdni z krainy 3 rond (GKS i pochodne) a nie miejscowi jeżdzący choby na pamięc

Wiesz jaką rejestrację miało renault?

wielki gdańszczaninie?

Pomorskie...

GD, GDA, GKS, GWE i reszta - czemu was tu nie uczą używac kierunkowskazów?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a czemu was nie uczą zachowywać bezpiecznej odległości przed poprzedzającym

samochodem???wyjeżdacie poza miasto i siedzicie na d*pie drugiemu że aż strach hamować, bo można mieć garaż zamiast bagażnika.

jak ostatnio zgodnie z oznakowaniem jechałem 30 km/h jednośladem to spchnąć mnie z drogi i zabić próbował pędzący GSP... więc głupio nie uogólniaj

zawalidrogo

blokując ruch na ruchliwej ulicy, gdzie średnia pojazdów porusza sie szybciej niz ty - oznacza, że ŁAMIESZ PRAWO. to ty sie zastanów nad sobą, a nie udajesz policjanta pilnującego prawo

Wypadek-Stogi

A o wypadku śmiertelnym na stogach nikt nie napisał....

Nic, tylko skoro piszą o potrąceniach to mogą i o takich wypadkach śmiertelnych pisać. Niech ostrzegają ludzi ile to ludzi ginie na drogach.

Stogi? gdzie to

bo na Stogach to sie nie liczy

ciekawe która z osób dodzwoniła się pierwsza?!?

z tego co widać na zdjęciu wszystkie trzy osoby trzymają telefony komórkowe przy uchu, można domniemywać, że wszystkie dzwonią o pomoc do pogotowia, jestem ciekawy która dodzwoniła się pierwsza i czy w ogóle się dodzwoniła?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha

cenna uwaga :) liczac ze na kazde stanowisko operatora sa 2nr isdn a operatorow jest 2-3ch...

Wiadomo, renault

jaka marka, taki kierowca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dziureno

i wszystko jasne :)

Pośpiech zabija

Gdyby przechodziła zgodnie zasadami .... a kierowca musi przewidywać a nie patrzeć na środek jezdni i na pedał ile fabryka dała.Później skutki są takie jakie widać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

glupi mechanik

Mam Renault i nie narzekam. Napiszę tylko tyle: się dba, się ma. I to się tyczy każdej marki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

to samo maiałem wczoraj skrzyżowanie kołobrzeska-chłopska..dziadek ,zaznaczam -swiadmie! wchodzi pod koła na czerwonym spiesząc sie na tramwaj-to jakś paranoja,ci czy starsi ludzie robia z to z racji frustracji z powodu głodowych emerytur?taki nasunął mi sie wniosek-straszny ten nasz kraj,ta bieda wszędzie ...masakra!

policja nie zajmuje jezdni hahaha przejeżdżałem i hmm troche sie to z prawda mija

he he

z tego co wiem to mloda dziewczyna ktora sie spieszyla do pracy tak to jest jak sie baluje dnia poprzedniego i pozniej ledwo zdaza na popoludnie do pracy pozdrawiem dziewczyny z mini bo tam wlasnie pracuje pracowala hehe !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

ta, wszedzie sa ograniczenia prędkosci

przejścia itp itd a i tak kierowcy grzeją myśląc tylko o swoich tyłkach

nie do końca jest to wina pieszej. Z tego co mówili jej ludzie to samochód jechał ze zbyt dużą prędkością i przejechał na pomarańczowym świetle, sama niewiele pamięta. pozdrawiam wszystkich "mądrych" wypowiadających się na temat nie będąc na miejscu, tylko czytając bzdury, które media wymyślają, aby nagłośnić sprawę. kłaniam się wam wszystkim - ofiara wypadku.

bardzo niebezpieczny odcinek jezdni

jestem motocyklistą ipowiem wam, ze cięzko jest jadąc 140 wyminąc przechodnia na tym odcinku. jestem zdania, ze władze miejsckie powinny zrobic tam dłuższe światła dla przechodniów, to nie będzie tyle ofiar

Czytając dodane opinie, komentarze na temat wypadku przy ul.Hallera zapytuję ; czy byliście Państwo na miejscu zdarzenia? Jak tak to dlaczego nie udzieliliście pomocy biednej dziewczynie!!!!!! Sprawca wypadku nawet nie podszedł i nie spytał czy ofiara potrzebuje pomocy! Sam dzwonoł tylko do znajomych, nie po pomoc !!!
Jedna z osób zapytała czy można było się dodzownić na policję. Odp. Niestety można było się dodzwonić tylko pod nr 112 . Nr 997 (Policja) - sygnał wolny, nikt nie odbierał.
Mili Państwo może należłoby się zastanowić nad postawą kierowcy. Przecież tam się jedzie 40km/h, i gdyby z taką prędkością jechał kierowca udało by się uniknąć tego wypadku!!! Niestety prędkość była........ inna . Dopiero jak dziewczyna była na masce samohodu kierowca próbował hamować,aż samochód zniosło na pobocze. Łatwo jest przypisywać winę pieszej (ofaiarze). Zapytuję a kierowca, czy prędkość z jaką jechał była zgodna z przepisami??? czy zachował pełne bezpieczeństwo jazdy ???
Wszyscy kierowcy wiedzą ( powinni wiedzieć), że dojeżdzajac do skrzyżowania , przejść dla pieszych powinno się zdjąć nogę z gazu poprostu zwolnić. Ten kierowca nie zastosował się do tego. Okaleczył dzieczynę, nie udzielił pomocy itp.
Powinien się wstydzić.
Kierowcy przed przejściem dla pieszych nogę z gazu!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalnie.

Łażą jak osły, wylatują na jezdnię, nieraz hamowałam z piskiem, bo jakiś baran chciał przelecieć na tramwaj / autobus. Szczególnie przy starej "blaszance" albo przy Długich Ogrodach przy salonie Peugota przełażą, bo ciężko w tunel zejść.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślisz, że szpital to jakieś "lepsze miejsce"?
do góry